par grūtniecību

10 gadi
Reitings 565
Reģ: 29.01.2009
Laimīgi ar draugu nodzīvojām kopā 1,5g, līdz tomēr iekritu, nenostrādāja avārijas tablete. Ieraugot uz abiem grūtniecības testiem 2 strīpiņas un dzirdot ginekologa apstiprinājumu, ka esmu stāvoklī, 2 dienas noraudāju. Nu nav, galīgi nav īstais brīdis bērnam. Man studijas, darbs, draugam darbs, brīva laika principā nav. Strādāt sākšu tikai no decembra un darba līgums būs līdz vasarai, bet kurš ar mani pagarinās līgumu, ja būšu stāvoklī? Neviens. Līdz ar to nestādos priekšā, kā mazo uzturēsim. Tāpēc tika apsvērta iespēja pat par medikamentozo abortu, jau paspēju pierakstīties. Bet nu, nespēju to nodarīt savam bērnam. Lai gan man domas mainās katru dienu. Un kā ir ar tiem pabalstiem? Cik viņi ir lieli? Esmu nenormāli apjukusi, tiešām nezinu, ko tālāk darīt :(
08.11.2012 11:19 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
Lancaster - ā..nu tad tā arī vajag teikt, ārsts un zāles ir divas dazādas lietas:D
08.11.2012 13:55 |

Reitings 7497
aiii Jūs ar saviem plāniem, "kad pati varēšu nodoršināt", "kad pabeigšu studijas", "kad uztaisīšu karjeru", "kad būšu bagāta"...
bērnam vajag jaunu mammu, nevis tādu, kas aju būs pensionāre, kad nāks uz skolas sapulcēm...
08.11.2012 13:57 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
jo dzīvokli viņiem tāpat vecāki tagad apmaksā un turpinās maksāt neatkarīgi vai tur būs vēl 3 vai ne...

Lūk šo es gan neatbalstu - ja bērni sadomājuši "spēlēt pieaugušo dzīvi, tad nu tagad būtu tā kā īstais laiks pašiem sākt par visu domāt. Man tas neliekas normāli, ka vecāki uzturēs savus bērnus, kuriem jau pašiem savi bērni sadzimuši. Tiešī tā kā Carra saka - vecāki var atbalstīt bērnus (kaut vai nedēļā iedodot tos pašus LVL 10), bet ne nodrošināt viņiem dzīvi - t.i. neuzskatu, ka vecākiem pie šādiem apstākļiem jāīrē bērniem dzīvoklis.
Lolita, cilvēki dažādi - vieni iet tikai pie bezmaksas ārstiem, otri tikai uz privātpraksēm. Jā, biju domājusi arī zāles, visus pulverīšus un dzērienus.
Joprojām uzskatu, ka LVL 200 ir ĻOTI maz. Man gribētos saviem bērniem dot visu iespējamo, nevis knapināties tā kā tādam...
08.11.2012 14:01 |

Reitings 1021
Es uzskatu,ka tad,kad tas bērniņš piesakās un tad,kad tu ar to aprodi (nedēļa-2., mēnesis), tad tu gribot negribot meklē iespējas,lai tam savam murmulītimnodrošinātu visu vajadzīgo.
Okej, mēs tagad nedzīvojam diži zaļi, bet ja pieteiktos mazulis, tad es zinu 10%,ka ganmans v;irietis ietu meklēt kaut 5 darbu, gan es meklētu ko labāku, lai varētu dot visu,ko vien var savam mazajam.
Kad tu tiec nolikts fakta priekšā, tad tu tāpat mekē risinājumu jebkurā situācija.tad kāpēc,lai šī būtu citādāka?
nekad jau nebūs tā,ka būs viss. Vienmēr var atrast kaut ko ,kā pietrūkst,lai darītu to un to..tā jau nekad va neapprecēties, nedzemdēt, utt...
Es neesmu pret abortiem, bet šis nav bezcerīgs gadījums,lai izdzīvotu.Protams,ja ir vēlēšanās cīnīties par savu ģimeni un mazo.
08.11.2012 14:03 |

Reitings 3467
bērnam vajag jaunu mammu, nevis tādu, kas aju būs pensionāre, kad nāks uz skolas sapulcēm...

Jā, noteikti - tik jaunu, kurai pašai vēl visur jāņem līdzi sava mamma :D un, kura nevar savu bērnu pati 100% nodrošināt, jo vēl tikai mācās un dzīvo vecākiem uz kakla. Jauna mamma - tas nav arguments, lai tikai dzmdētu bērnus.'Saprātīgi cilvēki domā daudz tālejošāk.

Reitings 1021
*100% zinu,ka vīrietis ietu..

Reitings 40
Tu gribēsi bērnu, kad būsi nostabilizējusies, kad būs patstāvīga dzīvesvieta, kad uzkāpsi pa karjeras kāpnēm,kad puisim būs stabils darbs utt. - apsveicu, tas būs uz gadiem 35 vai pat vēlāk! :D

Ja draugs tevi atbalsta un ārkārtīgi priecājas par to, ja mamma nesaka nē, tad tu varēsi visu - pabeigt skolu, atrast darbiņu, izaudzināt lielisku bērnu! Šādas tādas grūtības dzīvē tikai ļauj mums pierādīt pašiem sev, ka mēs varam, varam visu un vēl vairāk!
08.11.2012 14:07 |

Reitings 1021
apsveicu, tas būs uz gadiem 35 vai pat vēlāk!

vai nebūs nekad :D
08.11.2012 14:09 |

10 gadi
Reitings 13809
Man liekas, ka jautāt te padomu diezin vai ir vērts, jo sievietes kas neatbalsta abortus teiks, ka labākais ir bērniņu paturēt, tās, kuras atbalsta - nepaturēt.
08.11.2012 14:12 |

10 gadi
Reitings 565
Aija, tu esi dīvaina. Tas, ka mani vecāki atbalsta, nenozīmē, ka man nav arī citi ienākumi. Un ar vecākiem tā bija noruna - ja tikšu budžetā, tad viņi man maksās "stipendiju" visus 3 gadus. Man bija stimuls vidusskolā mācīties un viņi arī ir daudz, daudz reizes laimīgāki, ka nav jāmaksā 100+ lati mēnesī, lai segtu studiju maksu. Un nav man vairs padsmit gadu, ka būtu jāņem sava mamma līdzi, pati tomēr arī kaut mazliet atbildu par savu dzīvi, vienkārši neesmu vēl tik ļoti patstāvīga, lai varētu iztikt bez vecāku palīdzības ne tikai finansiālā ziņā, bet arī, kaut vai, pārtikas ziņā - dārzeņi, konservējumi, augļi un tā tālāk. Un zini, nešaubos, ka es pabeigšu savas studijas bez problēmām un ar laiku izsitīsimies ar draugu tā, lai bez citu palīdzības varētu uzturēt savu bērnu. Paldies par taviem komentāriem, dēļ tavas aprobežotības man vismaz ir stimuls censties. Un tici man, mēs būsim daudz reiz laimīgāki, nekā tu - sēžot un gaidot "ideālo" brīdi. Man šis arī nav tas brīdis, kad gribēju bērnu, taču ja jau viņš ir pieteicies, tad acīmredzot tā tam bija jānotiek.
08.11.2012 14:12 |

Reitings 3467
Tu gribēsi bērnu, kad būsi nostabilizējusies, kad būs patstāvīga dzīvesvieta, kad uzkāpsi pa karjeras kāpnēm,kad puisim būs stabils darbs utt. - apsveicu, tas būs uz gadiem 35 vai pat vēlāk!

Un, ja arī uz 35 gadiem? Kas tad būtu? Manam bērnam vismaz būtu viss nodrošināts - kvalitatīvs apģērbs, jumts virs galvas, laba izglītība, dažādi pulciņi, utt. Piedodiet, es negribu būt rupja, bet ko vecāki var dot bērnam, ja uz ģimeni kopā sanāk tikai LVL 200. OK, kaut kāds ēdiens sanāks, humpalu apģerbs arī, bet gribētos taču daudz labāk, ne ta? ;)
08.11.2012 14:14 |

Reitings 40
Skudra - tad tu paturēsi mazulīti??
08.11.2012 14:16 |

Reitings 188
Reģ: 03.07.2012
Aija
+++
08.11.2012 14:18 |

10 gadi
Reitings 13809
Pag, es laikam kaut ko nepiefiksēju - dārzeņu ņemšana no vecākiem ir nepatstāvības pierādījums? Tad jau liela daļa, kuriem vecāki dzīvo laukos ir nepieauguši. Kaut gan mēs pelnam pietiekami, arī mana mamma dod mums gan dārzeņus, gan ievārījumu, gan viskautko burciņās. Jo viņa tā grib, un viņai tas sagādā prieku..

skudra, man prieks, ka izlēmāt par mazuli. Apsveicu! Lai brīnumskaists šis gaidīšanas laiks! :)

Reitings 3467
skudra, man prieks par tevi! Lai tev tiešām izdodas un tu neesi viena no tām 1000 ģimenēm, kura regulāri stāv pie soc.pabalstu izsniedzējiem.
Meitene, tu te prasīji padomu. Ja neesi gatava uzklausīt kritiku, tad nākamo reizi padomā pirms ko jautāt.
pati tomēr arī kaut mazliet atbildu par savu dzīvi
Piedod, bet neizskatās gan, jo kā jau pati teici vecāki tev maksā "stipendiju".

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
aiii Jūs ar saviem plāniem, "kad pati varēšu nodoršināt", "kad pabeigšu studijas", "kad uztaisīšu karjeru", "kad būšu bagāta"...

totāli piekrītu...

Arī tad ja viss ir.. karjera, skola pabeigta, nauda bla bla bla.. tas viss vienā dienā var pazust ( nu izglītība nē) bet nauda un darbs var... arī tad kad bērns jau ir piedzimis...

Man šķiet tikai normāli, ka vecāki savu iespēju un vēlmju robežās savus bērnus un mazbērnus uztur cik vajag... un tad kad viņi paliks veci un nevarīgi, tad tas viņiem nāks atpakaļ, tiks aprūpēti, pabaroti un veco ļaužu pamperi nomainīti.. nevis atstāti vieni kādā pansionātā ar apciemojumu 1 reiz gadā... :( Nezinu, man šķiet ģimenēm jā'but saliedētām, nevis katrma par sevi...

10 gadi
Reitings 565
šobrīd esmu pārliecināta, ka paturēšu. man nav iemeslu no viņa atteikties - bērna tēvu es mīlu, viņš bērnu grib, jumts virs galvas arī ir, atbalsts no radiniekiem arī.
08.11.2012 14:19 |

10 gadi
Reitings 565
Aija, piedod, tu esi dura. Izlasi vēlreiz topiku, es neprasīju, lai man dod padomus, paturēt vai nē. Es pie meitenēm vērsos ar noteiktiem jautājumiem. Un tici man, es nekur nestāvēšu.
08.11.2012 14:20 |

Reitings 40
Aija - vai tad cilvēks nevar strādāt pēc dekrēta atvaļinājuma? var un kā vēl var, tad var arī sākt pelnīt visam! Bērnam vislielākās kaprīzes sākas tad, kad viņš sāk iet skolā, līdz tam vēl ir 7 gadi, ko vecākiem cīnīties, meklēt labāk atalgotus darbus! Pirmajos dzimšanas gados bērnam ir pilnīgi vienalga, vai viņš tiek ģērbts humpalu drēbēs, vai dārgās zīmolu drēbēs....
08.11.2012 14:21 |

Reitings 1021
Aija. Tiešām. Dzem'de 50 gados,ja tev tā tīk. Tu vēl nezini vai līdz tiem 35 izdzīvosi, kur nu vēl zināt, vai tev maz pienāks tas īstais brīdis.
Manai mammai draudzene šitā gaidīj, gaidija..un kur viņa ir tagad? 1.5 istaba dzīvoklis, ne kaķa, ne vīrieša, ne rožas , ne kožas...menopauze jau liek par sevi manīt.
skaisti...
08.11.2012 14:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)