Veģetārietes stāvoklī.

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Sveikas meitenes.
Šodien mani pārņēma dīvains jautājums.
Esmu vēl jauna par precēšanos,bērniem īpaši nedomāju, bet šodien sāku domāt, kādreiz jau gribēsies bērnus, bet vai tas, ka esmu veģetāriete 10 gadus (ēdu zivis,olas) spētu ietekmēt grūtniecību? Saprotu var lietot vitamīnus utmldz. bet vai tad jau var nebūt par vēlu?
Es jau n-tos gadus cīnos ar nogurumu, kaulu krakšķēšanu un visāda citāda dzelzs trūkuma organismā sekām, bet es neciešu gaļu, man tā negaršo un viss....
Bet iespējams,ka nemaz nav izvēles, jālieto un viss. Nu pieredzi/dzirdēti stāsti :) !
10.10.2012 19:16 |

Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
Es gan uzskatu, ka nav taisnības šajos pretējos viedokļos. Jo nevar nosodīt gaļēdājus - tikpat labi tas kaķis arī ir ļauns, ka pelī nokāva. Un arī veģetāriešiem ir sava daļa taisnības. Jo arī dabā dzīvnieki ir gaļēdāji un tādi kā zirgi, kuri ēd auzas. Domāju katram cilvēkam ir savādāk. Vājākam organismam vajag to gaļu, stiprāks var iztikt ar olām vai ko tur nu vēl var ēst - dārzeņiem vai zivīm utt.
12.10.2012 16:34 |

Reitings 500
vnk strīdēties sanāk pašas strīdēšanās pēc.

atbildot autorei, manuprāt, ja tev ir veselības problēmas tad jāmeklē kāds risinājums. jo protams, ka bērns nebūs tādā drošībā krakšķošu kaulu organismā kā piem., bērns kuru iznēsā veselīga sieviete.
12.10.2012 16:36 |

Reitings 500
sceptid

Bet ko iesākt cilvēkam, kurš bez gaļas nesaņem pietiekoši vajadzīgās vielas, lai veselīgi dzīvotu? Vai cilvēkam jāatdod sava dzīvība par dzīvnieka dzīvību? Uzskatu, ja nav citas iespējas, tad ēst gaļu - tā ir iekārtots.
12.10.2012 16:39 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Anna, vajadzīgās vielas iespējams uzņemt arī, neēdot gaļu. (Pie tam tā vēl izvairoties no kaitīgām un nevajadzīgām vielām, kas nenovēršami nāk līdzi gaļai). Tas gan sākumā prasa vairāk piedomāt pie tā, ko ēd. Būt veģetārietim esošajā pasaulē ir mazliet sarežģītāk, nekā būt tādam, kas uzturā lieto arī gaļu. Ne visi ir gatavi veltīt vajadzīgo laiku un resursus, lai ēstu pareizi. Nopirkt cīsiņus var vienkāršāk un lētāk, nekā nopirkt ciedru riekstus.
Lai gan piemērā par kaķi ir sava patiesība, tomēr kaķis nav ļauns. Kaķim nav sirdsapziņas, tādēļ tas nevar sagrēkoties pret to. Kaķis dzīvo morāli tīru un neaptraipītu dzīvi, jo nespēj atšķirt labu no ļauna.
Savukārt cilvēki to spēj. Un, ja vien gribētu, spētu izvairīties no tā sīkā riebeklīguma (tas nav ļaunums, - tas ir kas daudz nicināmāks par ļaunumu), kura rezultātā vairumā fermu lopi savas dzīves pavada nepiemērotos apstākļos (ierobežotas kustības, neveselīga pārtika, kas veicina tikai ātrāku nobarošanos, bez normālām kontaktu iespējām ar kopējiem vai citiem lopiem).
12.10.2012 17:04 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
christina234 - asinsgrupu diēta ir zinātniskā fantastika, kam nav absolūti nekādu pierādījumu, tas ir pieņēmums.
12.10.2012 19:48 |

Reitings 500
zaptesburka, bet autorei acīmredzot tas neizdodas. turklāt ja salīdzīna, fiziski, kaķi ar cilvēku, tad kaķis neēdot gaļu piem., ātri vien paliks vārgulīgs. iespējams arī cilvēkam tā ir. Nedomāju, ka ēst gaļu ir ļaunums vai riebeklība. Jā grēcīgi tas varbūt ir, bet atzīstiet - sekss pēc būtības arī ir grēks...

ps. Cīsiņos nav gaļas :D
12.10.2012 21:30 |

Reitings 4343
Anna, 1) nē, cilvēks var iztikt bez gaļas - tas, ka diskusijas autorei ir problēmas, nozīmē tikai to, ka viņai nav izdevies sabalansēt savu uzturu, tomēr to ir iespējams izdarīt arī bez gaļas iekļaušanas tajā (ir citi produkti, kas dotu vajadzīgās uzturvielas); 2) izlasi vēlreiz, par ko teicu, kas ir riebeklība (slinkums skaidroties par to, ko nemaz neesmu tā rakstījusi); 3) to par "sagrēkošanos pret sirdsapziņu" (kas bija ļoti brīva un neprecīza šo jēdzienu lietošana no manas puses) teicu vispārīgi, - nevis par gaļas ēšanu, bet gan par cilvēkiem piemītošo ļaunumu kā tādu un to, kāpēc cilvēks no kaķa tomēr atšķiras (jā, mana kļūda, ka nepaskaidroju, saprotu, kāpēc radies pārpratums), 4) par cīsiņiem un ciedru riekstiem tas bija ļoti novienkāršots piemērs lai ilustrētu manu domu.
12.10.2012 21:46 |

Reitings 500
Sapratu
12.10.2012 21:51 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
bet cilveeks jau arii atskiraas no govs, aitas vai trusha, kas grauzj tik zaljbariibu. ;) un iztikt jau var bez galjas, ne gluzi mirs nost, bet var gaidiit veseliibas probleemas un organisms nebuus tik speeciigs. var teikt ko grib, bet galjaa ir specifiskas vielas ,kuras citur nevar uznjemt pietiekamaa daudzumaa un kvalitaatee, jo neuzsuucaas pietiekami vai fiziski nevari tik daudz apeest. starp citu, zinu cilveekus, kam tieshi zaljbariibas eeshana rada probleemas - veeders puushaas un smaguma sajuuta. viena paziistamaa sitaa domaaja aizrauties ar vegetaarismu - peec gada atmeta ar roku un beidzaas probleemas ar veederu.
12.10.2012 21:54 |

Reitings 9169
un ja jau galja ir tik nepiemeerota cilveekam, kaapeec tad nav nevienam alergijas uz to? toties ir alergija uz moluskiem, daarzenjiem, riekstiem, miltu izstraadaajumiem utt? tak uz pamatbariibu alergijai it kaa nevajadzeetu buut - nav dzirdeets, ka trusiem buutu alergijas uz zaales stiebriem vai putniem uz seeklaam.
12.10.2012 21:59 |

Reitings 4343
Krista, kuras ir tās vielas, kuras cilvēka organisms nespēj ne pats sintezēt, ne arī uzņemt nekādā citā veidā, kā tikai ēdot gaļu?
Gaļa vienkārši ir ērtāks, lētāks un pieejamāks veids, kā uzņemt kaut kādas atsevišķas uzturvielas. Tas nenozīmē, ka tas tāpēc vien būtu vienīgais iespējamais veids.
Protams, ja cilvēki "aizraujas ar veģetārismu", tajā pat laikā to gaļu uzturā ne ar ko citu neaizvieto, tad problēmas būs. Nevar vienkārši pārstāt ēst gaļu, un neko citu tā vietā nelikt.
Personīgi es esmu atteikusies tikai no gaļas un tās produktiem (pienu un nedaudz arī olas uzturā lietoju), tādēļ man tas nesagādā pārāk lielas grūtības. Bet nav neiespējami arī tad, ja neēd arī olas.
12.10.2012 22:06 |

Reitings 4343
Par alerģijām - nav tāpēc, ka organisms ir pieradis. (Ir gan izņēmumi, kad tās alerģijas ir). Organisms spēj pierast pie daudzām lietām. Pie tam nevar noliegt to,ka tāpat alerģiskas reakcijas neparādās pie nenoliedzami kaitīgām un nevēlamām lietām.
12.10.2012 22:09 |

Reitings 9169
gandriiz neiespeejami to aizvietot - it iipashi , ja nevar eest visaadus tur riekstus un ir alergijas uz sojaam uc. siltumniicu briinumi radiiti ar gmo un apstraadaati ar radiaaciju nesatur vairs tik daudz vitamiinu. eest lielu spaini daarzenju un visu laiku gremot , lai uznjemtu visu vajadziigo, nav normaali. tu man pasaki, kaa es uznjemtu man vajadziigaas 3000 kalorijas ar iespeeju atiet no galda? riekstus nevaru eest, miltu izstraadaajumus tikai nelielaa vairumaa, uz augljiem alergija, no paakshaugiem lielaa vairumaa veedera probleemas, alergija uz soju. vegetaaraas dieetas prakstiski der tikai smalcinjaam meiteniiteem, kuras seezj ofisaa un ir ar leenu vielumainju. paareejiem , it iipashi viirieshiem, kuri straadaa smagu fizisku darbu, no lapinjaam labuma nebuus. viss, kas normaalaa daudzumaa satur kalorijas un muskuljiem tik ljoti vajadziigo proteiinu, naak no dziivnieku valsts. piem. ar nightberrii uzrakstiito eeshanas plaanu es notieveetu pa 5kg nedeeljas laikaa, ja ne aatraak un pamaniitos kaut kur nogiibt paaris reizju.
12.10.2012 22:20 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
Anna
Vai cilvēkam jāatdod sava dzīvība par dzīvnieka dzīvību? Uzskatu, ja nav citas iespējas, tad ēst gaļu - tā ir iekārtots.
Pilnīgi pareizi, ja būtu nopietna vajadzība ēst dzīvniekus, tad būtu attaisnojoši to darīt (tas gan vienalga neattaisnotu viņu ieslodzīšanu šauros sprostos), bet tas nav mūsu gadījums. Mums ir citas iespējas. Gaļa cilvēki mūsdienās pārsvarā ēd tikai egoistiskas baudas gūšanai, ignorējot to, ka citiem dēļ tā ir smagi jācieš. Neviens neēstu gaļu, ja šīs ciešanas būtu jāpiedzīvo viņam pašam.

krista
bet var gaidiit veseliibas probleemas un organisms nebuus tik speeciigs.
Es jau, protams, saprotu, ka tu kā jau tipiski ignoranta persona vienalga turpināsi ticēt un atkārtot savu nepamatoto dogmu, bet tomēr katram gadījumam vēlreiz atkārtošu, ka pētījumi un zinātnieku atzinumi liecina, ka ir daudzas veselības problēmas, kas saistās ar gaļas lietošanu (http://en.wikipedia.org/wiki/Red_meat#Potential_health_risks), bet neeksistē tādas, kuras nenovēršami izraisītu veģetāra diēta ( http://www.eatright.org/About/Content.aspx?id=8357).

starp citu, zinu cilveekus, kam tieshi zaljbariibas eeshana rada probleemas - veeders puushaas un smaguma sajuuta.
Iespējams, ka kādam tā patiešām ir, bet tēma nav par zaļbarības ēšanu, bet gan par veģetārismu.

viena paziistamaa sitaa domaaja aizrauties ar vegetaarismu - peec gada atmeta ar roku un beidzaas probleemas ar veederu.
Visādi gadījumi var būt, bet tīri statistika ir tāda, ka ar nopietnām slimībām un pat nāvējošām (http://articles.latimes.com/2012/mar/13/health/la-he-red-meat-20120313) daudz biežāk slimo gaļēdāji.

un ja jau galja ir tik nepiemeerota cilveekam, kaapeec tad nav nevienam alergijas uz to?
http://yourlogicalfallacyis.com/loaded-question
Eksistē cilvēki, kam ir gaļas alerģijas.
12.10.2012 22:24 |

Reitings 131
krista
gandriiz neiespeejami to aizvietot
Cilvēki, kas to veiksmīgi dara, pierāda pretējo. Esmu vīrietis, esmu arī senāk strādājis smagu fizisku darbu un nekādas ar uzturu saistītas problēmas nav un nav bijušas. Tas, ko tu tagad dari, ir - izmisīgi meklē attaisnojumu saviem iracionālajiem paradumiem lietot vietā pārspīlējumus un visticamāk arī melus.
12.10.2012 22:27 |

Reitings 9169
taa ir proteiina alergija, nevis galjas. tiiraa galjas alergija ir 0.00000001%. :) un pati esi ignoranta, par to paarliecinaasies taa ap gadiem 60, seezjot polikliinikaa rindinjaa vai kad tavs beerns cietiis tavas izveeles deelj. un runa tur iet par sarkano galju, nevis balto.
12.10.2012 22:32 |

Reitings 9169
kaads tu esi veel viirietis? labaak ej atpakalj uz savu iisto profilu ar to simpsona bildiiti. ko tik nesadomaas, lai pieraadiitu savu. te jau nu tu kjeries klaat pie peedeejiem salminjiem.
12.10.2012 22:33 |

Reitings 131
krista
taa ir proteiina alergija, nevis galjas. tiiraa galjas alergija ir 0.00000001%.
Ar ko gaļas proteīnu alerģija atšķiras no tīrās gaļas alerģijas?

par to paarliecinaasies taa ap gadiem 60, seezjot polikliinikaa rindinjaa vai kad tavs beerns cietiis tavas izveeles deelj
Mani absolūti neinteresē tavas nepamatotās prognozes/novēlējumi.

un runa tur iet par sarkano galju, nevis balto.
A kas sarkanā gaļa nav gaļa?

abaak ej atpakalj uz savu iisto profilu ar to simpsona bildiiti. ko tik nesadomaas, lai pieraadiitu savu. te jau nu tu kjeries klaat pie peedeejiem salminjiem.
Dodies ka nu ārstēt paranoju!
12.10.2012 22:39 |

Reitings 9169
pati atbildeeji 2x no sava iistaa profila. :) un proteiins nav tikai galjaa, ja nezinaaji.
12.10.2012 22:42 |

Reitings 131
pati atbildeeji 2x no sava iistaa profila.
Wat?
12.10.2012 22:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits