Nekontrolejama iepirksanas.

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Sodien jau atkal biju centra, iztereju kaudzi naudas un stiepu majas maisus ar jaunu apgerbu un kurpem.
Tagad jutos slikti! :(
Esmu ka narkomane uz iepirksanos.
Sobrid man naudu vajag krat, nevis teret. Bet man ir gruti sevi nokontrolet.
Tagad ir taaaaada vainas apzina un dusmas pasai uz sevi.
Bet zinu, lidz ko bus nakosa brivdiena, atkal bus tas pats.

Ir kads padoms, ka ar to cinities?
11.02.2013 19:36 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Chantelle-man liekas,ja tu buutu loti situeeta un nestraadaatu,tu nemaz negribeetu pirkt tik daudz-es nemaaku taa izskaidrot,bet esmu redzeejusi loti daudzus piemeerus,ka cilveekam ir nauda -daudz un taas veelemes pirkt sev visu laiku kaut ko, vairs nav-neprasaas...!:)
12.02.2013 01:02 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
chantelle ilgi jau Tev tā iepirkšanās mānija? Varbūt ar laiku pāries, nāks citas prioritātes.
Un ja nu sanāk un Tu neaizej kārtējā trakajā šopingā, tas Tev liek justies slikti?
12.02.2013 01:03 |

Reitings 1613
Emmanuelle ja pat nezinu, gruti pateikt. Par siem gadiem esmu tik daudz redzejusi,- bezjega perkas gan bagatie, gan nabagie, stiligie un nestiligie, bet visvairak tomer ieperkas geji! :D
12.02.2013 01:05 |

Reitings 1791
Kaut kur iekšēji piekrītu Emmanuelles komentāram, kad budžets neatļauj neko lieku, tad visu tik ļoti gribas, bet kad naudiņa maciņā vairāk un apzinies ka droši drīksti atļauties šo to ,tado vajag vēlme noplakusi, rodas jautājumi "vai man maz to vajag...?"
12.02.2013 01:06 |

Reitings 1791
*...tad tā vēlme jau noplakusi, un rodas jautājums "vai man maz to vajag...?"
12.02.2013 01:09 |

Reitings 1613
Infinity nu kadu laicinu jau ir. Nevar teikt, ka jutos slikti, bet es ta ka "trinos" tad nepartraukti, un pie pirmas izdevibas esmu veikalos.
12.02.2013 01:12 |

Reitings 1791
Tas interesanti skan :) izklausās, ka noderīgi būtu atrast kādu nodarbošanos, kas patiktu,aizrautu , tad nebūtu laika domāt par iepirkšanos. :) bet ja nu nekā, tad tik tiešām,lai drēbes nemētātos ar visām birkām, liec krājkontā .
12.02.2013 01:18 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Un nekas cits, ko nopirkt, Tevi neinteresee? Kada lasamviela, skaistuma, sevis palutinashanas proceduras, kada palielaka davaninja, piemeram, mammai, kas vinju iepriecinatu utml.?!

Protams, ir jau loti jauki, ja var pelnit tik daudz un atlauties ari tik daudz izteret, tacu kada jega, ja nav gandarijuma? Varbut problema ir dzilaka ... Citas vairak ed vai smekjee, bet Tu iepercies, uz mirkli aizmirstoties par kadu problem.
12.02.2013 01:30 |

Reitings 172
Reģ: 22.02.2012
Meitenes pastāstat man lūdzu par to uzkrājuma kontu.
Ka vispār notiekas? atver kontu un kkādu brīdi noteiktu tu nevari no viņa izņemt naudu?
gibu tādu vnk arī atvērt...savādāk es arī esmu tāds kārtīgs sopogoļiks( kaut arī vajadzētu krāt...
12.02.2013 01:34 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es tieši vakar noskatījos "Shopaholic".. Filma kā tāda bija pastulba, bet varbūt tas kaut kādā ziņā liktu Tev paskatīties uz sevi no malas. Pameklē info par shopping addiction.
Pēdējā laikā nedaudz par daudz pirku kopjošo kosmētiku un matu līdzekļus. Bet tam es esmu pieliksui punktu, jo esmu vairāk vai mazāk atradusi "savas" lietas.
Liekas drēbes esmu nopirkusi visvairāk tieši izpārdošanu laikā un tad, ja nezinu, ko gribu. Tāpēc parasti mājas cenšos pārdomāt, ko man gribētos. Tad es apsveru, ko man patiešām vajag. Ja "gribu" sakrīt ar "vajag", tad pirkums ir pamatots un dodos iepirkties. Ja nu iekrīt acīs kas ļoti lēts un skaists (pērle), tad vēl pāris reizes apsverot par un pret iespējams atļaušos arī to. Bet neko vairāk..
Varbūt tev vajag uztaisīt savā skapī revīziju? Pārskati visas mantas ar cenu zīmēm, mantas skapī.. Varbūt kaut ko vari pārdot, atdot. Tās lietas, ko nevelc jau kādu pusgadu, noteikti aizdabū prom..
Mani mantas slāpē.. Ikreiz, kad visu sakārtoju, liekas, ka tiek sakārtota arī mana galva un izmsests liekais.
12.02.2013 01:50 |

Reitings 602
Reģ: 04.08.2012
Man ir tieši tāda problēma,taču es nenosodu sevi par to,jo tik daudz nemaz nepērku. Es nopērku tikai kādus 5 apģērba gabalus un tādus,kurus man tiešām vajag. Vairāk gan sliecos pirkt kosmētiku,tad tur vispār ir traki,drēbes man ir tā - otrajā vietā.
Tomēr es saprotu,kur ir robeža,nekad to nepārkāpju,naudu pēdējo arī uz šo trakumu netērēju,varu iekrāt,ja vajag. Varu teikt,ka es visu kontrolēju.:D
12.02.2013 07:52 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Gerda, man ir uzkrājums SEBā, to uzkrājuma kontu var atvērt turpat ibanka, nekur nav jāiet, tajā tu ieskaiti naudu un tā tev tur stāv, līdz gribēsi to izņēmt, par ko ir, laikam, nedēļu iepriekš ir jābrīdina banka, rakstot iesniegumu. Var arī izņemt nekavējoties bankas darba laikā, bet par to ir liela komisija, kaut kādi % no uzkrātā. Toties papildnnāt šo kontu var ikvienā mirklī par ikvienu summu, kaut katru otro dienu skaiti pa piečukam, vai liec no algas un avansa, baigi ērti!
12.02.2013 08:41 |

Reitings 3966
Reģ: 29.01.2009
Izņemu no konta naudu tik cik vajga, pierakstu uz aploksnes cik nedēlā iztērēju tad izštukoju cik daudz aptuveni man vajag. Ja aizeju uz veikalu, padomāju atkal būs kaudze mantas apavi, apģērbi,kuri nostāvēs nevilkti tad nu neko nepērku. Ieeju veikalā paskatos tik preci un fiksi eju ārā. Ar domu ka man to nevajag un atkal nostāvēs kā nevajadzīga manta.
Pirms eju uz veikalu uztaisu sarakstu ko man vajag un padomāju vēlreiz vai vispār vajag. Tagad neko vairs tik daudz nepērku.
12.02.2013 10:56 |

Reitings 1111
Man drīzāk ir otra galējība, ka ir žēl tērēt naudu par drēbēm, es bieži vien nevaru neko nopirkt, kaut gan vajadzētu. Bet vienmēr šķiet, ka labāk iekrāt un pataupīt to naudu :D
12.02.2013 11:39 |

Reitings 3966
kopš sāku taupīt naudu, es katreiz paskatos skapī un čīkstu, ka nav ko vilkt. BEt tāpat veikalos vairs nevar neko nopirkt. Tas ir nav nekā. Vismaz priekš manis.
12.02.2013 11:48 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Emmanuelle, pievienojos man ir tas pats. Nauda ir, bet ieejot veikalā es apdomāšu ilgi vai tā lieta man ir vajadzīga. Tas pats ar dāvanām, jau nedēļu vīrs mani izprašņā, ko vēlos dāvanā un man nekas absolūti nenāk prātā - drēbes, rotas lietas, smaržas tas viss liekas tik nevajadzīgi, gala rezultātā es palūdzu vienkārši manam projektam ieguldīt vairāk naudas, thats it... agrāk es būtu laimīga arī par ento kurpju pāri no jimmy choo vai kārtējo cartier rotu, taču šī sajūsma jau sen kā zudusi.
12.02.2013 11:57 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Gerda, man ir Citadele.
Aizgāju, atvēra. Ja gribu naudu izņemt - tad jābrīdina banka nedēļu iepriekš un pēc nedēļas dodies uz banku. Perfekti, jo tiešām nauda paliek. Ielikt varu jebkurā laikā un cik vēlos, kā arī cik bieži vien vēlos. Vēl tieši Citadeles krājkontam bija iedota karte, ar kuru var norēķināties veikalos, bet nevar izņemt bankomātos. Tā kā man krājkonts ir krāšanai, nevis tērēšanai, tad to esmu paslēpusi tālu. Kaut gan man šī extra liekas nevajadzīga
12.02.2013 13:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits