.Vielmaiņa

Reitings 23
Reģ: 28.03.2013
Čiu meitenes, vēršos pēc padoma, palīdzības..Esmu izmisumā...
Ko darīt lai uzlabotu vielmaiņu, kura strādā ļoti lēnu, tādā veidā, ir tik grūti nomest svaru, tas tik ļoti svārstās, un pēc kārtīgas maltītes jau ir klāt vairāki kilogrami, lai cik dīvaini tas neskanētu. Apēdot kaut ko sātīgāku, vēders uzreiz uzspūšas, smags. Es tiešām nesaprotu ko darīt, ko ēst, lai uzlabotos vielmaiņa,nebūtu tā smagā sajūta,svars pazustu.:((( kādus padomus?
15.04.2013 18:37 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Kafijas dzeršana, kanēļa, ingvera un citu produktu lietošana, kurus uzskata par vielmaiņas paātrinātājiem - tā ir matu skaldīšana. Ok, par pāris % tev iespējams paātrināsies, bet šeit man šķiet, ka raksta pusaudze(piedod, ja kļūdos.) Kādi ārsti?! Tas taču ir tikai normāli, ka apēd kaut ko un vēders nav pielipis pie muguras, ka sver vairāk, jo tev kunģī ir barība! Ēd vieglākas maltītes varbūt. Nē nu var skriet pie ārsta, ja pūšās vēders, bet ļoti šaubos, ka tev ir slikta vielmaiņa, jo cilvēki parasti to paši sadomā. Ja tu tiešām skrien, vingro - nekādām problēmām nevajadzētu būt, ar tavu vielmaiņu viss ir labi. Par to vairogdziedzeri - nu var baudīt, par ļaunu nebūs, bet nu vielmaiņai ar smagu sajūtu ir maz sakara, man šķiet. Tu vienkārši tiešām vai nu ēd pārāk lielas porcijas, vai tev ir kāda produkta intolerance, kas rada šādu sajūtu vēderā.
16.04.2013 09:10 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Es gan neaizrautos ar kafijas dzeršanu. Paātrina vielmaiņu? Ok, bet jāņem vērā arī kafijas negatīvās īpašības - ūdens aizture, paaugstina asisnspiedienu (tas gan jāskatās individuāli, cik kuram daudz tas ietekmē) utt.

Ja tiešām viss ir tik traki, tad labāk ej pie ārsta :)
16.04.2013 09:16 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Vinnija, cik Tev gadu?
16.04.2013 09:19 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Vielmaiņai labi ir izdzert 1 glāzi remdena ūdens tukšā dūšā no rītiem.
16.04.2013 09:41 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Pie ārsta vajag iet.
manai draudzenei bija tāda problēma, kad viņa atbrauca no ārzemēm un bija visu sačakarējusi ar neveselīgo pārtiku.

aigāja pie homeopāta, pus gada laikā sakārtoja, tagad ēd kā vecis, bet ir tieva :)
tiesa gan zāles mēnesī ap 30 Ls izmaksā.
16.04.2013 09:47 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Man ir taa- iedzeru kafiju un pec 5. minutem uz toleti.

identiski, kafija garšo, dzeru bieži .
16.04.2013 09:49 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Par šo visu bija raksts Ievas Veselībā. Vielmaiņa ir nevis lēna vai ātra, bet aktīva vai neaktīva. Ātrāku viņu var padarīt, kā jau teica, ar kafiju vai melno tēju, bet drošākais ir doties pie ārsta-dietologa, kas tad arī nosaka, vai vielmaiņa ir pie vainas tajā, ka nezūd svars. Bieži cilvēki ar to vienkārši attaisnojas, taču ne vienmēr tā ir pie vainas.
16.04.2013 09:50 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Tu pēc katras ēdienreizes sveries?????
16.04.2013 10:35 |

Reitings 3755
Reģ: 22.10.2012
Un svērties vispār vajag pēc tualetes apmeklējuma, nevis pēc ēšanas, tad arī uzrādās īstā ķermeņa masa.
16.04.2013 10:37 |

Reitings 1873
No kafijas tiešām uzreiz parauj :-D Tāpēc ar nedzeru, man tas nekas labs neliekas :-D

Ja no rīta dzeru tēju/ūdeni, tāpat pusstundas laikā viss notiek, tāpēc laikam vienkārši ir labāk dzert vairāk ūdens.
16.04.2013 10:58 |

Reitings 298
Reģ: 09.01.2013
Izskatās, ka liela daļa cosmo lasītājas uz kafijas uzsēdīsies :D

Par to sišanu uz sirdi ir kā ir, kafija vielmaiņu padara salīdzinoši nedaudz ātrāku, bet drošā +/- līmenī.. ( organisms ir strādā nedaudz ātrāk, tādēļ arī sirdsdarbība pātrināta, augstāks asinsspiediens, urīndzenoša īpašība - jeb arī uz nierēm uzdod nedaudz...

Kā tievēšanas līdzekli gan nevajadzētu izmantot - tam ir tikai sportiņš sportiņš un vēlreiz sportiņš ;) kā arī atbilstoši un profesionāli sagatavota diēta. (ne internetā gudras tantes rakstīti murgi) Bet kvalificēta trenera, kur tiek ņemtas vērā tava organisma īpašības un uztura bilance ir izveidota atbilstoši vajadzībām ;) (šīs diētas arī ir daudz garšīgākas un normālākas, kā maģiskās apelsīnu utt) :D :D

Tātad, kādēļ šīs visas piedāvātās diētas ir sliktas - organismam ir nepieciešamas daudz un dažādas uzturvielas, pretējā gadījumā samazinot tauku daudzumu tu piemēram dzīvo vēl ar dažādu minerālvielu un vitamīnu deficītu utt.. īpaši sportojot uzturam ir jābūt sabalansētam ar patērēto - efekts ir daudz lielāks un nenodari pāri sev. ;)

Neesmu profesionāls dietalogs, bet savā laikā nopietni sportoju un man vienkārši ir lielas smadzenes :D :D
16.04.2013 11:47 |

Reitings 23
Meitenes, man 20 gadi, bet laikam izklausos pēc mazas, dumjas pusaudzes :D
Ne jau pēc katras ēdienreizes, vienkārši es visu piefiksēju un tāpēc zinu, kā tas svars mainās.

Par to ģimenes ārstu, es labprāt ietu, teiktu savu sāpi, bet man ir tik neforša ģimenes ārste, ka cenšos pat kad slima esmu neiet pie viņas, ja nu vienīgi vajag kādu nosūtijumu, bet laikam jāpārkāpj būs pāri savai nepatikai pret viņu un jāiet :D

Vienkārši gribu saprast to, kāpēc svars nekrītas, ja sportoju, šovakar pat biju skriet un vēl vingroju mājās :((((
16.04.2013 22:45 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Vinnija, nebrīnies, ka tgd esi resna, ja visu laiku dzer ūdeni. man arī bija brīdi tāda mānija, labi, ka laicīgi apstājos. :D kuņģis izplešas un finālā tu gribi bieži ēst un tā pamatīgi. un nejūti sātu.

pirmkārt-> sāc jau ar to, ka nedzer tik daudz ūdeni.
otrkārt->no rītiem vari ēst putras. tās ir ļoti sātīgas un nemetīs tev vēl vienu lieku tauku slāni, ja vien nevārīsi pienā vai tml..
treškārt-> ja šis viss nepalīdz, tad ir iespēja, ka ar vairogdziedzeri kkas nav kārtībā. Jo man, piemēram, ir 19 gadi, neēdu sliktas lietas, ēdu kādas 2-3reizes dienā. Ūdeni nedzeru spaiņiem vien. Un, ja arī esmu mazliet uzbarojusies, tad 2 dienu laikā to vienu vai divus kilogramus viegli nometu arī bez sportiskām aktivitātēm, atliek vien pakoriģēt savu ēdienkarti.

-->bez tam, cilvēks jūt, kad viņam slāpst. un ja dzer dzeršanas pēc. sekas varbūt tev jau ir.. Cik ilgi tādos kvantumos ūdeni dzer?
16.04.2013 22:55 |

Reitings 227
Reģ: 23.09.2012
Man vielmaiņa super-saaktivizējās, kopš sāku ēst daudz vairāk dārzeņu, augļu, mazāk junk foodu, sāli, burbuļūdeņus. Ūdens dzeršanu neuzspiežu ar varu, padzeros, ja slāpst.
Varētu pat teikt, ka tagad esmu iekļuvusi starp caurbirām, ēdu tiešām daudz, bieži, nepieklājīgi lielas porcijas(kas gan visbiežāk ietver tikai dārzeņus).

Ja tiešām gribi risināt šo lietu, noteikti nepietiks, ja no visa ieteiktā iekļausi kaut ko vienu, bet turpināsi pārējos iepriekšējos ēšanas paradumus.
16.04.2013 23:12 |

Reitings 13
Reģ: 16.04.2013
Es pelnu naudu šeit - http://www.moneystrategy.info/zavrani/ , iesaku arī Tev, tas nav grūti un ir diezgan ienesīgi ;)
16.04.2013 23:30 |

Reitings 23
Tik tiešām tā trakā ūdens dzeršana varētu būt pie vainas? jo es kā pieceļos, izdzeru vismaz 2-3 glāzes ūdens jau uzreiz. Bet vajadzēja jau padomāt, ja daudz ēdot izstaipās kuņģis, tad arī ar ūdeni viņš izstaipās. Jāpavēro šī funkcija un jāpamēģina, dzert tad, kad slāpst, nevis principa, pieraduma pēc. Vairākus mēnešus es jau aizraujos ar ūdens dzeršanu kvantumos.:((

putras, Tu domā, auzu, mannā, rīsu, griķu? ūdenī novārīt un no rītiem ēst? jāpamēģina šādas brokastis, vispār jau zinu, ka auzu pārslu putrā ir ogļhidrātu daudz, tāpēc ilgi saglabājaas enerģija un negribas ēst . pamainīšu sava brokastu jogurta vai mušļa vietā šo :))))
16.04.2013 23:35 |

Reitings 1017
Ja jautājums ir, kā aktivizēt vielmaiņu, ārzemju portālos ir 101 padoms, tāpēc neatražošu. Latvijas portālos arī. Sagūglē - "kā uzlabot vielmaiņu".
16.04.2013 23:39 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
vinnij, nu tas nav normāli, ja no rīta 2-3 glāzes ūdens. jo tad vielmaiņa ir ''aizmigusi'' vēl, un tu lieki viņu sagruzī. Un esmu pilnīgi pārliecināta, ka tev neslāpst no rītiem, vismaz ne tik traki..

Nē, ja Tu no rītiem ēd jogurtu vai musli, tie arī ir ļoti labi.:) Jo putras var ēst arī pa dienu un vakaros. Mannā gan neiesaku. Bet auzu pārslu, rīsu, griķu un prosas biezputra, ūdenī novārīta, ir ļoti garšīga. Arī maizes vietā vari nomainīt uz sausmaizītēm (nopērkamas pie putrām vai tur, kur ir diabētiķu stends), jo no maizes, man piemēram, ļoti ātri uzrodas celulīts un es uzbarojos.
16.04.2013 23:48 |

Reitings 23
Laikam par to , ka vielmaiņa ir "aizmigusi" nemaz neiedomājos,bet pareizi saki. Šorīt tikai izdzēru vienu glāzi ūdens no rīta, un pēc vairāk nemaz neprasijās. Arī pa dienu padzēros tad, kad slāpa, nevis tik daudz kā agrāk. Jāskatās, vai kaut kas mainīsies, paliks savādāk ar visu svaru un organismu. :)
Maizi es neēdu jau sen, bet kuras sausmaizītes Tu domā,tās apaļās,baltās? Izmēģināšu tās vēl ieviest savā ēdienkartē :)
Varu palielīties, šodien noskrēju 40 minūtes, tik patīkami, vēl tik lielisks pavasarīgs vakars,silts.. ja nu vienīgi vējš nebūtu bijis, vienā virzienā viegli bija paskriet, vējš lika kustēties ātrāk, bet atpakaļ, kad vējš sejā - bija pagrūtāk :D
17.04.2013 22:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits