Kārtējā ideja :D

Reitings 2033
Reģ: 10.12.2012
RTU
1.Apģērbu un tekstila tehnoloģija
2.Materiālu tehnoloģija un dizains

Ko zinat par šīm programām? Kādas iespējas pēc absolvēšanas?

Pati šaubos, šķiet man piemērotas, bet neliekas nopietni :D Kur pēc tam ar šādu diplomu? Zinu attāli meiteni, kas tagad Rimi strādā :( Zinu, jūs vienmēr sakat, ka tas no paša atkarīgs, bet gribas nedaudz pie skaidrības nonākt, jo esmu apjukusi ar visām iespējām :(

Otrs jautājums:
kad jūs sapratāt ko patiešām vēlaties studēt?

jūtos stulba, jo visiem šķiet jau sastādīti 10 gadu plāni, bet man plāni mainās ik dienu :D tādi kā es laikam nekur tālu dzīvē netiek :(
29.04.2013 20:33 |

Reitings 85
Reģ: 19.01.2010
Man tagad top diploms šajā specialitātē.. jau finiša taisne redzama.:)
kilometrs, pirmais kurss ir visneinteresantākais.. :( pēc tam jau sākas radošums arī.. :) protams ja pats vēlies iesaistīties.. var veidot kolekcijas un visu pārējo... bet nu jā.. daudzi priekšmeti tiešām likās prieškam.. bet nu neko diži sliktu nevaru teikt.. prakses vietu var atrast normāli.. Rīgā ir ļoti daudz rūpnieciskā ražošana, vienkārši nezinam par to, jo viss iet uz eksportu.. :)
Annija, ja ir kādi jautājumi droši raksti PM, atbildēšu. :)
30.04.2013 00:12 |

Reitings 324
Reģ: 29.01.2009
Šobrīd mācos materiālu tehnoloģiju un dizainu, konkrētāk, apģērbu dizainu. Stājoties uzreiz ir jāizvēlas novirziens - apģērbu, interjera, koka vai ādas dizains. Iestājeksāmenā jāzīmē visparastākais kapitelis, kur svarīgi ievērot proporcijas un perspektīvu, nav nekas traki grūts, bet ja neesi neko tādu zīmējusi iesaku tomēr aizite uz pāris privātstundām, kur parādītu, kā to pareizi uzzīmēt. Neatceros proporciju, cik svarīgs bija iestājeksāmens, bet to droši vien kaut kur internetā var atrast.
Par pašu programmu kopumā - pirmajā kursā ir daudz vispārīgu priekšmetu, arī augstākā matemātika, bet nekas nav neizdarāms. Ir zīmēšana, gleznošana, modes zīmējumi, jāmācās ari grāmatvedība, jo gala beigās bakalaura darbā jāveido kaut kas līdzīgs savam uzņēmumam ar biznesa plānu un tā. Forši, ja ejot uz apģērbu dizainu ir kādas iemaņas šūšanā, jo tad ir vieglāk, taču, ja nav, visu var iemācīties. Trešajā un ceturtajā kursā ar savām kolekcijām jāpiedalās modesskatē. Mums visas mācības notiek tikai Ķīpsalā un nekur nav jābraukā, vienīgi sports pirmajā kursā var notikt kaut kur citur atkarībā no izvēlētā sporta veida.
Jārēķinās, ka angļu valoda būs diezgan sliktā līmenī.
Māca arī strādāt datorprogrmmās kā CorelDraw un PhotoShop, tas ir forši, kā arī dažādas rokdarbu lietas, piemēram, lietišķo grafiku. Arī apdruku, mašīnizšūsanu utt.
Kā jau katrai prgrammai, ir savi plusi, ir savi mīnusi, bet, ja šādas lietas interesē, tad tik jānāk studēt.
30.04.2013 00:17 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Par šīm programmām konkrēti nezinu, bet iesaku tev neklausīties tajos, kuri biedē ar RTU stingrajiem noteikumiem. Nekas briesmīgs tur nav, neprasa neko pārcilvēcisku, vienkārši ir jāmācās, tāpat kā visur. :)
30.04.2013 02:16 |

Reitings 2033
paldies meitenes (sun) papētīsu vēl vairāk tieši apgūstamos priekšmetus, ja kaut ko nesapratīšu noteikti jums uzjautāšu :)
30.04.2013 14:56 |

Reitings 2033
Varbūt šodien te vēl kāda zinoša meitene?
30.04.2013 14:56 |

Reitings 7
Reģ: 30.04.2013
Es pelnu naudu šeit - http://www.learnmoneystrategy.com/zavrani/,
iesaku arī Tev, tas nav grūti un ir diezgan ienesīgi ;)
30.04.2013 14:57 |

Reitings 2033
up
30.04.2013 17:13 |

Reitings 2033
up

Reitings 2033
pēdējais up un liekos mierā :D

Reitings 1242
Reģ: 29.01.2009
Annija - Nezinu kuru tieši no tavām abām programmām viņa studēja sākumā, bet maģistra grādu ieguva apģērba dizainā. Meitene bija ļoti mērķtiecīga un lūk rezultāts, vari ielūkoties ar ko viņa nodarbojās

http://zzfashion.wordpress.lv/

Tur ir raksts, sadaļā publikācijas, kā viņa nonāca pie domas mācīties un kā ir gājis mācību laika.
30.04.2013 17:22 |

Reitings 2033
paldies liels, noteikti izskatīšu viņas veikumu :)
01.05.2013 00:30 |

Reitings 27
Reģ: 30.04.2013
Ja nevari izlemt kur un ko studēt, nesteidzies, izlaid gadiņu, pastrādā vai paceļo un tad jau sapratīsi. Nav jēgas iesākt mācības un pēc gada vai diviem pamest ;)
01.05.2013 10:57 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Es patlaban prof.vidusskolā apgūstu apģērbu dizainu,vēl pēdējais gads palicis,bet kā sāku mācīties 2.kursā,tā sapratu - mūžā par to nestrādāšu,ja nu vienīgi hobijam šad tad kaut ko sameistarošu. Nu nav visa tā lieta tik "glamūrīga",kā izskatās. Nezinu,kā ir ar to RTU,vienīgais no mūsu skolas mēs bieži ejam uz RTU skatēm,tāpat pavērot un idejas pasmelties,vienreiz sagadījās,ka viena no manām draudzenēm tika par modeli vienai no jaunajām RTU dizainerēm,pēc tam stāstīja,ka tie dizaineri esot nereāli "nodzīti",stress līdz pēdējam,daudzi tur paši nožēlojot,ka to vispār mācoties.

Protams,katram jau savādāk un,kā jau teicu,pati tur nemācos :)

Vienīgais,ko mums jau arodenē sistemātiski atkārto, ir - neceriet pēc tam tikt labā darbā savā profesijā. Ja nu vienīgi ārzemēs. Par šuvējām un stilistiem - var jau būt,bet izaugsmes Latvijā neesot. Vispār diezgan dīvaini,ka paši pasniedzēji visu to tā noliek līdz ar zemi,bet vismaz pabrīdina :D
01.05.2013 11:08 |

Reitings 2133
Reģ: 09.05.2011
Ja Tev tas patiešām patīk,tad ej,Ja Tev ir šaubas,tad kārtīgi apdomājies.Man ir bakalaurs un tas nav man devis labāk apmaksātu darbu,tas man ir hobija līmenī.Man ir sanācis tikai papīra dēļ.Tomēr man ir doma iet studēt to,kas man patiešām patīk un mēģināt ielauzties tajā lauciņā.
Es ticu,ka katram ir jābūt tieši tur,kur viņš ir.Varbūt Tu rīt sapratīsi ar ko gribi nodarboties,varbūr pēc 5 gadiem,varbūt pēc 10.
01.05.2013 11:09 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es tagad domāju, pabeigšu šogad augstskolu, ko tālāk, gribētu turpināt mācīties, bet reāli kuram būs vajadzīga mana izglītība, ja man nebūs atbilstoša pieredze, darbu tur kur vēlētos tikpat kā nav iespējams dabūt, vienīgi piesakoties vakancēm ārpus Rīgas, citās pilsētās, jo tur laikam cilvēku nav.
01.05.2013 11:19 |

Reitings 245
Reģ: 03.05.2012
annija, tev nav jājūtās stulbi! Apjukums ir pilnīgi normāla lieta, jo tu tomēr pieņem vienu no svarīgākajiem lēmumiem savā dzīvē. :)
Ja tev patīk un interesē tas, ko šī programma sniedz - a bet studē! Galvenais ir interese par attiecīgo jomu. Esmu pie tiem, kas uzskata, ka jāstudē tas, kas tiešām patīk, nevis jāmoka 3 - 4 gadi nīstamā studiju programmā. RTU ir ļoti laba augstskola un tas, ko tu iesāksi ar šo diplomu, ir atkarīgs tikai no tevis. Mūsdienās ir daudz iespēju - tu vari strādāt ZEM kāda, bet tu vari arī pati izveidot savu biznesu. Galvenais, lai izstudētais ir sirdslieta - tad viss notiks! Lai veicas!! :)
01.05.2013 11:33 |

Reitings 266
Reģ: 04.03.2013
Pazīstu meitenes gan no materiālu, gan apģērbu kursa RTU. Tagad kādā 2. kursā laikam. Beet nuu šīs meitenes arī zināja, uz ko iet; jau pirms augstskolas brīvajā laikā ķimerējās ar visādām tādām lietām: šuva, rokdarbus veidoja u.tt. Tā gan nav tāda lieta, manuprāt, ko pabeidzot, Tev ir garantēts darbs kaut kādā kantorītī, bet ja Tev tas interesē un ''ir iekšā'', tad - kāpēc nē? :)
Pati arī studēju tādu zinātnes nozari, kam ar to pieprasījumu darba tirgū ir kā ir. Bet es par to pārāk neuztraucos (vismaz - šobrīd, hahahhaha :D ), jo vienmēr esmu gribējusi to studēt, jau pamatskolā +/- biju izlēmusi.
Ja Tev mācības (un darbs) patīk, Tu to uztversi pat kā hobiju un aizraušanos. Turklāt - LABI SPECIĀLISTI VIENMĒR BŪS VAJADZĪGI! :) Un tā tas ir katrā nozarē. Nevajadzēs tādus simts, bet vienu, divus. Ja spēj iedomāties sevi, no sirds ko tādu darām, tad noteikti ir vērts pamēģināt! :)
P.S. Mana mamma savulaik neīstenoja savu sapņu karjeru, bet iestājās ekonomistos, jo tā uzreiz dabūja labu darbu, dzīvokli u.tt., bija tāds 'bums' tobrīd. Vēlāk pārkvalificēties nesanāca, apprecējās, bērni u.tt. Joprojām viņai tā ir žēl, varbūt tāpēc arī iedrošināja mani stāties, kur patiešām vēlos. :)
01.05.2013 12:07 |

Reitings 266
Reģ: 04.03.2013
Un tas, ka Tev ir daudz visādu plānu, ir baigi labi. ;) Tas nozīmē, ka Tev ir galva uz pleciem, padodas daudz lietu un Tu dzīvē nepazudīsi. ;) Lai veicas!
01.05.2013 12:10 |

Reitings 2033
marcwlle Tur tā lieta, ka tā man ir aizraušanās brīvajā laikā, esmu diezgan slinka, bet apģērbu šūšana ir tas ap ko es varu ķimerēties, lai gan šobrīd retāk sanāk :(
01.05.2013 15:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits