tātad no iepriekšējās diskusijas, pirmo reiz taisīju medus kūku, acīm redzami būs jāmet ārā. receptes ir tik daudz un dažādas, ka nezinu pēc kuras taisīt. pastāstiet kā jums izdodas tik smukus tos biskvītiņus ( vai kā viņus sauc ) uzcept? mani sanāca grumbuļaiņi un cieti, itkā cepu kā norādīts receptē. kā labāk to medu utt jaukt uzreiz kopā vai kā atsevišķi?
un tai krējuma masai labāk pielikt saldo krējumu vēl?
pēc tās receptes, ko es cepu (tagad gan precīzi nepateikšu), viņiem arī jāsanāk cietiem. lai nesanāktu grumbuļaini, jāsadursta ar dakšiņu. tad, kad tie biskvīti "savelkas" kopā ar pildījumu, tad viņi paliek mīksti.
sadurstīju ar dakšiņu, bet pagaidām izskatās, ka būs vāks :D rīt pagaršošu, bet lielas cerības nelieku, domāju rīt taisīt jaunu. bet izņemot jau no krāsns man ir grubuļaina un nesmuka tā virsma.
man grūti iedomāties, cik grubuļaina, jo viņai it kā nav jāsanāk pilnīgi gludai. pagaršo biskvītu - ja tas ir garšīgs, tad es domāju, ka viss būs ok, kad starp kārtām saliksi pildījumu..
man ļoti interesē , kāda ir tās meduskūkas recepte, kurai biskvīts ir tumši, tiešām tumši brūns,.. pati vienmēr esmu taisījusi parasto, gaišo variantu.. :D
http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/tortes-un-kukas/viramates-medus-kuka/
vnmr taisu pēc šīs metodes, sanāk maiga, slulīga un ļooti garšīga
Ja tev Chérie ir recepte, kur piens, cukurs, medus u.c. sastāvdaļas ir jākarsē, tad jo ilgāk karsēsi, jo mīkla būs tumšāka, tieši tā pat kā piparkūkām ;)