Studiju stress?

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
Droši vien, ka visas reiz ir piedzīvojušas. Bet kā jūs tikāt tam pāri, vai vienkārši skandinot pantiņu, ka viss reiz pāries un nāk labāki laiki?

Es mācos to, ka man patiešām patīk, es mācos sev, jo man tas interesē, nezinu, ko pēc tma ar to darīšu, bet izdomāšu, jo gribu zināt to, ko man māca.
Bet šogad mācības ir vienkārši tādā ritmā... es nespēju, ir priekšmeti ar mājasdarbiem ( ne vienkārši atrisināt uzdevumu, bet analīzes un entajām lapām ar visām figurām, kas paņem daudz laika) plus tiem pašiem priekšmetiem un katru lekciju ir jāsagatavojas izlasot grāmatas paragrāfus ( ap 50 lpp katru ned) un tad vēl pa virsu uzliek kontroldarbu! Un katram otrajm priekšmetam tā. Es man liekas esmu sākui bibliotēkā dzīvot.

Sūds ar to,bet ar visu stressu es netieku galā, esmu visu laiku panikas stāvoklī, neēdu, neguļu, nespēju atslēgties.
Draugi saka, lai izdaru darbu un pēc tam atpūšos, bet es nevaru atslēgties, atpūtas brīžos joprojām esmu stresā par kalniem neizdarītajiem vai lpp, kuras būtu jālasa un tā dienu no dienas, nedēlu no nedēļas.

es neesmu laimīga, es neesmu priecīga, esmu dusmīga, nīgna, viegli aizkatināma un saraudināma. es sev nepatīku un nezinu kāda jēga šitā dzīvot.

Un es mācos sev!!! To, kas man patīk!!

Saprotu, ka nespēju sevi ielikt šādas sistēmas rāmjos, ka spēju strādāt progresīvi tad, ja ja nav spiediena par termiņiem un tas nemaz nenozīmē, ka strādāju lēni.

Ko man darīt?? Mest pie malas studijas? un ko tad? Turpināt šādā garā un cerēt, ka eksāmenus nokārtošu, ka fināla darbi tiks uzrakstīti sekmīgi, pat ja tā būs tiki atrakstīšana?
tad kāda jēga no mācīties sev, ja beigās tikai eksistēju ar savu izvilkto sekmīgo atzīmi, ne uztaisot darbu un iemācoties tā, kā es vēlos!

Esmu izmisusi un katra diena liekas kā pēdēja!
palīdziet ar padomu.

p.s. paņemt brīvdienas, kaut dienu un atpūsties nespēju, ir tāda vainas apziņa par nepadarīto, ka graužu sevi nost un nav ne atpūta ne prieks par to.
p.s.s. pat šo brīdi izmantojot, lai uzrakstot šeit ...
18.10.2012 11:58 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man viens paziņa studē maģistratūrā ķīnā, ķīniski. Arī sākumā bija "neēd, neguļ, nespēj atslēgties" situācija. Un nekas - dzīvs.

Cīnies! No viņa pieredzes varu teikt, ka paliks vieglāk tajā brīdī, kad sāksi franciski ātrāk lasīt. Un tas notiks diezgan drīz.

Būs labi. Vismaz iegūsti labu, KVALITATĪVU izglītību. Pie mums LU 50 lappuses katrā priekšmetā ir jāizlasa pa visu gadu. Un tad brīnamies, kāpēc mūsējie nekotējas darba tirgū.
18.10.2012 14:20 |

10 gadi
Reitings 1915
Reģ: 23.04.2011
Šobrīd mans studiju stress saistīts ar prakses tuvošanos. Un diplomdarba rakstīšanu, kam būs atvēlēts tikai viens brīvs mēnesis.
18.10.2012 14:39 |

Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
pasaule, neņem ļaunā, bet Tavas diskusijas esmu ievērojusi kā diezgan depresīvas, respektīvi, man ir radusies sajūta, ka Tu uz lietām skaties diezgan drūmās krāsās. Pieļauju, ka arī šoreiz vaina nav tieši sarezģītajās studijās, bet attieksmē pret dzīvi :)
Pamēģini novērtēt savu brīvo laiku, iespēju būt kopā ar mīļoto cilvēku... Neļauj stresainām domām izbojāt Tavu dzīvi, jo, galu galā, dzīve sastāv no daudz vairāk lietām kā tikai studijas un pienākumi. Mēs dzīvojam vienreiz ;)
18.10.2012 14:57 |

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
Royalty

Piekrītu, neesi pirmā, kas man saka, ka esmu negatīvi noskaņota. Piekrītu un gribu mainīties, bet kā? Nevaru tagad visu lietu vidū pēkšni smaidīt un teikt, ka viss būs labi, ja no pieredzes zinu, ka šādi tikai viss vēl sliktāk kļūst, protams to sliktāk ir iespējams izdzīvot, bet vai ir patīkami pēc tam redzēt savu kļūdu visu laiku velkamies līdzi, šobrīd cenšos no tā izvairīties meklējot kā tik galā ar šo stulbo stress. Kā ņemt studijas vieglāk, ja šobrīd tā ir visa mana dzīve un no tā atkarīgs, kur es būšu pēc gada.
Mīļotais cilvēks nav blakus, bet citā valstīt, tuvākā iespēja redzēties biežāk, ja es nokārtoju šo gadu un iegūstu erasmusu.

And we are back to the stress road, jo visas manas izvēles un nākotnes ir atkarīgas vai es nokārtoju šo māčibu gadu, Kā jau teicu, izdzīvošu, ja nenokārtošu, bet... laimīga nudien nebūšu.

Kā lai iegūst pozitīvu attieksmi?

Vasaras periodos, vai cilvēki, kuri mani nesatiek ikdienā, uzskata mani par miss saulestariņu, jo visu laiku smaidu un smejos. Kā lai to savienoju ar studijām?
19.10.2012 10:46 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
tu pati esi izdarījusi tādu izvēli. piemēram, es nekad tādu izvēli neizdarītu. man veselība un būt kopā ar mīļajiem ir daudz nozīmīgāk
19.10.2012 21:40 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
tev vel nav gruti, jo tev ir laiks prieks diskusijas cosmo! tik daudz sarakstiji...
manir bijis ta,ka nav laika ne est, ne gulet, un neesmu ne mirusi, ne izkamejusi!
19.10.2012 21:46 |

Reitings 282
Reģ: 18.05.2012
pasaule, man šķiet, ka saprotu un zinu Tavu sajūtu. es arī gribēju ieteikt akadēmisko, bet saprotu, ka tas nav iespējams. es Tavā vietā izbaudītu un svinētu tos mazos mirkļus, kas ir pieejami - pavadītu laiku ar puisi, izbaudītu ēdienu, garšīgu kafiju no rīta, nu kaut kā tā :) un paralēli, lai izvilktu šo gadu palietotu kādus dabīgus nomierinošos līdzekļus. ja tas ir tas, ko patiešām vēlies mācīties, tad arī pašam mācību procesam vajadzētu būt maksimāli patīkamam, protams, ne apjomiem
19.10.2012 22:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits