Nekontrolejama iepirksanas.

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Sodien jau atkal biju centra, iztereju kaudzi naudas un stiepu majas maisus ar jaunu apgerbu un kurpem.
Tagad jutos slikti! :(
Esmu ka narkomane uz iepirksanos.
Sobrid man naudu vajag krat, nevis teret. Bet man ir gruti sevi nokontrolet.
Tagad ir taaaaada vainas apzina un dusmas pasai uz sevi.
Bet zinu, lidz ko bus nakosa brivdiena, atkal bus tas pats.

Ir kads padoms, ka ar to cinities?
11.02.2013 19:36 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Es varu stundaam staigaat pa Santana Row-skatiities uz skaistaam lietaam ,priecaaties par interesanti apgeerbtiem ,cilveekiem un neko nenopirkt!Laikam esmu sevi gadiem noruudiijusi , zinu skaidri,ja nopirksu lietu un nelietosu,tas man traucees!!

Es domaju, ka varetu veidot savu atbildi uz komentāru. Un ja, te ir pateikts tiesi viss tas, ko es daru.

Es eju uz veikaliem vairāk lai petitu nekā pirktu.
Apskatu jaunumus, cilvēkus, kautko garšigu apēdu, pavadu tur laiku un atrodu kādu vienu lietu un to nopērku.
Bet tad zinu, tā lieta man kalpos ilgi, daudzreiz un man tiešām patik un ir vajadziga.
11.02.2013 20:43 |

Reitings 1153
Reģ: 16.08.2012
chantelle, bet ja tev visam naudas pietiek un netrūkst, tad kāpēc sevi nosodīt?
Varbūt sastādi sarakstu ar lietām, kuras tev jānopērk. Piem. džinsas, kādu krekliņu utt, un ņem līdz tik daudz naudu, cik aptuveni ir vajadzīgs tām lietām, lai nevarētu nopirkt neko lieko.
Un pirms pērc kaut ko, paskaties tā kārtīgi piem. uz kurpēm un uzdod sev jautājumu - man tiešām to vajag? vai man būs ar ko un kur to vispār uzvilkt? ja 100% esi pārliecināta, tad pērc un nenožēlosi. :D

nu vismaz uz mani tāda stratēģija darbojās.
11.02.2013 20:46 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
chantelle manuprāt Tu zemapziņā apzinies, ja arī iztērēsi naudiņu spontāniem pirkumiem, tāpat ēšanai, iztikšanai naudiņu iedos vecāki/puisis (nezinu kas Tavā variantā).
Domāju, ja Tu pati būtu sevis uzturētāja un tāda glābiņa varianta nebūtu, tad iespējams arī skaitītu līdzi un domātu par ko tērē. :)
11.02.2013 20:55 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Navigator-man patiik taa vide ,cilveeki,taada patiikama energija virmo!
Es varu atlauties ,bet pilniigi nav taada veeleesanaas-laikam ,ja nevareetu- buutu preteeja reakcija!
Atceros ,ka man skapii bija dazas lietas un taas visas bija omes suutiitaas no Vaacijas-atceros to kolosaalo sajuutu ,kad atkal atnaaca pacina :)!Laikam taa ir ,ja viss ir loti daudz-nav vairs taa prieka...kaut kas zuud tajaa !
11.02.2013 21:00 |

Reitings 731
Reģ: 31.10.2009
Ļoti labi spēju Tevi saprast. Man tagad ir kleitu mānija :D Šodien vēl uzgāju vienu mājaslapu, kur ir tik daudz skaistas kleitas. Sēžu un siekalojos, jo zinu, ka nedrīkstu neko sūtīt, bet kārdinājums tik liels :D Nu labi, ar mani nav tik traki, jo es varu pirkt un varu nepirkt. Kad jūtu, ka dzīvoju pāri saviem līdzekļiem vai vienkārši tērēju par daudz uz nevajadzīgām lietām, es vienkārši ieslēdzu sev taupības režīmu un viss ok :D Laikam vienīgais, ko varu ieteikt ir iet ar lielu līkumu gar visiem apģērbu un citiem veikaliem no kuriem tev neko patiesībā nevajag, plānot savu budžetu un vienkārši audzināt raksturu :D
11.02.2013 21:32 |

Reitings 1888
Reģ: 15.09.2012
Man tieši tāpat. It kā esmu saņēmusies sākt taupīt, bet kaut kā nespēju... Nav jau, protams, tik traki, ka iztērēju pēdējo santīmu un nekam citam vairs nauda neatliek, bet vienalga, pērku lietas, bez kurām varētu arī mierīgi iztikt... Bet tajā brīdī man vajag un viss. :D
11.02.2013 22:17 |

Reitings 1613
Atbildesu visam meitenem uzreiz.
Mani neviens neuztur, pati pelnu savu naudinu. Ne no viena ari neaiznemos- ne vecakiem prasu, ne draugiem.
Lidz pedejam santimam neiztereju, bet vienalga milzigas summas atstaju veikalos. Ja es spetu to naudu sakrat, es jau sen butu finansiali briva un bez rupem.
Bet ka ieeju veikalos, ta es nezinu kas man uznak, visu vajag. Neprotu apstaties. Un pec tam jutos slikti. Nobazu iepirkumu maisus kaut kur no acim prom.
Man ir loti daudz drebes un kurpes, kas joprojam stav maisos un kastes ar cenu zimem klat, ta ari ne vienu reizi neuzvilktas.
Esmu centusies vairakas reizes dazados veidos iekrat un piebremzet ar iepirksanos bet pagaidam bez panakumiem.
11.02.2013 22:59 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
neiet uz apģērbu, kurpju veikaliem. ja ej ,tad paņem tik konkrētu naudas summu līdzi,kuru nebūtu žēl notērēt. atstāj kredītkarti mājās.
nepērc uzreiz drēbes, kurpes. aizej ,paskaties pa veikaliem un pēc tam pēc 2 nedēļām atkal aizej paskaties, jo bieži vien ir tā,kad tajā brīdī iepatīkas, bet kad otro reizi redzi sarkano kleitu ,uzmēri ,tad saproti- ka var iztikt bez.
apskati savu drēbju skapi,izpēti,cik Tev jau ir drēbju. ja ir 7 blūzes,tad nav nepieciešams pirkt 8.
11.02.2013 23:07 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
:D

Mans risinājums - krājkonts, t.k. ieņēmumi man ir 3-4 x mēnesī, tad lielāko summu uzreiz pēc saņemšanas krājkontā un pārējo tērēju. Man arī ir saraksts (vispār esmu atkarīga no sarakstiem) ar lietām, kas man ir vajadzīgas.
11.02.2013 23:16 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Tas tāpēc, ka nauda ir virtuāla- iepērkoties nevar fiziski sajust to naudas sarukumu. Ja būtu naudas žūksnis, vairāk izjustu, kā nauda kūst, vieglāk būtu apstāties.
Labākais risinājums ir katru dienu ņemt līdzi tik naudu, cik paredzēts iztērēt, raugoties uz mēneša budžetu un karti atstājot mājās. Pāris mēnešu laikā tā slimīgā tērēšanās izzudīs, jo pieradīsi, ka naudas nav un nopirkt var tikai to, kam nauda pietiek. Pēc tam varēsi ņemt līdzi karti un jutīsi, ka nemaz vairs tā tērēt kā iepriekš negribēsies.
11.02.2013 23:21 |

Reitings 1613
Bet ka veidot to sarakstu? Piemeram apgerbam, majas izdomajat ko tiesi vajag? Atverat skapi un skataties ko vajag?
Man biezi ir ta, ka vienkarsi eju uz veikalu- "ja nu kaut kas iepatiksies" . Bez konkreta merka.
11.02.2013 23:21 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Sarakstu veido tad, ja tiešām kaut ko vajag, bet izklausās, ka tev mājās apģērbu noliktava, tāpēc saraksta metode tev neder, jo tev neko nevajag :)
Tu vari turpināt iet uz veikaliem, tikai maini uzstādījumu- nevis ja kaut kas iepatiksies, bet iešu paskatīties, kas jauns. un līdzi ņem tik mazu summu, lai tā īsti nekam nepietiek.
Vēl viena alternatīva- vazāšanos pa veikaliem aizstāj ar laika pavadīšanu ar draudzenēm. Iztērēsi mazāk naudas un prieks būs lielāks.
11.02.2013 23:26 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es piemēram daudzas lietas nopērku nejauši, jo apzināti meklējot kaut ko konkrēti nevaru atrast. Tāpēc manā gadījumā saraksts der vien tads kur uzskaitīti kādi rēķini jāmaksā, kāda pārtika jānopērk, vai piemēram sporta ekipējums. Bet piemēram bezjēgā pirkt 10 bikšu pāri, 5 saulesbrilles, 15 topu ar vienādu piegriezumu, nu nezinu...
Vienu varu pateikt- jāmācās rīkoties ar naudu...
11.02.2013 23:30 |

Reitings 1613
summer paldies, nemsu vera! :)
11.02.2013 23:31 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Varbūt jāsāk aizrauties ar kādu hobiju, kas sniedz sirdij prieku, ir fiziska noslodze, gandarījums. Slēpošana/snovošana, jāšanas sports, kartingi, teniss utt...
11.02.2013 23:32 |

Reitings 1613
Gurri es loti gribetu, vienmer esmu nodarbojusies ar sportu, bet pedeja laika nav laika tam. Man nedela ir viena briva diena, katru nedelu cita. Ta ka konkrets nodarbibu grafiks man atkrit un abonomets ari. Labakaja gadijuma lidz baseinam aizskrienu un 2 stundas izpeldos.
11.02.2013 23:38 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Chantelle-mana tante ,kura ir millionaare Vaacijaa ,vienmeer teica-ir jaanosaka naudas summa ,kuru vareetu atlauties atstaat veikalaa!Vina vienmeer man to maacija un tas tiesaam paliidz-es izteereeju zinaamu naudas summu dienaa un pat neprasaas vairaak!:)
12.02.2013 00:51 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Mani neviens neuztur, pati pelnu savu naudinu.

Vai tad tā jau nav finansiālā neatkarība???

Ja es spetu to naudu sakrat, es jau sen butu finansiali briva un bez rupem.

Tu to domāji, ka tad pat Tev nebūtu jāstrādā?
12.02.2013 00:54 |

Reitings 1613
Infinity jastrada jau protams butu, bet tad ari nauda stradatu mana laba. Bet tagad, ta nevis strada mana laba, bet stav mana skapi :D
12.02.2013 00:59 |

Reitings 1062
Reģ: 26.12.2012
Emmanuelle man līdzīgi, tikai es daudz ko uzvelku no vecmāmiņas jaunības lietam, pārtaisu nedaudz, un tas man sagāda daudz lielāku prieku, atjaunota interesanta stila lieta, nekā nopirkta manta, kāda ir daudziem.
:)
Prieks no minimālisma un īpašām lietām.
12.02.2013 01:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits