gatavoju daudz, bet sanāk MAZ

Reitings 471
Reģ: 29.01.2009
jautājums tīri interesei, zināšanai par citiem.
Jūs gatavojat vakariņas sev un savam draugam/vīram. Jūs to visu apēdat šodien uzreiz, vai arī ir kaut kas, kas paliek nākamajai dienai?
Man tuva paziņa sūdzās, ka uztaisa vakariņas, šamējs atbrauc no darba, šie pavakariņo, nākamajā rītā vairs uz plīts nekā nav. Atkal viņam vakariņas jāgatavo pa jaunam. (pusdienās pati apēd kādu augli un viss)
Tagad sāku domāt, ka man ir līdzīgi. Tad nu jautājums - ko tādu gatavot (lielo katlu vai spaini:D), lai tas netiek apēsts vienā dienā un lai paliek vēl kaut kas nākamajai dienai?!?!
teikšu godigi- mazliet sāk apnikt, jo produktus jāpērk, galvenokārt man. tomēr nauda, laiks aiziet.... mazliet aizvaino tā "rīšana"! Es tač nevaru katru dienu pirkt pa kilogramam gaļas, lai taisītu mērci vienam vakaram un viņa brokstīm!
Ko jūsējie ēd brokastīs ? Vakardienas smagās vakariņas, jeb tomēr ko citu gatavo?
man un draudzenei vajadzīgi ieteikumi, ko tādu gatavot, kas neprasa baigākos līdzekļus un lai kaut kas pietiek vēl dažām ēdienreizēm?/

pastāstiet, kā ir jums!
11.01.2013 14:19 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Superr, paldies, meitenes! :)
11.01.2013 17:35 |

Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
man arī ir "palaimējis" ar rīmu. viņš, pat zirgu varētu apēst un vēl gribētu. es domāju , ja man būtu jāpērk viņam pārtika, es vnk bankrotētu, jo tik daudz nevaru atļauties. gribētu, lai ēd mazāk :D
11.01.2013 19:52 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Kā jums šķiet, būtu ok, ja katliņā vnk ieliktu buljona kubiciņu, uz pannas apceptu žāvētu gaļiņu, kkādu desu, gurķīšus, sīpolus, (varbūt vēl kko varat ieteikt?) samaisītu ar tomātu pastu .. un pēc tam ieliktu katliņā, pievienojot kartupeļus, pašās beigās olīvas&citronu? Vai arī tas būtu galīgi garām?

bútu gan galígi garam :) vispár tajá recepté nebútu jabút kartupeljiem. jo soljanká nav ne kartupelju, ne burkánu...
un gurkjus es parasti lieku 0,5 visu burku. vnk sanák várít 6-7 litrus soljankas, visiem nenormáli garsho!!! un citrona vietá laimu, un zaljá olíva.... njammm
11.01.2013 20:46 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
pirma atkápe bija domáts spotlight citáts
11.01.2013 20:48 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Tikai zupas gatavoju tā, lai ir vairākām dienām, jo daudzas otrajā dienā ir tikai garšīgākas. Vēl lazanja tiek atstāta uz nākamo dienu, bet citādi gatavoju vienai ēdienreizei. Un joprojām vienmēr sanāk par daudz, tādam ļoti maziņam cilvēciņam vēl paliek pāri. :D
11.01.2013 23:58 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
kaapeec tu vinjam izmaksaa? lai pats maksaa par savu paartiku. nedod dievs, jums veel kopeejs beerns buus, tad visi beerna izdevumi arii buus uz tevi un vinjsh veel beerna biezeniiti apeediis.
12.01.2013 00:06 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
mana gimene ediens reti paliek pari, jo virietis ir liels,sportisks, ed ka jau cilvekam pieklajas. un es par to tikai priecajos, jo es edienus vnm diezgan atri pagatavoju(ok, ne visus, bet man ir iestradajusies roka:D), ka ari man pasai ne visai garso nakama diena parsilditi edieni. gribas visu svaigu, siltu, nevis atsilditu.

un es domaju,ka labak ir japriecajas, ka virietis ed vairak pa tevi, jo ta butu ta,ka vins ed ta ,piem, attaisa cepumus, panem 2-3gb un noliek mala, a tu labprat visu paku ized...nu sanaktu uz vina fona izskatities pec cukas izrijejas:D starpcitu ta ir reala dzives situacija:D
12.01.2013 00:54 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
nu mums ar ir ta,ka puskilogramu vistu var apest. zupas katls pazud dienas laika. bet nu sava zina tas ir kompliments pavaram-tagsigi gatavo!
12.01.2013 00:57 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Pārmet viņam nevis to, ka viņš daudz ēd, bet to, ka viņš noēd lielu daļu tavas personīgās naudas. Piedāvā, lai pilnībā sedz piem. komunālos par to, ka pērc viņam pārtiku, vai saki, lai katru dienu nes mājās pārtikas maisu.
Gaļu var taisīt, samaisot ar kaut ko citu, piemēram, tās kotletes ar rīsiem (neatceros kā saucas), pīrādziņus, pelmeņus, visādas mērces.
Makaroni itāļu gaumē ar boloņas mērci, pasta carbonara (makaroni ar olu un šķiņķi)
Var mēģināt vēl vienu lietu - vienu dienu taisi pirmos ēdienus, otru dienu otros. Ja pirmās dienas iedosies saglābt to, ko esi sataisījusi (kaut vai ar viltu), sanāks katru dienu divi ēdieni + uz ātro sagriezti salāti + augļi +našķi = no tā visa nevar nepaēst.
No pavisam lētiem ēdieniem putras ir ļoti barojošas, miežu putra ar gaļu ir ļoti garšīga. Brokastīs auzu pārslu putra ar žāvētiem augļiem.
Plovs ir labs ēdiens arī.
Pievienojos viedoklim, ka stulbi būtu teikt, ka cilvēks pārāk daudz ēd. Lai ēd, tikai par savu naudu, vai arī lai pi* pie mammuča.
12.01.2013 01:46 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Kas gribēja risotto recepti. Tātad, īstais risotto. Vēlams to gatavot dziļā pannā vai lēzenā katliņā.
Sākumā ir vēlams uzražot gaļas buljonu. Daži to vāra vienreiz nedēļā un tad saldē, velk ārā, kad nepieciešams.
Pirmais etaps - uzkarsē rīsu uz pannas, tā, lai paliek nedaudz brūni. Tas ir svarīgs etaps, jo citādi rīsi pārvērtīsies par ļergu gatavošanas laikā.
Uzliek buljonu lēni karsēties, tā, lai tas ir visu laiku karsts.
Tad eļļā apcep sīpolus (un ķiplokus - pēc izvēles). Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pieliek rīsus (ja nav bail sadedzināt sīpolus, tad rīsus var karsēt arī kopā ar sīpoliem, tikai nav jāliek daudz eļļas, tik, cik sīpolu cepšanai pietiek).
Tad aplej rīsus pannā ar karstu buljonu. Svarīgi, lai buljons nav auksts. Sākumā var liet daudz buljona, lai ir pāri rīsiem, bet vēlāk liet tikai nedaudz, rīsiem nav jāpeld buljonā, un nav jāvārās, tiem ir jāsautējas. Buljonu liet klāt tad, kad iepriekšējā šķidruma porcija ir gandrīz pilnībā iesūkusies rīsos.
Pagaršot, lai rīsi gatavi. Uzlikt uguni uz pašu mazāko, pielikt nedaudz sviesta un smalki rīvētu cieto sieru (vēlams parmezānu). Izslēgt uguni un uzreiz ēst. Tas nav ēdiens, kuru var sildīt.
Šī ir risotto bāzes recepte, parasti to taisa ar piedevām.
12.01.2013 02:06 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
itaalju klasiskaajaa versijaa riisus apcepj olivelljaa ar mazu picinju sviesta kopaa ar siipoliem un tad apslaka ar kaartiigu sljuku baltviina (retumis sarkanviina) un kad viins ir iztvaikojis, tad tik lej klaat buljonu. un sildiit noteikti var, tik to porcijas dalju, ko neediis uzreiz,neizvaara liidz galam un atstaaj padaudz skidruma. kad uzsildi, buutiibaa pabeidz gatavoshanas procesu.
12.01.2013 02:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits