Es. viņš un viņa mamma.

Reitings 176
Reģ: 23.05.2011
Sveikas, meitenes :)
Jau labu laiku mani moka kāda nepatīkama atziņa, kuru vēlētos apspriest ar Jums un lūgt kādu gudru padomu :)
Situācija saistīta ar mana drauga mammu. Patiesībā viņa ir ļoti jauka sieviete un mums iespējams būtu pat ļoti labas attiecības, ja vien es nebūtu viņas dēla draudzene... Problēma slēpjās tajā, ka viņa ir šķīrusies, mans draugs ir viņas vienīgais dēls, kam tiek veltīta visa viņas dzīve, dēls pieradināts dzīvot pēc "skaldīt un valdīt" sistēmas - viss notiek pēc viņas prāta, un pat ja viņš no viņas palīdzības atteiksies, tāpat viņa visu izdarīs viņa vietā, jo "viņš taču pats neko nemāk izdarīt". Šajā ziņā viss bija ideāli, līdz uzrados es. No viņas viedokļa problēma ir tajā, ka es esmu pieradusi dzīvot patstāvīgi, neatkarīgi, lēmumus pieņemu pati un viņas "skalīt un valdīt" sistēma uz mani galīgi nestrādā + mācu draugam, ka viņam pašam ir jādomā ar galvu un viņš patiesībā ātri mācās, bet tas neiet kopā ar mammas valdonīgumu... Pēc visa spriežot, viņai ir bail, ka es viņai dēlu atņemšu, viņa daudz labprātāk draugam pie sāniem redzētu paklausīgu un padevīgu draudzeni. Man acīs nekad nekas nav teikts, parasti vai nu ignorē mani vai izturas ļoti laipni. Bet cik zinu, aiz muguras pārmet draugam, ka viņš tērē naudu braucieniem pie manis, bieži izplāno savas aktivitātes brīvdienās pēdējā brīdī, jaucot ārā mūsu kopīgos plānus. Vēl 1 problēma ir tāda, ka viņa pati dzīvokli uzturēt nevar - draugs palīdz apmaksāt rēķinus, kas ir iemesls, kāpēc mēs nevaram sākt dzīvot kopā. Es mācos Rīgā, bet draugs nepelna tik daudz, lai uzturētu mammas dzīvokli + mūsu dzīvesvietu Rīgā. Un nejaukākais ir tas, ka mamma meklē visādus attaisnojumus, lai neko nemainītu - jaunas attiecības, lai nebūtu vientuļa, viņa nemeklē, labāk apmaksātu darbu arī ne, kaut gan ir bijušas iespējas, un viņa arī necenšas mainīties attieksmē pret dēlu un mani...
Kopumā jau vairākus gadus šādu situāciju pieciešu. Nu ok, pagaidām es studēju un mani tas skar maz... Bet drīz es studijas beigšu un ar mammu vienā dzīvoklī es nesadzīvošu (to es zinu par visiem 100%, jo vēlos dzīvot ģimenē, kur man blakus ir vīrietis, nevis ģimenē, kur mans draugs tiek nemitīgi padarīts par bērnu, kas neko nemāk, nejēdz un wsp...). Tiešām šo puisi mīlu. Esam visu šo lietu arī izrunājuši, bet ne pie kāda risinājuma joprojām nevaram nonākt...
Kāda ir jūsu pieredze? Kā jūs rīkotos manā vietā?
21.03.2013 18:02 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Un kā jūs iedomājieties situāciju, meitene pienāk pie vīrenes un saka: "Jāņa mammu, mainieties!" Kaut kā tā? Nez kāpēc es paredzu, ko tā māte varētu atbildēt.
21.03.2013 18:33 |

Reitings 176
zaptesburka, teikšu tikai to, ar šādu attieksmi tālu neaizbrauksi!

atļaušos minēt, ka becky ar šādu situāciju realitātē laikam nekad nav saskārusies, tāpēc tik ļoti aizstāv vecākā cilvēka tiesības. es tev piekrītu par to, ka vecāki cilvēki ir jāciena, tostarp palīdzot un iespēju robežās izdabājot. Tomēr parasti, ja attiecības veido 2 - kāda attieksme nāk, tāda vairāk vai mazāk tiek sniegta pretī. Par savu likteni katram ir jāgādā vairāk vai mazāk pašam. Neviens viņu negribētu pārcelt uz mazāku dzīvokli un atstāt vienu, ja viņa vismaz uzvestos savam vecumam un dēla vecumam atbilstoši - tad man nebūtu problēma dzīvot ar viņu kopā un problēmas nebūtu vispār ;)
21.03.2013 18:35 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Becky-:D:D
21.03.2013 18:35 |

Reitings 10475
Spruce, tieši tādēļ, ka es biju līdzīgā situācijā gan ar savu māti, kurai bail bija laist meiteni pie sveša, turklāt vecāka vīrieši, tāpat arī ar vīramāti, kura uzskatīja, ka ģimenē draud ienākt kaut kāda tur, kas varētu aptīt visus ap pirkstu un atstāt ar garu degunu. Tiesa, kopīgas dzīvošanas problēmu mums nebija.
21.03.2013 18:39 |

Reitings 221
Reģ: 27.01.2013
Tieša izrunāšanās neder? Tu un māte. Pasaki visu, ko domā, bet ne ļauni.
21.03.2013 18:39 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Kā to iedomājos - tā arī iedomājos: uztaisīt sanākšanu, paskaidrot, ka situācija ir tāda, ka naudas nepietiek, tāpēc visiem ir no kaut kā jāatsakās (nevis tikai jaunajiem jāupurē savas vēlmes, bet jāmeklē kompromiss), tāpēc ieteikums no viņu puses ir - samainīt dzīvokli pret mazāku, lai arī jaunie var atļauties sākt savu dzīvi iekārtot un visa puiša nauda neaizietu mātes uzturēšanā. Taču tāpat jau atbalstītu un palīdzētu.
21.03.2013 18:42 |

Reitings 176
Tieša izrunāšanās neder? Tu un māte. Pasaki visu, ko domā, bet ne ļauni.

ar jebkuru cilvēku tā varētu :) bet viņiem ģimenē pat savā starpā nav pieņemts apsāsties un visu izrunāt. Ja es tā izdarīšu, tad pat neko ļaunu nepasakot, tas jau tiks uztverts kā sava veida apvainojums :D
21.03.2013 18:43 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
es savu vīreni vienkārši noliku,jo bojāja manu dzīvi un manu laulību, tagad tiekamies reizi 3 mēn uz pāris st,jo grib mazmeitu redzēt, bet tās pašas pāris st (3-4st) paciešu ar galvassāpēm un vīna glāzi rokās un tā pat paspējam salekties,jo es neko nemāku utt.

Ar vīru runājām un teicu arī biežāk nepierunāsi un savu bērnu nelaidīšu pie viņas, ir jau iespēja,lai vecāki vai pati māte sameklē vīram jaunu sievu,kas viņai patiktu un lai precas,jo karot ar viņu netaisos un draudzēties arī.

Viss atkarīgs no tevis pašas.
21.03.2013 18:55 |

Reitings 802
Reģ: 28.06.2012
Viņa, laikam, mazbērnus negrib. ;-)
21.03.2013 19:02 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
jāpeikrīt, ka mainies pati un tad izmainīsies arī mammas attieksme. ja gribi kādu mainīt jāsāk ar sevi:)
21.03.2013 19:05 |

Reitings 176
mainies pati un tad izmainīsies arī mammas attieksme. ja gribi kādu mainīt jāsāk ar sevi

jāpiekrī - ja mainīšos un palikšu par pakļāvīgu aitiņu, tad pilnīgi noteikti attieksme mainīsies uz labo pusi :D + kāda jēga mainīties - iespējams, ka tādai man tas draugs vairs nepatiks un es viņam ar nepatikšu :D
21.03.2013 19:08 |

Reitings 10475
spruce, ja visam ir lemts notikt, tad ar laiku viss arī nostāsies savās vietās, bet ja tava attieksme arī turpmāk paliks tāda, ka jāmainās ir citam, nevis tev, tādu pašu attieksmi tu arī dabūsi pretī.
21.03.2013 19:12 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
mācu draugam, ka viņam pašam ir jādomā ar galvu un viņš patiesībā ātri mācās, bet tas neiet kopā ar mammas valdonīgumu...

Patiesībā iet gan kopā ar viņa mammas valdonīgumu - patiesībā, klausot tevi, viņš turpina dzīvot tajā pašā modelī, ka kāds viņa vietā domā :) Protams, tev izdevīgāk, ja viņš dara kā vēlies tu, nevis mamma. Vai nesanāk tā, ka it kā domājot pats puisis patiesībā pieņem tavus lēmumus? :)
Tas tikai tā - viela pārdomām. Nesaku, ka dari nepareizi vai ko tamlīdzīgu. Pareizi ir, ka vīriešiem pašiem jādomā, nevis ar mammu galvām ;)
21.03.2013 19:17 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
no meitenes puses es neredzu shai sitaacijai izeju. piedaavaat mainiit dziivokli tev nav tiesiibu, deelam pasham jaarisina shiis finansiaalaas gruutiibas, un vinjam pasham izlemt, kaa vinjsh to dariis.
es laikam vienkaarshi ljautu visam iet savu gaitu. pabeigsi studijas, tad redzees. bet 100 reizes padomaatu vai vinja kandidatuura ir piemeerota gjimenes veidoshanai. jo ar partnera gjimeni ir jaarekjinaas, lai kaa to negribeetos dariit (ja nu vieniigi juus neaizbrauksiet uz austraaliju)
21.03.2013 19:17 |

Reitings 4343
Iespējams, ja nebūtu tik spiedīgi apstākļi, nebūtu arī problēmu, un nevienam nevajadzētu mainīties.
21.03.2013 19:19 |

Reitings 4343
piedaavaat mainiit dziivokli tev nav tiesiibu, deelam pasham jaarisina shiis finansiaalaas gruutiibas
tam piekrītu, vienkārši pieņemu, ka abi jaunie cilvēki ir diezgan tuvi un savas problēmas uztver kā kopīgas. Bet - jā, tai vajadzētu būt vairāk dēla un mātes sarunai.
21.03.2013 19:21 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es no savas pieredzes varu teikt tikai vienu-attieciibas ar pirmo viiru noteikti bija labas ,pateicoties tam,ka maaceeju sadziivot arii ar vina mammu un teeti un viira maasu arii.Dziivojaam loti sauros apstaaklos saakumaa.Kaadreiz apstaakli prasa ,iejusties arii otra aadaa,ne tikai domaat par sevi,savaam veelmeem.Kaadreiz nebija viegli,bet esmu palikusi dziiva un loti cienu so sievieti veel tagad.
21.03.2013 19:27 |

Reitings 176
ja tava attieksme arī turpmāk paliks tāda, ka jāmainās ir citam, nevis tev, tādu pašu attieksmi tu arī dabūsi pretī.

es piekrītu, ka vajag mainīties. bet ir lietas, pret kurām attieksme ir jāmaina. Tomēr neuzskatu, ka vajag mainīt visu kardināli. Pēc taviem uzskatiem sanāk, ka man ir jāmainās, jāļauj palikt zem tupeles un sanāk ka tā tas turpināsies visu manu atlikušo dzīvi. Nu tādām pārmaiņām es gan neesmu gatava.

patiesībā, klausot tevi, viņš turpina dzīvot tajā pašā modelī, ka kāds viņa vietā domā

varbūt neprecīzi apraxtā uzraxtīju, tāpēc tā padomāji. tās tas galīgi nav :) ģimenē, kur čalis ir pieradis, ka visu izlamj kāds cits, viņš tiešām, kā Tu norādi, ir tendēts klausīt pavēlēm un nemaz neiedomājas, ka var būt savādāk. es viņu zem tupeles nelikeku, wnk cenšos iemācīt, ka pašam vajag censties domāt. Piemēram, pat ja viņš prasa man kādu vienkāršu padomu, cenšos vienmēr sarunu virzīt tā, lai viņš pats izdomā atbildi.
21.03.2013 19:30 |

Reitings 4343
Te nav runa par to, ka kāds gribētu domāt tikai par savām vēlmēm. Runa ir par to, ka ir apnicis domāt tikai par mātes vēlmēm. Pārmaiņas pēc.
Kāpēc gan tas skaitās normāli, ka māte, kas nespēj un nemaz necenšas pati sevi nodrošināt, vēl pārmet dēlam (kas taču daļēji viņu uztur!) to, ka viņš tērējot savu naudu, pārāk bieži braucot apraudzīt savu meiteni? Paskaidrojiet man, lūdzu, šo te.
Kāpēc jaunajiem ir jāatsakās no visa, kamēr māte neatsakās neko? Kāpēc nevarētu iziet uz kompromisu - ka jaunie atbalsta māti, taču arī viņa samazina savas prasības un izdevumus (lai dēlam paliek nauda arī priekš sevis un savas dzīves)?
21.03.2013 19:36 |

Reitings 176
Pilnībā un par 100% piekrītu Zaptesburkas pēdējam komentāram (21.03.2013 19:36). Tieši kā punkts uz "i" apkopojot to, kur tad īsti slēpjas problēma ;)
21.03.2013 19:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits