Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ķirbju zupa.

 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Lūdzu iesakiet kādas labas ķirbju zupu receptes.

Tā kā priekš Helovīnie nopirku ķirbi grēbšananai kaut ko veselīgu vēlos pagatavot.

Varbūt kādai ir kāda īpaša receptīte?:)
21.10.2012 16:47 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Manējā - biezzupa
Novāri nelielā ūdens daudzumā gabaliņos sagrieztu ķirbi (lai nav tik izteikta, var pielikt ziedkāpostu) tā ka pats jūk ārā, vāroties pieliec 2-3 ingvera šķēlītes, saber piparus pēc garšas (man šī zupa garšo asa) un sablenderē ar pienu vai saldo krējumu un uzvāri atkal, lai uzmet burbuli. Sev un citiem pasniedz ar pārkaisītām ķirbju sēkliņām
21.10.2012 17:00 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Samāra un cik aptuveni ilgi ķirbis jāvāra??

Pirmo reizi pati taisīšu ķirbju zupu.. un ja cienāju citus nekādā gadījumā šis process nedrīkst izgāzties. Līdz šim pati esmu vārījusi tikai dārzeņu zupu (bez gaļas) vai parastās saļankas un jebko no burkām.
21.10.2012 17:09 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ķirbja grebšanas procesā jau nekas dižs ēdams neradīsies.
Iztīrīsi jau pamatā to vidiņu, ko neēd un tik cik acīm un mutei vajadzēs.

Mana ķirbja zupa orientējoši - vesels mazs ķirbis (vismaz 20cm diametrā), pāris kartupeļi, pāris burkāni, pus pāksts čili pipara - to visu nedaudz apcep un tad vāra mazā ūdens daudzumā, līdz izšķīst. Sablenderē un pievieno kausēto sieru (ar saldo krējumu arī var gatavot, bet nav tik garšīgi). Citreiz beigās pievienoju arī garneles.
21.10.2012 17:09 |
 
Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
ķirbis ir diezgan ilgi vārāms, tā ka ar karoti paspiežot jūk ārā, kādas 40 min, jo mazākos gabalos griezīsi, jo ātrāk būs. Ja gatavo viesiem vari novārīt ķirbi, atstāt, un īsi pirms pasniegšanas sablendēt. Un sēklas, protams pirktās, nevis tā paša ķirbja :D
21.10.2012 17:11 |
 
Reitings 161
Reģ: 06.09.2011
dievinu ķirbju zuppu, laba recepte minēta, tikai pasniegt vajag ar nelielu putukrējuma cepurīti apbirdinātu ar mandeļa skaidiņām (tās kuras dekorācijai) un nedaudz smalki sakāpatiem zaļumiem (ideāli ar pētersiļie) .... ***
21.10.2012 17:15 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es griežu ķirbi mazos galabiņos, izvārās ļoti ātri. Sāk jukt ārā ātrāk, kā kartupeļi.

Biezzupās svarīgi ir nepieliet pārāk daudz ūdeni.
Pie tam, ja neesi pārliecināta, atrodi internetā kādu recepti un pieturies pie tās. Receptes pieejamas ļoti daudz
21.10.2012 17:17 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Nu tas ķirbis ko nopirku tāds milzīgs..


womankind par sēkliņām zināms :D
21.10.2012 17:30 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits