Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

medus kūka

 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
tātad no iepriekšējās diskusijas, pirmo reiz taisīju medus kūku, acīm redzami būs jāmet ārā. receptes ir tik daudz un dažādas, ka nezinu pēc kuras taisīt. pastāstiet kā jums izdodas tik smukus tos biskvītiņus ( vai kā viņus sauc ) uzcept? mani sanāca grumbuļaiņi un cieti, itkā cepu kā norādīts receptē. kā labāk to medu utt jaukt uzreiz kopā vai kā atsevišķi?

un tai krējuma masai labāk pielikt saldo krējumu vēl?
27.10.2012 22:46 |
 
Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
pēc tās receptes, ko es cepu (tagad gan precīzi nepateikšu), viņiem arī jāsanāk cietiem. lai nesanāktu grumbuļaini, jāsadursta ar dakšiņu. tad, kad tie biskvīti "savelkas" kopā ar pildījumu, tad viņi paliek mīksti.
27.10.2012 22:50 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Jāpiemin, ka šī meduskūka sanāk mīksta ar pufīgiem biksvītiem.

es daru tā: mīkstu margarīnu saputoju ar cukuru,pakāpeniski pievienoju medu un olas, tad miltus, kanēli un cepampulveri.
27.10.2012 22:50 |
 
Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
tb - pirms cepšanas jāsadursta ar dakšiņu, kad mīkla izrullēta un gatava cepšanai :D
27.10.2012 22:51 |
 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
sadurstīju ar dakšiņu, bet pagaidām izskatās, ka būs vāks :D rīt pagaršošu, bet lielas cerības nelieku, domāju rīt taisīt jaunu. bet izņemot jau no krāsns man ir grubuļaina un nesmuka tā virsma.
27.10.2012 22:51 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
nevajadzēja žēlot, bet gan pamatīgi sadurstīt!!!




Tā kā es cepu- biskvītu nedurstu, jo viņai jāsanāk pufīgai.
27.10.2012 22:53 |
 
Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
man grūti iedomāties, cik grubuļaina, jo viņai it kā nav jāsanāk pilnīgi gludai. pagaršo biskvītu - ja tas ir garšīgs, tad es domāju, ka viss būs ok, kad starp kārtām saliksi pildījumu..
27.10.2012 22:54 |
 
Reitings 660
Reģ: 12.02.2012
man ļoti interesē , kāda ir tās meduskūkas recepte, kurai biskvīts ir tumši, tiešām tumši brūns,.. pati vienmēr esmu taisījusi parasto, gaišo variantu.. :D
27.10.2012 22:54 |
 
Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
Chepinas bildē izskatās pēc tā varianta, ko es cepu un sanāk izcili, mm.
27.10.2012 22:55 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
avene - kad es cepu, tad arī sanāk cieta un grumbuļaina

kad savelkas ar pildījumu(manā gadījumā krējums+cukurs+želatīns), tad ir skaisti, mīksti, garšīgi biskvīti :)
27.10.2012 22:55 |
 
Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/tortes-un-kukas/viramates-medus-kuka/
vnmr taisu pēc šīs metodes, sanāk maiga, slulīga un ļooti garšīga
27.10.2012 22:56 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
Chérie - tumšais biskvīts sanāk, ja mīklu vāra.. :)

piemēram: http://www.sieviesuklubs.lv/receptes/kukas/medus-kuka-taschinka/
27.10.2012 22:56 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Ja tev Chérie ir recepte, kur piens, cukurs, medus u.c. sastāvdaļas ir jākarsē, tad jo ilgāk karsēsi, jo mīkla būs tumšāka, tieši tā pat kā piparkūkām ;)
27.10.2012 22:57 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Ahh, man siekalas tek!

Ir kāda kūka, kuru var pagatavot , neizmantojot cepeškrāsni?
27.10.2012 22:57 |
 
Reitings 660
Reģ: 12.02.2012
o paldies Laviize ! :)
27.10.2012 22:58 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Queen piemēram sierakūka, selgas cepumu kūka

ņammmm
27.10.2012 22:59 |
 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
Queen , cepumu kūka, siera kūka :)
27.10.2012 23:00 |
 
Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
sadurstīju, bet man sanāca vienkārši krimināla :D eh, rīt būs dublis nr2 :D
27.10.2012 23:01 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Tu vienkārši ņem un tos burbuļus ar karoti saplacini, smērē iekšā krēmu un ēd... tici man, kad ēdīs, būs vienalga ko un kā tu tur darīji :p
27.10.2012 23:02 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Kādā veidā °siera kūku var bez cepeškrāsns?
27.10.2012 23:03 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits