Vīrietis - musulmanis!

Reitings 20
Reģ: 24.11.2012
:)
Diskusija par čigāniem mani iedvesmoja uz vēl ''kutelīgāku'' tematu: attiecības ar vīrieti, kas nāk no musulmaņu zemes..
Kādi ir Tavi uzskati, viedoklis.. Varbūt vari padalīties pieredzē? Vai Tu varētu saieties ar atšķirīgas kultūras pārstāvi (kāpēc)?
03.01.2013 14:52 |

Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Man gan patik lauki, miers un klusums. Manuprat, cilvekiem, kas mil klusu mierigu dzivi bez steigas ir loti paveicies, dzivojot arpus Rigas :)
07.01.2013 16:31 |

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Un vispār... esmu liela rasiste un vēl vairāk. Man pat nepatīk cilvēki no laukiem.

Tad tu daudz jauku cilvēku palaid garām ar tik šauru domāšanu.
07.01.2013 16:36 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
cik sekli
07.01.2013 16:47 |

Reitings 61
Reģ: 27.11.2012
Un vispār... esmu liela rasiste un vēl vairāk. Man pat nepatīk cilvēki no laukiem.

Ņjā, līmenis!
07.01.2013 17:20 |

10 gadi
Reitings 13809
Sestdien atgriezāmies no Ēģiptes. Un es ļoti noguru no tās vides un cilvēkiem.
Zinu, ka neveidotu attiecības ar musulmani, jo esmu kristiete. Jau kristiešiem no dažādām konfesijā, ir gana daudz nesaprašanos, kur nu vēl 2 dažādām reliģijām.
Mūsu vietējais gids bija patīkams cilvēks, bet viņš nāk no jauktas ģimenes. Cik viņš mums stāstīja par musulmaņu precībām - mūsdienās tikai retais musulmanis var atļauties vairākas sievas, jo tam nepieciešami milzīgi līdzekļi. Lai musulmanis varētu apprecēties kāzu svinībām vidēji nepieciešami 4000 USD un zelta rotaslietām, kas jāuzdāvina topošajai sievai nepieciešami vidēji 30 000 USD>
Ja vīrietis izlemj šķirties, tad māja un viss, kas tajā iekšā, paliek sievai, kā arī viņai jāizmaksā 10 000 USD.
Tā ka tur tās sievietes ir daudz aizsargātākas nekā pie mums. Arī parandžās redzēju ļoti maz sieviešu, praktiski visām bija lakati, bet tie ir nepieciešami arī, lai pasargātu sevi ko saules.
07.01.2013 17:23 |

Reitings 602
Reģ: 04.08.2012

baigā pilsētas meitene:D piekrītu visām,kas saka,cik sekla ir šī nabaga cilvēka domāšana..
07.01.2013 17:24 |

Reitings 339
Reģ: 06.11.2012
Varbūt tieši otrādāk - jūs esat tās seklās, kas nespēj pieņemt citus viedokļus un domāšanu? Tas prātā neienāca?

:D
07.01.2013 17:26 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Protams uzskati dalas, bet man loti interese cilveki, dazadas kulturas, tautas, valodas, religijas. Nevajag jau ar visiem ar seksu nodarboties vai preceties, bet es loti labprat iepazistos ar dazadiem cilvekiem, no visdazadakajam pasaules malam. Man ir interesanti komunicet, uzzinat daudz jauna, pagarsot kaut vai tos vinu nacionalos edienus.
Man nav velmes nodzivot savu dzivi latvija un komunicet tikai ar latviesiem.
Tadel, ka jau ieprieks mineju, man nav nekadu pretenziju pret musulmaniem.
07.01.2013 17:39 |

Reitings 120
DIO, Pievakare
°Dio, piekrītu Tavam apgalvojumam, tieši tāpēc arī peiminēju, ka labāk nepievienoties nevienai no reliģijām! :) Tikai atšķirībā no kristiešiem, (kuri tik tiešām karoja, lai ieviestu šo reliģiju), musulmaņu bērni, tas ir, zēni, tiek mācīti jau no bērnības - jācīnās ar ienaidniekiem utt. Tieši tāpēc šajā gadījumā musulmaņi ir pirmreizēji - jo kultūra iet roku rokā ar reliģiju, kas nav novērojams citās reliģijās.

Seit ir dazi izvilkumi, kurus vareju atruma atrast, esmu lasíjusi angu valodá, nezinu, kads ir tulkojums latviesu Koranam:

ur'an (4:74) - "Let those fight in the way of Allah who sell the life of this world for the other. Whoso fighteth in the way of Allah, be he slain or be he victorious, on him We shall bestow a vast reward."

Qur'an (9:111) - "Allah hath purchased of the believers their persons and their goods; for theirs (in return) is the garden (of Paradise): they fight in His cause, and slay and are slain: a promise binding on Him in truth, through the Law, the Gospel, and the Qur'an: and who is more faithful to his covenant than Allah? then rejoice in the bargain which ye have concluded: that is the achievement supreme."

Qur'an (2:207) - "And there is the type of man who gives his life to earn the pleasure of Allah..."

Qur'an (61:10-12) "O ye who believe! Shall I lead you to a bargain that will save you from a grievous Penalty? That ye believe in Allah and His Messenger, and that ye strive (your utmost) in the Cause of Allah, with your property and your persons: That will be best for you, if ye but knew! He will forgive you your sins, and admit you to Gardens beneath which Rivers flow, and to beautiful mansions in Gardens of Eternity: that is indeed the Supreme Achievement." This verse was given at the battle Uhud and uses the Arabic word, Jihad.

The dark-eyed virgins are mentioned in several places as well, including verses 44:54 and 52:20. For those who swing the other way, there are "perpetual youth" verse 6:17, otherwise known as "boys" verses 52:24 and 76:19.

Qur'an (17:33) "And do not kill the soul which Allah has forbidden, except by right" An important verse that is used by Shahid to not only justify their own deaths, but that of other bystanders who might be believers as well. The end justifies the means, with the goal being the defeat of the kafir and the establishment of Islamic rule.
07.01.2013 18:29 |

Reitings 231
Reģ: 03.05.2012
Neizlasīju visus komentārus (slinkums),bet savu viedokli gribu paust. Sauciet mani par aprobežotu, šaurdomājošu rasisti, bet tas ir ārprāts un šausmas uz zemes virsus! Latviešu skaistās un gudrās meitenes, par ko jūs domājat? Musulmaņi atbalsta daudzsievību, sievieti neuzskata par cilvēku. Ļoti bieži liedz komunicēt ar citiem, liedz izglītību, noliedz attīstību. Tur kā dzīvniekus mājās. Un te viniem ir pie pakaļas, ka ir 21.gs. Tā ir reliģija un šī tauta ir VIENĪGĀ, kas reliģijai tic tik ļoti. Korāns nesuldina mūžīgo dzīvību un gaismu. Tauta pielūdz tumsu, nāvi. Ok, es nebāžu visus vienā maisā, bet, zinot to, cik viltīga ir šī tauta, es neuzticos pilnīgi nevienam no viņiem. Un jā, personīgā higiēna tur atpaliek par pāris gadsimtiem - viņi apmazgājas, nevis mazgājas! Šo visu zinu nevis no savas pieredzes (lai gan), bet gan no paziņām-latviešu meiteņu stāstījuma un noverojumiem. Šī suga vairojās neeenormālos tempos (daudzsievība+bērnu pabalsti citās valstīs ir ļoooooti izdevīgi) un drīz būs galvenā visā pasaulē.
07.01.2013 19:02 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Esmu ārzemēs un mans labākais draugs šeit ir musulmanis. It kā viņš vēlas arī ko vairāk, bet mani baida tie šausmu stāsti. Viņš pats kopš bērnības dzīvo ES, māte bija un IR kristiete, kurai nav jāvalkā galvassegas un ''garie palagi''. Viņš ēd cūkgaļu u.tml, kad jau sāka likties, ka viņš ir pavisam tālu no muslimu kultūras, izrādījās, ka viņš skaita lūgšanas.
07.01.2013 19:06 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Rossi, par kādu tautu Tu tieši raksti?

Eviana, tie Korāna citāti ir man domāti vai Pievakarei?
07.01.2013 19:07 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Eviana, būtībā no vienas puses raugoties Musulmanisms ir jaunākā pasaules reliģija, tātad šī reliģija ir veidojusies, lai aizstāvētos. Lai gan būtībā visām reliģijām pamats ir vienāds. Lai vai kā mazliet musulmaņu reliģijas aizstāvībā :D viņiem vienmēr ir bijis jāaizstāvās. Sava zeme. Zeme pēc būtības ne tikai musulmanim, bet jebkuram reliģijas pārstāvim ir pats svarīgākais pasaulē, piederība. Patiesību sakot nevar nemaz tik virspusēji pētīt, ir jāielūkojas no politiskā skatījuma, kas visu laiku ir norisinājies pasaules priekšā, tīrākā okupācija.
07.01.2013 19:13 |

Reitings 1846
freijace, tas jau labi, bet ko vinjs tieshi ludzas, kam tic personigi?
Ja ed cukgalju, tad isti gan muslims gan nav :) visdrizak no mammas bus parnemis kristietibu.
07.01.2013 19:27 |

Reitings 231
Reģ: 03.05.2012
DIO - sanāk laikam, ka pakistāņi un kurdi. Ak šaušmas - kad biju Uk, visapkārt notika briesmu lietas. Vakarā pat no mājas laukā iziet nevarēja. Divas reizes esmu ierauta mašīnā un nebiju es ne izaicinošā paskatā, ne kaut kā jocīgi uzvedos. Vakaros, pa dienu vai no rīta pagulēt nevarēja, jo viņi kaut ko gaudo skaļruņos nonstopā! Kur vēl religija kristieši Ziemassvētku vakarā 24.dec.kliedz skaļruņos pa visu pilsētu savus pesteļu vārstījumus un tik ļoti uzbāžas citiem? Neviena!
07.01.2013 19:28 |

Reitings 1846
Rossi, nesaa krustinju ap kaklu un radi ka esi kristiete, vinji atshusies no tevis :)

Sauksana uz lugsanam vinjiem ir topaa savaas valstis :) , lai atgadinatu par Dieva esamibu.
Pie mums to varetu salidzinat ar baznicas zvanu skanjam, kuras skan diezgan klusi..
07.01.2013 19:32 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ikdienā ar musulmaņiem nav nekādas saskarsmes un pati esmu aizspriedumaina pret šiem cilvēkiem.
Mani vecāki bija Irānā. Sievietes valsts iestādēs ieiet nedrīkst, publiskās tualetes ir tikai vīriešiem, par iešanu cilvēkos ar pliku galvu vai nenosegtiem ceļiem var nomētāt ar akmeņiem utjp. Neskatos pozitīvi uz cilvēkiem, kuriem tiek ieaudzināts, ka cilvēks ar krāniņu ir varenāks un labāks par cilvēku bez krāniņa. Nemaz nerunājot par pārprasto un izkropļoto reliģijas uztveri, kāda ir radikālajiem islāmistiem.
07.01.2013 19:33 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Neskatos pozitīvi uz cilvēkiem, kuriem tiek ieaudzināts, ka cilvēks ar krāniņu ir varenāks un labāks par cilvēku bez krāniņa.

+++++
Ar musulmani savu dzīvi nekad nesaistīšu.
07.01.2013 19:42 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
grrr, nezinu, ko tieši lūdzas, vienkārši sēdējām līdz rītam pie viņa, līdz telefonā ieskanējās kaut kāds arābu lūgšanu signāls, kas ir kā atgādinājums, ka laiks lūgšanām, bet viņš to izlaida. Puisis man saka, ka tas viss par musulmaņiem ir muļķības, šausmu stāsti ir par neizglītoto sabiedrības daļu, nevis tādiem kā viņš. ka sievietei ir par lielāka vara nekā vīrietim, ka vīrietim ir jādzīvo, lai tikai viņa sieva būtu laimīga un nedrīkst viņu nekad apbēdināt. Kā arī viņš teica, ka nekādā gadījumā neliktu man pāriet viņa ticībā, tāpat kā viņa māte ir saglabājusi visu iepriekšējo dzīvi, kāda viņai bija, pirms apprecējās ar musulmani. Pārsvarā stāsti ir tiešām dzirdēti par tiem musulmaņiem, kuri liek pāriet sievai savā ticībā u.tml, tāpēc man ir neizpratne, vai šajā gadījumā tiešām viss būtu tik rožaini un es saglabātu savu neatkarību vai nē
07.01.2013 19:42 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Uzreiz jāsaka, ka atvainojos par palagu. Īsāk nesanāk. :D

Eviana, paldies par citātiem! Tagad man ir skaidrāks, par ko ir runa šajā diskusijā, bet tomēr turpināšu nepiekrist tam, ka tieši musulmaņi ir nežēlīgi - man nav skaidra viņu izcelšana uz citu fona. Manuprāt, viņi ir tikpat nežēlīgi, cik visi citi ticīgie cilvēki, cik cilvēki vispār. Man liekas, jebkura ticība, ideja cenšas sevi aizstāvēt un ar varu likt pievērsties citiem. Kāpēc izceļam Korānu un sakām, ka tur teikts "nogalini!", bet citu reliģiju avotus neskatāmies? Vai tur nav rakstīts tieši tas pats? Šī ideja ir visos svētajos karos, vienkārši karos par teritoriju utt. Tāda ir visu cilvēku daba, nevis konkrēti musulmaņu, par kuru nežēlību te izskanēja viedokļi.

Kad lasīju grāmatu par musulmaņiem, tad man ideja kā tāda (protams, realitāte izvēršanas cita, bet par to jau pateicu iepriekš) nelikās nemaz tik vardarbīga. Piemēram, neticīgos sievietes un bērnus nogalināt nedrīkst. Neticīgie tika iedalīti vairākās grupās, un viena no tām bija grāmatu reliģijas, ti, tās, kurām ir svētie raksti - ar to reliģiju sievietēm musulmaņu vīrietis varēja slēgt laulību. Noteiktos gadījumos brīvs neticīgais varēja būt pilntiesīgāks par vergu, kas ir musulmanis utt. utt.

"Neskatos pozitīvi uz cilvēkiem, kuriem tiek ieaudzināts, ka cilvēks ar krāniņu ir varenāks un labāks par cilvēku bez krāniņa."
Kāpēc jūs aizmirstat, ka visa pasaule senāk tā domāja un paaudzēs tas tika ieaudzināts? Arī senajiem baltiem, tā kā negatīvi varam paskatīties arī uz sevi.

"var nomētāt ar akmeņiem utjp."
Nebrīnītos, ja šī ideja nāktu no Mozus grāmatas, kas ir kristiešu reliģijas avots. Lasot piekto grāmatu, katrā ceturtajā rindā šo nomētāšanu ar akmeņiem redzēju. Un ne tikai, nepatīkami bija lasīt.

Kāda varbūt pateiks - ka mums tā ir vēsture, tagad ir dzimumu līdztiesība un neviens vairs ar akmeņiem otru nenomētā. Bet tur tā lieta, ka ļoti daudzi (protams, par visiem nekad nekur nevar būt drošs) musulmaņi dzīvo tāpat kā mēs, nevis aizkavējušies pagātnē, tikai jums ir pārāk stipri iesakņojušies stereotipi. Cukurvāveres un Annes komentāri par labi nodrošinātām sievām un to, ka, lai nodrošinātu vairākas sievas, vīrietim ir jābūt nu ļoti turīgam, ir tieši tas, ko dzirdēju no savas pasniedzējas lekcijas laikā un kas patiesībā mani pamudināja painteresēties tālāk par šo tēmu.
07.01.2013 20:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)