Latvija no ārvalstu skatu punkta

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Nesen atklāju šo blogu, kurā kāda sieviete no Īrija, kas māca angļu valodu Latvijā, stāsta par savu pieredzi.

http://expateyeonlatvia.wordpress.com/
22.03.2013 19:55 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Excite, es, tavupraat, izskatos peec latvietes, krievietes vai ukrainietes?
Protams, iespeejams, muusu uztveres atshkjiras, bet, manupraat, pirmkaart, jau tas, ka ir shaadi tautiibu sajaukumi, rada liidziibu. Otrkaart, jaa, visi mani paziistamie Ukrainaa un Krievijaa ir liidziigi man un citiem latvieshiem peec sejas vaibstiem (tiesa, viens puisis bija mineejis, ka man ir "pribaltijskiji glaza", lai ko tas arii sevii sleeptu :D, bet tas bija tikai viens taads gadiijums). Es tieshaam neredzu buutiskas atshkjiriibas, ja neskaita gjeerbshanas stilu vai sevis pasniegshanu.
22.03.2013 22:53 |

Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
Kubiete, laiki mainās, naktstauriņi ir atpakaļ uz Čakenes pārvākušās :D
Nesen redzēju uz Čaka un Tallinas stūra :)
22.03.2013 23:06 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Iemetīšu savu priekšstatu studējot internacionālā pislētā, kur lielākā daļa studentu ir no austrumeiropas.
Man šķiet, ka lietuvietes ir koptas un skaistas. Overall - skaistākas par latvietēm. Bet baltieši kā tādi ir ar ''izskatīgiem'' gēniem.
Leišu puiši - gari. Ļoti, ļoti gari. Bet tādi nedaudz nekulturāli un skaļi (iznemot 3 flegmātiķus, kas māccās manā klasē).
Tagad no malas paskatoties, kad esmu šādā tautu rasolā, latvieši šķiet tiešām ļoti klusi un individuāli. Tādi - nedaudz malā sēdētāji un par sevi.
Skandinavi - jā. Tiešām cilvēki ar ļoti veiksmīgiem gēniem. Nespēju nobrīnīties, cik daudziem cilvēkiem šeit ir tiešām skaisti veidotas sejas, kaulu struktūras. Vīriešiem sejās tas ziemeļu skarbums, sievetēm - vienkāršums, bet kinda perfektums. Ir ir te daudz skaistu cilvēku, bet visi šķiet vienādi. Manuprāt, šādās zemēs, kur ir izteikts blondīņu vai tumšmašu pārsvars, cilvēki ir ļoti līdzīgi. Šķiet latvijā varbūt pat vēstures dēļ, cilvēki pēc skata šķiet interesantāki un atšķirīgāki.

Igauņi - nopietni, lēni :D Bet arī daudz skaistu meiteņu un stilīgu puiku. Ļoti noslēgti.

Tas ir tikai mans subejktīvais viedoklis jeb iespaidi dzīvojot starp ļoti daudziem šo nāciju pārstāvjiem, un, piemēram, pirmo reizi ieraugot cilvēku, es it kā nevaru apredzet viņa nacionalitāti, bet patiesībā ir kaut kādas īpašības, kas ļoti iespējams piemīt konkrētai tautai, tāpēc nu jau sāku uzķert no kurienes kurš ir nācis.
22.03.2013 23:13 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Miss Pievakare.. :P

Pēdējā gada laikā man ir nācies kontaktēties ar ļoti daudziem emigracijā esoshiem latvieshiem un viņu pēcnācējiem, kuri nekad nav kāju spērushi ieksh PSRS. Un, lai kāds ārzemnieks(cilvēks ar objektīvu skatījumu) pateiktu, ka viņi ir vizuāli līdzīgi krieviem???!! Nerunājot par to, ka tas viņiem būtu apvainojums, bet, tīri objektīvi raugoties- krieviem ir izteiktāki vaigu kauli un nedaudz "autrumnieciskāks" skatiens.

Ja reiz jūties tik līdzīga viņiem, tad neredzu iemeslu strīdēties- Tu, tāpat kā ļoti daudzi cilvēki Latvijā pēc PSRS- esi ar dažādām asinīm un arī tīri vizuāli esi "pa vidu". :)
22.03.2013 23:32 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
Excite - starpcitu, jā. Daudzus latviešus, šķiet, varētu no pirmā uzmetiena ielikt citas tautas kastītē. Ir bijis, ka šķiet - nu šis noteikti ir dānis, a beigā sizrādās, ka latvju bāleliņš. Tāpat ar dāmām. Mani pašu bieži vien cilvēki sāk uzrunāt rumāniski vai arī jautā, vai esmu no rumānijas. Ar to arī es domāju to, ka nav tādas tipiska slatviešu sejas. Mums pāri gājuša sir pārāk daudz citas tautas un savus pirkstu nospiedumus mūsu gēnos atstājušas, lai kāds teiktu - o, tu nu gan izskaties pēc latvieša.
22.03.2013 23:37 |

Reitings 649
Jā- daudzas tautas ir gājushas pāri- BET ne krievi līdz zināmam laika periodam. Līdz 40tajam gadam krievi Daugavas kreisajā krastā NEBIJA. Tas, ka mūsu teritorija bija cariskās Krievijas sastāvā, neko nenozīmē. Tas, ka Latvijas teritorijā dzīvojās pāris tūkstoshu Vecticībnieku- arī neko nenozīmē. Pashā Krievijā līdz 37tajam gadam- bija ne viens vien ciems ar desmit un vairāk tūkstoshiem tikai latvieshu, kas tur bija aizceļojushi labākas dzīves meklējumos. Līdz nelaimīgajā 37tajā Staļins uztaisīja pirmo masveida genocīdu un visas tautas sāka maisīt(lasīt- noshāva, nokāva, izsūtīja).

Piekrītu, ka latvieshiem ir daudz kopīga ar vācieshiem vai krieviem, bet ne ar krieviem..
22.03.2013 23:55 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Piekrītu, ka latvieshiem ir daudz kopīga ar vācieshiem
+

Ja zin vēsturi ta arī ir. Arī asiņu sajaukums ar vāciešiem ir uii ku liels.
23.03.2013 00:00 |

Reitings 207
Reģ: 16.08.2012
Man arī skandināvi liekas pievilcīgi, gan sejas vaibsti, gan tāds atturīgs šarms un vienmēr esot, piemēram, Stokholmā priecājos par cilvēku eleganto stilu, tik daudz vīriešu uzvalkos, mēteļos vai tādu labu stilu. Tajā pašā laikā sievietes nepārspīlē ar krāsošanos, kā, piemēram, Anglijā, kur jaunas meitenes bieži ir tik briesmīgi samālējušās un saģērbušas sev sazin ko virsū. Tas tāds mans vispārīgais prieštats. Vēl kaut kā sagadījies, ka čehi, kurus sagadījies satikt tādi simpātiski.
23.03.2013 00:01 |

Reitings 649
Atvainojos- biju domājis- vācieshiem vai zviedriem, bet- ne ar krieviem. (un precizējot- slāvu tautības cilvēkiem).
23.03.2013 00:02 |

Reitings 275
Reģ: 19.02.2013
Cik nu ir bijusi saskarsme ar čehiem, tad puiši ir ļoti simpātiski, bet meitenes tā- so/so.
23.03.2013 00:24 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Hmmm.. par man šķiet, ka latvietes nema znav nekādas skaistas - īstenībā ielākā daļa diezgan neizteiksmīgas un ja vēl cieņā pieklusinātās krāsas, nekrāsoti mati - kā tgd topā jaunajai paaudzei - tie vienādie kloni! Manuprāt Latvijas skaistās sievietes 80% veido jauktās meitenes un krievietes, kuras māks aģerbties glīti un sakrāsoties. Varbūt priekš Ziemeļiem mūsu latves ir skaistas, bet priekš Dienvidiem galīgi garām!

Vismaz manu paziņu lokā visskaistākās meitenes ir tieši krievietes un jauktās. Dabiskās latvietes nobāl.
23.03.2013 01:33 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Bāc, mani nogurušie pirksti vairs neklausa, laiks iet gulēt...
23.03.2013 01:39 |

Reitings 3647
Dabiskās latvietes nobāl.

Tāda fenomena, kā dabīgs latvietis, nekad nav bijis, ja ņem vērā faktu, ka citu tautību sajaukums sācies jau viduslaikos ar vācu ienākšanu, tad - zviedri un poļi, krievu impērija, utt. It īpaši jau tagad.
23.03.2013 10:01 |

Reitings 4258
Raven, varbūt kļūdos, bet, manuprāt, Ella to dabiskumu domāja tā, ka latvietes tik daudz nekrāsojas utt. Vismaz pēc šī izteikuma spriežot:

Manuprāt Latvijas skaistās sievietes 80% veido jauktās meitenes un krievietes, kuras māks aģerbties glīti un sakrāsoties.

Un tā jau nu gan ir gaumes lieta. Man, piemēram, ļoti nepatīk sakrāsotas un ārprātīgi spilgti (burtiskā nozīmē vai pārnestā) ģērbtas meitenes ikdienā (protams, kādiem pasākumiem tas būtu iederīgi, bet, piemēram, skolai vai pastaigai dienas laikā gan ne). Un pats svarīgākais - liels daudzums krievu, ukraiņu meitenes no tās pašas Krievijas un Ukrainas ģērbjas pieticīgāk (ar to domāju, tavuprāt, bālumu, bet, manuprāt - gaumīgumu), krāsojas mazāk nekā krievu, jauktās meitenes Latvijā, kas, tavuprāt, izceļas ar savu skaistumu.
Riskēju tagad izskatīties kā slavenā linku licēja, bet es ik pa laikam skatos šo blogu http://anastasiavolkova.blogspot.com/, kur meitene, manuprāt, pēc stila un krāsošanās izskatās gluži tāpat kā latvietes (vismaz man zināmās) un kaut kas tāds arī man liekas pievilcīgs.
23.03.2013 14:09 |

Reitings 11
Reģ: 22.03.2013
Hi, I just wanted to say thanks to Raven for posting the link to my blog and to the rest of you for visiting! I've just added a new post so would be interested to know what you think!
http://expateyeonlatvia.wordpress.com/2013/03/24/smile-confuse-a-latvian/
Smile everyone! (Sorry about writing in English but my Latvian is still briesmigi so I won't insult you with it!)
24.03.2013 21:00 |

Reitings 4258
Ja jau diskusija ir pacelta, uzrakstīšu savas domas pēc bloga rūpīgākas izlasīšanas. Neriskēšu rakstīt autorei, jo baidos, ka manas angļu valodas zināšanas nav tik labas.
Blogs joprojām liekas interesanti, jo tiešām aizraujoši redzēt skatījumu no malas, tomēr, manuprāt, ja to lasa cilvēks ne no Latvijas, tad var rasties ļoti kļūdains pirmais iespaids par latviešiem. Ka cilvēki nesmaidīgi, nelaipni, sievietes greizsirdīgas, vīriešu skaistu nav utt. utt. Nezinu, iespējams, autorei tiešām no sava skata punkta tā liekas, bet man tas viss ir - gan smaids, gan ar mēru laipnība, gan tie paši e-pasti ar pieklājīgām uzrunām un "paldies", gan skaistie puiši, gan pārējais pozitīvais. Pārlieku lielā pieklājība, kas viņai droši vien vienkārši jau ir iesēdusies prātā, jo ir dzimusi tajā vidē, man nemaz nav vajadzīga un es nejūtos ērti Anglijā.
24.03.2013 21:11 |

Reitings 649
Raven- tāda fenomena, kā "TĪRS" eiropietis nepastāv.. Es vēlreiz jau atkārtoshos, ka līdz pirmajam pasaules karam Eiropa kā tāda bija viens liels karalauks. Nebija vietas, kur kāds ar kādu nekaroja. Ja TU vēlējies mieru, tad Tev nemitīgi bija jāasina ierochi.

Un, kopā ar ierochiem, kā kara trofeja tika "ņemtas" sievietes. Franči- Minskā, Zviedri- Valmierā, neshaubos, ka latvieshi- Tobago, Lietuvieshi- Ukrainā, Holandieshi- Turcijā, utt., utt..

Tas ir iemesls, kāpēc vēl pirms pāris gadiem un tomēr, es teiktu, arī tagad- ĪSTIE angļi ir.. es teiktu tomēr neglīti pēc skata.. Jo viņi salīdzinoshi ilgāku laiku (gadsimtus cetrus) vairojās tikai savā starpā, bez svaigu asiņu pieplūduma.. :D (ja neskaita to, ka nupat, pēdējo 30mit gadu laikā Londona ir kļuvusi vairs ne gluži par "balto" iedzīvotāju pilsētu).

Un, ja par skaistumu- tad tas, es teiktu, tomēr ir lielā mērā iespaidojams no stila, gaumes, gadsimta. Un te nu liela loma ir TV un radio(mūsdienās). Pirms Coco Shanele 50tajos, ja nemaldos, nejaushi nosauljojās- neviens nekad skaļi nerunāja, ka brūns(tumshs/kur nu vēl- melns..)= skaists. tagad- "aristokrātiskais" bālums ar koku tiek triekts uz solāriju! :D Tas nekas, ka āda mūsu platuma grādos tam nav domāta.. :)
24.03.2013 21:46 |

Reitings 3647
Tas ir iemesls, kāpēc vēl pirms pāris gadiem un tomēr, es teiktu, arī tagad- ĪSTIE angļi ir.. es teiktu tomēr neglīti pēc skata.. Jo viņi salīdzinoshi ilgāku laiku (gadsimtus cetrus) vairojās tikai savā starpā, bez svaigu asiņu pieplūduma.. (ja neskaita to, ka nupat, pēdējo 30mit gadu laikā Londona ir kļuvusi vairs ne gluži par "balto" iedzīvotāju pilsētu).

Kāds absolūti nezin vēsturi... vairojās savā starpā? Tādu tīru "angļu" nekad nav bijis. Nedaudz pastāstīšu par šīs valsts vēsturi.. Pirmie, kas uz šīs salas sāka dzīvot bija ķelti, tad nāca romieši. Pēc tiek sekoja anglosakši, vikingi, normāņi (jeb francūži) un tad vēl iedzīvotāji no visām kolonijām (piemēram, Indija). Un tas arī veidoja tautu, ko mēs tagad zinām kā britus. Savā starpā ņēmās tikai augstmaņi.
26.03.2013 12:46 |

Reitings 649
Kāda, savukārt, absolūti nelasa vai neizprot manis rakstīto tekstu.

Kāds ķeltiem, vikingiem un visiem pārējiem puikām un meitenēm sakars ar pēdējiem 4 gadsimtiem Anglijas salā? Nedaudz ielūkojoties VĒSTURĒ, kuru, starp citu, var sadalīt daudzās daļās, piemēram, raugoties gadsimtu griezumā- Anglijas teritorijā sveši karaspēki pēdējo reizi paviesojās franču izpildījumā pimrs vairāk kā 3 gadsimtiem.
26.03.2013 14:28 |

Reitings 1017
Reģ: 29.01.2009
Atvainojos- biju domājis- vācieshiem vai zviedriem, bet- ne ar krieviem. (un precizējot- slāvu tautības cilvēkiem).

Taisnība. Protams, PSRS laikos radušajās jauktajās ģimenēs ir arī tas slāvu/lietuviešu/igauņu piejaukums.
26.03.2013 14:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits