Vārda Maiņa

Reitings 22
Reģ: 14.11.2011
Vai kāda ir mainijusi vārdu? Cik tas izmaksā un kurā vietā to var izdarīt?
17.02.2013 16:49 |

Reitings 221
Reģ: 27.01.2013
Nu jā, tas jau nav zvaigznēs ierakstīts, bet tīri tā - teorija, ko esmu uzzinājusi, lasot un meklē'jot informāciju par šo tēmu. :)
17.02.2013 19:19 |

Reitings 856
Reģ: 12.03.2011
minci, neklausies un dari kā gribi! es tevi atbalstu.
17.02.2013 19:31 |

Reitings 205
Reģ: 29.01.2009
devil_heartt

VIspār šī tēma tāda interesanta liekas. Jūs savu vārdu mainītu pret kādu citu?

Jā, es ļoti gribētu mainīt vārdu. Lai gan man ir it kā normāls, Latvijā diezgan bieži sastopams vārds (pat viens sieviešu žurnāls tā ir nosaukts :D ), bet es sevi pilnīgi nejūtu ar to vārdu. Katru reizi (jau vairāk kā 25 gadus) iekšēji salecos un noskurinos, kad kāds mani nosauc vārdā. Daudz labāk es jūtos, kad mani sauc pēc iesaukas, kā visi mani draugi arī pārsvarā dara.
Es uzskatu, ka katram cilvēkam ir savs vārds. Paveicies ir tiem, kuru vecāki ir izjutuši savu bērnu un iedevuši tam īsto, piemēroto vārdu. Es nejūtos labi ar savu vārdu. Kad kāds jautā, kā mani sauc, man ir pilnīgi grūti nosaukt savu vārdu. Tas liekas pretdabīgi, it kā es runātu par kādu citu.
Es vēl neesmu atradusi savu vārdu, bet, kad tas notiks, noteikti vēlētos nomainīt vecāku doto vārdu uz savu īsto vārdu. Tikai, lai izpildītu birokrātijas prasības, tur noteikti vajadzēs sadomāt kādu ārkārtīgi labu iemeslu, kamdēļ vēlos to darīt.
17.02.2013 19:44 |

Reitings 68
Reģ: 14.09.2012
Man atkal liekas dīvaini, ka cilvēkiem apkārt vajadzēs visu laiku atgādināt, ka redz mani vairs nesauc Anna, esmu Džennija :D Nez vai māsa vispār jebkad sāktu mani saukt savādāk. Vai mīļotais cilvēks, vecāki...
Kādu laiku atpakaļ gribēju mainīt vārdu, jo neviens īstajā mani nesauc. Bet tad sapratu, ka nevēlos, jo vārdu man piešķīra tētis un ierakstu pasē gribu saglabāt kā tādu mīļu un siltu atgādinājumu par manu mīļo tēti. Ikdienā taču it neviens neaizliedz mani saukt savādāk :)
17.02.2013 21:46 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Man savs vārds nepatīk un nekad nav paticis. Liekas tāds ļoti prasts. Bieži ir gadījies, ka iepazīstoties, kad cilvēks uzzina manu vārdu, man pasaka, ka bija iedomājies kaut ko pavisam citu - stiprāku, interesantāku. Vairākas reizes esmu dzirdējusi, ka man piestāvētu vārds Loreta. Bet nē, mainīt es negribētu. Mans vārds, lai arī nav man dikti tīkams, ir daļa manis.
17.02.2013 21:54 |

Reitings 1652
Reģ: 01.02.2013
Man šķiet, ka nevar tā vienkārši nomainīt vārdu, ir jābūt jēdzīgam iemeslam un spēcīgiem argumentiem. Tas, ka Tev dziedniece ieteica mainit vārdu nav diez ko jēdzīgs iemesls. Ja es tr strādātu, tad noteikti atteiktu vārda maiņu. :/
17.02.2013 22:04 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Jūs savu vārdu mainītu pret kādu citu?

Man ļoti nepatīk mans vārds un nekad nav paticis. Bieži esmu domājusi par maiņu, taču neesmu nomainījusi. Viens no iemesliem, kāpēc ir tas, ka nav iemesla mainīt - mans vārds nav ne rupjš, ne aizvainojošs un man liekas, ka arguments ''man riebjas mans vārds'' nebūs gana spēcīgs, lai nomaiņa tiktu atļauta(varbūt kļūdos, bet man liekas, ka nomainīt atļauj tad, ja tam ir tiešām iemesls). Otrs iemesls, kāpēc neesmu nomainījusi - nevaru izvēlēties, uz kādu tad mainītu. Man patīk vairāki vārdi... Nu, vārdu sakot, līdz šim neesmu nomainījusi un diez vai dzīves laikā arī nomainīšu. Taču, lai būtu pēc iespējas retāk jāatsaucas uz īsto vārdu, man ir radušies vairāki iesauku vārdi, kuros draudzenes un paziņas mani uzrunā. Tāpēc uz sev netīkamo īsto vārdu man jāatsaucas tikai oficiālās lietās(kad studēju, kad eju pie ārsta utt).
17.02.2013 22:07 |

Reitings 435
http://www.likumi.lv/doc.php?id=191209

Te ir viss skaisti uzrakstīts, kādos gadījumos iespējama vārda maiņa un kā tas ir izdarāms. ;)
17.02.2013 22:17 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Es gribu mainīt uzvārdu
17.02.2013 22:17 |

10 gadi
Reitings 5929
Nazi, līgavaini tad vajag :D
17.02.2013 22:19 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
parfait neviens mani neprec :(
17.02.2013 22:24 |

Reitings 1202
Reģ: 22.01.2013
Es negribētu mainīt vārdu, ja kāds mani precēs, arī uzvārdu atstāšu, piekabināšu otru klāt.

Vārdam nav ne vainas, tieši man - neesmu sajūsmā, bet vārdā mani sauc tikai retu reizi,kad kāds ir dusmīgs. Parasti lieto vienu no mīļvārdiņiem, kuri izriet no vārda.
17.02.2013 22:26 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Veeelos veel vienu vardu, bet patiik ari tagadejais un ari arzemes diezgan izplatits vardins.

Ja es butu kada Mirdza vai Žubite vai sazin kas, noteikti nomainitu
17.02.2013 22:31 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
mainít várdu ekstrasensa délj, liekas muljkjígi. bet man interesanti - atnác uz darbu un saki - es vairs neesmu Anna, es esmu Tatjana? visi pazinjas tá vai tá tachu sauks vecajá várdá...

manu draudzeni bérníbá sauca it ká saísinátá várdá, bet tas saísinátais sanák cits várds... nu goda várds, es nevaru sevi piespiest uzrunát vinju vinjas ístajá várdá. sanák jau smieklígi, kad satikámies pirmo reizi ar vinjas víru :D es vinjam kko prasu par draudzeni, a vinjsh nesaprot par ko iet runa :D un brínás :D

apkártéjiem nebús viegli pierast, ka tu tagad esi saucama citá várdá...
17.02.2013 22:41 |

Reitings 779
Reģ: 27.11.2012
Tos vārdu maiņas iemeslus taču var izdomāt labu labos, pat ja vārds vienkārši riebjas (te rakstīts, ka iemesls jānosauc, bet nav jāpierāda http://goo.gl/nysD6). Vislabākā draudzene ar tādu pašu vārdu izdarīja pašnāvību un tev sirds plīst pušu ikreiz, kad tevi sauc vārdā. Bijušais tūliņ nāks ārā no cietuma, tāpēc maini vārdu un pārcelies uz ārzemēm. Vārdu ielika vectēvs, kas bērnībā uzmācās. Negatīvi sanāk, jā, bet, ja nav dūšas, tad turpini vien būt Sniedze vei Žikivators.
17.02.2013 22:42 |

Reitings 25
Reģ: 04.04.2012
Un tagad komentārs no otras puses. Jau vairāk kā gadu esmu oficiāli nomainījusi savu vārdu un beidzot jūtos kā cilvēks, kopš sevi atceros nekad nekad neesmu varējusi sadzīvot ar savu vārdu, kaut arī mans vecais vārds pusi manas dzīves figurēja tikai oficiālajos papīros, un visi draugi jau sākotnēji mani iepazina ar jauno vārdu. Vārda maiņa, principā NEKO nemaina, atskaitot pašsajūtu kontaktējoties ar citiem cilvēkiem. Atcerējos skaistu citātu ar ko mani centās pārliecināt palikt pie vecā vārda, bet bija tik jauks ka atmiņā iespiedies "vai roze vairāk nebūs roze citā vārdā saukta? ne dēļ vārda tā zaudes dzeloņus vai krāsu ! "
Jā, cilvēkiem ir ļoti ļoti raksturīga tieksme bāzt savu degunu citu cilvēku darīšanās, atceros ka daudzi paziņas principiāli iespītējās tagad mani baigi censties pieradināt pie vecā vārda, idiotisma kalngals, ņemot vērā ka tā nebija nekāda spontānā ideja. Bet kopš pases maņas, vairāk ne ar ko tik absurdu nav jāsaskarās.
18.02.2013 09:06 |

Reitings 130
Reģ: 15.07.2015
Iespējams, ka es mainītu. Bet, ja mainītu tad būtu problēma - ES PERSONĪGI NEZINĀTU, KO LAI RAKSTA PASKAIDROJUMĀ. kādēļ gribētu mainīt. :-D
28.07.2015 19:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits