Mīļotais ar kriminālu pagātni.

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Pēdējās dienās sanāk tādas drusku nepatīkamas tēmas veidot, bet šī konkrētā lieta man beidzamajā laikā kļūst arvien aktuālāka un aktuālāka.
Sākšu ar to, ka runa būs par manu labāko draudzeni, ko mīlu kā māsu. Viņa ir viens no svarīgākajiem cilvēkiem manā dzīvē, tāpēc šīs sievietes labklājība man ir gandrīz tikpat svarīga kā manējā. Pērnajā vasarā mana draudzene pēkšņi sāka tā kā atsvešināties, lai gan tas laikam šajā gadījumā nebūtu pats piemērotākais vārds. Mūsu attiecības saglabājās tikpat tuvas, tikai jutu, ka viņai ir kāds noslēpums. Staigāja apkārt smaidīdama, mirdzošām acīm, tāpēc nojautu, ka nekas ļauns nav noticis un nesteidzināju viņu atklāt visas kārtis. Pēc pāris nedēļām, protams, uzzināju. Proti, draudzene iepazinusies ar kādu vīrieti - simpātisks, gudrs, drusku vecāks, neesot gaisa grābslis, kā divdesmitgadnieki. Viss skaisti un jauki. Izmetu, ka tad jau bezmaz jāsteidz gredzenus mīt, un draudzene tajā brīdī kļuva ļoti domīga.

Pēc mirkļa drusku pasmējās un teica, ka mana ideja neesot peļama, tikai viens šķērslis gan esot - kavalieris atrodas ieslodzījuma vietā. Te nu bija mana kārta uz mirkli zaudēt valodu. Neuzskatu sevi par dikti aizspriedumainu personu, visus, kuri reiz kļūdījušies, nenorakstu, tomēr drusku aizdomāties šādi jaunumi lika. tomēr visvairāk bija jābrīnās par pašu draudzeni - pati strādā augsti atalgotu darbu, ir dzīvē pašrocīgi ļoti daudz sasniegusi un arī pretējā dzimumā vienmēr ir meklējusi stabilitāti un uzticamību. Biju jaunajai situācijai atvērta, neizprašņāju, nenosodīju. Redzēju, ka mana teju vai māsa ir tiešām ļoti aizrāvusies. Vēlāk viņa man atrādīja dažas vēstules, vīrietis atstāja tiešām sakarīgu iespaidu, tomēr, tā kā manas acis neapmigloja iemīlēšanās migliņa, es mēģināju uz šo visu skatīties vienlaikus toleranti, tomēr ar kritisku aci. Teksti, ko jaunizceptais iecerētais rakstīja, atstāja visai inteliģentu iespaidu, tomēr kaut kāda banalitāte tur cauri spīdēja, tāpēc uz mirkli ļāvos riebīgām aizdomām, ka viņš šādas vēstulītes štancē kāliem... Lai nu kā, ne jau par vēstulēm ir runa. Izrādījās, puisis (gadi 39) pēc drusku vairāk kā pusgada būs brīvībā. Visā tajā nebrīves laikā man joprojām ik pa laikam pārņēma neliela sirrealitātes sajūta: mana koptā, pedantiskā draudzene grīti sakrāmē mašīnā pirkumus un pāris reižu mēnesī dodas dzeloņstiepļu žogu virzienā nodot kārtējo "pienesumu". Nu, labi, pienāca februāris, brīdis, kad ilgotais vīrietis no betona sienām iznāca Latvijas ziemas aukstākā mēneša spelgonī.

Protams, pēc cietuma darbavietas neviens pakaļ nesviež. Ilgi apspriedām dažnedažādus variantus, man visprātīgākā likās ideja, ka vīrietis sākotnēji padzīvos pie savas mātes, tuvējā mazpilsētā. Sākotnēji tā arī notika, tomēr notikumi (vai drīzāk - draudzenes prāts) iegrozījās tā, ka jau nepilna mēneša laikā iecerētais bija ievācies draudzenes trīsistabu dzīvoklī. Nē, tagad nesekos krievu kriminālhroniku cienīgs stāsts ar izzagtu dzīvokli, dzērāju bandām un sievietes līķi finālā.

Viņu kopdzīvi par neizdevušos neņemos saukt. Vīrietis ir mīlošs, varbūt pat drusku iztapīgs, tāds kā pateicīgs par viņas labo sirdi. Bet problēmu manā skatījumā netrūksti (šķiet, draudzene tās nepamana vai apzināti ignorē). Galvenā katastrofa - vīrietis šī teju vai gada laikā ir strādājis dažus gadījuma darbus, nopelnot pārsimt latus; darbi tiek ātri vien pamesti, tam atrodot attaisnojumus, kuri pirmajās reizēs likās ticami, bet tagad vairs nepārliecina. Vismaz mani noteikti nē. Otra lieta ir tā, ka vīrietis "aiz kreņķiem" mēdz par daudz iedzert. Draudzene ir nedzērāja principā. Tagad pasākusi pāris vīna glāzes izdzert. Ir bijuši pāris neliela mēroga skandāli. Bet, ak, viņš, cik esmu dzirdējusi, ir lielisku demagoga spēju īpašnieks. Vārdi pēc strīda vienmēr atgriež visu iepriekšējā gultnē. Nezinu, nav jau sliktā vien- tieši attiecību ziņā šīs viņai laikam ir visilgstošākās, īpaši, ja ieskaita sarakstes periodu kopš pagājušās vasaras. Sieviete nebūt nav vēja grābsle, bet savas aizņemtības dēļ attiecības uzturēt līdz šim bijis grūti uzturēt, turklāt, šķiet, neviens vīrietis līdz šim nav spējis tā nopietni saistīt viņas uzmanību.

Man aizvien pārsteidz, ka viņa, būtībā tik izvēlīga būdama, ir kopā ar vīrieti, kuram ir tikai Padomjlaiku vidējā izglītība, šķietami liela mīla kabatā un ne mazums grēkku pagātnē. Sēdējis viņš ir par zādzībām, kas uzticību, protams, neraisa.

Varbūt šīs visas ir tikai manas, aizdomu pilnas būtnes, nevajadzīgās pārdomas? Mīlu es šo cilvēku, tāpēc viņas laime man tik svarīga. Pāris reizes viņa ir raudājusi uz mana pleca, manuprāt, šis jaunais dzīvesveids ar iedzeršanām, skaļu mūziku un dejām līdz rītam ir viņu drusku izsitis no sliedēm. Bet tas nu tā, to, vai šis viss ir priekš viņas, viņai vēl būs laiks izvērtēt.

Zinu, ka ļoti gari sanāca, turklāt diezgan haotiski, par to atvainojiet.
Es gribu jautāt, vai Jums/ Jūsu draugiem/paziņām ir bijusi kāda pieredze ar agrāk sodītām personām? Es ļoti vēlos uzticēties (mana draudzene to jau dara), bet zināma deva nemiera mani nepamet.
19.11.2012 23:12 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Teikšu godīgi, ka esmu ļoti aizspriedumaina. Un šādus vīriešus uzskatu par norakstītiem. Un ir vienalga, kāpēc viņš sēdējis cietumā, jo pa to laiku, ko viņš ir pavadījis ieslodzījumā, ir degradējies, un uzskatu, ka ir vērts uz vardarbību u.c. noziedzīgiem nodarījumiem.
20.11.2012 14:51 |

Reitings 1033
Reģ: 13.09.2012
Nejau visi cietumnieki ir norakstaami :) Ja draudzene juutas laimiiga un miil to viirieti un vinjiem viss ir kaartiibaa, tad nav par ko raizeeties ;)
20.11.2012 14:53 |

Reitings 512
Reģ: 08.11.2012
Mans draugs ari ir sedejis,bet vinu tas nekadigi nav ietekmejis. Vins ir uzcitigs un mums nav nekadu problemu ar vina pagatni! :)
20.11.2012 15:44 |

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
mainās, nemainās- tas lai paliek katra paša ziņā.

Es tik tagad iedomājos kā tiek sabojātas to jauno meiteņu dzīves, kuras ar cietumniekiem dzīvo, un vēl apprecās- daudzas durvis tad ir ciet, jo tur, kur nepieciešama pārbaude, lai strādātu ar valsts noslēpumiem- nesaņems tādas, bet tur labi amati parasti. un nekas, ja izšķiras. zīmogs kā pasē.
20.11.2012 15:48 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Mana draudzene vienu laiku tikās ar vīrieti, kas jau bija sēdējis, pēc kāda laika iesēdās atkal. Paldies dievam, līdz kopdzīvei viņi nebija tikuši un izšķīrās uzreiz, kad viņš iesēdās. Es arī pazīstu šo viņas bijušo (viņš ir no manas mazpilsētas) un zinu, ka viņš nav mainījies un diez vai mainīsies. Tagad atkal ir ārā un dūdiņas viņam mainās kā zeķes. Žēl man to meiteņu, jo zinu, cik skaisti viņš māk apvārdot - sola zelta kalnus, vienmēr māk izgrozīties no jebkuras situācijas un beigās vēl meiteni par vainīgu pataisīt, lai gan reāli tā nav. Īsti neticas, ka šie cilvēki mainās... Bet nu ne visi droši vien vienā maisā bāžami.
Bet tu gan neko īsti tur nevari darīt - nejaucies draudzenes dzīvē, ne tev viņas vietā izlemt. Turklāt viņa nemaz droši vien tevī neklausīsies, ja tavi argumenti būs balstīti tikai uz aizdomām un stereotipiem, sabojāsi tikai attiecības. Dari viņai zināmu savu viedokli un bažas, bet neuzspied to. Nogaidi, skaties, kā tālāk viss attīstās un ja draudzene tiešām sāk noalaisties un iet pa pieskari, tad gan vajadzētu iejaukties...
20.11.2012 18:49 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Es tavā vietā draudzenei vispār nestāstītu savas pārdomas par viņas kavalieri. Nedod dievs, viņa vēlāk tās atstāstīs viņam. Varbūt mana fantrāzija darbojas ne tajā labākajā virzienā, bet varu iedomāties, ka vīrietis nebūs priecīgs, ka kāda cita persona (tu) tagad mēģina viņu "izmest" ārā no siltās vietas - jo jāstrādā viņam nav, jumts virs galvas ir. Nebūs tavas draudzenes, nebūs nekā. Pati viņa ir pieaugusi, lai domā ar galvu. Ja gribi pasargāt savu ādu, nejaucies iekšā.
P.s. - es tādu veci ar draudzeni pat savā mājā iekšā nelaistu, lai vēlāk nesadomā apzagt. Gan jau draugi viņam arī no attiecīgās kategorijas - domā viņi neapspriež savas "profesijas" veiksmīgākos guvumus, utt.? Draudzeni nepasargāsi, bet vismaz padomā par sevi. Tādi cilvēki mainās ļoti reti kurš. Diemžēl.
20.11.2012 19:55 |

Reitings 65
Reģ: 02.09.2012
sviests
25.11.2012 04:33 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
Ir viena lieta , pavisam nopietna . Cietumos vēstules mēdz rakstīt citi . Visiem gribas atrast sievieti, kas pēc tam apčubinās, bet ne katrs māk piesaistīt .
ja viņa šo vīrieti nav pazinusi pirms, ir iespēja, ka vēstules raksta kāds daiļrunīgais .
25.11.2012 08:21 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
papildināsu : ja pēc vēstulēm radies prinča veidols , tad pēc tam rozā brilles diez vai noņemsies , tapēc draudzene neredz slikto , ja tas notiek .
25.11.2012 08:24 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Lai nu ko bet rakstīt romantiskas vēstules ieslodzītie prot vislabāk
26.11.2012 10:24 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Sievietei pašai jāizvērtē, kas viņai šķiet svarīgāk un attiecības ietekmējošāk - LR likumdošanas pārkāpšana vai attiecību likumu pārkāpšana!
20.12.2012 12:36 |

Reitings 601
Paldies, meitenes, par daudzajiem un visnotaļ raibajiem viedokļiem. Pēdējais mēnesis bija diezgan saspringts skolas darbos, tāpēc visu diskusiju izlasīju tikai tagad.

Neesmu es nekāda attiecību konsultante un citu dzīvju dzīvotāja, tik vien kā esmu nomodā par cilvēku, kurš man svarīgs.

Pa šo laiku lietas diemžēl gājušas ne uz to labāko pusi, un nevis kriminālajā jomā, bet tajā, ar ko sastopas arī likuma priekšā nevainīgie. Alkoholisko dzērienu patēriņš beidzamajā laikā kļuvis ievērojami lielāks, naktis netiek pavadītas mājās, draudzene stresā un asarās. Sīkumos neiedziļināšos, bet situācija skumja.

Siltus svētkus visām. :)
28.12.2012 00:57 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Kā attīstās šis stāsts?
03.02.2013 13:09 |

Reitings 601
Ne tajā labākajā virzienā attīstās. Dzerstiņi kļuva regulāri un aizvien nepatīkamāki, līdz mana foršā, stiprā (bet, redz, cik dažkārt cilvēciski vājā) draudzene saprata, ka šāda dzīve tomēr nebūs priekš viņas. Smieklīgākais ir tas, ka plītētājs šobrīd joprojām mitinās viņas dzīvoklī, jo, nabadziņam, nav, kurp doties. Draudzene devusi viņam pāris nedēļas laika. Kamēr pati pie mammas nakšņo. Sviests, vienvārdsakot. Tā iet tām sievietēm ar pārāk plašu sirdi.
Sumpurnis pamatīgs, bet, domājams, būs dzīvē laba mācība.
03.02.2013 15:49 |

Reitings 2015
Reģ: 18.11.2012
tante čība, viņai nav bail,ka dzīvokli izdemolēs vai tukšu iznesīs, ja šitā atļauj panakšņot?
03.02.2013 16:00 |

Reitings 601
Ir. Nezinu, cik pamatotas, jo nekādas noslieces uz viņas apzagšanu šis pagaidām it kā neesot izrādījis, bet visādi var būt. Problēma ir tā, ka mīl viņa šo cilvēku, tāpēc iziet uz rīcību, kura agrāk pašai būtu šķitusi absurda. Patiesībā pie mātes, protams, vajadzētu dzīvot viņam, bet, redz, kā.
03.02.2013 16:06 |

Reitings 677
Reģ: 05.02.2010
Varu izteikt savu pieredzi.

Zinu, cilvēku, kas nu jau 13gadus ir brīvība, savas kļūdas nožēlo, un ir sācis normālu dzīvi. Strādā normālu darbu, labi pelna, un uztur ģimeni, kurā nu drīz jau būs mazulis.

Atkal teikšu tā, ka viss ir atkarīgs no tā, kā mēs pašas uz to skatamies.
Varam redzēt cilvēku gan melnu, gan baltu.

Par šo konkrēto situāciju, njaa.. man arī liekas, ka te nekas labs nesanāks.
Bet ne varbūt gluži viņa pagātnes dēļ, bet gan tagadnes.
Jebkuram cilvēkam sēžot mājas, vienkārši aiziet ciet.. Un tad nu pēdējais glābiņš ir alko.
Diemžēl, bet tā nu tas ir..

Novēlu Tev izturību, un gaidīt,kamēr draudzene pati sapratīs lietas būtību, un rozā brilles nokritīs ;)
03.02.2013 16:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits