manās mājās visvairāk sojas mērces iziet zaļajām pupiņām :) tas ir -- pannā liek saldētas zaļās pupiņas un klāt pieliek šķēlītēs sagrieztu ķiploku. kad jau gandrīz gatavs, lej klāt kopā sajauktu sojas mērci + sezma eļļu + cukuru. tas ir kaut kas fantastisks :)
pie visādiem aziātu ēdieniem jāliek soja, kaut gan es jau esmu pasākusi to dažreiz vienkārši izmantot sāls vietā
Lielākoties izmantoju tikai priekš suši,bet arī esmu pasākusi likt klāt vistas marinādēm,arī kad cepu vistu,tad pieleju klāt nedaudz,tad tā gaļa tāda mīksti sulīga sanāk.
marinādēs vienkārši vistas gaļu samaisa ar sojas mērci, pievieno visu, ko vien bēlas papildus, atstāj nedaudz ievilkties, un var likt krāsnī/uz pannas.