Par visu un neko, tikai filozofējot

Reitings 178
Reģ: 06.10.2012
Tā kā ikdienā piestaigāju nodarbībās dažādos sporta klubos, tad esmu ievērojusi diezgan lielu atšķirību starp treneriem. Rgulāri un bieži gāju un vēl joprojām eju pie treneres, kura vienmēr lielu rūpību pievērsa dažādām detaļām. Kāju novietojums, kad jābūt nedaudz ieliektām utt, vienmēr visas kustības vingrojot un stiepjoties liek veikt ļoti lēnu, lai netraumētu mugurkaulu, un tā varētu turpināt daudz. Pretēji ir citos sporta klubos - jā, treneres pievērš uzmanību, dod kādus nelielus padomus, tomēr viss notiek strauji, kājas tiek mestas no gaisa lejā, sistas pret grīdu, vingrinājumi izpildīti ar domu - aizturam elpu, izdaram un tad vienkārši strauji atbrīvojamies, metot kājas rokas pret grīdu (guļus stāvoklī) (protams, nedaudz pārspīlēju). Es ļoti ticu pirmās treneres profesionalitātei un viņa vienmēr izstāsta tik pamatoti, kāpēc viss ir jādara lēnām un rūpīgi. Tad es nesaprotu - kāpēc citos sporta klubos tas viss ir tik mazsvarīgi? Kāpēc treneri nepievērš uzmanību tam, ka arī vingrojot to var darīt nepareizi? Tā ir neprofesionalitāte vai vienkārši 1.trenere tam pieet no kāda dziļa sava viedokļa vai jogas, ka muguru var ļoti satraumēt? Kāpēc cilvēki iedomājas, ka, ejot uz sporta klubu un apmeklējot nodarbīas, tam nav jāpievērš liela uzmanība - tikai virspusēji jāpaveic vingrinājumi, kustības, kas tiek atrādītas, uzdotas?

Otrā lieta, kas bija interesanta - nesen uz nodarbībām sporta klubā atnāca jauna meitene, pievienojas mūsu grupai. Kā jau tas "nejauši" bieži gadās, sanāca viņu pavērot spoguļos. Tās kustības, atdeve.. jūs smietos, ja redzētu. Es nopietni - labi, ja 5%!!! Un tad es aizdomājos - tādi cilvēki taču ikdienā noteikti ir ļoti daudz starp mums - kuri čīkst, ka sporto, bet svars nenāk nost - bet paskatieties uz sevi no malas; vai jūs maz tam pieejat no sirds un par simts procentiem? Kāda ir jēga atnākt uz sporta klubu, maksāt par to naudu un mīcīties no vienas kājas uz otru, knapi pacelt rokas gaisā? Ticu arī tam, ka ar īstu kaisli un atdevi var dzīvē sasniegt daudz jebkurā jomā, tāpēc meitenes, pavērojiet sevi kādreiz no malas, varbūt atklāsiet, ka nemaz īsti neatdodieties tam, ko darat.
01.05.2013 16:03 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Tās kustības, atdeve.. jūs smietos, ja redzētu. Es nopietni - labi, ja 5%!!!

pirmajā nodarbībā meitene vēl nezin kas un kā īsti jāizpilda.protams,kad viņai var viss iznākt lēnāk, kaut kas neiznākt...var būt arī,kaut kam netikt līdzi. . var būt arī izlaidīs kādu vingrojumu,jo pēc ilga sporta pārtraukuma ātrāk nogurs, sāk,kaut kas sāpēt..var būt tas bija viņas pirmais mēģinājums iet uz airobiku un secināja-tomēr neder un tad,kaut kā "izvilka" nodarbību.
katrs jau dara pēc saviem spēkiem un iespējām. iespējams,ka bija ļoti gurusi pēc darba un nebija spēka vairs diži sportot, taču bija iekšēja vēlme aiziet pasportot un neapzinājās,kad nepietiks spēka,lai ar pilnu atdevi sportotu!
iemesli var būt daudz un dažādi. nevar visus izdomāt!
kāda gan nozīme kā otrs darbojas un cik labi vai slikti izdodas??? galvenais,kad Tev viss ir labi .
kad es gāju sportot,tad negāju ar domu- nemetīšu kg, tievēšu. man gribējās izkustēties, jo esmu no tiem cilvēkiem,kurš pats sevi nevar piespiest mājās darboties un tur jau labāk zin kādi vingrojumi ir labāki un kā viņus sakombinēt.

jā ir dažādas treneres, dažādas pieejas. nemaz negribas iet pie tām,kuras vispār nekā nepalīdz un turpina nodarbību. jauniņajam,kaut vai minimāli ir jāpalīdz ,jāpaskaidro! nav jau obligāti dēļ katra sīkuma jāiet klāt, taču ,ja redz,kad dara galīgi šķērsām,tad gan var balsi paskaidrot, vai arī ja lēnāki vingrojumi,tad pienākt klāt un parādīt!
03.05.2013 00:55 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Lust For Life - Neliecies ne zinis par taadiem cilveekiem. Tikai kompleksu maakts, pusaudzju gados iestreedzis cilveeks var smieties par cilveeku, kursh ir sanjeemies sportot un uzsaacis pirmo soli pretii veseliigam augumam. Taadus ir jaapazjeelo, nevis no taadiem jaakautreejaas. :)
03.05.2013 01:00 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Pat gadījumā, ja tā meitene būtu gājusi uz aerobiku tikai labi izskatīties - tā taču ir viņas darīšana! Un kā pārējās meitenes apgalvo - viņa taču par to PATI maksā. Varbūt meitene salasījusies rakstus žurnālos par to, ka sporta klubos var iepazīties ar vīriešiem un, katram gadījumam, ja pēc treniņa kādu satiktu, cenšas izskatīties labi. :D
Manuprāt to, cik cilvēks sevi kaut kur iegulda var vērtēt un apspriest tikai tad, ja tu viņam par to maksā - kā piemērā par dažādajiem treneriem.
03.05.2013 02:08 |

Reitings 178
ārprāts, cosmo meitenes tiešām ir rejošs suņu bars :D Un vai jūs ar sevi un savu dzīvi esiet apmierinātas, ja jau šeit esat tik pilnas ar negatīvo?
Es arī sāku sportot no nekā, esmu braukusi ar divriteni, skrējusi, daudzi blenž virsū, un tad? Bail ka kāds kaut ko sliktu padomās? Un Jūs cenšaties apgalvot ka Jums ir augsts pašvērtējums, ja jau ir tik svarīgi ko kāds cits par jums padomā? :D Ja viss būtu tik ideāli, nebūtu jāsēž cosmo un šeit katru dienu jāspodrina savas spalvas interneta vidē.
Jebkurā gadījumā, man tādi cilvēki kā tā meitene sporta klubā šķebina - jo ja tu dari, tad tu dari no sirds. Protams, mans apraksts liekas šausmīgs jo kā gan ES varu atļauties spogulī paskatīties uz citu meiteni blakus un kā gan es varu uzrakstīt internetā par to, nesakot ka viņa ir stulba, nesportiska, bet tikai cenšoties likt aizdomāties, cik jūs pašas ikdienā daudz atdodat sevi tam ko darat. :))) Man drīzāk ironiski liekas tas, ka cosmo diskusijas vienmēr ir bijušas pilnas ar citu aprunāšanu, deguna bāšanu citu dzīvēs, bet tad vienā diskusijā pēkšņi visas spīd ar gudriem padomiem, no sērijas "esmu ideāla, nekad uz nevienu neskatos " :))) Labi, lai vai kā, mani interneta diskusijas īpaši nesaista, ja vēlaties, tiksimies kopā dzīvē un iesim sportot, lai es varu kārtīgi parādīt to, kāda pusaudze esmu un cik maz procentus lieku tajā, ko daru. :))
03.05.2013 03:20 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Muusu aerobikas klasee ir dazaada vecuma sievietes un arii viiriesi!Ir sievietes,kuras loti labi var visu izpildiit ,izskataas uttIr sievietes,kuras nespeej tik labi un arii izskats nav tas labaakais!Neviens neko nekomentee,nekikinaas uttNesen bija atnaakusi meitene no Zviedrijas un vingroja man blakus , prasiija ,kaa es visu varu tik labi un arii izskatos tik labi!Paartraukumaa, peec 45min(5 minuusu paartraukums )vinai teicu ,ka nodarbojos jau sen ar aerobiku un esmu arii sleepotaaja un visu dziivi esmu sportojusi!Vina bija paarsteigta,ka tik forsa atmosfeera zaalee-pilniigi nekaada starpiiba-20g,40g.50g ...Visi loti draudziigi.Trenere arii teica,ka te nav nekaadas sacensiibas-cilveeks censas un tas ir loti augsti jaanoveertee-tas ir solis uz prieksu ,veseliigam dziives veidam!:)
03.05.2013 04:19 |

Reitings 9169
Veel jo projaam nav miera, ne? Vispaar ieprieksheejo komentaaru teicu Lust for Life, lai vinju iedroshinaatu, nevis tev. Vai tad tu smejies par jauniesaaceejiem un atklaati blenz vinjiem virsuu? Taapeec tevi tas tik ljoti aizskaara?
03.05.2013 04:23 |

Reitings 9169
Emmanuelle taa ir cita mentalitaate. Manaa galaa taada atklaata luureeshana virsuu nepastaav. Tas skaitaas ljoti, ljoti nepieklaajiigi un parasti blenzeejam tiek paprasiits kaa vinjam var paliidzeet. Sporta zaalee jauninjos cik redzu, pie mums pamaaca un uzmundrina. Turklaat kritizeet kaadu par vinja fizisko izveiciibu ir absoluuts tabu, kanaadieshi ljoti baidaas nejaushi aizvainot kaadu, kuram ir fiziskas gruutiibas deelj veseliibas probleemaam. Tiesa, es atradinaajos no cieshas skatiishanaas uz nepaziistamiem cilveekiem it iipashi neertaas situaacijaas peec taa laika, kad pastraadaaju uz pashnaavnieku paliidziibas taalrunja jau pirms Kanaadas. Tas lika aizdomaaties par to, cik paareejo cietsirdiiba, izsmieshana speej buut graujosha.
03.05.2013 04:30 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
pareizi-kad es gāju sportot,tad negāju ar domu- metīšu kg nost.
Ir jau ,kas par sporta klubu maksā naudu un iet uz saunu neviss sporto! kas par to?:D
man nemaz nebija laika skatīties apkārt! ja paskatījos uz kādu ,tad tik tāpēc ka nevarēju tajā mirklī redzēt kādas kustības, vingrojumus vāra trenere.
Es no vienas nodarbības atteicos tieši tāpēc ka trenerei bija līdzīgi uzskati autorei- ja pirmajā nodarbībā netiec līdzi, nevari uzreiz izpildīt visas kustības, tad maz vai Tev tur nav ,ko darīt! bija visai neiecietīga, nievājoša attieksme. viņa neviss vispirms pateica kā tas īsti jādara, bet gan pienāca un prasa- kā īsti tas viss jādara??? kā lai es zinu kā ir pareizi darīt,ja esmu 1x mūžā viņas nodarbībā???:D pēc kāda laika tomēr paskaidroja un parādīja kā pareizi jāizpilda, bet vai tad uzreiz nav jāpasaka-meitenīt, roku vajadzētu vairāk pavirzīt uz to pusi , kāju saliekt tā neviss vispirms nezinīti izprašņāt kas un kā pareizi jādara un likt justies neērti?varbūt es arī sacepos par neko!
pēc tam man vēl no citām personām jādzird kā mani kā jauniņo pati trenere aprunāja!:D
03.05.2013 09:03 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Krista-es tev laikam rakstu jau treso reizi...gribeeju teikt,ka mana radiniece ir loti laba skreejeeja un peldeetaaja uttEs vienmer smejos,ka vina man atgaadina Iron Man.Vina mani tik forsi uzmundrina uz visiem pasaakumiem,ka es tiesaam juutos loti labi!Es nevaru sevi pat saliidzinaat ar beerniem,kuri peld okeaanaa katru dienu,dziivo zem uudens ,kaa "Cilveeks amfibija"!Ar to es gribeeju teikt, jo vairaak mani uzmundrina uz viem pasaakumiem ,jo man labaak iet!Es juutos loti labi. Vienu dienu iesu kopaa ar radinieci uz fitness,kur buus iespeeja tikties ar vinas treneri.Viss iespeejams ,ka daudzus vingojumus pat nespeesu veikt -nepaardziivoju!Galvenais tacu tas piedziivojums!
03.05.2013 10:06 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Smarter, labaak pasaki, uz kura sporta klubu tu ej, lai es vai citas nejaushi netraapamies tavai visuredzoshai acij. Es pat nejokoju vai neuzbraucu, pavisam nopietni to domaaju.
03.05.2013 11:09 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Es tiešām nebiju iedomājusies, ka kāda cilvēka nespēja vai nevēlēšanās vingrot pēc cita iedomātiem standartiem ir tādas diskusijas vērta. Turpmāk nodarbībās paskatīšos, vai tik mani kāda nepēta ar nosodošu acu skatienu :D
03.05.2013 11:13 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Es tiešām nebiju iedomājusies, ka kāda cilvēka nespēja vai nevēlēšanās vingrot pēc cita iedomātiem standartiem ir tādas diskusijas vērta. Turpmāk nodarbībās paskatīšos, vai tik mani kāda nepēta ar nosodošu acu skatienu

+
03.05.2013 11:15 |

Reitings 178
Vēl joprojām neiebraucāt ar kādu domu bija šī rindkopa un ka runa nebija par nogurumu vai nesaprašanu pirmajā reizē, bet gan vienkārši padošanos grūtību priekšā un nekādu atdevi ? :D

un salīdzinoši ar citām bezjēdzīgajām diskusijām cosmo, neuzskatu, ka ir vērts šausmināties par to, ko rakstu :)))
03.05.2013 11:27 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Smarter, tu esi gaishregje? Proti lasiit citu domas, noteikt citu veseliibas staavokli utt.? Runa ir par to, ka tu nekad nespeej zinaat 100 procentiigi kaut ko par otru, taa kaa labaak skatiities uz sevi un savu atdevi, neveerteejot citus.
03.05.2013 11:33 |

Reitings 178
Jā, es ļoti labu redzu, kad cilvēks cenšas vai kad ir slikts garastāvoklis, un kad vienkārši nav vēlēšanās censties un iedziļināties. Gribēju likt aizdomāties par to, ka tādi cilvēki ir ļoti daudz, kas darba laikā čato cosmo, draugos.lv, vakarā aiziet uz sporta klubu un bez jebkādas atdeves knapi pagrozās utt utt. Daudzi visām dzīves jomām pievērš tik mazu uzmanību un atdevi, ka pēc tam seko cosmo diskusijas par to, ka vīri krāpj, no darba izmet, draugu nav, augums arī slikts, kaut arī iet sportot 5x nedēļā. Protams, tā nav mana problēma, bet dažreiz der aizdomāties, kā dēļ jūs vispār dzīvojat un vai pašas neesat vainīgas pie apstākļiem, kādi jūsu dzīvēs ir.
03.05.2013 11:49 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Jā, es ļoti labu redzu, kad cilvēks cenšas vai kad ir slikts garastāvoklis, un kad vienkārši nav vēlēšanās censties un iedziļināties.

Secinājums - tu pārāk daudz blenz un koncentrējies uz citiem.
03.05.2013 11:57 |

Reitings 178
Riot, jā, es labi lasu ķermeņa valodas un man patīk vērot cilvēkus, domāt, kādi viņi ir un ko dzīvē sasniegs, un tad? :) Ir kādi standarti, noteikumi šajā pasaulē, kur rakstīts, ka esmu vienīgā, kas kādreiz paskatās uz citiem un aizdomājas, un ka tā nedrīkst darīt? ;)
03.05.2013 12:01 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
smarter - bet padomā, vai tiešām tevi tas tik ļoti uztrauc, lai liktu kādam citam cilvēkam justies neērti un nepatīkami? Atļaušos oponēt tavu visu redzošo aci - tu nevari zināt, kāda tam cilvēkam ir bijusi diena, fiziskā sagatavotība, garīgais stāvoklis. Varbūt es saprastu šādu diskusiju no treneres puses, kura jau vairākus gadus novēro līdzīgo situāciju.
03.05.2013 12:02 |

Reitings 178
mēs visas meitenes tajā grupā bijām jau zināmas.. viņa pienāca kā jaunā un jā, man ir laba sānu redze, es nekad nevienam virsū neblenžu, nebija jau viena diena vien ar tādu atdevi. :)) labi, tas bija tikai piemērs šādu cilvēku "sugu", man jau apnika 4 lapu garumā to analizēt. :))
03.05.2013 12:06 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
smarter, Tev nevienā brīdī neuzmācas slinkums nekad un nevienā dzīves jomā?:)
03.05.2013 13:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits