Sals un guloši bomzīši uz ielām

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Vai jūs zvanāt ātrajai palīdzībai, ja redzat kādu bomzīti, guļot uz ielas šajā aukstumā? Vai arī pašas kaut kā rīkojaties (ejat klāt, lai pamodinātu, utt.)? Tieši bomzi, nevis normāla paskata cilvēku! Kāpēc jūs palīdzat vai nepalīdzat?
10.12.2012 20:25 |

Reitings 612
Reģ: 11.09.2012
Skumji, ka tā ir, bet ir jau specialitātes, kur paliek vietas brīvas. Tai pašā ķirurģijā knapi var savākt kadrus. Es it kā biju domājis par kardioloģiju, bet redzot tās augsto līmeni... laikam neesmu tik ambiciozs. Vēl domāju par Vāciju. Un galējais variants ir mainīt profesiju, saistītu gan ar medicīnas sfēru.
12.12.2012 11:09 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
julenok -

http://lv.wikipedia.org/wiki/Hipokr%C4%81ta_zv%C4%93rests

Latvijas Universitātes versija

"Es (vārds, uzvārds), saņemot ārsta diplomu, Latvijas tautai svinīgi solu un ar parakstu apliecinu, ka visu savu dzīvi pēc labākās sirdsapziņas nesavtīgi un uzticīgi kalpošu slimajam cilvēkam un tautas veselībai, sekmēšu sabiedrības un vides atveseļošanu.

Solos saglabāt dziļu cieņu pret ikvienu cilvēku, cilvēci, dzīvību un cilvēcību. Manu tiešo ārsta darbību neiespaidos politiski, nacionāli, reliģiski un sociāli motīvi.

Solos nenodarīt ļaunumu cietējiem, stingri ievērot medicīnas ētikas principus un glabāt ārsta noslēpumu.

Solos nemitīgi pilnveidot savas zināšanas un prasmi, sekmēt praktiskās un zinātniskās medicīnas izaugsmi.

Apsolu cienīt savus kolēģus un lūgt viņu palīdzību, ja tas nepieciešams slimniekam. Tāpat solos, ievērojot savas kompetences robežas, palīdzēt kolēģiem, kuriem mans padoms varētu būt noderīgs.

Apzinos atbildību, kas man uzticēta ne tikai valsts un likuma, bet arī tautas un nākamo paaudžu priekšā."
12.12.2012 11:29 |

Reitings 27552
Rīgas Stradiņa universitātes versija

"Es (vārds, uzvārds), stādamies ārsta amatā, savai tautai un saviem skolotājiem svinīgi solu un ar parakstu apliecinu, ka visas iegūtās zināšanas un prasmi godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas veltīšu tautas veselības aprūpei, cilvēku sāpju un ciešanu mazināšanai. Manu slimnieku veselības saglabāšana un atjaunošana būs manas rīcības augstākais likums.

Solos ar vislielāko rūpību un bez izvairīšanās jebkurā laikā ikvienam cilvēkam sniegt palīdzību neatkarīgi no viņa reliģijas, tautības, rases, politiskās pārliecības vai sociālā stāvokļa, kā arī, stingri ievērojot ētikas principus, glabāt ārsta noslēpumu. Pret katra cilvēka dzīvību izturēšos ar bijību. Pat tad, ja man draudēs briesmas, es pielietošu savu ārsta mākslu, nenonākot pretrunā ar cilvēcības likumiem.

Solos nemitīgi pilnveidot savas zināšanas un prasmi, sekmēt medicīnas izaugsmi, cienīt savus kolēģus un lūgt viņiem palīdzību, kā arī palīdzēt viņiem ar padomu, ja tas nepieciešams slimniekam.

Apzinos un uzņemos atbildību, kura man uzticēta ne tikai valsts un likuma, bet visas sabiedrības un nākamo paaudžu priekšā."
12.12.2012 11:29 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Dakteris
Nu, farmfirmas ir labs risinājums tiem, kuri nekur netika, bet negrib bojāt savu veselību ātrājos. Atalgojums labs, un ir saiste ar medicīnu.

Kubiete
Nu un kur ir nesakritība starp to, ko es rakstu, un ar tevim ievēstu zvērestu? Slimiem es palīdzu un cieņu viņus. Nekur nav teikts, ka man jāmīļo bomži un ka man ar cieņu jāattiecās pret veseliem cilvēkiem, kuri uzvedās ka lopi.
12.12.2012 11:38 |

Reitings 27552
Tu tiešām studē medicīnu? Kaut kā neticas,it īpaši ja uzmanīgi lasa tevis rakstīto:D
12.12.2012 11:44 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
es vienreiz zvanīju. nav labi teikt, kā izskanēja, ka tādu vēl dziļāk ieraktu sniegā. nebūsim tik cietsirdīgi, jo mēs nezinam, kā pašiem var gadīties..
12.12.2012 11:50 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
julenok

Par bomžu mīļošanu

Solos ar vislielāko rūpību un bez izvairīšanās jebkurā laikā ikvienam cilvēkam sniegt palīdzību neatkarīgi no viņa reliģijas, tautības, rases, politiskās pārliecības vai sociālā stāvokļa

Man tomēr šķiet, ka ārsts nav tikai profesija, bet arī misija. Vienmēr taču var izvēlēties citu profesiju, kurā nebūs jāsaskaras ar smirdīgiem bomžiem.

Reitings 27552
1. Ja jūs nezinājāt-lielai daļai bomžu apsaldējumi ir sapnis. It sevišķi, ja jānogriež abas ekstremitātes. Jo tad viņi dabūj pasi, vietu pansionātā (kur sit personālu). Ja amputēta tikai viena ekstremitāte - tas arī labi, jo tad var ar to piepelnīties.
2. Ārsti mācījas 6 gadus ne priekš tam, lai risinātu sociālus jautajumus. Un ārstiem arī nepatīk pieskarties bomžiem.
3. Policija apskata tos bomžus, un ja ir aizdomas par veselības problēmam - sauc ĀP.
4. Policija nebrauc pie ātriem ātri. Dažreiz ir jāgaida 40minūtes. Ļoti ieteiktu jums arī kadreiz pastāvēt un pagaidīt policiju.
5. Daudzi cilvēki ir tik želsirdīgi, ka lama ĀP, ja viņi neniem to bomžu. It sevišķi, kad bomzis pats neko nevēlas, un bļauj par to, bet cilvēkiem šķiet, ka obligāti viņam jāpalīdz.

šādi tagad raksta modicīnu studējošie? Neticu gan ,tā ka nemelo:D

Reitings 2308
Kubiete

Lasīt ir par maz, arī jāsaprot izlasīto. Bet nu tas ne katram šeit ir dots.
Tas nekas, mēs visi ir citādi.
12.12.2012 11:51 |

Reitings 27552
un uz vietām pansionātos ir lielas rindas.tastā,tev nezinītei.
12.12.2012 11:53 |

Reitings 27552
Lasīt ir par maz, arī jāsaprot izlasīto. tad izlasi un moš tev daleks tā zvēresta jēga :D
12.12.2012 11:55 |

Reitings 612
Kubiete, būšu tiešs - gudri dirst, nav malku cirst!
12.12.2012 11:57 |

Reitings 7497
es gan šoreiz piekrītu Kubietei
12.12.2012 11:59 |

Reitings 27552
būšu tiešs - gudri dirst, nav malku cirst! Tas jums kā reiz der julenok,Dakteris
12.12.2012 12:01 |

Reitings 2308
Meredith

Es atkārtošos: es dalu cilvēkus nevis pēc sociāla statusa, bet pēc veselības statusa. Un ja bomzim ir vajadzīga palidzība es to sniedzu, aizvērot degunu un notīrot viņu, lai izdarītu visu nepieciešamo. Un ja cilvēkam nav vajadzīga palidzība - es viņam to pateikšu skaidri un gaiši, pat ja viņš guļ uz zīda palagiem, Gucci naktskreklā. Un es nepakautrēšos izlamāt pat sociāli nodrošināto cilvēku, ja viņs no manim prasīs kaut ko, ko es nevaru viņam dot (mums ir tādi kadri, kuri sēž uz noteiktām zālēm un uzskata, ka katra pienākums ir viņiem tas zāles dot, kaut gan tas nodara kaitējumu veselībai).

Kubiete
parastiem cilvēkiem ir rindas. Bet viss mainās, ja tu esi bomzis. Un tas, ko es uzrakstīju - tā ir patiesība. Ja netīci - vari pastaigāt uz apdegumu centru, vai aiziet pavoluntēt patversmē, parunāties ar tiem cilvēkiem. Pie kam labāk uz Apdegumu cwntru, jo patversmēs ir daudz normālu cilvēku. Tādi hroniskie bomži dzīvo vai nu kādās vasarnīcās Dārziņos, Bolderājā pa ziemu, vai nu kanalizācijās viņiem ir istabiņas aprīkotas.
Es tev sirsnīgi ieteiktu nestrīdēties par tēmām, kuras tu zin tikai no wikipēdijas un no "man viena tante pateica".

Un pirms sākāt kaut ko runāt par to, kā cits strāda - labāk paskatāties uz to, ka jūs pašas darāt savu darbu.
12.12.2012 12:03 |

Reitings 27552
Es zinu gan,tā ka paklusē.Mazāk filmas jāskatā tev.
12.12.2012 12:06 |

Reitings 612
Ceru, kubiete, ka Tu pati esi vistīrākais enģelis un dzīvo pēc visiem likumiem. Savādāk no Taviem komentāriem nav jēga šeit.
12.12.2012 12:06 |

Reitings 27552
Un es nepakautrēšos izlamāt pa
njaaaa.
12.12.2012 12:07 |

Reitings 27552
k no Taviem komentāriem nav jēga šeit. Bingo-ceru saproti ka no taviem ne tik
12.12.2012 12:09 |

Reitings 7497
Julenok, es ceru, ka tu tiešām būsi labs ārsts un to es arī tev novēlu. diemžēl mēs dzīvojam valstī, kurā situācija nav spožākā. bet tomēr, manuprāt, publiski topošam ārstam šāda tipa tekstus publicēt nevajadzētu :

1. Ja jūs nezinājāt-lielai daļai bomžu apsaldējumi ir sapnis. It sevišķi, ja jānogriež abas ekstremitātes. Jo tad viņi dabūj pasi, vietu pansionātā (kur sit personālu). Ja amputēta tikai viena ekstremitāte - tas arī labi, jo tad var ar to piepelnīties.
2. Ārsti mācījas 6 gadus ne priekš tam, lai risinātu sociālus jautajumus. Un ārstiem arī nepatīk pieskarties bomžiem.
3. Policija apskata tos bomžus, un ja ir aizdomas par veselības problēmam - sauc ĀP.
4. Policija nebrauc pie ātriem ātri. Dažreiz ir jāgaida 40minūtes. Ļoti ieteiktu jums arī kadreiz pastāvēt un pagaidīt policiju.
5. Daudzi cilvēki ir tik želsirdīgi, ka lama ĀP, ja viņi neniem to bomžu. It sevišķi, kad bomzis pats neko nevēlas, un bļauj par to, bet cilvēkiem šķiet, ka obligāti viņam jāpalīdz.

šis te saglabāsies gadiem. tu tiešām domā, ka daudziem taviem pacientiem gribētos dzirdēt, ka tu tā runā. tādas lietas var apspriest draugu lokā, bet ne jau te. brīnišķīgi saprotu, ka jūtas ārsts, kas apkopjs piedzērušos bomzi. vēl vēlreiz saku - tā bija jūsu brīvpratīga izvēle. es šādu darbu nevarētu strādāt. varu mēģināt kādu cilvēku izglābt tikai piezvanot jums, jo es nemāku novērtēt cilvēka stāvokli.
12.12.2012 12:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits