Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

aizvainojums

Reitings 347
Reģ: 07.03.2013
Sveikas meitenes! Sākšu ar to, ka man ir jaunāka māsa, viņa ir aktīva, komunikabla, smaidīga jauniete, es arī esmu sabiedriska, jautra, taču pēdējā laikā esmu kļuvusi ļoti nopietna un daru visu lai uzlabotu savu nākotni. Šeit pa vidu jāiestarpina tas, kad es mācījos, man vecāki nevarēja sniegt visu ko vēlējos, jo visam nepietika līdzekļu, bet māsai šobrīd tiek viss, viņa nespēj iedomāties, kā tas ir, kad tev nav tā ko tev ļoti gribas, vai arī netiec kaut kur palaist (piem., uz kādu ballīti). Šajā sakarā arī mūsu attiecības pasliktinās, jo tāda sajūta, ka mazajai sakāps mazliet galvā, visi viņu apbrīno, apbrīno gan viņas dzīvesprieku, gan viņas talantu un nenoliedzami skaistumu. Un kā jau es teicu, es esmu kļuvusi ļoti nopietna, un ģimene un radi to nespēj saprast un pieņemt, tādēļ mēs tiekam tā kā šķirotas. Vienmēr, ja kaut ko vajadzēs pirmais palūgs māsai nevis man, vienmēr visi apjautāsies vecākiem kā iet mazajai māsai, bet par mani neviens pat neieminēsies. Nesen mūsu ģimenē uzradās divi mazuļi, es tā nopriecājos, ka beidzot būšu krustmāte, bet - šodien satieku māsu, un viņa man jautā, vai es arī esmu uzrunāta, viņai esot jautāts, vai piekritīšot būt krustmāte, man pilnīgi asaras saskrēja acīs. Pēc divām nedēļām man jātiekas ar visiem radiem un es vairs nezinu, ko man darīt, kā izturēties, jo tiešām esmu aizvainota :(

Piedodiet, ka iznāca tik gari :(
03.05.2013 14:50 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Cik jums abām gadi?
03.05.2013 14:52 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Muļķīgi. Domāju, ka kaut kur ir kļūda no vecāku puses.. mēs ģimenē esam 3 bērni un nekad neviens nav izcelts par īpašāku, gudrāku. Visi esam vienlīdzīgi.
03.05.2013 14:54 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Cik pati veca esi? Neizklausies pārāk oieaugusi.
Nujā, popularitātes konkursā esi zaudējusi māsai. Tas tik svarīgi? Pati saki, ka esi nopietnāka, domā par nākotni utt. Ilgtermiņā tas, ko dari tagad, Tev noderēs vairāk, nekā būšana par krustmāti kaut kādam sīcim.
03.05.2013 14:54 |

Reitings 4343
Vispār - būt par krustmāti nozīmē uzņemties arī atbildību par tiem bērniem? Tas nav tik tā, smuk statusiņš.
Kāpēc domā, ka bērnu vecākiem vajadzēja to piedāvāt tieši Tev, nevis Tavai māsai?
03.05.2013 14:57 |

Reitings 360
Reģ: 29.12.2010
Ari mes gimene tiekam skirotas esam tris masas, un te nu mate pacentusies katra esam savadaka...
03.05.2013 14:57 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Visbiežāk jau tā ir, ka viena māsa ir tā nopietnā, otra - dzīvespriecīgā. Es mūsu māsu attiecībās esmu tā otrā :D Bet mums tomēr ir kaut kā otrādi, jo vecāko māsu tomēr uztver kā atbildīgāko, savukārt man parasti uz jubilejām viss kaut kas tiek prasīts.
Varbūt parādi sevi vairāk, ja gribi vairāk būt radu "apritē". Tas ir, piedāvājies pati uz tām aktivitātēm, kurās gribi iesaistīties, dari to ar smaidu, bet nekādā gadījumā necenties to uztvert par sāncensību ar māsu, vienkārši mēģini atrast savu "nišu" viņai līdzās :)
03.05.2013 14:59 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Izklausās, ka esi ļoti greizsirdīga uz savu māsu... un te pat nedomāju, ka būtiski ir tas cik daudz esi saņēmusi no vecākiem attiecībā pret pret māsu, bet drīzāk, ka tavu māsu novērtē vairāk par Tevi pašu... varbūt vajag mierīgi apsēsties un padomāt, kā izskaties citiem no malas? Māsa smaidīga, Tu varbūt citu acīs izskaties vienmēr īgna un neapmierināta? Māsa ir teicamniece? Talantīga, bet pati nekad neesi tā ļāvusies meklēt savus talantus... varbūt vienkārši Tev ir zēļ, ka pati neesi līdzīga māsai? Katrā ziņā tā ir tīra greizsirdība, ar kuru būtu jācīnās.
03.05.2013 14:59 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Muļķīgi. Domāju, ka kaut kur ir kļūda no vecāku puses.. mēs ģimenē esam 3 bērni un nekad neviens nav izcelts par īpašāku, gudrāku. Visi esam vienlīdzīgi.

+ Kā arī pašas autores domāšanā, kas izklausās tiešām ļoti nepieauguša.
Manā ģimenē es esmu tā jaunākā. Sanāca, ka man ar māsu bija līdzīgi kā autores situācijā - katrai liekas, ka otrai bija kaut kas labāks/vairāk, tomēr esam jau izaugušas un pieņēmušās prātā un nespēju iedomāties, lai tagad būtu kaut kāds aizvainojums.
03.05.2013 15:00 |

Reitings 4343
Iespējams arī, ka pārējie ģimenes locekļi uzskata, ka Tevi tās lietas mazāk interesē vai arī, par cik esi vecāka, ka Tev nav tik svarīga pastiprināta uzmanība kā māsai.
03.05.2013 15:10 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Pirmkārt, tevī vienkārši runā greizsirdība uz māsu.

Otrkārt, arī man pirms kāda laika likās, ka nu es tā gudrā un nopietnā un tā mana māsīca, kas nekā nejēdz no dzīves. Pagāja četri gadi un viss nostājies savās vietās.

Nomierinies un izrunājies ar savu ģimeni.
03.05.2013 15:22 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Tā ir pašas vaina, ja norobežojies un sāc skaust.
03.05.2013 15:22 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Kur palika autore? Mani tomēr ļoti interesē, cik abām māsām gadu.
03.05.2013 15:34 |

Reitings 347
Reģ: 07.03.2013
Vienu brīdi es arī domāju, ka esmu greizsirdīga un skaudīga, tomēr uz mazo māsu, nu nē, viņa man taču ir pats tuvākais cilvēks. Nevaru iedomāties savu dzīvi bez māsas, kopā esam tik daudz piedzīvojušas un pārdzīvojušas. Varbūt tomēr neapzināti?

Nezinu, ko jums dos mūsu vecums, bet vecums ir pietiekams, lai saprastu, kas notiek, teikšu tā 20 +/-
03.05.2013 15:43 |

Reitings 251
Nedomāju, ka Tava māsa ir foršāka nekā Tu!
Tev tikai jāatceras, ka cilvēki redz Tevi tā, kā Tu vēlies, lai viņi Tevi ierauga- ja pasniedz sevi kā nopientnu personu..mazāk skaistu vai mazāk talantīgu, tad tieši tā cilvēki Tevi arī uztvers!
Mīli sevi vairāk un nesalīdzini sevi ar citiem! Tu esi lieliska jo Tu esi Tu pati

Un tas. ka nekad neviens par Tevi nepjautājas...tas tikai tāpēc, ka Tu esi radījusi iespaidu, ka TU ar VISU vari tikt galā pati- kas ir apsveicami! Tu esi malacis!
Savukārt māsai vēl ir nepieciešami padomi un atblasts!

03.05.2013 15:43 |

Reitings 744
es gan ļoti labi ziņu ģimenes, kurās bērni konkrēti tiek šķiroti. Un to ļoti labi var redzēt arī no malas, tādēļ, ja tas turpinās jau ilgāku laiku, es ļoti labi saprotu autori, tas ir smagi, ja bērni tiek šķiroti ģimenē, kur tomēr būtu jābūt kaut kādai vienlīdzībai.
03.05.2013 15:44 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Esmu redzējusi kā ģimenēs tiek šķiroti bērni, tāpēc ļoti labi saprotu autori. Mana māsīca arī ilgu laiku nevarēja ciest savu brāli, jo viņam vienmēr viss tika, visu viņam piedeva un viņš bija eņģelītis, kamēr māsīca bija mūžīgais grēkāzis.
Šajā situācijā vaina ir gan vecākos, gan pašā diskusijas autorē. Tā kā vecākus neizmainīsi, jāmaina pašas attieksme. Tu esi forša tāda, kāda tu esi. Tev nav jābūt tādai kā māsai. Iedomājies, kas būtu, ja pasaulē būtu tikai nenopietni trallinātāji :)
03.05.2013 15:52 |

Reitings 1492
Reģ: 14.04.2013
Kāda tur šķirošana?!

Māsa :
skaista
talantīga
dzīvespriecīga

Vai kāds to var izšķirot, izvēlēties? Tāda viņa vienkārši ir. Turpretī Tu pati izvēlies būt nopietna, skaudīga, greizsirdīga, turklāt vēl domāt, ka masai vēl galvā sakāpis, visam pa virsu sajusties aizvainota! pff

Ja man būtu kāda nopietna radiniece, kura, kā izklausās, nav īpaši apmierināta ar dzīvi, es tādu par krustmāti neaicinātu, nedod dievs bēbis vēl dzīvos labākos apstākļos un būs smukāks, arī sāks šķībi skatīties, ka viņam ģimenē vairāk mīlestības tiek.

Kas attiecas uz labklājību - nu tīrākā skaudība.Kā Tev var palīdzēt? Nezinu. Pastāsti vecākiem, ka Tev kremt, ka piedzimi agrāk.
03.05.2013 15:54 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Poppy, tu nevari iedomāties, kādi mēdz būt vecāki. Man vecmamma visu bērnību skandēja "Libra, re kāda Ilze ir gudra! Pirmā vieta tādā un tādā olimpiādē. Mācies no viņas.", "Libra, paskaties cik lielu zivi Ilze izmakšķerēja! Un kas ir tev tur? Ā, nu varbūt kaķis to ēdīs." Tā kā tas bija par manu māsīcu, un vecmammu es nekad sevišķi vērā ņēmusi neesmu, mani tas netraumēja. Bet ir ģimenes, kurās bērni to dzird regulāri "paskaties, cik tava māsa laba! tu arī tā varētu.".
03.05.2013 15:59 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Nē, var jau arī būt, ka nevis autore ir greizsirdīga, bet, ka viņai tāda daba, ka grib būt līdere. Man arī ir tāds, teikšu atklāti - netikums, vienmēr gribas būt starp labākajiem. Lai gan ģimenē ar māsu vai brāli nesacenšos.. mūs nevar salīdzināt, katrs sava vecuma, savā sfērā darbojamies. Bet varbūt šajā gadījumā abas māsas var kaut kā salīdzināt. Un autorei tā sacensība rodas vienkārši rakstura dēļ. Ne jau tāpēc, ka māsu nemīlētu vai būtu greizsirdīga.
03.05.2013 16:01 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
+ 2. komentars no augsas. gluzi manas domas.
03.05.2013 16:03 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits