Sportojam - kā veicas?

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Kā jau katru gadu, šogad arī daudzām bija apņemšanās sportot, ievērot veselīgu dzīvesveidu utt. Vakar, esot sporta klubā, pamanīju, ka jau arvien mazāk cilvēku ar katru dienu paliek... Droši vien februārī atkal varēs baudīt brīvību ģērbtuvē un nestāvēt rindā uz trenažieriem :)

Bet kā ir ar jums? Vēl apņēmības pilnas? Cik bieži sportojat un kādi pirmie rezultāti? :)
23.01.2013 09:32 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
the_one - palasīju, ko biji sarakstījusi.
Iespējams vaina ir tajā, ka pēc bodybikiem, kad skrien, dari to tikai 15 min, tam principā nav nekādas jēgas tauku zušanas procesā.
Organisms enerģiju no rezervēm sāk ņemt tikai no 20. slodzes minūtes. Tev jāskrien vismaz 30-40min vienā reizē un tad gan būs rezultāti. Un jāskrien lēnām, ja skrien ar pareizu pulsu, tev skriešanas laikā vajadzētu varēt mierīgi parunāt.

Zhaklin
- kad iesi uz Atlētiku iepazīties, tam trenerim, kas tev izrādīs visu, arī pajautā to.
Grupu nodarbības ir dažādas, jogas vai pilašu laikā nekādi kg nekusīs.
23.01.2013 11:41 |

Reitings 1852
Reģ: 21.02.2010
vispaar arii body bike ir labi svara samazinaasanai, bet peec vinjiem ir jaamaak kaartiiigi izstaipiities
23.01.2013 11:42 |

Reitings 227
Reģ: 23.09.2012
the_one vajag tādēļ, ka varbūt tas, ko dari, Tev ir par intensīvu un dod tieši pretēju efektu - nevis kaloriju nodzīšanu, bet uzkrāšanu.
Parasti jau visur aerobajiem trenažieriem ir pulsa noteicēji. Tātad, pareizākais pulss tieši svara zaudēšanai ir 60-80% no maksimālā. Maksimālo nosaka pēc formulas 220-vecums gados.
Es iepriekš arī ārdījos, domāju, ka tad, ja maksimāli pludošu sviedros, iegūšu labāko rezultātu. Bet tad, kad sāku sekot pulsam, attiecīgi visu darīju lēnāk un mazāku slodzi, sāka parādīties labākie rezultāti. Citreiz to 40min laikā uz trenažiera gandrīz pat neiesvīstu:D
23.01.2013 11:42 |

Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
* sniega.pika, ar manām ciskām ir tā-protams, nometot svaru tās paliek mazākas apjomos, bet tā kā mans augums ir ļoti neproporcionāls, tad uz izteikti tievā vidukļa fona tās vēl joprojām izskatās mollīgas. :)
23.01.2013 11:43 |

Reitings 341
Reģ: 06.05.2009
Tieši tāpēc jau svars te dažām meitenēm neiet nost, jo tiek vienkārši sportots. Tāda kā es, kurai nav svara problēmu, jā, varu vienkārši vingrot, skriet, lēkāt. Bet Jums vajag sastādīt programmu, jo Jums ir mērķis. Tāpat kā puišiem, katram individuāla programma, atkarībā no tā, ko tas vēlas uztrenēt, kāju pirkstiņus vai krūškurvi. Tās, kuras to dara, vai tad Jums nav labu rezultātu?:)
Es nerunāju vispārīgi, tikai aicinu padomāt tās, kuras ilga perioda laikā turas iepriekšējā svarā . .
23.01.2013 11:43 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Abalone - man ir plati gurni un tiešām uzēstas ciskiņas. Kad nometu svaru īsti nekas nemainījās gurnos un ciskās bet ja es nmestu 7kg, ceru,ka kaut kas mainītos tomēr :D
23.01.2013 11:45 |

Reitings 3379
Paskatījos to edunsporto linku, ko ielika womankind, un saprotu, ka, piemēram, Shaun T Insanity visdrīzāk ir kaut kas starp pēdējām 2 zonām... Lai smuki kustu tauciņi, nepieciešama 2. zona - Fitness zona, kas nav Insanity.
Meitenes, kā/ar ko jūs mērāt pulsu sporta laikā?
23.01.2013 11:46 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
womankind,
Bet ja baiki iet 40 minūtes un Tu saki,ka tauki sāk dedzināties pēc 20 min, tad 20-40 minūtei nekas nenotiek?
Es jau labprāt skrietu tās 45 minūtes, bet pēc baikiem fiziski tam nav spēka.Skrienu kā Tu saki-mierīgi , parunāt varu,elpoju caur degunu.

Jasmīna Vāvere, tas nav visiem.Esmu piemērs. Un bija arī nodarbībā sieviete,kura katru dienu iet-apalīte joprojam,bet var saredzēt,ka apakšā musīšī un slodzi tur perfekti.
23.01.2013 11:50 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Vēlos tomēr atzīmēt, ka jā, kardio dedzina taukus, arī muskuļus principā dzen nost. Jūs iegūsiet mazu svaru, bet organisms, kam ir muskuļu masa, pat miera stadijā patērē vairāk kcal. Tātad tikai kardio ir garām. Meitenes, ir jāpilda spēka vingrojumi, tas ir ļoti svarīgi!
23.01.2013 11:53 |

Reitings 8407
Nu mana apņemšanās jau sākās no pagājušā gada iet sportot, šogad tikai to varu tiešām darīt regulāri 2 reizes nedēļā, plus vēl no šā gada sekoju līdzi savai ēšanai. Vēl nezinu vai kaut kas svarā ir izmainījies, taču kājas ir kļuvušas un stingrākas, un par to tikai priecājos, jo man vajag ne tikai nomest svaru, bet padarīt vispār ķermeni tvirtāku. :)
23.01.2013 11:54 |

Reitings 1033
Reģ: 13.09.2012
Piekrītu _paris. Spēka treniņus vajag, savādāk nosvilināsi visus muskuļus un ķermenis būs mīksts un ļumīgs.
23.01.2013 11:56 |

Reitings 457
Reģ: 22.12.2012
Neko jaunajā gadā neapņēmos, vienu dienu darbā esot izdomāju, ka sākšu skriet, tagad ziemā un tā arī notiek. Neesmu skrējusi tikai divas dienas, parcik ļoti vēlu atgriezos no darba, bet skriešanas vietā pildīju spēka vingrinājumus.
Neesmu pagaidām nedz svērusies ne mērījusies.
Cenšos no rīta kārtīgi paēst, jo no rītiem sanāk diezgan slodze, pusdienās neko daudz needu, jo līdz 17 ir tāds kā klusais periods, tad vakarā paēdu kārtīgi, bet nelielu porciju + kāds našķis , piemēram, saldētas zemenes, citreiz pa dienu ēdu vairākas reizes , bet tad nelielas porcijas. Pēdējā pusmēneša laikā esmu sākusi vairāk dzert tējas un ūdeni.
Vakaros satuntulējos un eju skriet, neskrienu ilgi aptuveni 15-30 min, pēc tam taisu presītes, pietupienus, dažādus vingrojumus un pēc dušas smērēju Eveline sildošo smēri kājām un gurniem, lai samazinātu celulīta vedošanos un taukus, bet kad smērēju šo smēri, tad veicu tādu kā masāžu, bet tā kārtīgi, lai jūt.
Rezultāti: pēc skriešanas un vingrojumiem jūtu visus muskuļus, jūtu, ka varu jau skriet ilgāk un garākus posmus, jo līdz šim praktiski neskrēju, kāju apkārtmēri ir nedaudz samazinājušies, āda ir gludāka, celulīts sāk atkāpties. Vēdera apkārtmēri ir nedaudz mazinājušies, esmu sākusi ēst vairāk vai mazāk pareizi, bet īpašas diētas neieturu.
23.01.2013 11:58 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Vai tad nevajaga vispirms taukus nodzīt un tad muskuļus audzēt?
23.01.2013 11:59 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Laba auguma iegūšana ir komplekss pasākums
Uzturs - Kadrio slodze - Spēka vingrojumi.

Neviens nav izslēdzams vai prioritārs.
23.01.2013 12:00 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Piekrītu womankind komentāra, tas viss ir komplekss, kā tu nodzīsi taukus, bez muskuļiem un otrādi? Muskuļi tev palīdz dedzināt kcal pat mierā sēžot.
23.01.2013 12:05 |

Reitings 137
Diskusija ļoti aizraujoša! Izlasīju visas lapas, uzsūcu visu nepieciešamo informāciju, un nemaz nekaunos par šajā laikā iekrātajiem darbiem!!

the_one
Es jau labprāt skrietu tās 45 minūtes, bet pēc baikiem fiziski tam nav spēka.Skrienu kā Tu saki-mierīgi , parunāt varu,elpoju caur degunu.

Mana fizioterapeite reiz teica, ka ātra skriešana mēdz būt labāka par tādu rikšošanu.

Vispār pa tēmu - vecākās diskusijā rakstīju, ka regulāri apmeklēju 3mēnešus sporta zāli, bet nebija absolūti nekādu rezultātu, tik cik nedaudz vairāk izturēt kardioslodzi. Tagad izanalizējot visu, sapratu, ka to visu bojāja nepārdomātais uzturs un krišana kārdinājumā. Katru dienu iestūķēju pa kādam salduma gabalam, padevos draudzenes lūgšanām aiziet uz Hesīti. Un tad vēl brīnijos, ka nekas nekrīt. Tagad, janvārī, kad ķepurojos uz pekām, esmu ievērojusi drastisku kontroli. Savā plānotājā atzīmēju, ko esmu pirkusi un ko esmu ēdusi. Ja esmu nopirkusi ko neveselīgu, tad ar sarkanu krāsu pa visu lapu sev iekrāsoju "slikto" ēdienu. Tāda uzskaites kontrole ļoti motivē.

Un pa divām nedēļām izskatās, ka esmu zaudējusi kādu pusotru kg.

Gaidu atveseļošanos, lai dotos vai nu uz sporta zāli, vai vilktu ārā distanču slēpes!
23.01.2013 12:12 |

Reitings 137
ātra skriešana
ātra iešana, atvainojos, kļūdijos
23.01.2013 12:13 |

Reitings 79
sāku iet 7.janvārī, ar domu vajag nomest svaru un vajag pakačāties snowošanas braucienam+ lielākais motivators, ka nederēs snowa bikses, kuras nopirku pagāšogad :D
to, ka trenežieru zāle, vismaz man, iedzen to ritmu un vēlmi saņemties zināju jau sen, tapēc arī sapratu, ka man neptieks tik ar mājās sportošanu, jāpērk vien abonoments.
Trenējos body bike un man ļoti patīk, nodzen tā ka pašam prieks par sevi un vēl citiem.
Rezultāti mani iepriecina -4kg(svars gan paliels bija 80kg tagad 76kg) ceru līdz 15. ferbuārim vēl stingrāk visu pavērot gan ēšanu, gan sprotu un tik līdz 70-71 kg.
Drīz sākšu arī taisīt sev veidotu treniņ programmu, jo agrāk gāju pie trenera, līdz ar to likšu klāt slodzīti.
ā un man par lielu pārsteigumu šis svars nokrita arī ar to, ka gadījās gan picu apēst, gan arī kolu padzert.
ā un vēl es nezinu kā jums, meitenes, bet es, piemēram, kaut notiesājot to pašu picas šķēli vai nu nākamajā dienā vairāk kaut ko padaru fizisku vai vienkārši ātrā tempa eju pastigāt.
nu tā man iet.
23.01.2013 13:16 |

Reitings 1052
es regulāri sportoju jau trešo gadu. šobrīd sportoju 5x nedēļā - 4x pa 1 h un 1x pa 2 h. uz trenažieriem neeju, bet eju uz grupu nodarbībām - gan spēka, gan kardio.

bet, diemžēl, lielākā problēma man ir ēšana. esmu atkarīga no cukura un miltu izstrādājumiem. tāpēc šo gadu laikā esmu zaudējusi aptuveni tikai 2 kg no sava svara. gribētos vēl kādus 5 kg dabūt nost. bet nu, man beidzot tā virtuves lieta jāsakārto :(

esmu iegādājusies arī fitnesa svarus, tas palīdz izkontrolēt muskuļu masas attiecību pret tauku masu, jo kā zināms, muskuļi sver vairāk par taukiem. un vismaz tur es redzu vai svars man nekrīt nost, jo esmu uzēdusi taku slānīti vai uzkačājusi papildus muskuļus.

nākamais pirkums laikam būs pulsometrs, lai pavasarī skrienot nepārforsēju. jo es ar esmu no tiem, kam šķiet, ja mēle karājas laukā no piepūles, tad ir lielāks efekts nekā tad, ja normāls aerobais pulss tiek turēts.

bet nu, ir apsveicams jebkuras dāmas mēģinājums vairāk izkustēties. sporta zālē tiešām manāms cilvēku pieplūdums, bet parasti jau ap marta mēnesi lielā apmeklētība ir noplakusi.
23.01.2013 13:37 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Lasot šo diskusiju, man ir tikai vien frāze: "Kā man riebjas sports!" :D
Es arī vingroju, kaut kādi rezultāti jau ir, bet tik un tā mani tas nemotivē.
23.01.2013 13:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits