9. klašu izglītība

Reitings 193
Reģ: 19.10.2009
Labvakar šajā tumšajā ziemas vakarā :) !
Šodien sēdēju darbā un dikti daudz domāju par izglītību ! Diemžēl ātrāk nesanāca izveidot diskusiju, jo nav pieejas cosmo.lv lapai :(
Kāds ir jūsu viedoklis, cik būtiska ir izglītība?
Un, kādas ir jūsu domas par vīriešiem / sievietēm, kas pēc 9. klases neturpina mācības ? Vai vispār ir iespējams dzīvot pilvērtīgu dzīvi ar 9 klasēm ?

Jauku vakaru :)) !
10.12.2012 17:41 |

Reitings 146
Reģ: 28.06.2012
Ui, ka jūs te vēl cepjaties. Tak nevajag! Ja tā labi padomā, tad - lai katrs dzīvo tā, kā viņam ir labi! Kas grib, lai izglītojās, kas negrib, lai to nedara. Šādas diskusijas tikai uzkurina abas puses, un beigās labuma nekāda.
10.12.2012 21:19 |

Reitings 18
Reģ: 10.12.2012
Parādās inteliģences iezīmes.
10.12.2012 21:24 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Visus komentārus neizlasīju, tiku tikai līdz pusei.

Te pavīdēja teksti par inteliģenci. To nevienā skolā gan nemāca. Var būt ar doktora grādu, bet prasts kā zirga deķis.
Nemaz nešaubos, ka ir iespējams normāli dzīvot arī bez vidējās vai augstākās izglītības. Bet man vienmēr ir licies, ka šie cilvēki ļoti sevi apdala, izglītību neiegūstot. Mācīšanās, jaunas zināšanas un prasmes cilvēku pilnveido, paaugstina viņa pašapziņu, attīsta domāšanu, paplašina redzesloku utt. Pazīstu tikai vienu sievieti, kurai 9. klases un izmocīta vakarskola. Mana bijusī klasesbiedrene. Ne pārāk gudra viņa bijusi jau kopš viņu atceros, 9. klasi knapi izvilka, nezinu vai vispār vakarskolu pabeidza. Dzīvo normāli, ir divi bērni, vīrietis. Bet, nonākot saskarsmē ar viņu, var ļoti pamanīt to, ka viņai ir tas robs izglitībā. Runā ļoti prasti, nezina daudzas it kā elementāras lietas, gramatika un stilistika ļoti klibo. Nu nav interesants cilvēks. Bet nevienu nenosodu, katrs pats izvēlās savu dzīvi.
10.12.2012 21:29 |

Reitings 18
Reģ: 10.12.2012
Libra tevis teiktais - Mācīšanās, jaunas zināšanas un prasmes cilvēku pilnveido, paaugstina viņa pašapziņu, attīsta domāšanu, paplašina redzesloku utt.

Tu skaties no sava skatu punkta cits no cita, ir cilvēki kas to laiku kamēr tu mācies arī pilnveidojas, paaugstina savu pašapziņu, attīsta domāšanu un paplašina redzesloku strādājot.

Ir arī tādi kā tevis pieminēta 9.klases izvilkusī, viņam tos dzīves gadus kad tu pilnveidojies augstākas izglītības iestādē, iespējams trulināja sevi neko nedarot...

Tāpēc arī katrs pats izvēlas savu dzīvi, katrs pats izvēlas savus draugus un cilvēkus ar ko kontaktēties, citam vajag lai viņa draugiem būtu vismaz bakalaurs, citam pietiks ar to ka labs cilvēks un nebūs svarīgi vai ar šo konkrēto cilvēku būs par ko runāt.
10.12.2012 21:37 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Piekrītu becky.

Pati izglītoties izlēmu, jo uzskatu to par pašattīstības procesu, bet katrs dara pēc saviem ieskatiem.
Pazīstu cilvēkus ar vidējo izglītību, kuri ir daudz sakarīgāki un gudrāki par augstskolu absolventiem. Pliks papīrs nepadara cilvēku par ģēniju.
10.12.2012 21:41 |

Reitings 670
Reģ: 03.10.2010
Viriesiem tas ir citadi, ta ka es nemaz vairs nebrinos, kad kads sasniedzis pietiekami dzivee ari ar 9.klasem. Tacu meitenei, manuprat, ta patiesam ir ka neiespejama misija.

pilniibaa piekriitu, parsvara, cik pazistu meitenes, kuraam tikai 9 kl.izgliitiiba, straadaa par paardeveejaam vai makiisos vai labaakaja gadiijumaa aizbraukusas uz Iiriju.
10.12.2012 21:44 |

10 gadi
Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
Un vispār - šī diskusija ir bezjēdzīga! Inteliģence nav nekādi saistīta ar izglītību, bet gan ar dzīves pieredzi un zināšanām, kuras visbiežāk tiek iegūtas DZĪVOJOT, nevis sēžot augstskolas solā. Ar to gribēju pateikt, ka doktora grāda ieguvējs ne vienmēr būs inteliģentāks par to, kas būs pabeidzis 9.klases. Viss ir atkarīgs no katra paša cilvēka. Šis doktors var būt ar aprobežotu dzīves skatījumu, savus studiju gadus mācījies tikai tik daudz, lai noliktu eksāmenus, vai arī ir speciālists tikai savā jomā. Bet teiksim šis "neizglītotais", 9.klases pabeigušas cilvēks, var būt ieguvis savas dzīves laikā tādas zināšanas un pieredzi, kādu nedos neviena izglītība. Cilvēks zināšanas gūst dzīvojot, nevis mācoties.
10.12.2012 21:45 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Laura, vai es kaut kur apgalvoju, ka visiem obligāti vajag augstāko izglītību?

Manā ģimenē izglītība vienmēr ir bijusi augstā vērtē. Mani vecāki pelna tikai un vienīgi ar savu galvu un zināšanām. Un man ir mācīts darīt tāpat. Ir milzumdaudz profesijas, kurās bez izglītības nemaz nav iespējams strādāt.
Katram ir savs ceļš ejams.
10.12.2012 21:45 |

Reitings 506
Reģ: 06.05.2009
Gribēšana mācīties ir viens..bet ne visiem ir finanses lai to izdarītu...
10.12.2012 21:47 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Vidusskola neko nemaksā.
10.12.2012 21:50 |

Reitings 1571
Reģ: 29.01.2009
Nu, nu, nu, cik daudzas no jums reāli pazīst doktora grādu ieguvušus neinteliģentus un šauri domājošus cilvēkus? :)
10.12.2012 22:01 |

Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Intelekts un inteligence ir divas dazhaadas lietas. !!!! Tu vari buut intelektuaals,cik veelies,bet,ja inteligence nav asiniis,tad to arii dziives laikaa neieguut.
10.12.2012 22:04 |

Reitings 289
Reģ: 08.05.2012
Labs vakars! :)

Manuprāt vidējā izglītība ir nepieciešama obligāti. Bet zinu vienu puisi, kuram ir pamatizglītība. Pēc 9. klases aizgāja strādāt un pelnīt sev iztiku, jo vecāki teica, vai nu sēdi mājās vai strādā. Diemžēl uz skolu negāja, jo nebija līdzekļu. Bet tagad strādā normālā darbā un iet vakarskolā lai iegūtu vidējo izglītību. Pats izteicās, ka vēlētos sev augstāko.
10.12.2012 22:29 |

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Ak dievs ,kā Te plēšās daudzas :D.
Taču ir daudz cilvēku pasaulē un katram ir sava mērķtiecība uz konkrēto nākotni.
Tāda sajuta, ka katram nevar būt savs subjektīvais viedoklis un cits neietu tādu ceļu uzreiz grib rīkli pārgriez: " kapēc Tu tā " :D:D:D
10.12.2012 22:36 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
mans komentārs nav attiecināms ne uz vienu meiteni šeit personīgi!

Bet es vienmēr lasu ar smaidu,kad it visur vēlas forumā paspīdēt ar savām zināšanām,augsto intelekta līmeni un tamlīdzīgām lietām. Šeit taču ir forums un vēl jo vairāk cosmo forums. Šī diskusija kārtējo reizi parāda to,ka daudzi vērtē cilvēkus pēc nepareizās mērauklas. Patiesībā šo varētu peilīdzināt rasismam, cilvēks,kuram nepatīk nēģeri viņus nekad neuzskatīs par vienlīdzīgiem sev(kaut vai viņš būs beidzis augstskolu,viņam nēģeris vienmēr paliks nēģeris). Skumji,man šķita,ka varbūt,laikam ejot,parādīsies citas vērtības.

Ebe apsveicu tavu vīrieti ar tādu gribasspēku,noteikti lai viņam izdodas :)

piekrītu Kubietei par Emmanuelli.
10.12.2012 22:54 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Nazi, paldies! Es arī viņu apbrīnoju šajā ziņā (un vēl par to, cik viņš māk būt jauks pret cilvēkiem, es ne vienmēr māku :D ) . Jāizdodas! :)
10.12.2012 23:01 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Lv juristu ir vairāk kā sētnieku :D tikai sētniekiem vismaz ir darbs!
Cilvēki ir tik dažādi! Zinu cilvēkus ar 2 augstākajām, bet knapinās ar 300 Ls mēnesī. Zinu ar tām pašām 9 klasēm, bet pelna normāli. Daudz kas ir atkarīgs tīri no veiksmes un gribēšanas.
11.12.2012 04:26 |

10 gadi
Reitings 412
Reģ: 10.10.2010
Piekritīšu tām meitenēm, kas saka, ka izglītība nav tikai prasme rakstīt un rēķināt. Manuprāt, izglītoties nozīmē papildināt savu redzesloku, tā ir prasme skaidri izteikties, saturīgi rakstīt, zināt vēsturi, ģeogrāfiju (nevis akadēmiski, bet pamatojoties uz interesantiem faktiem), pārzināt mūziku, literatūru, mākslu. Tas viss kopā veido izglītotu cilvēku. Mums ir viens radinieks, kuram ir pamatskola pabeigta - viņš labi pelna, jo uztaisīja biznesu. Viņs ir gudrs naudas lietās un biznesā attapīgs, BET izglītības trūkums ir tik ļoti jūtams viņa nabadzīgajā valodā, viņs neprot izteikties, noformulēt savas domas, viņš visu laiku lieto vārdus "to", "šito" lai apzīmētu 40% lietu. Viņs lasa, bet tikai lubenes, viņam patīk filmas - tikai bojeviki un slaktiņi, viņš iet uz teātri, bet pēc tam nespēj ar to diskutēt - viņam nav viedokļa, tikai "patīk-nepatīk"! Es aizrāvos aprakstā, bet uzreiz var manīt, ka viņam trūkst inteliģences! Tomēr mācoties un studējot tālāk cilvēki iegūst to intelektuālo bagāžu, gan diskutējot, gan lasot, piedaloties semināros, klausoties lekcijas. Un vispār uzturoties izglītotā, inteliģentā sabiedrībā cilvēki tiecas paši tādi kļūt! :)
11.12.2012 04:44 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Zinu dažas meitenes,kurām ir 9.klašu izglītība. viņas ar laiku saprot,kad nepietiek vien ar pamatskolas izglītību un vai sāk apgūt amatu, vai arī iestājas vakarskolā. strādā apkalpojušā sfērā. runās nav izjūtams,kad ir tāda izglītība. vienīgais negatīvais,ko var minēt- bieži mēģina tēlot gudrākas, viszinošākas nekā ir. ir arī tādas ,kuras tin intrigas, noliek citus, aprunā, bet tādas ,protams ,nav visas:) izvēlas sliktos puišus.
pārsvarā ir aktīvas, draudzīgas,jautras, komunikablas, spēj sevi aiztāvēt.
nezinu nevienu,kas ar pamatizglītību ir labā, ļoti labi atmaksātā amatā.
11.12.2012 08:15 |

Reitings 308
Reģ: 10.05.2012
Daži klasesbiedri tā arī ir palikuši ar 9 klašu izglītību, jo tolaik bija stilīgi - ''nemācišos, pēc 9. klases braukšu uz Angliju strādāt'', nekas spīdošs viņiem nav! Tomēr pieļauju, ka arī ar šādu izglītību var izsisties, ja baigi strādā galva un uztaisa kādu savu biznesiņu!
Bet ja runājam par darba ņēmējiem, šaubos, ka uztvers nopietni CV, ja ir tikai 9 klašu izglītība... Jo tomēr, visi normāli cilvēki tiecas pēc izglīibas, apmeklē arī kursus, pilnveidojas! Man pat ir kauns, ka esmu paņēmusi pārtraukumu studijās un man ir nepabeigta augstakā! Mūsdienās tam papīram ir liela nozīme, pat ja strādā pilnīgi nesaistītā sfērā, tevi vienkārši jau automātiski vērtēs augstak par to, kam būs zemāka izglītība!
11.12.2012 11:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits