Ja vēlies studēt UK, tad td naudu saņemsi easy, ja vien tiksi kārotajā UNI vai koledžā. un tu vari strādāt arī 40 h nedēļā, pilnu slodzi, muļķības, ka nevar.
Pati nedēļu nostudēju full time, un tgd pārgāju uz part-time. Arī kredīts pārmainījās. No šī gada var arī part-time dabūt studiju maksai kredītu, kuru tev būs jaatdod, kad pelnīsi vairāk kā 21 000 gadā.
Ja nevari izlemt par LV un gribi UK, iesaku braukt, atrast darbiņu un visu varēši savienot, ja ne vienmēr var izvēlēties part-time, ja protams nauda nav tik svarīga, tad jau var arī nestrādāt.
visu par finansēm vari palasīt te: http://www.direct.gov.uk/en/EducationAndLearning/UniversityAndHigherEducation/StudentFinance/StudentsFromOtherEUCountries/DG_065322
Tikai uz UK Uni tev laicīgi jāpiesakās, man kkas liekas ka bija ap janvāri, iečeko www.ucas.co.uk, ja pieteiksies full-time, tad tikai caur to tev viss būs jādara.
Bet nu es studēju šobrīd to pašu ko LV, lai mans grāds izskatītos jēdzīgāk. Jo tomēr UK izglītība UK tirgū ir konkurētspējīgāka, lai gan ne visos gadijumos, protams :)
Veiksmi izvēlē.
Es savu LV augstskolas izvēli nožēloju, bet nu pēc pus gada ceru, ka iegūšu savu grādu, bet nu ceru, ka izdarīsi pareizo izvēli, savus mērķus esmu sapratusi tikai tagad :)