Ielej katlinjaa nedaudz ellju, iemet tur sasmalcinaatus siipolus, bik apcep, tad pievieno riisus (visaadi basmati un smalkie, irdenie riisi nederees) , tos apcep liidz riisi kljuust caurspiidiigi. Tad lej virsuu kaartiigu sljuku baltviina un maisa, liidz viss izgaro un peec tam pievieno buljonu un paareejaas lietas, kuras gribi savaa risotto,saali, piparus ieskaitot. (paareejaas piedevas atseviskji sacep smalki sagrieztaa veidaa. Vispopulaaraakie ir 1. seenes un tad buljonu var taisiit no seenju kubika. 2. spargelji 3. juuras veltes un zivju buljons, bet tad beigaas neliek klaat sieru 4. vaariiti spinaati un skjinkjis) Buljonu liec klaat ik pa laikam taa, lai skidrums pietiku, bet nebuutu kaa zupa un maisi visu laiku. Gandriiz uz beigaam pieliec picinju saals un ja grib kreemiigaaku, nelielu sljuku saldkreejuma. Ne - zivju versijaa paarkaisi ar riiveetu Parmas vai Grana Padano sieru un eediens ir gatavs.