Par dārzeņu pagatavošanu fenheli - piemēram fenhelis labi iederas kā dominantais dārzenis salātos un lai nenojauktu garšu, vislabāk tas garšos kopā tik dažiem produktiem, piemēram mana mīļākā versija ir fenhelis, apelsīns un marinēti astoņkāji, pa virsu mazliet olīveļas un voila. Baklažāni, cukini, te nu bez variantiem, tikai cepti, sautēti, grillēti, vārīti. Vislābākā kombinācija man garšo kopā ar tomātiem kā ratatouille versija par šiem dārzeņiem, kam čut čut pa virsu uzkaisa labu parmigiana sieru. Rutks, rācenis un topinbabūrs man negaršo garšā (nevienu no šiem dārzeņiem neesmu iekļāvusi savā ēdienkārtē)... ja gribas ko neikdienišķāku, tad jārīvē klāt salātiem ir ingvera sakne, jāliek selerija (otro dievinu klāt salātiem), gatavot ātros sacepumus iekļaujos salātus ceptus. Eksperimentēt ar sēķliņām un dārzeņus jaukt ar augļiem un ogām kopā. Piemēram dikti gardi sanāk rukola, cherry tomāti, zemenes un plānās šķēlēs parmigiana, ļoti gardi. Tagad labi manā pusē nopērkami avokado, izmantojam daudz salātos.Kāpostus rīvē kopā ar dzērvenēm labi garšo, burkānus rīvē jauc ar saulespuķu seklām ļoti garda kombinācija. Bietes ar ķiplokiem un baltvīna etiķi. Vārdu sakot eksperiments eksperimenta galā. Un puravs r dievīgs gan svaigs, gan cepts, gan zupās ... mmmmmmm