Bāc, un man būtu tik daudz, ko atdot, bet neesmu Rīgā un draugs ar nav no tiem ziedotājiem. Pati labi zinu, kā tas ir, kad nav, ko ēst un nav ko vilkt mugurā, pat pārāk labi zinu. Un zinu arī to, ka tuvinieki šādās situācijās mēdz būt pirmie, kas novēršas. Atceros kā mamma gāja lūgt manam krusttēvam naudu kaut kādā 5 vai 6 klasē, kad viņi ar tēti bija šķīrušies, tas atkal cīnījās ar alkoholu un vecmammai pensija bija 70 Ls un mammai alga 50 Ls (dzīvojām ar omi). Mans krusttēvs ir miljonārs un viņš atteicās aizdit mammai 100 Ls. Skolas grāmatām un drēbēm... Arī tēta mamma atteicās un visi citi. Par tēti nerunāsim, jo viņš lidinājās delīrija sapņos. Nekad neaizmirsīšu, kā mamma raudāja... pārdeva televizoru , vienīgos zelta auskarus un mūzikas centru, lai man būtu grāmatas skolai. Bet, protams, tiklīdz viss nokārtojās, mamma dabūja labāku darbu, vairāk pelnīja, visi atkal uzradās - sāka apbērt ar dāvanām, brauca ciemos un cukurs bira pa visām vīlēm. Tagad, kad mammai iet slikti, atkal neviena nav. Izņemot mani. Vienmēr kaut ko aizvedu, nopērku brāļiem un māsai, jo man vēl spilgtā atmiņā ir tas, kā mammuks raudāja, ka man būs jāiet uz skolu un jāsaka, ka grāmatas man nav... (tajā laikā vēl skolas bibliotēka grāmatas nedeva)