Agresija

Reitings 147
Reģ: 28.08.2012
Labvakar!

Man tāds jautājums - kā lai tiek galā ar agresiju? Tā moka gan mani, gan manu draugu (kas cieš no tā visa).

Ja es uz savējo sadusmojos un tad kkas nenotiek pēc mana prāta (viņš mani ignorē, vai kkas tāds), es vnk uzsprāgstu! Varu kliegt, apvainot, bet šodien aizcirtu durvis istabā, un no durvīm izbira stikls!

Un vienmēr es eju līdz galējam - šodien tās bija durvis, vakar pa visu virtuvi izmētāju maisiņus, un pēc tam es to visu tik ļoti nožēloju, varu krist histērijā un raudāt, lūgt Dievu lai palīdz man tikt galā ar šīm lēkmēm, lūdzu piedošanu draugam, solu, ka tas vairs neatkārtosies, bet pēc pāris dienām - pat vismazākais sīkums, mazs provocējums no drauga puses un atkal viss no jauna. Es ļoti labi saprotu, ka manējam var vienu dienu pieriebties un viņš vnk var aiziet prom, bet es nezinu kā lai tiek ar to galā! Varbūt ir kādi padomi, pieredze? Uzklausīšu, izmēģināšu jebko! Es tiešām negribu būt tik PRETĪGS cilvēks.

P.S. Tad arī pie reizes, varbūt kāda zina - vai ir tādi meistari, kuri liek stiklus iekšā durvīs? Un cik tas apmēram maksā?
13.11.2012 21:50 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Nazi, bļin :D stulbā stulbene !!! :D
13.11.2012 22:43 |

Reitings 526
Reģ: 19.08.2010
Lāsma!

Lasīju un nebeidzu brīnīties. Viss rakstītais ir tāds, it kā es to būtu rakstījusi!!

1. Arī bieži psihoju, kad strīdos ar draugu. Agresīvi - metu pret sienām lietas, kliedzu, dauzu durvis, vienreiz arī sāku viņam sist. Pēc tam liekas muļķīgi. Bet tomēr šī problēma man ir arī ar dažiem citiem cilvēkiem (radiniekiem). Tās dusmas ir kaut kas tāds, ko ļoti gribu atrisināt. Jo tajā brīdī, kad tās uznāk, ja es tās agresīvi neizpaužu, man pilnīgi fiziski sāk no dusmām svilt seja..Lūk, nezinu, pagaidām liekas, ka aizdomas ir nervozajā bērnībā (mamma ar tēti bieži strīdējās utt.). Bet kā lai to atrisina? Tiešām nezinu.

2. Arī mani draugs nokrāpa, bijām izšķīrušies diezgan ilgu laiku, tad sagājām atkal kopā. Esam par to runājuši, bet iekšā tomēr ir ļoti liela sāpīte par to, kā viņš to varēja izdarīt.

3.
Bet satrakoties varu par jebko - par to, ka es sakārtoju ideāli māju, viņšatnāk no darba, samīļo mani, bet man liekas, ka esmu izdarījusi kko varenu un viņam man jāpateicas kkā īpaši, kaut arī pati nesaprotu, ko gaidu no viņa. Gribu citreiz, lai mani pažēlo, ka tik daudz strādāju, viņš to nedara un tad arī sāku palēnām trakot.

Man ir tik līdzīgi - tieši šie varianti! precīzi aprakstīji to, kā es jūtos par to mājas sakārtošanu. Gaidu kaut ko nezin ko no viņa, un, ja nesaņemu to reakciju, kuru es savā galvā izdomāju, sāku psihot..

Labi, ka vismaz neesmu vienīgā ar šādām problēmām :) tikai kā risināt - arī man nav ne jausmas..
13.11.2012 22:43 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Ir vienīgi 2 varianti

A-Tev jāiet prom
B-Jāpiedod

Tu neesi neko piedevusi un nespēj.Ja spēj tad= piedod līdz galam.Savādāk sajuksi prātā tiešā nozīmē,jo ar nekādiem ārējiem apstākļiem,sportu un vannām tu nevari izlabot-iekšējas-problēmas. Ps.Un iespējams tev ir problēmas ar ēšanu,zinu vienu tādu ,kura parasti neko neēda,saldumi+neregulārs ēdiens+darbs+stress=psihopātiskā histēriķe.
13.11.2012 22:44 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Monro-nu sorry ja meičuks,kurš šitā ārdās,kad ir dusma grib vēl stikla durvis nu tad tur toč nākošā diskusija būs "nošķēlu roku,kur var dabūt lētāku protēzi!"
13.11.2012 22:46 |

Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Man arī ir tāda pati problēma. Nu tikai ne ar draugu, jo šobrīd man tāda nav, bet ar citiem apkārtējiem, īpaši ar ģimeni. Lai gan no malas daudziem es liekos ļoti mierīga, varbūt pat flegmatiska, bet manī iekšā ir šausmīga agresija, kas mani noēd. Es sevi ienīstu par to, ka esmu tik drausmīgs cilvēks, bet tajos dusmu mirkļos nespēju sevi kontrolēt. Jebkas mani acumirklī var izvest no pacietības un tad es plēšu, situ, dauzu, metu pa gaisu priekšmetus, kas gadās tuvumā.
Es gan pēdējā laikā ļoti cenšos sevi kontrolēt, lai nesanāktu izgāzt dusmas uz cilvēkiem, un esmu nonākusi vismaz tik tālu, ka izgāžu tās uz priekšmetiem vai sevi (un cenšos ne cilvēku klātbūtnē). Tad momentā es nomierinos un atkal ir labi.
Bet es tā gribētu nemaz nejust tādu šausmīgu agresiju.

Jā, starp citu, diemžēl, bet nazīša bilde ir viens no variantiem, kā es nolaižu tvaiku. Joprojām, lai gan sen vairs neesmu padsmitniece.
13.11.2012 22:56 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
nazīša bilde ir viens no variantiem, kā es nolaižu tvaiku

es iedomājos,ka nazīša profila bilde, uuun you know :D :D
13.11.2012 22:59 |

Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
Cumshotam par neēšanu taisnība - es tieši nesen nedabūju paēst dēļ daudz darīšanām, pēc tam satiku vienu cilvēku un nepazinu pati sevi - pilnīga histēriķe, visu laiku kaut kas besī, biju tā kā suņa nagla pakaļā :D

Lāsma, iesaku Tev nākamreiz, kad nāk trakumi virsū, iedomājies, ka istabā sēž vēl kāds cilvēks, varbūt paliks neērti un dumas norimsies :)
13.11.2012 23:01 |

Reitings 6531
Monro- :D

Par neēšanu,man mācīja,ka cilvēki ar diabētu paliek agresīvi,ja netiek pie kārotās devas!
13.11.2012 23:05 |

Reitings 6531
deina-ko par tavu graizīšanos saka cilvēki tev apkārt? nav bail no rētām?
13.11.2012 23:06 |

Reitings 401
nazīc, man abas rokas sen jau ir ar lielākām un mazākām rētām. Un, nē, es no tām nebaidos.
Un apkārtējiem visizdevīgāk ir vienkārši neredzēt to, kas notiek, tā ka varētu teikt, ka viņiem nav nekāda darīšana gar to.
13.11.2012 23:09 |

Reitings 6531
deina-neēsi iedomājusies par to ar kādu parunāt? Sev darīt pāri nav nekas labs. Saprotu,ka tu to apzinies,bet ja to dara patstāvīgi,tas tiešām ir jāārstē
13.11.2012 23:10 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
man palīdzēja psihologs. tas gan nav vienas vizītes temats, bet ilgāka laika.

arī esmu dusmās cirtusi durvis, metusi traukus zemē, plēsusi drēbes. vispār traki, un tajā brīdī tiešām nav kontrolējams. priecājos, ka esmu iemācījusies savaldīties un vispār neļaut sevi novest līdz tādam stāvoklim, ka nespēju kontrolēt sevi.

bet tas kaut kādā mērā tomēr ir saistīts ar cilvēku, kurš spēj tevi "izvest". ne jau ar visiem tu tā uzvedies. mēģini saprast, kas ir tas, ko viņš saka vai dara, kas tev liek noklikšķēt.
13.11.2012 23:10 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
izklausas peec anger management . man taa pati problema bija majas ar gimeni. tagad, kad dziivoju atseviski, itkaa viss ok. Domaaju, ja veelies saglabaat attieciibas, ieteiktu veersties pie psiologa. lai tev veicas
13.11.2012 23:18 |

Reitings 401
nazīc, es to ļoti labi saprotu. Un es ļoti, ļoti vēlētos tikt no tā vaļā, jo jau vairāk kā 8 gadus šī problēma mani nomoka. Es negribu darīt pāri citiem, tāpēc daru pāri sev. Bet es tiešām negribētu darīt pāri arī sev.
Ja vien es zinātu kādu tiešām labu ārstu, pie kā vērsties, es to darītu. Bet man nav tik daudz naudas, lai izmēģinātu sazin cik ārstus pēc kārtas (zinu, ka tas nav lēts prieks), kamēr beidzot atrod kādu, kas tiešām var palīdzēt.
13.11.2012 23:19 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Ir tāda grāmata saucas- Power Of now. /Ekharts.
Krieviski viņa arī ir. Atrisinās jebkuras jūs problēmas,pat pašnāvību.Pilnīgi jebkuru problēmu!Izlasīsiet nevajadzēs nevienu psihologu vairs,sapratīsiet visu pašas.Piedzimsiet par jaunu jaunai dzīvei.
13.11.2012 23:30 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Lāsma vrb varam parunāt privāti? Man ir principā identiska situācija :( Šodien es neizturēju un iekrāvu savējam pa ģīmi uz ielas :( murgs, esmu arī viņa mantas saplēsusi un tas ir murgs, es nesaprotu, kāpēc ar mani tā notiek, ne ar vienu citu man šāda agresija neizpaužas.
13.11.2012 23:32 |

Reitings 146
Reģ: 28.06.2012
Nu, man ir bijis trakāk, tāpēc man tava agresijas izpausme šķiet nekas īpašs :D :D

Kā tikt galā? Nu, nez.. Gan jau esi holēriķa tips ( http://ed.id.lv/temper/tempertest.php ). Man nav ticības, ka agresiju var tā vnk noņemt.. Ja esi tāda tipa cilvēks, kas ātri "uzsprāgst" neko nepadarīt.. Vnk jāmēģina vienmēr savākties un piedomāt.
14.11.2012 06:24 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
ja tev agresija ir tikai pret vinju , tad varbuut vaina nemaz nav tevii. ar praatu nespeej vinju atlaist, bet zemapzinja censhaas tikt no vinja valjaa.
14.11.2012 06:43 |

Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Var kāds ieteikt kādas labas grāmatas palsaīt, kur tieši iz dzīves ir aprakstītas situācijas vai pamācošas kā uzvesties utt. domāju, ka sapratāt.Paldies.
14.11.2012 14:22 |

Reitings 339
Reģ: 06.11.2012
Es ieteiktu psihologu.
Man kādreiz likās, ka man arī ir agresija, bet palasot diskusiju, puķītes vien bija.
14.11.2012 14:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!