Veģetārietes stāvoklī.

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Sveikas meitenes.
Šodien mani pārņēma dīvains jautājums.
Esmu vēl jauna par precēšanos,bērniem īpaši nedomāju, bet šodien sāku domāt, kādreiz jau gribēsies bērnus, bet vai tas, ka esmu veģetāriete 10 gadus (ēdu zivis,olas) spētu ietekmēt grūtniecību? Saprotu var lietot vitamīnus utmldz. bet vai tad jau var nebūt par vēlu?
Es jau n-tos gadus cīnos ar nogurumu, kaulu krakšķēšanu un visāda citāda dzelzs trūkuma organismā sekām, bet es neciešu gaļu, man tā negaršo un viss....
Bet iespējams,ka nemaz nav izvēles, jālieto un viss. Nu pieredzi/dzirdēti stāsti :) !
10.10.2012 19:16 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
Iepriekšējais komentārs bija adresēts lietotājam Etiķete
11.10.2012 20:22 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Etiķete, vēlies arī pamatot, kādēļ ne? Interesanti, ka tās, kuras ēd gaļu, redz tikai tās labās īpašības, taču sliktās izvēlas ignorēt... Gaļa, pirmkārt, ir ļoti smaga kunģim. Nav mums asu ilkņu, kas nozīmē, ka neesam radīti tās ēšanai (jā, toties cilvēkam ir smadzenes, lai iedomātos audzēt lopiņus, taču diez vai Māte Daba to tā bija paredzējusi). Otrkārt, mūsdienās dabūt labu gaļu pilsētas apstākļos ir teju neiespējami. Jā, visādas karbonādes un steiki, protams, ir gardi, taču, ja skatās to no citas puses... cik gan hormonu un papildvielu tika lietots, lai tā gaļa garšotu maksimāli labi pie maksimāli zemām izmaksām.
Pavisam citāda kvalitāte ir to lopiņu gaļai, kuri tiek baroti tikai ar augstvērtīgu barību un katru dienu masēti, lai panāktu perfektu muskuļu un tauku balansu. Tāda steika dēļ pat es mēģinātu sevi pierunāt to apēst, jo gaļa taču ir laba. :)
11.10.2012 20:26 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ja tu ēd zivis, tad pat nesauktu tevi par veģetārieti, tas ir pirmkārt(tā pat visus tos, kas pa retam uzēd tikai vistu, otrkārt, aizej pie dietologa, lai sastāda ēdienkarti, nebūs jālauza galva, ka uzņem kaut ko par maz, maksā ap 20ls.
11.10.2012 20:34 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
salome - man gan ir asi ilknji. lol. un tie zobi aug pareizajaa vietaa un pareizaja formaa, tikai vinji ir bik garaaki par paareejiem un ar smailiiti.

vegitaaram uzturam ir viena probleema muusdienaas, jo paartika nav dabiiga, ir geneetiski modificeeta, 100x paarstraadaata taa,ka no vitamiiniem paari nekas nav palicis. lai uznjemtu dzelzi un veel dazus galvenokaart galjaa sastopamas vielas, ir jaauznjem liels daudzums daarzenu. tik ja paartika nav biologiska, tur pat 1 tonna nepaliidzees. toties galja pat peec visas apstraades nepiecieshamo daudzumu organismam saturees 100g produkta.

sceptid - aizej un pastaasti tad to vilkam, kursh medii trusiiti, ka nedriikst, jo trusiitim saapees.
11.10.2012 20:35 |

Reitings 13796
Nevajag te mēģināt pierādīt, ka ēst vai neēst gaļu ir pareizi/nepareizi! NAV zinātniski pierādīts, ka kāds no šiem uztura ceļiem padara mūs mazāk veselīgus(gan gaļēdāji, gan veģetārieši ir VESELI), tie vienkārši ir dažādi dzīves ceļi, nevajag biedēt, klausīties šausmu stāstos, ka nomirsi, ja neēdīsi gaļu, tāpat nevajag sākt stāstīt par ilkņiem, tāpat varam filosofēt, ka tu savu dārzeni LV nevari izaudzēt, tātad neesi pelnījusi ēst un tādā garā, vienkārši katram ir savs ceļš, nav vienota un pareiza. Un Jēzus, protams, ka bērns būs vesels, ja mātei ir galva uz pleciem un viņa sakārto perfekti savu bez gaļas ēdienkarti.
11.10.2012 20:39 |

Reitings 9169
_paris - beerna veseliiba ne vienmeer atkaraajaas no maates domaashanas un dziivesstila. to teikt patiesiibaa nav jauki, tas ir riebiigs sabiedriibas stereotips, kas soda maati par beerna veseliibas probleemaam, pie kuraam vinja varbuut nemaz nav vainiiga.
cik sievietes peec tam mokaas visu dziivi ar sirdsapzinjas paarmetumiem par to, ka varbuut kaut ko neizdariija kaa vajag, lai gan dzeera vitamiinus, eeda pareizi un preciizi sekoja aarsta noraadiijumiem. un cik reizju narkomaaneem - tuseetaajaam beebis piedzimst pilniibaa vesels. 50% ir tas, ko maate pati dara, lai beerns buutu vesels, otrs 50% paliek liktenja rokaas.
11.10.2012 20:48 |

Reitings 5709
Protams, ideāls uzturs nebūs, ja pirks importētos augļus un dārzeņus... Manuprāt, svarīgi ir atrast to, kas der un katram tas "kas der" ir citāds. Mans vīrietis, piemēram, nespēj iedomāties savu dzīvi bez vistas, vecmamma ir kā traka uz jebkādā veidā pagatavotiem kartupeļiem, es, savukārt, absolūti dievinu tomātus... Laika gaitā jau var izfiltrēt, kas savam organismam der un tas arī ir, manuprāt, pareizākais ceļš.
11.10.2012 20:50 |

Reitings 13796
krista - arī taisnība, bet šeit jautājums bija par uzturu un cik tas kā tu saki atkarāsies no tā, viņa var izdarīt daudz. Protams, ka gadās dzīvē traģēdijas, pati pirms pāris dienām uzzināju, ka vienai no manas ģimenes bērns nomira burtiksi uzreiz pēc dzemdībām, darīja visu ut.t., bet nu dzīve paliek dzīve, tā ir.
11.10.2012 20:52 |

Reitings 131
Piedod, krista, bet atļaušos norādīt, ka tu esi daudz smagas muļķības sarakstījusi.

vegitaaram uzturam ir viena probleema muusdienaas, jo paartika nav dabiiga, ir geneetiski modificeeta

Lai arī nedomāju, ka ģenētiski modificēta pārtika automātiski ir kaut kas slikts, tomēr jānorāda, ka Eiropas Savienībā cilvēku uzturā tā netiek lietota, to kontrolē likums. Cita lieta, ka ģenētiski modificēta ir pilnīgi legāla lopbarībā. Līdz ar to praktiski vienīgais veids, kā ēst ģenētiski modificētu pārtiku, ir ēst gaļu, pienu un olas.

100x paarstraadaata taa,ka no vitamiiniem paari nekas nav palicis

Vairumu vitamīnu eksistenci pārstrāde neietekmē. Par to var viegli pārliecināties uztaisot analīzes ēdienam, kuras tev ir pašai iespēja apskatīties datu bāzē, kur ir norādīta uzturvērtība gan pārstrādāties, gan nepārstrādātiem produktiem. Nerunājot jau nemaz, ka šai sakarā problēmas var būt tieši gaļēdājiem, nevis veģetāriešiem, jo gaļu ēst neapstrādātu būtu veselībai ļooti bīstami. Vai tu pati ēd jēlu gaļu un ādu arī vari pārkost ar saviem ilkņiem?

lai uznjemtu dzelzi un veel dazus galvenokaart galjaa sastopamas vielas, ir jaauznjem liels daudzums daarzenu. tik ja paartika nav biologiska, tur pat 1 tonna nepaliidzees. toties galja pat peec visas apstraades nepiecieshamo daudzumu organismam saturees 100g produkta.

Tagad aizej uz datu bāzi un paskaties, kādas muļķības esi uzrakstījusi. Piemēram, cūkgaļa 100g produkta satur 0.6 gramus dzelzs http://nutritiondata.self.com/facts/pork-products/7352/2 , kamēr melnās pupiņas 100g satur 5 gramus dzelzs. http://nutritiondata.self.com/facts/legumes-and-legume-products/4283/2 Tātad pupiņas dzelzi satur aptuveni 8 reizes vairāk.

aizej un pastaasti tad to vilkam, kursh medii trusiiti, ka nedriikst, jo trusiitim saapees.

Kāpēc? Kad vilks izvaros kādu savu sugas brāli, tad man arī būs viņam kaut kas jāstāsta, ja vien neatteikšos no sava uzskata, ka saprātīgai būtnei - cilvēkam, kura spēj izdarīt morālas izvēles, nevajadzētu izvarot? Neurnājot jau par tādu niansi, ka vilks nogalina izdzīvošanai un nerada citiem sāpes visa mūža garumā, atšķirībā no cilvēka, kurš to dara tikai baudas dēļ, lai arī viņam atšķirība no vilka dažādas alternatīvas.
11.10.2012 20:53 |

Reitings 13796
sceptid daudz taisnības, bet nav vērts te to skaidrot, jo tās ir pretējas puses, kas nevēlās viena otru saprast un atradīs jebkādus ieganstus savai taisnība. Pēc būtības, es kaut kur sirdī jūtu, ka novākt lopus, noēst viņus un pēc tam glaudīt kaķi, jo viņam ir veicies dzīvē nebūt manā ēdienkartē, ir mazliet amorāli, tāpat kā sataisīt grūtu govi, atņemt teļu un dzert govs pienu, bet, bet, bet tomēr es to visu daru.
11.10.2012 20:59 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Es nepamatošu neko, jo tas ir tikai mans uzskats. Uzskatu,ka gaļa ir nepieciešama un pākšaugi to neaizstās. Nekad nekļūšu par veģānu/veģetārieti, tikai tāpēc,ka ēdot gaļu, jūtos labi, un sev to muļķīgu uzskatu dēļ ēst neaizliegšu.
Nesaprotu tikai iemeslu, kāpēc ir jāatsakās no gaļas? Veselības uc. slimību dēļ OK,kas saitītas ar ēšanu, bet ne jau tā pat vien.
11.10.2012 21:01 |

Reitings 3685
Es diemžēl Tavus atzinumus un zinātnieku pētījumus nemaz nelasīju, jo palieku pie sava.
11.10.2012 21:02 |

Reitings 13796
Etiķete - nu ir reizēm cilvēki, kam ir žēl novākt dzīvniekus un vēl ntie ētiskie, reliģiskie apsvērumi, tik tiešām.
11.10.2012 21:03 |

Reitings 5709
Etiķete, tāpat vien jau diez vai kāds atsakās.. Lai gan, tas jau tāpat, kā, piemēram, neēst sēnes, jo negaršo. Ir taču cilvēki, kam vienkārši negaršo gaļa, kā, piemēram, tēmas autorei...

Reitings 7596
ja man aarsts pateiktu ka galju jaaeed lai beerns piedzimtu vesels,es momentaali saaktu eest galju bet taa dziivoshu tik ilgi kamer vareshu lieliski iztikt arii bez galjas :)

Reitings 7743
Ne visi cilvēki var sākt ēst to, no kā jau labu laiku bija atteikušies, ir cilvēki, kuri neēd kko, nevis tādēļ, ka tāda mode, bet reāli nevar iekšā dabūt. Pati zinu kā tas ir, ka vajag, bet nevar ne kumosiņu norīt pat ar varu.
11.10.2012 21:08 |

Reitings 131
_paris
Ja pieņemam, ka es esmu vienā no pretējām pusēm, tad es gan vēlētos saprast, ka es kļūdos. Tomēr, ja paskatās, kādus argumentus te piedāvā dzīvniekēšanas atbalstītāji, piemēram, piesauc vilku, kurš ēd dzīvniekus, tad pie tik vājas argumentācijas nekādas kļūdas nesaskatu.

bet, bet, bet tomēr es to visu daru.
Es jau arī neapsprieži personīgi, cik kāds no mums ir morāls vai amorāls, es vērtēju rīcību, nevis rīcības veicēju. Es personīgi arī daudz ko nedaru īsti morāli pareizi, bet tāpēc jau nesāku kaut kā to racionalizēt, lai pats sev liktos labāks kā esmu, vai arī teikt, ka nav jēgas par to runāt, strīdēties un motivēt mūs uz to morāli labāko izvēli.

Etiķete
Nesaprotu tikai iemeslu, kāpēc ir jāatsakās no gaļas?
Vispār es jau būtiskāko minēju. Iemesls ir neradīt citiem ciešanas bez nekādas nopietnas vajadzības. Bez tam iemesli ir arī samazināt kaitējumu videi, resursu patēriņu un līdz ar to mazināt badu pasaulē un citas ar to saistītas problēmas, kā arī vēl virkni citi mazāk svarīgi iemesli.

Es diemžēl Tavus atzinumus un zinātnieku pētījumus nemaz nelasīju, jo palieku pie sava.
Nu ja - ignorance is bliss...
11.10.2012 21:13 |

Reitings 9169
sceptid - jaa, es eedu jeelu galju! un garsho! un es galju eedu nevis baudas deelj, bet izdziivoshanas deelj, kaa to ir dariijushi mani senchi desmitiem tuukstoshu gadu garumaa. bariibas kjeedee nav nekas amoraals! tik cilveeks peedeejaa laikaa ir "saspiedies" un saacis iet pret dabu ar visaadiem celibaatiem, dieetaam, pashnaaviibaam un paareejaam nedabiigajaam lietaam. cilveeks tas pats dziivnieks vien ir, tas ka vinjsh ir speejiigs domaat, vinju nepadara par kaut ko pilniibaa savaadaaku, jo instinkti un pamatvajadziibas ir taas pashas, kas citiem zveeriem.
11.10.2012 21:17 |

Reitings 3685
Nu jā, protams ir
:D :D :D :D
11.10.2012 21:18 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Meitene prasu padomu, bet daži "labi" gaļēdāji te klāsta savus uzskatus! wtf
11.10.2012 21:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits