Resnulīte Sjū

Reitings 341
Reģ: 13.01.2011
Sveikas, meitenes!

Man vajadzīgs jūsu padoms, vai vismaz apstiprinājums tam, ko jau pati pie sevis kādu laiku domāju.

Lieta tāda, ka es palieku aizvien apaļīgāka un apaļīgāka, un nekas man nepalīdz kļūt tievākai vai vieglākai. Protams, tas izklausās kā sevis mierināšana, bet ļaujiet jums aprakstīt manus centienus tikt pie labākas figūras:

1. Vairāk kā pusgadu eju uz sporta zāli (aerobiku, fatburner, yoga, ABS, TBW - pārmaiņus) 4x nedēļā.
2. Neēdu 3-5h pirms gulētiešanas, bet sanāk, ka ēdu pēc plkst. 18, jo gulēt sanāk tikai ap šo laiku - diviem naktī.
3. Kārtīgi guļu, vismaz 7h dienā.
4. Ēdu salīdzinoši veselīgi - pati gatavoju, ēdu siltu ēdienu, cenšos katrā ēdienreizē ēst kaut ko citu, maz gaļas, vairāk rīsus un dārzeņus.
5. Dienā izdzeru aptuveni 3 litrus ūdens.
6. Saldumus neēdu principā nemaz, tāpat arī bulciņas, kūciņas, majonēzi un kartupeļus.
7. Dažreiz, bet neregulāri, mājās griežu riņķi un taisu presītes, paralēli treniņiem sporta zālē.

Kas vēl? Man ir ļoti laba vēdera izeja, bet arī tas nemaina neko apkārtmērā vai masā.

Vai grēkoju? Protams, bet ļoti reti. Man ir vājība uz sāļām uzkodām - riekstiņiem, semočkām, čipsiem utt., bet kā jau teicu, tas notiek reti - apmēram reizi divās nedēļās un samērīgos daudzumos.

Kas ir mīnusi manā ikdienā?
1. Neregulāra ēšana saspringtā dienas grafika dēļ
2. Pārēšanās neregulārajās ēdienreizēs

Kas es esmu? 21 gadu veca meitene, garums 172, svars 65 kg.

Lūdzu, iesakiet kaut ko, manas vienīgās domas pašlaik ir tādas, ka jāiet pie speciālista un jāpārbauda vielmaiņa.

Paldies jums!
11.01.2013 02:16 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Normāla svara un auguma attiecība. Protams, ka kļūsti formīgāka, jo esi sieviete nevis tīnis.

Bet par diētām un kaloriju skaitīšanu runājot, vēsture liecinai - lai arī cilvēkam liekas, ka viņš visu par visu zina, ar laiku izrādās, ka palicis daudz nezināmā. Tāpēc neiespringsti ar pārlieku ēdienkartes filtrēšanu, jo problēmas mēdz rasties ne tikai no tā kas tiek ēsts, bet arī no tā, ka organismam kaut kā sāk trūkt.
11.01.2013 10:49 |

Reitings 341
Sveikas meitenes!

Paldies par ieteikumiem, noteikti pamēģināšu kaloriju skaitīšanu, iespējams, ka tiešām kopumā apēdu pārāk daudz. Kā arī, sekojot jūsu padomiem, vairāk ēdīšu gaļu, un mazāk rīsus.

Par cukuriem runājot, limonādes un sulas es nedzeru, kafiju gan ar puskaroti cukura, un tēju ar medu. Cukuri manā ēdienkartē lielākoties parādās caur augļiem, un droši vien kā ēdienu piedeva dažādiem produktiem.

Apaļīgāka palieku gan skatoties spogulī (apkārtmēri), gan uzkāpjot uz svariem. Cik es gribu svērt, tas vēl nav tik būtiski - kaut vai 60 kg (-5kg), svarīgākais jau būtu dabūt to trīsstāvu riepu nost no vēdera. Lielākā sāpe man ir par to, ka tik cītīgi eju uz sporta zāli un salīdzinoši ar paziņām ēdu veselīgi (veselīgāāāk), bet esmu viena no lielākajām mūsu kompānijā tik un tā.

Liels paldies par padomiem un kritiku!
11.01.2013 11:24 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
pervele - es saku, paskaties no ogļhidrātu ciklēšanās diētu, pamēģini kaut dažas nedēļas, iekopēšu, lai saproti domu -

Te viss ir vienkārši: lieta tāda, ka galvenā lomā šajā diētā ir pastāvīgai manipulācijai ar uzņemto ogļhidrātu daudzumu.Teiksim, jūs tauku likvidēšanai esiet atvēlējis 2 mēnešus.Šo periodu sadaliet četru dienu ciklos.Pirmā un otrā diena šajā ciklā ir ar samazinātu ogļhidrātu daudzumu, olbaltumvielu uzņemšanai atvēlot 3-4 gr uz 1kg, bet OH tajā pašā laikā uzņemiet tikai 1-1,5 gr uz 1kg. Trešajā dienā savukārt ir paaugstināta OH uzņemšana, un to uzņemšana var sastādīt 5-6 gr uz 1 kg, bet OB samazina līdz 1-1,5 gr. Ceturtā diena OH un OB ir līdzsvarā: OH 2-3 gr uz 1kg, OB 2-2,5 gr uz 1kg.

Kā tad uzvedas organisms šajās dienās?

Pirmajās 2 dienās, kad organisms saņem minimālo OH daudzumu tā glikogēna krājumi izsīkst. Paralēli tam organisms enerģiju sāk ņemt no tauku rezervēm. Bet pēc tam, kad otrās dienas beigās glikogēna rezerves ir pilnībā iztukšotas, tauku rezervju izmantošana enerģijai sasniedz maksimumu. Tomēr turpināt šādu diētu nedrīkst, jo organisms pēc glikogēna rezervju izsīkšanas ir saņēmis pamatīgu stresu, un var pārslēgties uz „avārijas režīmu” un sākt pietaupīt tauku rezerves, kā pretstresa spilvenu” un tā vietā enerģijai sākt izmantot muns, tik vērtīgās muskuļu šūnas, tos pašus muskuļu masu, kuru tik ilgi un smagi esam audzējuši.Tieši tādēļ, ir paredzēta palielināta daudzuma OH uzņemšanas diena. Šajā dienā jūs strauji paaugstiniet OH uzņemšanu, taču tajā pašā laikā saglabājot diennakts kcal normu. Lai to panāktu jūs izslēdziet OB uzņemšanu, bet tauku uzņemšanu samaziniet līdz minimumam. Saņemot tādu OH terapiju, organisms „apjuks”, un turpinās enerģijai izmantot taukus, bet uzņemto glikogēnu noglabās aknās un muskuļos. Glikogēna rezerves vienā dienā atjaunot nav iespējams, tāpēc OH uzņemšana turpinās arī 4 dienā, taču jau samērīgi. Pēc šīm trim dienām cikls atkārtojas.

Šajā laikā ķermeņa svars mainās sekojoši: pirmajās divās dienās tas var samazināties par 0,5-1kg, pat trešajā dienā, kad jūs ēdiet daudz OH, šis process turpinās.. Ceturtās dienas vakarā, piektās dienas rītā ievērojama daļa zaudētā svara atgriežas, tomēr nav pamata satraukumam. Lieta tāda, ka apēstie OH, mūsu organismā radīja ūdens aizturi (1gr OH aiztur organismā ~ 4gr ūdens) un par jaunu uzņemtie grami nav tauki. Jau sestās dienas rītā jūs svērsiet tik, cik svērāt pirms OH dienas.

Šīs sistēmas priekšrocības ir acīmredzamas. Pirmkārt, tāda „diēta” ļauj maksimāli paātrināt vielmaiņu, turklāt nav vajadzīga adaptācija konkrētam kaloriju daudzumam. Paralēli tam jūs uzturiet pietiekami augstu savu fizisko tonusu, un laiku pa laikam variet atļauties arī intensīvus treniņus ar svariem (tā saucamie triecientreniņi vai smagie treniņi). Starp citu, runājot par smagajiem treniņiem. Slavenais Bills Dobss iesaka tādus treniņus veikt dienās, kad ir palielināts OH daudzums. Es savukārt, uzskatu to par nepareizu viedokli. Ja pēc divām bezogļhidrātu dienām, kuras būs pilnībā iztukšojušas jūsu organisma glikogēna rezerves, jūs apēdīsiet OH bagātas brokastis un aiziesiet uz treniņu, maz ticams, ka jūs sajutīsiet enerģijas pieplūdumu, jo gligēna rezerves muskuļos un aknās atjaunojas lēni. Domājams, ka arī OH dienas vakarā jūs nebūsiet pietiekošā „tonusā”. Mans viedoklis, ka vislabākais laiks smagajam treniņam ir mikrocikla ceturtās dienas rīts.Vārdu sakot, pa eksperimentējot, jūs paši to sapratīsiet.

edunsporto.lv
11.01.2013 11:28 |

Reitings 341
Paldies, _paris!
11.01.2013 11:35 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Nezinu, neizklausies pēc apalītes ar tādiem parametriem.
Varbūt Tev vielmaiņa nav tik ātra vienkārši....
11.01.2013 11:49 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
forš niks :D

vairāk ēdīšu gaļu, un mazāk rīsus.

šito gan nevajag piekopt. Jāēd ir sabalansēti.
11.01.2013 11:54 |

Reitings 8272
manuprāt, tu esi safantazējusies. pie tava garuma, tu neesi resna. nu es gan nezinu, kā tu dzīvē izskaties, bet tu gribi būt kaulu kambaris, vai? paskaties pati, vai tu sev patīc. mazāk kg nenozīmē, ka tu izskatīsies labāk.
11.01.2013 13:12 |

Reitings 8272
un jā tā pārēšanās ir slikta. kontrolē sevi, jo katru reizi kad tu pārēdies, tev kuņģis vnk ar laiku palielinās un ēd aizvien vairāk un vairāk.
11.01.2013 13:16 |

10 gadi
Reitings 5929
Mana kursabiedrene ĻOTI nometa svaru, atsakoties no jebkādiem miltu produktiem un nerijot čupu ar cukurpilniem augļiem. Izskatās viņa super! Un nekādu sportu nepiekopj.
11.01.2013 13:41 |

Reitings 1571
Es nevaru noklusēt, man acis griež tie teksti: "Ar tādiem parametriem tu nevari būt resna, man ir tāds augums un svars un es neesmu resna, tu to noteikti esi iedomājusies!" Nu kā jūs zināt, kā cilvēks izskatās? Visiem nav vienāda ķermeņa uzbūve, turklāt svars vispār ir tāds nenoteikts jēdziens. Muskuļi ir blīvāki par taukiem. Respektīvi, ja būs divas meitenes ar vienādu augumu un vienādu svaru, bet viena būs sportiska, ar muskulīšiem, bet otrai to muskuļu vietā būs tauki- nu, protams, ka tā ar muskulīšiem būs tievāka, lai arī svars abām vienāds.
Mērlente un spoguļattēls tomēr zina labāk, nekā nepazīstamas meitenes forumā, vai kādam ir kaut kas jādara ar savu augumu, vai nē.
11.01.2013 13:42 |

10 gadi
Reitings 5929
Piekrītu sophie. Nav jau tie 65kg daudz, bet es absolūti saprotu, ka traucē, nepatīk un neapmierina, īpaši, ja cilvēks cenšas. Bet vispār autorei - pamēģini arī Tu Insanity Workout, ko daudzas piekopj. Tas būs KĀRTĪGS treniņš :D
11.01.2013 13:45 |

Reitings 8272
bet bieži vien cilvēki to pārspīlē. ne visi, kuriem jau sen pietiek tievēt, netievē. kā arī citi, kuriem vajadzētu notievēt, vsp neredz problēmu un turpina rīt pa 5 bulciņām dienā un ēst pēc iespējas treknākus ēdienus.
11.01.2013 13:46 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Ak meitenes, kā jūs nesaprotat, ka cilvēki ar vienādu garumu un svaru var izskatīties pilnīgi dažādi :D :D
Esmu 174, un trakākais cik kādreiz uzbarojos ir bijis 66 kg un tas ir šuasmīgi :D Pēc visām tabulām skaitas normāls svars, bet jau pie 64 kg man paliek lieli vaigi, kad paskatos uz leju izveidojas dubultzods, apsēžoties vēders saiet 3 krokās, krūsturi iegirežas un pilnībā pazūd viduklis :D Tā ka nav jātic cipariem tik ļoti, kā pašsajūtai un tam, ko radzam spogulī!!!

Es teiktu, ka tava lielākā problēma ir ''Pārēšanās neregulārajās ēdienreizēs''!!! Tāpat tie rīsi, es labāk izvēlētos griķus! Ja sanāk neregulāri ēst, tad varbūt paņem līdzi 1 l paniņas un izdzer tās dienas gaitā, tādējādi aizvietojot vienu ēdienreizi un nebūsi badā - tātad nepārēdīsies! ;)
11.01.2013 13:56 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
sapratu, ka autori vairāk uztrauc tas, ka paliek apaļāka, ievērojot diētu, nevis tas pašreizējais svars.
pamaini kaut ko savos ēšanas paradumos, ja turpini pieņemties svarā, ej pie ārsta ;)
ja tava diēta un fiziskās aktivitātes tiešām atbilst tam, ko uzrakstīji, tad 21 gadā nav īsti normāli, ka svars nāk klāt.
11.01.2013 14:00 |

Reitings 357
Izklausās mazliet smieklīgi, bet man pazaudēt svaru ļoti palīdzēja tas, ka es neēdu cūkgaļu, baltmaizi,makaronus un protams- ES iemīlējos. :))
11.01.2013 14:06 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Nu, man uz manu 1.70m 65kg arī bija par daudz. Katrs kg ir no svara.
Bet vispār, domāju, ka rakstīsi, ka sver 90kg. :D
Nezinu, ko tev ieteikt. Ēst regulāri, un NEPĀRĒSTIES.
11.01.2013 16:22 |

Reitings 61
Reģ: 27.11.2012
Mīts pirmais, dzert daudz ūdens. Jā, ūdeni ir jādzer, bet 3 l dienā ir way too much. Bonusā ar sāļu ēdienu (domāju vispār, ne tikai našķi) tas var radīt ekstra kg.

Mīts otrais, neēst gaļu. Gaļa ir labs olbaltumvielu avots. Ir jāizvairās no treknas gaļas un pusfabrikātiem - desas, cīsiņi utt.
Mīts trešais, neēst pēc plkst. 18.00. Jā, ir svarīgi ko un kad Tu ēd. Taču jābūt balansam. Ēst pēc plkst. 18.00 drīkst, taču jābūt uzmanīgam ar ogļhidrātiem un ēdiena daudzumu. Es cenšos pieturēties pie min 12 stundu neēšanas (ieskaitot miegu), piemēram, no plkst. 20 vakarā līdz 8 rītā vai no plikst. 21 vakarā līdz 9 rītā utt.

Varbūt problēma slēpjas tajā, ka - tavi treniņi ir neefektīvi (varbūt ir nepieciešams vairāk kardio?), pārēdies (jāatcerās, ka vienā ēdienreizē jāapēd tik liels daudzums,cik ietilpst mūsu plaukstās), pārāk daudz lieto ogļhidrātus, it īpaši vakarā (vislabāk ogļhidrātu saturošus produktus ēst no rīta. Dienas otrajā pusē un vakarā ieteicams ēst ēdienus ar olbaltumvielām bagātus). Un visbeidzot, domāju, ka vislielākā problēma ir tajā, ka ej vēlu gulēt. Ir svarīgi ne tikai labi izgulēties, bet ari laicīgi iet gulēt. Miegā glikogens pārvēršas par glikozi un izlietojot glikozes daudzumu, aknas sāk "dedzināt" tauku šūnas. Esmu lasījusi, ka šis process visaktīvāk notiek 24-3 naktī (diemžēl šo rakstu nevaru tagad atrast), tāpēc ir ieteicams iet gulēt pirms 24 un gulēt min. sešas septiņas stundas.
11.01.2013 17:05 |

Reitings 341
Vēlreiz milzīgs paldies par visiem ieteikumiem un atbalstu! Mēģināšu ievērot visu, ko ieteicāt, cerams, ka rezultāts neizpaliks.

Meitenēm, kas domā, ka esmu aizgājusi galējībās - nu tiešām, nav tā. Es nesaku, ka sāku izskatīties pēc ziloņa, bet vienkārši jūtos ļoti masīva, visur ir mazliet par daudz ''kur iegrābties'', un riepa, tā riepa... Man nebūtu nekas pretī svērt tos pašus 65 kg, tikai lai figūra ir skaista!
11.01.2013 18:28 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Mīts pirmais, dzert daudz ūdens. Jā, ūdeni ir jādzer, bet 3 l dienā ir way too much. Bonusā ar sāļu ēdienu (domāju vispār, ne tikai našķi) tas var radīt ekstra kg.

Ko? Kādā veidā ūdens ar sāli viņai radīs kg? Var rasties ūdens aizture no sāls, bet tas viss skalojās ārā, tie nav tauki. Un 3l nav par daudz, veselas nieres ir spējīgas pārstrādāt 0.7l/h, nevajag meitenei galvu piebāzt ar stereotipiem, ūdens it īpaši, ja viņa sporto(!!) ir jādzer un mierīgi var dzert 3l.

Tāpat tie rīsi, es labāk izvēlētos griķus!

Kāda gan nozīme, ja uzturvērtība ir līdzvērtīga, tie abi ir graudaugi un pilnvērtīgi OH avoti?(brūnie rīsi, ne baltie).
11.01.2013 18:34 |

Reitings 61
Reģ: 27.11.2012
_paris vai tad es kaut ko teicu par taukiem?

Un vēl, ieteiktu izlasīt šo rakstu http://www.dailymail.co.uk/health/article-2014112/Drinking-water-bad-health-Benefits-myth.html
11.01.2013 21:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits