Kas ar mani? (līdz asarām)

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Labvakar. Iepriekš ir bijušas psiholoģiskas problēmas man, agrāk domāju ,ka esmu neglīta. Uz ko draudzenes, radinieki ,citi cilvēki teica ,ka tā nav vai brīnījās ,ka tā varu domāt. Gāju pie psihologa par šo problēmu. Sāku justies labāk ar sevi, nedomāt ka esmu briesmonis.

Šobrīd tā nedomāju, bet...Nav gluži tā ,ka man neviens nepievērstu uzmanību. Ir bijuši puiši ar kuriem draudzējos,kas pašai patika.Vai tagad skolā mazie puikas nereti pa skolu iet un saka -čau smukā/seksīgā ,tāpat kā manām klasesbiedrenēm (kuras uzskatu un arī daudzi citi uzskata par skaistām). Itkā jau runā ar mani arī tās manuprāt klases smukākās meitenes, bet es vienmēr esmu tāda ignorētā. Un tas mani dzen izmisumā. Jo nesaprotu- KAS MAN PAR VAINU? Piemēram, draugos ielieku jaunu bildi, daži tikai apskatās, pāris cilvēki uzliek "man patīk". Visām paziņām,kaut citas neuzskatu par skaistām vienmēr tie patīk ir vismaz 10x lielāks skaitlis. Tad vēl ir tā ,ka vienmēr runāju ar kādu un vai nu mani nedzird vai speciāli ignorē. Vienvārdsakot jūtos kā nekas, šobrīd sarakstes arī NE AR VIENU CILVĒKU nav. Tur jau tā lieta ,man nav draugu!

Tāda neželīga vientulība,tomēr kuru katru nekad nevaru pieņemt par draugu, bet domāju tas loģiski ,katram kaut kādas prasības,pieņemams/nepieņemams attiecībā pret citiem.
06.02.2013 22:58 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
pilnígi piekrítu Elínas rakstítajam!
06.02.2013 23:56 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Es pa dzīvi esmu vienpate, malā stāvētāja, ne centrālā persona.. esmu tā, kas novēros, izdarīs secinājumus, spriedīs, apdomās, neiepīsies problēmās. Es tāda vienkārši esmu. Vienmēr esmu cienīta, bet nekad neesmu bijusi "populārā" un uz to nemaz netiecos :)
Vienkārši saproti, ka visi nevar būt tās centrālās notikumu personas. Pieņem sevi, savu lomu, nepazaudē sevi pašu citu dēļ - tas būtu ļaunākais, ko vari izdarīt.
Zvirbuļi lido baros, ērgļi - vienatnē :) Un drīz vien arī kāds cits ērglis tev lidos blakus.
07.02.2013 00:02 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Tad,kad tu jutīsies labi pati ar sevi,arī citi pēc tevis tieksies.Tu meklē kontaktu ar cilvēkiem,lai tie darītu tevi laimīgu.Bet ko viņiem pretī vari dot tu?āc darīt lietas,kas tev patīk un interesē un draugi paši uzradīsies brīdī,kad būsi iemācījusies justies labi tikai ar sevi.
Es esmu pavisam viena palikusi uz 3 nedēļām,draugs citā pilsētā un skolā man nezināmu iemeslu pēc mani pēkšņi vairs nevar ciest,meitene no kompānijas,kurā parasti apgrozījos,tad nu tur nemaz nelienu.Un nepārdzīvoju par to!Es galu galā tur esmu,lai studētu,nevis klačotos.Ja nebūtu sanācis runāt pa telefonu,tad es šodien būtu runājusi tikai ar autobusa šoferi prasot biļeti un ar suņiem mājās(nu ja neskaita paklačošanos ar māsīcu un draudzeni rakstiski).Man ir ļoti labi ar sevi,paklausos mūziku,pamācos.
07.02.2013 00:15 |

Reitings 424
Reģ: 29.06.2012
Tas bija skarbi, jo tas, par ko tu uztraucies, ir pilnīgs nieks! Iedomājies - man vispār draugos nav neviena "patīk" :O Un es arī nevienam nekad nespiežu "man patīk" :O Ej tu nost, nē?

O, jā, man tas pats, bet es nezinu vai esmu pieskaitāma, jo pēdējās dienās sapratu, ka piederu pie nožēlojamo klubiņa :D :(

Aij, vispār snīpi gaisā un beidz uztraukties par niekiem, ja pavisam traki kļūst - laipni lūgta klubiņā, nopietni, 2 nūģīšiem kopā būs vieglāk :).
07.02.2013 00:16 |

10 gadi
Reitings 275
Reģ: 02.12.2012
Ir kāds padoms, ar ko sākt?

Vērot ikdienas situācijas. Jo tieši tajās nesakārtotās lietas liek par sevi manīt, tomēr ikdienas steigā pat neievērojam kaut kādas minimālas garastāvokļa izmaiņas. Reizēm pat šķiet, ka garastāvoklis pasliktinās no nekā, bet tad ir jāanalizē un jāanalizē.. Jo tas ir kā ar aisbergu - redzama tikai maza daļiņa, bet, ja ieraugi daļiņu, zini, ka daudz vairāk vēl ir paslēpts zem ūdens.
07.02.2013 00:22 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Var piemest arī 3. outsideri.Visu dienu sēžu viena(vai ir kontakts ar nejauši blakus apsēdušos kursa biedru,par tēmu-tu paspēji pierakstīt?),eju viena,taču daru to ar lepnumu.Esmu arī uzaugusi viena,nu nosacīti.Blakus jau vienmēr kāds bija,bet neviens nekad īsti nepalīdzēja,mētājos šurpu turpu un tas,kas man bija un ir,ir tikai manis pašas sasniegts un noplenīts.Un es ar to lepojos!Mani labākie draugi ir mani vecāki.Man ir 3 draudzenes,kuras pa retam sanāk satikt un draugs,kurš cerams mani par nūģi vismaz neuzskata :D un 3 suņi. Neko vairāk man nevajag.Mani var ignorēt,kaut akmeņiem nomētāt,tā pat eju ar degunu gaisā,jo esmu iedomīga pakaļa,egoiste un uzskatu,ka vislabākais cilvēks pasaulē vienmēr būs ar mani un tā esmu es pati.
07.02.2013 00:26 |

Reitings 2739
Reģ: 25.02.2009
quest

es pievienojos ņūģišiem. man ir līdzīgi kā autores aprakstītajā, tikai par sociālo mājaslapu popularitāti un popularitāti kā tādu neuztraucos. It kā sev patīku pēc izskata, jūtos skaista, bet nekad nebūšu pārliecināta, ka citi mani redz tādu pašu un, lai arī būtu jābūt vienalga, man nav, tāpēc attiecībās ar cilvēkiem esmu ļoti nedroša. Socially awkward penguin :D Un tas pats ir ar raksturu - esmu pašpietiekama, man vienmēr atridas, ko darīt, ir daudz aizraušanos, hobiju un man vsp ir iepaticies būt vienatnē ar sevi, taču šķiet, ka citiem liekos garlaicīga, jeb, laia rī pašai ar sevi ir labi un interesanti, es nespēju iedomāties, ko citiem cilvēki spēju dot, kāpēc lai viņiem patiktu. Dīvaini. Man vispār ir aizdomas, ka varēu piemist anxiety un jo īpaši social anxiety disorder (piedodšanu, nezinu, kā latviski). Jau 6ūs gadus cenšos kļūt pašpārliecināta bet nekādi neizdodas. Vairs nezinu, kur tālāk lai iet. Arī vienmēr šķiet, ka citi cilvēki, manas draudzenes ir daudz interesantāki sarunu biedri nekā es, tāpēc bieži vien nolienu maliņā, kad jūtu, ka attiecības sāk kļūt jau nopietnākas vai tuvākas. Dzīve ir sarežģīta. Bet nu ziniet, ka neesiet vienas, man šķiet mēs nepārliecinātās pasaulē esam vairāk kā vajag. Es ceru, ka reiz kāds, kas no nepārliecināta cilvēka ir kļuvis par sevi mīlošu un harizmātisku, uzrakstīs par to grāmatu un soli pa solim izklāstīs, kā līdz tam tikt, jo es esmu apmaldījusies.
07.02.2013 00:32 |

Reitings 30
Reģ: 21.09.2012
Pff. Kā jau minējā meitenes-tu tēmē ne tur,kur vajag,

Tak meklē cilvēkus ar savām interesēm. Gribi kontaktēties ar tām pašām smukajām? Ļauj,es minēšu,kādas ir viņu intereses-klubi,narkotikas,vienas nakts sakars? Tak uztaisi sevi par tādu meiiču un arī Tev puiši spiedīs "man patīk." Piem,es zinu ļoti daudzus cilvēkus,kuri nespiež to-man patīk,jo-ko gan tas maina?? NEKO!!!! Tā nu nav lieta,pēc kura vērtēt.

Augstāk bija minēts,ka iespējams,tu pati atbaidi. Nē,ne jau ar izskatu. Es pazīstu ļoti simpātisku meiteni,tiešām simpātiska,bet problēma ir tajā-ka viņa arī tēlo ko līdzīgu-es tak esmu neglīta,es nevienam nepatīku. Kad puiši komentē un saka,ka esi skaista-viņa vnm atbild-beidz melot,ko tu melo,melis,nav taisniba u.t.t. Cmon. Par komplimentu ir jāsaka paldies,nevis-melis. Problēma visbiežāk ir attieksmē pret apkārtējiem-tu tik izmisīgi gribi,lai visi apgalvo,ka esi skaista,gribi daudz draugus,ka tas atgrūž.

Esi tu pati-ar saviem draugiem un savu es-un beidz sevi noniecināt. UN!!! par būšānu starp populārajiem ir tāds labs teiciens-NEBĀZIES VISĀM PUDELĒM PAR KORĶI ;) ceru,ka saprati pareizi-tev jābūt tur,kur tevi gaida,nevis visur,lai tikai būtu....
07.02.2013 00:32 |

Reitings 606
Reģ: 31.01.2013
nav svarīgs tavs izskats, piedod ,bet ja esi muļķe un neapzinies dzīves vērtības tad nav brīnums,ka tu citiem nesaisti.
Tas viss ir atkarīgs tikai un vienīgi no tava rakstura,personības un attieksmes pret sevi un citiem.
Pēc tava rakstītā, cik ļoti tu uzsver izskatu, neko labu nesecinu.
varbūt kļūdos,bet tāds iespaids man diemžēl radās.
07.02.2013 00:46 |

Reitings 1033
Reģ: 13.09.2012
Izskatam nav nozīmes.. mazāk pievērsies izskata jautājumiem, bet gan iekšējai pasaulei.. tā ieņem vietu n.r 1.
07.02.2013 00:49 |

Reitings 606
Reģ: 31.01.2013
veikt aptauju un uzzināt ,kas cilvēkiem manī nepatīk/ kaitina. Konkrēti vai seja vai raksturs vai ķermenis.

Tu tiešām esi tāda vai izliecies?
Zini es noteikti domāju, ka tevi ignorē un nedraudzējas jo tev augums neatbilst parametriem.
Draugus un cilvēkus ar ko kontaktēties vienmēr visi izvēlas tieši pēc auguma uzbūves un sejas.

Meitēn tak sāc draudzēties ar prātiņu un varbūt tev parādīsies draugi.
07.02.2013 00:56 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Tev vel tikai nedaudz laika palicis, ko dzivot bernibaa. Luk, kad pabeigsi vidusskolu un gribot negribot tiksi iemesta pieaugusho dzivee, tad nozelosi sho laiku, ko izskjiedi, pardzivojot par tik nebutiskaam lietam. Un var sakties nakamais depresijas posms, diemzel. Es ieteiktu Tev meklet palidzigaku roku par psihologu. Vai Tev ir labas attiecibas gjimenee?

Izskatam ir nozime, tacu par arkartigu berniskigumu liecina tie statistikas raditaji. Iespejams, taa kaa neesi bijusi ipasi sociali aktiva, uzaugusi bez draugiem, sabiedribas, kaads posms vienkarsi nav izdzivots, lidz ar to nakamajaa pariet ir diezgan neiespejami. Sac ar to, ka nedzivo TIKAI internetaa, dodies laukaa, cilvekos, aizbrauc pie sava vecuma radiniekiem, aizej uz kadu koncertu, cita veida pasakumiem, kas interese utt. Ar katru gadu var klut tikai grutak.
07.02.2013 01:00 |

Reitings 1033
Reģ: 13.09.2012
Man ir vienalga vai Tu atbilsti modeles parametriem, vai esi ar lieko tauku kārtu.. ja Tu kā cilvēks esi interesants un Tavā sabiedrībā ir patīkami atrasties, Tavs izskats ir mazsvarīgs..
Nav vajadzības draudzēties ar visiem pēc kārtas, lai palielinātu pazīstamo skaitu.. pietiks ar pāris cilvēkiem, ar kuriem feini pavadīt laiku.. reizēm pietiek ar vienu cilvēku, ar kuru kopā sadarīt daudzas lietas (vismaz man tā ir), atrodi no sākuma to vienu.. un tad jau būs vieglāk..
Trūkst sarakstes ar cilvēkiem? Kur problēma uzsākt sarunu? Aiziet. Nav nemaz no mājas jāiziet un pretīm nācējiem roka jāspiež, lai iepazītos.. paņem un uzraksti kādam.. ar to viss sāksies, lai iespējams tiktos dzīvē. Man arī tāds posms bijis, vientulības posms, taču man patīk vienatne.. man nevajag pūli, lai justos labi.. iemācies arī vienatnē saskatīt krāsainu dzīvi. Ja nesanāk, meklē sabiedrību.
Esi Tu skaista. Ar Tevi viss kārtībā. Dzīve tikai sākas. Tev viss izdosies.
07.02.2013 01:13 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
€rica- nē ,interesantākais ir tas ,ka bildei kura man nevisai patīk ir 40 saucamie "man patīk" ,bilde ,kura man liekas daudz labāka ir piem. 2 patīk :D
Itkā tieši tam "man patīk " nav nozīme ,bet tomēr nevaru noliegt ka man tas pilnīgi neko neizsaka. Jo piem. draudzene nokrāsojusi matus bija zaļus, labi izskatījās :D nu interesanti, skaistas bildes sanāca. Bija pāri simtam liekās toreiz tie "patīk" un sēdēju pie viņas brīdī kad profilā ik pēc sekundēm tas skaits pavairojās. Tomēr lieliska sajūta ,ka arī citiem patīk ,piesaista tavs izskats. Pēc tam tie cilvēki arī dzīvē sāka interesēties par viņu. :)

Ar psihologu runājot arī nonācām pie secinājuma ,ka man ir vai nu -visi saka ,ka esi skaista,forša lieliska un es jūtos labi vai kādu brīdi neko nedzirdu un sāku domāt "kas man par vainu? laikam neesmu ne skaista ,ne forša utt. "

Es nedomāju ,ka esmu ļooti skaista, noteikti nē, apzinos ,ka man ir savi + un -. Bet kopumā tomēr uzskatu ka simpātiska esmu. Vienu draudzeni nesen satiku ,braukājāmies ar puišiem, pirms gribējām braukt teica "Manai draudzenei viens tas puisis patīk, viņa būs tik dusmīga ,ka ar tevi brauksim ,tu taču tik smukiņa esi" Es tā arī gluži nedomāju :D Pagātnē ir bijusi arī negatīva pieredze, bet izskata ziņā esmu ļoti mainījusies un tiešām uzskatu ,ka agrāks nebiju smuka, varbūt tur tā problēma ,nevaru vēl pieņemt sevi. (Arī tagad bez make up neuzskatu sevi par skaistu :D )

Likties tad sāk ka problēma ir galvā, vai tajā "harizmā " par kuru neko nezinu , ja jau cilvēki apkārt saka ,ka esmu skaista, bet tad ,kad jārunā, jākontaktējas ar mani neviens neskrien smaidīgs pretī.
07.02.2013 07:42 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Stulbuma kalngals.
Visu dzīvi saista ar sociālajiem portāliem un nu raud,ka par maz ''patīk'' nospiests. Varbūt piereģistrējies vēl ask.fm? Sāc bāzt visur tos linkus ( vēlams lielos kvantumos) un būs tev arī uzmanība.
Pati tiešām nesaproti, cik stulbi tas izklausās no malas?
Un cik egocentriskam cilvēkam jābūt,lai 24/7 domātu ''a nu kāpēc neviens ar mani nerunā,es taču skaita, tik skaista''
07.02.2013 07:50 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Ak jel, Tev vienkārši nav tik daudz draugu, tāpēc arī ir maz tie "man patīk". Jo ko tur sevi mānīt - Tavā vecumā tos "man patīk" 95% gadījumu liek draugu, neatkarīgi no tā, vai bilde ir skaita vai nē. Man ir viena pazīstama meitene (vidusskolniece), kur mēdz likt arī diezgan šausmīgas bildes, bet viņai vienmēr ir viss pilns ar "man patīk", jo ir daudz draugu, kas uzskata, ka pie katras bildes tas ir jāpieliek. Mēs ar vīrieti tad iesmejam, jo bilde tizla, bet draudzenes sarakstījušas "ak, cik tu smukiņa" :D :D
Lielākajā daļā gadījumu Tavā vecumā tam "man patīk" nav NEKĀDA saistība ar izskatu.
07.02.2013 07:53 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
meitene iet 11. klasē. PROTAMS, ka pašvērtējumu ietekmē tas, ko domā citi, tas, kas norisinās sociālos tīklos. tāpat sieviete savos 30 gados nespēj sevi realizēt darbā, privātajā dzīvē - raud un vēnas griež, tāpat vidusskolniece nespēj iekļauties tajā, kas pašreiz ir aktuāls. neredzu iemeslu d... virsū autorei.
07.02.2013 08:28 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Luk, kad pabeigsi vidusskolu un gribot negribot tiksi iemesta pieaugusho dzivee, tad nozelosi sho laiku, ko izskjiedi, pardzivojot par tik nebutiskaam lietam.

katrā vecuma posmā ir sava pārdzīvojumi, taču tas nebūt nenozīmē, ka tie ir nebūtiski un jāsalīdzina ar pieaugušo problēmām.
07.02.2013 08:29 |

Reitings 199
Reģ: 29.10.2012
Citi jūt, ka tu pārāk tiecies pēc uzmanības un tas atgrūž. Tu nevis meklē draugu, bet neapzināti vairāk meklē uzmanību un kurš gan grib kļūt par draugu, lai tu beidzot iegūtu uzmanību nevis patiesu draudzību? Padomā par to! Atslābsti un piestrādā pie sevis vairāk, nevis velti savu enerģiju tik ārišķīgām lietām un nemaz nepamanīsi, ka apkārtējie tevi sāks vairāk uztvert, gan sāks smieties par taviem jokiem un ievēros tevi.
Arī man vidusskolas sākumposmā bija kas līdzīgs, bet pēc cilvēka, kurš izlika kārtis tik trāpīgi pateica par manām rakstura īpašībām tobrīd un tur bija tik daudz patiesības par ārišķībām, ka es sapratu viss, man jāpievēršas iekšējai būtībai un atjēdzos :)
Tajā laikā man uzdāvināja profesionālu fotosesiju - saliku bildes un komentāri man bija kā jūra, apmeklējumu daudz, bet godīgi - es nejutu nekādu apmierinājumu (nejutos nedz populārāka, nedz skaistāka), un tajā brīdī es sapratu, nu cik dumji tomēr man bija savu enerģiju tērēt uz lietām, kuras ir pavisam nenozīmīgas brīdī, ne jau man tie komentāri bija svarīgi, bet gan draugu labie vārdi. Tas lūk ir svarīgi, dzirdēt atzinības vārdus no tuviem cilvēkiem, nevis 100 atzinības vārdus no svešiem. Tiecies uz to, lai tev ir šie tuvie cilvēki!

Pārējām komentētājām - nav jau autori jāsauc par muļķi, tas, ka viņai nepieciešama apkārtējo uzmanība nenozīmē, ka viņa ir muļķe.
07.02.2013 08:36 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Njā, man bi Tavas problēmas :D

Vienīgais, ko varu piebilst - pēc pāris gadiem, kad beigsi videni un sāksi studēt, visa dzīve mainīsies gan no apkārtējo attieksmes viedokļa, gan draugu pulka, gan vispār sociālās vides .. cerams, arī Tavas iekšējās vērtības pamainīsies ..

Vienīgais, ko gribēju piebilst, jau tika minēts ..

Lai mainītu pasauli ir jāsāk ar sevi!

Var būt mazliet citiem vārdiem, bet doma apakšā tāda pati ..
07.02.2013 08:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits