Mācīties un pilnveidoties nepieciešams visu mūžu, tas nenoliedzami, taču, come on, mēs nedzīvojam Heses stikla pērlīšu spēles utopiskajā sabiedrībā, kas domāta tikai intelektuālajai ellitei. Cilvēki ir tik dažādi un daudzveidīgi, katrs ar savu stāstu un bieži vien arī sāpi un problēmu, kāpēc ir tā, kā ir.
Mani pārsteidz, ka izglītotas meitenes raksta, ka viņas nezina, ko un kā runāt ar mazāk skolotajiem. Man vienmēr ir šķitis, ka izglītotais no neizglītotā tieši ar to arī atšķiras, ka viņam piemīt izcilas prasmes pielāgoties sarunbiedram, brīvi variējot saru tēmas un dažkārt, ja nepieciešams, nošļūkt no savām intelekta virsotnēm. Nu nav nepieciešams spodrināt savu ego no rīta, satiekot sētnieku, runāt par Mandelbrota fraktāļiem vai Dostojevska dziļi niansēto jūtu pasauli, ja var vienkārši sadzīviski papļāpāt kaut vai par ielu stāvokli Rīgā, laikapstākļiem vai piktiem suņiem, kas ieķeras bikšu starās:D Neba nu izglītotajam mazkvalificēts strādnieks ir vienīgais sarunu biedrs, taču, ja labi skolotais nav spējīgs uzturēt pat vienkāršu, cilvēcisku sarunu, tas neglaimo arī "izglītotajam" maģistram...
Cik lasīts, šeit ir diezgan daudz meiteņu, kas sapņo par savu biznesu - Jūs droši vien būsiet pārsteigtas, cik daudz līdzās ļoti izglītotiem konstruktoriem, tehnologiem utt. strādā mazkvalificēto darba rūķīšu, kas paveic pašu melnāko darbiņu. Ne vienmēr visi ir kuslie un slinķi (lai gan gadās arī tādi), starp viņiem ir ļoti daudz tādu, kam jau no bērnības bijušas mācību grūtības, intelektuāla aizture, tāpēc viņi knapi nomocījuši tās deviņas klases. Un nedod dievs šādiem vienkāršajiem strādnieciņiem tādu ledusaukstu priekšnieku maģistru, kas tevī neredz dzīvu, cilvēcisku būtni... Vispār, jā, tiešām nebrīnos, kāpēc tik daudziem cilvēkiem Latvijā riebjas sava darbavieta un darba apstākļi...
P.S. Piekrītu katram Becky vārdam - dažkārt viens biezs vārds ir vairāk vietā nekā nebeidzami, daiļrunīgi vārdu pali, aiz kuriem dveš stindzinoša, nepamatota augstprātība un sirds inteliģences trūkums.
Es neaizstāvu nemācīšanos, nebūt ne, tomēr aicinu paskatīties uz apkārtējiem ar lielāku iecietību un mīlestību un netiesāt citus!