babulienes lur ratos

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Labrīt.
Vakar ar savu rausi mazo gajam staigāt. Mazajam tik 3 mēneši. Sargāju no svešo acīm (esmu ļoti māņticīga šajā ziņā). Jau 2 reizi pienak babuliene un sāk skatīties ratiņos iekšā. Vienai pateicu pieklājīgi,ka nedrīkst,vienalga lūr,aizstūmos ātrāk prom. VAkar stavu pie kases un tas pats,prasa cik mēnesi utt. Pēc tam sāk lūrēt ratos,pagriežu mugur lai neredz un vienalga lien jau tuvāk. Es tad šai uzbļāvu laipni; "atvaliti,pozalusta":D NU vnk nervi jau neturēja. Lieki teikt,ka uz mani skatījas visa rinda pēs tam.
VAi jus ir tādi gadījumi bijuši?Manuprāt,ar laipnību šeit nekādi.
05.03.2013 09:34 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Man sociālajos tīklos ir tikai viena vienīga bilde ar manu bērnu gandrīz pusotra gada laikā!
Neesmu nekāda māņticīgā, lai domātu, ka katra tantiņa ejot garām vēl man un manam bērnam sliktu. Ir cita runa, ja tante tāpat redz sīko un sasmaidās ar viņu, bet tad, kad mazais ir ietuntulēts un saldi čuč, manuprāt, tā ir klaja nepieklājība un viņu puses bāzt tur savu degunu. Visi bērni kā bērni, neviens no otra ne ar ko īpaši neatšķiras. Un tas ir mans bērns, nevis apskates objekts. Tagad, jā, tagad ir savādāk. Mazais čāpo pa ielu, visu viņu redz, nebļauju uz tantēm, kurām patīk ar viņu aprunāties vai sasmaidīties. Es tikai pasmaidu un eju tālāk. Redzu, ka tajā brīdī tantei tikai mazliet prieciņa. Bet kāpēc traucēt mazu guļošu zīdainīti ar savu nepamatoto ziņkāri? Nu nevienam nepatīk, ja lien viņa dzīvē un bērna rati, šajā gadījumā, ir mana privātā telpa. Es taču nelienu tantiņu iepirkumu ratiņos!
05.03.2013 12:08 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Dellicious,
nav teikts, ka VISAS kā viena tās večiņas tādas, bet tici man, ja Tev pateiktu kaut ko šādu, kā to darīja man:

Atceros, ka es ar saviem dvīņu ratiem parādījos uz ielas ... ui... pat kompleksos dzina tā uzbāšanās-ar tekstiem "kā jūs tik sīka būdama iznēsājāt un piedzemdējāt, paskatīšos kas tur ir sanācis " un tamlīdzīgi.

Nu, tā nav jauka, forša večiņa, kas atļaujas pateikt- paskatīšos, kas tur ir sanācis...

Tieši no večiņām dzirdēju šāda veida tekstus!
05.03.2013 12:12 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
arieta, bet to var pateikt ne tikai veca tante, bet ikviens - pat tavi vienaudži un vēl jaunāki par tevi!
05.03.2013 12:17 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Nu bet ne jau visas vecās tantes ir tik uzbāzīgas.

Bet es esmu vienīgā, kam uztrauc tā vecu cilvēku elpa manam nākotnes bērnam sejā vairāk nekā nepieklājība? :D
05.03.2013 12:18 |

Reitings 6245
šarlote, var pateikt, BET NETEICA! Saproti? Šādus un līdzīgus izteicienus teica TIKAI tantiņas :)
05.03.2013 12:20 |

Reitings 1534
Reģ: 29.01.2009
Bet tak nejau katra omīte tā saka. Cik jums tā bieži gadās? Katru dienu?

Nu, vienreiz notika gada laikā un viss. Tas tak nav pamats vecus cilvēkus saukt par vecenēm, babenēm un tik klaji naidot.

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Es arī neļautu nekādām vecenēm lūrēt uz manu bērnu,kamēr mazs! Un Dellicious - manai krustmātei jau vairākas reizes bērnam ir uzlikta ļauna acs! Braucot ar sabiedrisko transportu viena vecene tā noskatījās uz mazo.. Pēc skata tā vecene jau bija pretīga un ļauna. Protams, līdz vakaram bērns raudāja un raudāja. Līdz mana mamma piezvanīja un pateica ,ko darīt tādos gadījumos - 3x pulksteņrādītāja virzienā nomazgāt sejiņu bērnam un noslaucīt ar mammas drēbīti(ar iekšpuses daļu). Momentāli mazā nomierinājās! To esam jau ieteikušas daudzām māmiņām un visas saka - paldies! ;) IR(!) cilvēki ar ļaunu aci. Ir.

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Nu bet tēma jau nav par omītēm kā tādām,a par tām kuras ir bezkauņas un nesaprot normālu valodu. Neviens te neraksta,ka ciest nevar visas omītes uz planētas. A babulienes ir domātas tieši uz tām uzbāzīgajām,nevis uz miermīlīgām tantēm. Nu tgd saprati?:D
05.03.2013 12:23 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vēlvienai man zināmai topošajai māmiņai viena krievu babuļa veikalā skrēja pakaļ, kad viņa bija stāvoklī un par katru cenu gribēja skarties klāt vēderam, kaut ko bubinot.

Kā jau tēmās ar ārzemniekiem, tāpat vienā vecumgrupā visi nav vienādi, bet tādi dīvaino nodomu gadījumi vienkārši liek uzmanīties jebkurā situācijā, arī tad, ja tantiņa nav ne slima, ne slikta.
05.03.2013 12:23 |

Reitings 7743
Kad es ar punci vēl staigāju, arī daudzas tāā noskatījās, es pat īsti nemanīju, biju aizņemta ar nenoģībšanu, draugs tik pabaksta - redzēji kā noskatījās? :D Jaunas, vecas, viena gan, vecumā ap 25, mani nopētīja no galvas līdz kājām un pretī no manis saņēma tādu pašu skatienu tikai ļaunāku. :D
Ratos man īsti neviens nav līdis, bet vecās tantes uz ielas bieži vien centās ielūrēt, apstājās un noskatījās, domāju, ka man paranoja, bet, izrādās, ka tāda neesmu vienīgā. Reiz veikalā vienai pajautāju - Jūs tur kaut ko pazaudējāt? Nu nepatīk, ja lien pie mana bērna. Pat neienāca prātā ļaunās acis un vēl nez kas, bet tīri fiziski izraisa nepatiku. Reizēm šķiet, ka cilvēki mazu bērnu pirmo reizi redz, vai arī ar mani kaut kas nav kārtībā, bez maz vai izskatos tāda, kura dzemdējusi nevis bērnu, bet nez kādu mošķi, kurš par visām varītēm jāapskata. :D
Nē, mana bērna bildes nav sociālajos tīklos, lai skatās visi, kuri grib, bet uz ielas pēkšņi cenšos slēpt. Pati nekad neesmu lūrējusi citiem bērniem virsū vai ratos galvu bāzusi un nesaprotu citu vēlmi tā darīt.

Pilnīgi piekrītu, ka gudrajām runātājām būs pašām bērni un tikai tad nāks apjausma par to, cik ļoti kaitina svešu cilvēku līšana pie bērniņa. Ja cilvēkam nav bērnu, tas nenozīmē, ka neko nesaprot, vnk. cilvēks nesaprot konkrēti to, ko nozīmē šāda uzmācība, jo gluži vienkārši tādu nav izjutis. Salīdzinājums ar tiem pašiem vecajiem cilvēkiem - mēs varam iedomāties kā tas ir, ka moka slimības un bezspēks, bet, kamēr paši neesam tik veci, mēs gluži vienkārši nespējam saprast tās sajūtas, varam tikai iedomāties. Izjust pašam un iedomāties nav viens un tas pats.
05.03.2013 12:24 |

Reitings 6245
Nu, vienreiz notika gada laikā un viss.

ne tuvu vienai reizei gada laikā. Gandrīz katrā iziešanas reizē nācās dzirdēt izteicienus!
Un es jau teicu-ne VISAS tantiņas tā teica! Bija arī jaukas, kas paslavēja, novēlēja laimi-ratos nelīda, bet diemžēl šāda veida izteicienus dzirdot, dūšas saplaka, jo puiši tiešām piedzima kā sīkas Kripatiņas, priekšlaicīgi, tādēļ, vēl saasinātāk un sāpīgāk to uztvēru!
Tagad visiem prieks par maniem puišiem un man vēl vairāk prieks, ka arī citiem prieks :)
05.03.2013 12:24 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
brunettte9 - varbūt bērns jau iepriekš bļāva, tāpēc tā vecene tik dusmīgi skatījās. Man ir tieši tāds pats skatiens, ja jābrauc ar autobusu un kāds visu laiku nežēlīgi bļauj un raud. Vienīgais glābiņš klausīties austiņās mūziku, bet ja vēl to pārbļauj, tad vispār murgs.

Par ļaunajām acīm vispār neticu, nekad neesmu saskārusies un pat ja tādas ir, tad nedomāju ka tādas liek kuram katram.

Un vispār, ja bail no kkādām ļaunajām acīm bevajag pārvietoties ar sabiedrikso.
05.03.2013 12:27 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Es domāju, vaina drīzāk slēpjas sociālajos apstākļos, no kā izriet arī kultūras un pieklājības normas. Ja normāli ģērbusies, smaidīga un gaiša sieviete gados vispirms iesāktu sarunu ar jums un tad pieklājīgi paskatītos ratos un apjautātos par bērniņu, nedomāju, ka tas izraisītu īpaši nosodošu attieksmi. Bet, protams, Centrāltirgus bezkaunīgās krievienes es arī negribētu laist bērnu tuvumā. Turklāt vēl masveidā (protams, pārspīlēju, bet uz to pusi ir).
05.03.2013 12:30 |

Reitings 1534
ne tuvu vienai reizei gada laikā. Gandrīz katrā iziešanas reizē nācās dzirdēt izteicienus!

Tad pa kurieni jūs stumdat savus bērnus? Pa kapiem? Pa tirgu? Es, staigājot pa ielu, pat neredzu katrreiz pa vecam cilvēkam dienas laikā. Pie tam, katra jau nesaka.
Es atvainojos, bet šāda pārspīlēšana mani tiešām nepārliecina.

Turpiniet sargāt savus bērnus. Tak jums nav automātiski jāpieņem mana filozofija. Es teicu, ka man tas nav saprotams un viss. Joprojām nav.

Es tikai pārliecinājos, ka tās, kuras jau jaunas māmiņas esot, nēsā sevī tādu neapmierinājumu un naidu, ir tās pašas nākotnes vecenes, kuras nevienam nepatīk. Bet tās, kuras jaunībā no šādām situācijām māk iziet ar smaidu un neiespringst tik ļoti uz lietām, uz kurām nav pamata iespringt, arī vecumdienās saglabā savu starojumu, siltumu un viedumu.
05.03.2013 12:32 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Monro,nē :) Man māsiņa nesen piedzima,tad nu auklēju šad tad
05.03.2013 12:34 |

Reitings 7743
:D Manī nav bijis un joprojām nav mistisks neapmierinājums un naids, arī ar skābu ģīmi un dusmās savilktu seju apkārt nestaigāju.
Dellicious, tas, ka Tu izejot ārā neredzi vecus cilvēkus, nenozīmē, ka nekur nav šo veco cilvēku, kaut kur taču viņi dzīvo.
Un es nestaigāju pa kapiem vai tirgu, bet gan pa ielu, arī tur mēdz būt veci cilvēki, iedomājies?
05.03.2013 12:38 |

Reitings 577
Cik no Jums ir reāli saskārušās ar kkadu ļauno vai kādu citu aci ??

Vai tā tagad modes lieta bērnu nevienam nerādīt ? :D :D
05.03.2013 12:38 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
LiigaLiiga

Vai tā tagad modes lieta bērnu nevienam nerādīt ?

Labrīt! Tas ir bijis visos laikos! Kāpēc gan zīdainis būtu atklāti visiem jāizrāda?
05.03.2013 12:40 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
CariDee, nē, bērns ir no mierīgajiem. Es,mana māte un no viņas puses radinieki - vārdotāji un raganas! :D Esmu pati savām acīm redzējusi,kā vārdotāja mazam bērnam ir izārstējusi kaites. Nezinu,kas tā par slimību ir (viss ķermenis noklāts ar čulām,augoņiem. fuj!) Apvārdo un nākamajā dienā jau nekas no tā vairs nav palicis. Tāpar ir ar augu ārstēšanu. Atceros,ka mūsu omei bija skaista rozīte puķupodā,kura ne par ko negribēja ziedēt. Uzbļāva :" Ja tu neziedēsi es tevi miskastē izmetīšu,saprati!?" Un ko? Nākamajā dienā parādījās pumpuriņi! :D Es zinu,ka tas skan pilnīgi neticami. Arī mans tēvs un sirdsdraugs ir pārliecinājies,ka mani un manu māti kaitināt nedrīkst - ļoti asa mēle. Tā kā. Ticu,ka ir vēl tādi cilvēki. Un nav jau mērķtiecīgi jānoskata ar ļaunu aci. Tas otrs cilvēks var nenojaust,ka viņam tāda ir. ;\
Bet manis pēc - katrs tic,kam grib.
Jauku dienu! ;]
05.03.2013 12:42 |

10 gadi
Reitings 2673
Reģ: 25.05.2012
Cik no Jums ir reāli saskārušās ar kkadu ļauno vai kādu citu aci ??

Es agrāk ticēju visādām māņticībām, bet izgāju svētdienas skolu, kur iemācīja ka visas šīs māņticības ir grēks. Pēc tam arī nokristijos un mani vairs nebiedē nekādas acis, melni kaķi vai trīsstūri, kam nedrīkst iet cauri. Mierīgi visu uztveru un nekadas nelaimes mani un manu ģimeni neskar - visi esam kristīti.

Ja tā baidaties par sevu bērnu, sākumā nokristat viņu... ar to vispār būtu jāsāk.
05.03.2013 12:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits