Sals un guloši bomzīši uz ielām

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vai jūs zvanāt ātrajai palīdzībai, ja redzat kādu bomzīti, guļot uz ielas šajā aukstumā? Vai arī pašas kaut kā rīkojaties (ejat klāt, lai pamodinātu, utt.)? Tieši bomzi, nevis normāla paskata cilvēku! Kāpēc jūs palīdzat vai nepalīdzat?
10.12.2012 20:25 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ok.. Julenok vnk pasaka skaļi cilvēcīgas domas... Domāju, ka tas viņu par sliktāku ārstu nepadarīs :)
Arī medicīnā ir dažādas specialitātes. Ārsts, kura sapnis ir pildīt silikonus, visticamāk nesaskarsies daudz nākotnē ar bomžiem.. Bet tam visam ir jāiet cauri..

Mums katram ir kaut kāda veida cilvēki, kas nepatīk.. un nav tāpēc sev jācenšas iestāstīt, ka tā nav. Nu nepatīk tie bomži.. Arī ir skolotāji, kam nepatīk konkrēti skolēni..
11.12.2012 15:43 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
zili_rudzi,
tāpēc es arī teica, ka ceru, ka visi, kas runā līdzīgi kā Julenok, klūs par plastiskajiem ķirurģiem, nečīkstēs un pelnīs labu naudu, izbaudot savu darbu
11.12.2012 15:44 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
skatoties no ārstu skatu punkta, domāju, ka nevienam īsti strādāt ātrajā palīdzībā nav aicinājums, bet kas zina, tomēr tā ir prakse, kurai ir jāiet cauri, bez tās nevar. manā specialitātē, kurā studēju ir prakse cietumos. lai nu kā, kādam tomēr tas melnais un netīrais darbs ir jādara. katra pienākums ir palīdzēt nelaimē nonākušajam, neatkarīgi - draugs vai ienaidnieks, tas, kurš tā neuzskata, nu, tad ir pašam sevī jāmeklē iemesls, kāpēc tā.
11.12.2012 15:48 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
saprotu ārstus, taču grūti arī zināt, kuros gadījumos ir vajadzīgs, kuros gadījumos nav vajadzīgs ārsts, ne jau kāds aiz ļauna prāta zvana ātrajiem, ieraugot guļošu bomzi.
11.12.2012 15:50 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
rudzi
Es taču neaicinu nesaukt ātros. Es sāku, ka pirms tam jāpārliecinās, vai tiešam cilvēkam vajag palidzību. Un par to jāuzzin, pajautājot pašam pacientam. Vai vismaz jāsagaida tos ātros.
Un es tiešam nesaprotu, kāpēc man jāatšķīras no visiem cilvēkiem, un kāpēc visām var nepatikt pieskarties pie bomžiem, bet man no tā jāiegūst bauda.
11.12.2012 16:12 |

Reitings 295
Reģ: 24.10.2012
Julenok izteikumi man neliek domāt, ka viņa būs slikts ārsts.

Es tiešām nevaru iedomāties nevienu normālu cilvēku, kurš bez riebuma darbotos ar kakainiem, smirdīgiem, pamatīgā pālī esošiem cilvēkiem.
11.12.2012 16:22 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Ko jūs visas uzbrūkat julenok, ka viņa nepareizo profesiju izvēlējusies? :D Drausmas, jūs vispār izlasāt viena otras komentārus, pirms spirināties pretī? Kā arī teksti par "ārprāts, tādi tie latvieši ir" :D Ko var mest visu vienā maisā. jeez.
11.12.2012 16:26 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Lieta tāda, ka praksē tas viss izskatās citādāk. Kad forumā uzraksta "smirdīgs, nočurājies bomzis", tad to var tikai iedomāties, bet dzīvē lielākā daļa tādam cilvēkam nevarētu pieskarties. Vēl sliktāk - šie bomži mēdz būt utaini, blusaini, dēļ pārdzeršanās arī rupji.
Ticiet man, ir jānoņem cepure tādu cilvēku priekšā, kas tos bomžus slimnīcā puslīdz civilizēti apkopj. Diez vai viņi teiks, ka urīna un alkohola smaka bonusā ar blusām viņos izraisa patiku, bet tāpēc neviens neapgalvos, ka viņi izvēlējušies profesiju ne pēc aicinājuma. Tā ir tā negaršīgā garoza.
11.12.2012 16:30 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Jūs nesaprotat meitenes! Julenok ir taisnība ļoti daudzos komentāros un ziniet, mans brālis arī domāja, ka pēc 10 mācību gadiem tiešām palīdzēs cilvēkiem, kā tad! Ir tieši kā Julenok saka - tu esi sniegavīrs, taksis un aptieka. Ko tad tagad darīt, palaist vējā tos 10 gadus? Nu nē taču, jāturpina ir. Un vēl teksts, ka ja nepatīk aiztikt bomžus, nevajadzēja par ārstu strādāt!!? Tas norāda cik tālu esiet no realitātes. (Viņiem gan NMPD ir bomžu maisu, kur ietīt viņus.) Bet vai nav loģiski, ka nevienam nepatīk aiztikt smirdīgu, fēcēm noklātu bomzi? C`monn! Pilnīgi uzvilkos :D
11.12.2012 16:34 |

Reitings 3467
Man te vairs daudz ko nav piebilst. Daži komentāri tiešām bija labi. Un es tiešām domāju, ka julenok dienās būs laba ārste, pie kuras es labprāt dotos.
Par to, ka sods netiek uzlikts par nepamatotu dienestu izsaukšanu, tas gan nav taisnība. atradu, ka Administratīvo pārkāpumu kodeskā joprojām stāv rakstīts:
202.pants. Apzināti nepamatota speciālo dienestu izsaukšana

Par ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu apzināti nepamatotu izsaukšanu —

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divdesmit pieciem līdz simt latiem, bet juridiskajām personām — no simt līdz tūkstoš latiem.
Tik nezinu, cik reāli dzīvē tas tiek pielietots. Joprojām uzskatu, ka policiju saukt dēļ kāda autobusa pieturā uz soliņa guloša bomža dēļ ir nesamērīgi, jo tajā laikā policija, iespējams, būtu nepieciešama pie tiešām reāla nozieguma izdarīšanas un vainīgo notveršanas. Tāpēc ceru, ka šo pantu piemēros biežāk pret tiem, kas dienestus izsauc dēļ kāda pamanīta bomža, nemaz nezinot, vai viņš vēlas tikt nogādāts slimnīcā vai policijā (un bieži vien viņi tomēr nevēlas).
11.12.2012 20:13 |

Reitings 2308
Aija, sodus vairs neliek. Ja izsaukums būs maksas - par to uzreiz brīdina izsaukšanas brīdi, un pēdējos gados to nevien nedara, jo bija tiešam viena ļoti nepatikama situācija. Policija sodus ņēm kad ved uz mājām (piem.paņēma cilvēku alkohola reibumā, un viņš vēlās nevis uz iecirkni, bet mājās).
11.12.2012 21:01 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Julenok-loti interesanti komentaari!Domaaju ,ka vina ir-buus loti laba dakteriite!:)
11.12.2012 21:16 |

Reitings 3467
Aija, sodus vairs neliek.

Žēl, ka tā, jo likums jau skaidri pasaka, ka būtu piemērojams sods. Piemēram, te minēja gadījumu, kad tantiņa zvana bezmiega naktī ātrajai palīdzībai, lai tikai viņi atbrauc, jo tad viņai būs ar ko parunāties. Vai šādā gadījumā nebūtu jāpiemēro sods? Man kaut kā liekas, ka būtu gan! Ja piemērotu reālus sodus šādi cilvēki nākamajā reizē apdomātos, vai savas bezmiegas naktis nepavadīt kaut kā savādāk.
11.12.2012 21:21 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Vispār jau lielākoties pasaulē ir prakse ka ĀP strādā nevis ārsti, bet speciāli apmācīti darbinieki bez medicīniskās izglītības, kas ir iemācījušies algoritmu un pēc norādījumiem secīgi pilda to. Normālas valstis jau ir sen sapratušas, ka tā ir vērtīgu resursu tērēšana - izmantot kvalificētu ārstu ĀP! Ceru, ka drīzumā arī pie mums ieviesīs šo sistēmu.

Es arī mācos par ārstu un man arī liekas pretīgi ņemties ar bomžiem un tml. Bet tāpēc es arī neplānoju strādat ne ĀP, ne slimnīcā vispār. Izvēlējos specialitāti, kura atbilst manām vēlmēm un kurā man nebūs pretīgi. Bet pretīgums ir subjektīvs, jo ir arī proktologi, ginekologi, akušieri kuru specialitāte paredz ikdienā strādāt ar ķermeņa izdalījumiem, fēcēm, gļotām - bet ir cilvēki, kurus interesē tieši šī joma. Nedomāju, ka es būšu slikts dermatologs vai ģimenes ārsts, ja man negribās ņemties ar bomžiem! :) Ja godīgi tad neuzskatu, ka šādi melnie, netīrie darbi ir piederīgi manai profesijai, kas tomēr ir smags, ilgs macību darbs. Varbūt kādai tas liksies šokējoši, bet arī mūsu pasniedzēji jau no 1. kursa mūs pieradina pie tā, ka mums jāapzinās sava darba vērtība, nozīme un apmaksa, jo medicīna ir dārga. Mūsdienās tas ir bizness.

Es mācos par ārstu, jo mani interesē bioloģija, anatomija, medicīna, vēlos arī stradat labi apmaksātu, prestižu darbu. Nejūtu sevī aicinājumu izglābt visu pasauli. Neesmu altruiste. Šī vnk ir laba, man interesanta profesija un jomā, kas mani tiešam saista esmu gatava mesties pilnībā un attīstīties kā labs speciālists. :)
11.12.2012 21:54 |

Reitings 2308
Aija
no vienas puses tiešam žēl. No otras - hroniķi tik un tā izsauks to ĀP (jo kad bija jāmaksā par vīltus izsaukumu 15Ls - bija iespēja parakstīt atteikumu no apmaksas, par ko hroniķi zināja). Bet normālie cilvēki, kuriem tiešam bija nepieciešama palidzība, kautrējas saukt un sauca tikai pēdēja brīdi. Un dažreiz tas brīdis bija tiešam pēdējais.

tritanija
jūs vēl nebrīdināja par to, ka ja jūs vēlāties strādāt LABI apmaksātu darbu - tad jūs izvēlējaties vai ne to profesiju, vai ne to valsti? :) Mums to gaiši teica kopš trešā kursa.
11.12.2012 23:06 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Latvija ir ļoti piemērota valsts lai tieši medicīnā labi nopelnītu! Jābūt pietiekoši apsviedīgam un attapīgam un tad klāsies pat ļoti labi! :)
12.12.2012 00:55 |

Reitings 1660
Reģ: 27.10.2010
Nelasīju visus komentārus, bet mans viedoklis - nezinu, vai modinātu pati, jo iespējams es attiecīgā situācijā nobītos iet klāt, bet tad ātros gan izsauktu. Noteikti. Ar riebumu skatos uz tiem, kas mierīgi iet garām, ja redz, ka kāds sniegā salst vai slikti. Ok, ej garām, ja nav laika vai baidies pieiet klāt, bet vismaz palīdzību izsauc!!! Nedrīkst vērtēt cilvēka dzīvību - bezpajumtnieks, vai bagātnieks - visi ir cilvēki.
Man asaras acīs lasot stāstus par šo tēmu. Jā, arī par bezpajumtniekiem. Nespēju būt tik cietsirdīga, kā te, piedodiet, viena otra, cik palasīju.
12.12.2012 01:13 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Par sevi varu teikt,ka man bomziisi ir vienmeer bijusi zeel ,jo paarsvaraa tie ir gariigi slimi cilveeki-laikam taa ir bijusi mana karma -straadaat ar siem cilveekiem...!Agraak vini vairaak ,vai mazaak dziivoja slimnicaa,tagad nabadzini salst uz ielas!Loti zeel!
Ja es vareetu izmainiit situaaciju valstii-to noteikti dariitu!
12.12.2012 01:24 |

Reitings 612
Reģ: 11.09.2012
Sirds neļauj spriest par šiem nelaimē nonākušajiem cilvēkiem,bet tomēr šķiet, ka daļai bomžu dzīvē bijusi izvēle - cīnīties, nepadoties, lūgties Dievu un iet uz priekšu vai arī padoties, aizmirsties un slīcināties alkoholā. Karma, grēks vai sods... manā skatījumā ticība Dievam to daudzkārt pārspēj.

Par dakteriem... jā, es pilnīgi piekrītu julenok komentāriem. Es arī ar nepatiku darītu tādu darbu. Un sķiet, ka vispār nedarīšu. Nezinu kāpēc cilvēkiem šķiet, ka ārstiem jādara viss. Medicīna ir pārāk plaša , pārāk daudz specialitāšu, lai mēs tagad visi kakas vāktu. Tam attiecīgi ir domāts sanitārs. Ārsts tomēr ir intelektuālais materiāls.

Tā vien gribas piekrist julenok par ārsta karjeras iespējām LV, bet es ticu, ka ja pats ļoti, ļoti grib, tad visu var sasniegt! :)
12.12.2012 10:52 |

Reitings 2308
Dakteris

visu var sasniegt, ja tev ir labi sakari vai tu esi ļoti-ļoti gudrs ar ļoti labām atzīmēm.
Kad sāksies iestāšanas rezidentūrā - sapratīsi, ka ja tu esi viduvējs students (atzīmju ziņā, ja vidējais nav virs 8.4) un tev nav neviena ārstā ģimenē - diez vai tu tiksi rezidentūrā, pat ja tu tur voluntēji gadiem ilgi, brauci uz ārzemes kongresiem, tev ir virkne zinātnisku darbu... Daudzās speciālitātēs uz to neskatas. Un tas pats arī notiek, kad stājies darbā.
12.12.2012 10:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits