Šodien ļoti aktuāls jautājums, ir plānos nokrāsot baltās olas. Bet katru gadu tās vārot, labākajā gadījumā puse no tām saplīst. Vai ir "maģija" vai līdzeklis, kas darāms, lai visas 10 baltās olas paliktu maximāli veselas līdz vārīšanas beigām?
Tieši tā kā rakstīja gaishums sāli ber, lai ola neiztecētu, ja ir saplīsusi, nevis lai viņas neplīstu..
Baltās olas biežāk plīst, jo viņām čaumala ir plānāka nekā brūnajām.. un veikalā pērkot nevar zināt vai tām olām jau nav kkādas mikro plaisas, kuras vāroties olām varētu plīst..
tā kā nav tādas drošas receptes, lai olas neplīstu vāroties..
Šodien nodošos šim darbiņam :) galvenais, braucot ciemos, neaizmirst paķert sīpolu mizas līdzi.
Eksperimentēsim.
Man liekas, ka baltajām olām ir plānāka čaumala kā brūnajām. Es to kā bērns laukos novēroju, bet vai tā patiešām ir, nezinu.
Lai mums sanāk raibas un skaistas tās olas ;)
Becky
lielākoties esmu krāsojusi tikai brūnās olas sīpolu mizās. Protams, nokrāsojas.
Man būs baltās, un es atkal domāju, kāda atšķirība būs krāsas ziņā/intensitātē no ierastajām brūnajām :D
Becky, nokrāsosies arī brūnās. Ja Tu katru olu netīsi lupatiņā ar zālītēm, bet katlā pie mizām, tad grūbas vai ko tādu ieber, lai vismaz kaut kāds raibumiņš :)
Baltās veikala olas 10 gab jāpērk tās, kas maksā gandrīz 2 Ls... Pagājušajā gadā nopirku Super Netto pa 1,10Ls, no 10 saplīsa 8, pēc tam skrēju uz Mego un pirku arī ap 1,40Ls un kārtīgi visas pārbaudīju, no 10 saplīsa kādas 6-7. Rezultātā krāsoju brūnās olas.