Sals un guloši bomzīši uz ielām

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vai jūs zvanāt ātrajai palīdzībai, ja redzat kādu bomzīti, guļot uz ielas šajā aukstumā? Vai arī pašas kaut kā rīkojaties (ejat klāt, lai pamodinātu, utt.)? Tieši bomzi, nevis normāla paskata cilvēku! Kāpēc jūs palīdzat vai nepalīdzat?
10.12.2012 20:25 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Lancaster
Bet ko man vajadzēja teikt? Lūdzu, ar visām problēmām griezies pie dakteriem? Mums mediciniskā palidzība ir brīvprātīga - un ja tu negeibi, tad vari neizmantot. Pie kam runa mums šeit bija par bomžiem.
Par darba specifiku - agrāk TĀ nebija. Kaut kas izmainījas pēdēja gada laika, neviens nevarēja iedomāties, ka būs tik daudz stulbo izsaukumu. Un agrāk arī bomži nebija tik augstprātīgi. Zini, es vēl varu aaprast, kad tiešam slims cilvēks tevi sit, apsauka vai spļauj virsu - bet kad to dara pilnīgi degradēts lops, kuram no visām saslimšanām ir tikai hronisks slinkums un hronisks alkoholisms - tas mani padara ļaunu. Es domāju, ka tu arī vairs nebūtu sajusmā.
Runājot par bomžiem kopumā- starp viņiem ir normālie cilvēki. Inteleģenti, ar kuriem var parunāt. Bet viņi parasti neguļ pallī kupenā, bet sauc ĀP kad tiešam ir vajadzība.
11.12.2012 15:05 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
pēc tā, ko es pieredzēju slimnīcā un kad man vēl 2 ģinekoloģes mēģināja uzspiest abortu, kad paliku stavoklī, es tiešām NEGRIBU vērsties pie ārstiem. labi, ka man ir daži pazīstami ārsti, kas vismaz pret mani neizturas pretīgi. un es neesmu ne iedomīga, ne alkoholiķe.
11.12.2012 15:08 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Vienreiz skatījos interviju ar Stradiņu slimnīcas darbinieci. Viņa stāstija, ka bomzim vidēji reizi gadā bez rindas un bez maksas tiek veikta magnētiskā rezonanse. Respektīvi, kad Vasja iedod Petjkam pa degunu un tas nokrīt uz zemes, ĀP uzreiz ved uz slimnīcu veikt šo procedūru. Bet jautājums, cik tas ir pamatoti?
11.12.2012 15:09 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ārsti tādi paši cilvēki vien ir! Tāpat kā jebkurā profesijā.. ir labs un slikts santehniķis.. autobusa šoferis, kas labi brauc un kas dzērumā brauc.. Tāpat ir arī labi un slikti ārsti. Nekas diži šokējošs... ņemot vērā cik daudz cilvēku pēc dabas ir neaudzināti.

Izlasīju, ka ārstiem nepatīk pieskarties bomžiem.. Un kāda velna pēc, lai patiktu? Bet kaut kā jau viņi dara savu darbu.. paldies par to pašu! :)
11.12.2012 15:12 |

Reitings 7497
cormeum,
protams, ka tas ir normāli, ka cilvēkiem nepatīk pieskarties bomžiem. bet kā topošais ārsts kaut ko tādu var pateikt?!

frizieriem arī varbūt nepatīk pieskarties matiem ar blaugznām, bet ja cilvēks pats brīvprātīgi izvēlējās šādu profesiju, tad ir tagad stulbi teikt PRETĪGI. pats uz to parakstījies - cieties
11.12.2012 15:15 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Lancaster, ļoti daudz cilvēku saprot, kas tieši būs jādara darbā ar viņa izvēlēto specifiku, tikai tad, kad jau mācās par to (sliktākā gadījumā - pēc tam, kad jau mācības ir pabeigtas).
11.12.2012 15:18 |

Reitings 2308
lauvens
Jau 2 gadus nav nekas jāmaksa par vīltus izsaukumiem. Tāpēc dauzi to izmanto
Lancaster
Ja tu runātu ikdienā tieši ar šo kontingentu, tu mani nenosodītu. Bet nu tev paveicas ar profesiju, tev nevejag par to visu aizdomāties. Tu visu attiecini uz sevim, uz savu domāšanu. Bet viņiem domāšana ir citadāka, viņi tiešam atšķīras no parastiem cilvēkiem! Starp viņiem tiešam ir cilvēki, kuri nonāca smaga situācijā un nespēja ar to tikt galā, bet tādu ir labi ja 10%. Lielāka daļa vienkārši nodzeras! Un kad viņiem piedāva, piemēram, palīdzēt kramēt malku par 10Ls + ceļš + pirts + ēdiens, viņi atbild, ka viņi nav muļķi, lai strādātu. Un daļa no viņiem palika bez dzīvokļa tāpēc, ka par nesamaksu viņoem atslēdza apkuri un viņi nodedzināja savu dzīvokļi (un kaimiņu, jo taisīja ugunskuri uz grīdas).

Es sirsnīgi ieteiktu tiešam no sākuma ar viņiem papļapāt un pastradāt, pirms nosodìsi citus.
11.12.2012 15:19 |

Reitings 7497
lauvēn, un tā ir viena no mūsu valsts pamatproblēmām. cilvēki nemācās par to, par ko kvalitatīvi ir gatavi strādāt.

ir tik daudz iespēju piedalīties tādos pasākumos kā "Ēnu diena", vai vismaz aptaujāt paziņas un paziņu paziņas par profesiju.

jūs tiešām tā nedarījāt, kad izvēlējāties sev profesiju?
11.12.2012 15:20 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
julenok, paldies, ka pateici, tiešām nezināju par to, ka maksa jau ir atcelta, bet nu man tas arī ir piedodams, jo Latvijā jau kādu laiku nedzīvoju. Tik brīnos, ka manējie neko tādu nezina.
11.12.2012 15:25 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Julenok, izlasot visu, ko tu raksti, bet jo īpaši šo citātu:
Un agrāk arī bomži nebija tik augstprātīgi. Zini, es vēl varu aaprast, kad tiešam slims cilvēks tevi sit, apsauka vai spļauj virsu - bet kad to dara pilnīgi degradēts lops, kuram no visām saslimšanām ir tikai hronisks slinkums un hronisks alkoholisms - tas mani padara ļaunu. Es domāju, ka tu arī vairs nebūtu sajusmā.

rodas viens jautājums - kādēļ tu mācies par ārstu? Vai ārsta mērķis nav palīdzēt cilvēkiem? Kādēļ notiek cilvēku šķirošana? Palīdzēt normālam cilvēkam - jā, var, bet palīdzēt bomzim - fuj, nejau tādēļ mācījos! Vai mēs viduslaikos dzīvojām, kad cilvēkus vērtēja pēc viņu piederības kārtai?
11.12.2012 15:25 |

Reitings 7497
julenok,
pieļauju, ka brīvprātīgi izvēlējies šo prefesiju. pieļauju, ka pirms tam dzīvē esi redzējusi bomžus. labi vai slikti, bet tie ir arī cilvēki, kurus tu un citi apsolījāties glābt tik tālu, cik ir jūsu spēkos.

varbūt tev ir zināms, kur var atrast statistiku par to, cik ĀP brigādes nepaspēj uz nopietnu izsaukumu, jo tajā brīdi ir "nenozīmīgā" izsaukumā?
11.12.2012 15:26 |

Reitings 2308
Lancaster
Ko tieši es ne tā teicu? Godīgi atzinos, ka man tas nepatīk? Bet es taču to daru, nevis sāku, ka man tas nepatīk un es viņus vēl dziļāk sniegā ieroku. Un arī esmu pret viņiem diezgan laipna, ja viņi arī laipni izturās. Ja tev patīk kautkotādu darīt - vari darīt, es būšu tikai priecīga. Tapat es varu atzīties, ka man nepatīk mainīt stomas, mazgāt apkakjusies sievietes bez insulta - bet es to daru, arī ĀP etapā. Un es domāju, ka nevienam cilvēkam nepatik darīt tas lietas, tas ir loģiski.
11.12.2012 15:27 |

Reitings 4258
Indie,
Mana māte, piemēram, nenēsā jaunākās brendu drēbes. Viņa ģērbjas normāli, tīrās drēbēs, sakopusies, nelieto alkoholu, nesmēķē. Neviens viņu par bomzeni līdz šim nav noturējis un ja arī viņai kādreiz paliks slikti, es domāju, ka tajā brīdī arī diez vai kāds uz viņu paskatoties domās - šī jau smirdīga, nodzērusies bomzene.

Nenodomās visdrīzāk, bet arī nenāks palīdzēt - kā jau to pateica Lancaster. Un to ir izbaudījuši man tuvie cilvēki.

Man gan ir palīdzējuši, tā kā tomēr nav viss vēl tik ļauni. :)

Reitings 16391
Topošais ārsts ko tādu var pateikt, jo parasti praksēs viņus arī sūta pie bomzīšiem :) Melnais darbiņš :)

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Pievienojos Pievakarei

Kāpēc mācījies par ārstu, ja nepatīk savs darbs?
11.12.2012 15:28 |

Reitings 16391
Mana filozifija ir tāda... ja cilvēkam slikti.. es cenšos palīdzēt, izsaucu ātros.. Nešķiroju kurš ir un kurš nav bomzis..
11.12.2012 15:29 |

Reitings 2308
Pievakare
Ja cilvēkam tiešam ir vajadzīga palidzība - es nešķīroju. Man nav iebildumu izmelēt un palidzēt nekādiem cilvēkiem. Bet tur jau ir tā lieta, ka 99% no viņu vienīga palidzība, kas ir vajadzīga - aizvest viņus kaut kur. Ko viņi arī pieprasa (nevis lūdz). Bet ĀP nav taksis, pie kam viņi var apsesties autobusā un aizbraukt paši.
11.12.2012 15:32 |

Reitings 4258
Ko tieši es ne tā teicu? Godīgi atzinos, ka man tas nepatīk? Bet es taču to daru, nevis sāku, ka man tas nepatīk un es viņus vēl dziļāk sniegā ieroku. Un arī esmu pret viņiem diezgan laipna, ja viņi arī laipni izturās. Ja tev patīk kautkotādu darīt - vari darīt, es būšu tikai priecīga. Tapat es varu atzīties, ka man nepatīk mainīt stomas, mazgāt apkakjusies sievietes bez insulta - bet es to daru, arī ĀP etapā. Un es domāju, ka nevienam cilvēkam nepatik darīt tas lietas, tas ir loģiski.

Jā, tas ir tikai loģiski, ka netīrie darbi var nepatikt. Bet cilvēkam, kam patīk kopumā savs darbs, ir citādāka attieksme. Neizklausās, ka tevī ir kaut kāds ārsta aicinājums. Tiešām neizprotu, kāpēc tu mācies šajā jomā.

Man pazīstama sieviete vispār mācījās citā jomā, bet pēc vairākiem gadiem nonāca kaut kādā aprūpes centrā cilvēkiem gan ar garīgiem traucējumiem, gan bez. Viņi var sist, lamāties ļoti rupji, mesties cilvēkiem virsū - viņa, protams, negrib tur palikt visu mūžu strādāt, taču gan pret viņiem izturās laipni, gan man un citiem cilvēkiem NEKAD nav nolikusi šos slimos. Nav teikusi - man nepatīk darīt to un šito, vai tāpēc es ieguvu savu izglītību utt. Stāstījusi tikai par citiem darbiniekiem, kuriem attieksme tāda kā Julenok un ka tieši pret tiem darbiniekiem tiek vērsta vislielākā agresija no garīgi slimajiem, ne pret viņu, kas izturās cilvēcīgi. Domāju, ka ļoti līdzīgi varētu būt ar bomžiem utt., kas pēc Julenok stāstītā izturās agresīvi.
11.12.2012 15:35 |

Reitings 2308
Man patīk mans darbs kopumā, man nepatīk tikai atsevišķie aspekti. Tieši par kuriem mēs tagad runājam.
Lacaste
Par statistiku vari painteresēties galvenā biroja Valdemara ielā
11.12.2012 15:36 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
ne jau visi, kuri studē medicīnu ir feldšeri.
11.12.2012 15:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits