Veģetārietes stāvoklī.

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Sveikas meitenes.
Šodien mani pārņēma dīvains jautājums.
Esmu vēl jauna par precēšanos,bērniem īpaši nedomāju, bet šodien sāku domāt, kādreiz jau gribēsies bērnus, bet vai tas, ka esmu veģetāriete 10 gadus (ēdu zivis,olas) spētu ietekmēt grūtniecību? Saprotu var lietot vitamīnus utmldz. bet vai tad jau var nebūt par vēlu?
Es jau n-tos gadus cīnos ar nogurumu, kaulu krakšķēšanu un visāda citāda dzelzs trūkuma organismā sekām, bet es neciešu gaļu, man tā negaršo un viss....
Bet iespējams,ka nemaz nav izvēles, jālieto un viss. Nu pieredzi/dzirdēti stāsti :) !
10.10.2012 19:16 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
krista
es nesaistu vegitaarismu ar religiju, es saliidzinu. taapeec arii izmantoju "taapat kaa religija".
OK, varbūt es kaut ko palaidu garām. Un kas tad ir kopīgais?

Reliģija:
1. Sabiedriskās apziņas forma, kura fantastiskā veidā atspoguļo neizprastus dabas un sabiedrības spēkus un kuras raksturīgākā pazīme ir cilvēku ticība atkarībai no pārdabiskiem spēkiem.

Veģetārisms:
1. Uztura režīms, kura pamatā ir augu produktu lietošana; mācība par šādu uztura režīmu.

Vegānisms:
1. Kustība, kuras dalībnieki uzskata par morālu pienākumu respektēt dzīvnieku intereses un tādēļ ne tikai nelieto uzturā nekādu dzīvnieku izcelsmes pārtiku — ne gaļu un zivis, ne arī olas un piena produktus, bet arī neizmanto dzīvnieku izcelsmes apģērbu un citādi mērķtiecīgi neiesaistās dzīvnieku izmantošanā.
http://tezaurs.lv/sv
11.10.2012 23:23 |

Reitings 131
julenok
uz hormoniem tie izaug ātrāk - lopiņu ātrāk nogalina - vajag mazāk ēdiena. Loģika.
Par to nav šaubu, bet runa jau bija par to, ka vēl mazāk ēdiena vajadzētu patērēt, ja mēs ēstu augus pa tiešu, nevis audzētu dzīvniekus, ar kuru starpniecību tos augus apēstu.

Un, manuprāt, mūsdienās vajadzētu tomēr vairāk padomāt par cilvēkiem, kuriem (ka mēs noteikti zinam) ir tādas pašas jūtas, ka mums, nevis par kādām mistiskām dzīvnieku jūtām (kuras es nenoliedzu, bet arī īpaši tām neuztīcos).

Vajadzētu domāt gan par cilvēkiem, gan arī citiem dzīvniekiem. Viens neizslēdz otru. Piemēram, pārstājot ēst dzīvniekus tiktu daudz efektīvāk izmantoti pārtikas resursi, līdz ar to tas arī mazinātu bada problēmas Āfrikā.

Par citu cilvēku jūtām mēs varam būt aptuveni tik pat droši, cik par citu dzīvnieku jūtām. Vismaz par zīdaiņu jūtām, kuri tāpat kā cūkas nemāk runāt, mēs nevar būt drošāki.
11.10.2012 23:25 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
bet par ko tu te tik loti cepies un megini pieradit???
11.10.2012 23:26 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
veģetārisms iet roku rokā ar ēšanas traucējumiem ;)
11.10.2012 23:28 |

Reitings 131
Ko es mēģinu pierādīt, ja vien tu spēj lasīt un lietot smadzenes, var konkrēti te izlasīt. Diskusiju sāku ar to, ka atbildēju uz tēmas autoru interesējošo jautājumu. Bet ko tu te vispār meklē gan nav skaidrs. Neviens arguments no tavas puses par tēmu vēl nav minēts.
11.10.2012 23:30 |

Reitings 131
veģetārisms iet roku rokā ar ēšanas traucējumiem
Dzīvniekēšana ir roku rokā ar nespēju pamatot savus uzskatus.
11.10.2012 23:30 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Smieklīgi interesanta diskusija. :D It īpaši Sceptic komentāri.

Autorei-domāju, ka labs ārsts atbildi zinās labāk. Pakonsultējies un tā. ;)
11.10.2012 23:32 |

Reitings 4183
sceptid, neuzskatu, ka tas ir normāli, ka tik daudz jaunas meitenes atsakās ēst gaļu... un gaļas izslēgšana no ēdienkartes ir sākums, pēc tam ir atteikšanās no olām, zivīm, piena, un vēl pēc tam ir tikai viena salātlapa dienā, un tad ir slimnīca.
11.10.2012 23:33 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
zili_rudzi-nu es gan neesmu nonākusi līdz salātlapai dienā un nemaz netaisos :D
11.10.2012 23:35 |

Reitings 1983
Piemēram, pārstājot ēst dzīvniekus tiktu daudz efektīvāk izmantoti pārtikas resursi, līdz ar to tas arī mazinātu bada problēmas Āfrikā.

Izskaidro? Kādā veidā? :D
11.10.2012 23:36 |

Reitings 131
neuzskatu, ka tas ir normāli, ka tik daudz jaunas meitenes atsakās ēst gaļu...
Problēma ir tur, ka tā kā reiz nav norma. Diemžēl vēljoprojām norma ir ēst gaļu.

un vēl pēc tam ir tikai viena salātlapa dienā, un tad ir slimnīca.
http://yourlogicalfallacyis.com/slippery-slope

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
sceptid

no viena gaļas gabala cilvēks saņēm vairāk kaloriju, neka no tik pat lielas augu izcelsmes porcijas. Un, strādājot fizisko darbu, kalorāža ir nepieciešama. Protams, to arī jākontrolē, lai nepārvērstos par zilonīti

Pārtikas resursi tiktu efektivāk izmantoti???? Comon, tas ir tikai sāpnis :) Tik daudz pārtikas ir izmests laukā, ka tas jau sen varētu atrisināt Afrikas problēmu. It sevišķi no ASV un vecas Eiropas, kur cilvēki tik ļoti neskaita to naudiņu. Un situāciju vēl vairāk iedzin pakaļā (atvainojos) visi standarti, ka "gurķītim jābūt taisnam, lai to varētu pārdot". Kāda starpība, kāds gurķis man ir salātā - taisns vai izliekts? Un daudzi zemnieki, kuri nevar nē notirgot melnā tirgū, nē apēst savus izliektus gurķus tos met laukā.

Tomēr par cilvēku jutām ir vairāk izpētīts, nekā par mākslīgi izaudzināto lopiņu jūtām. Un par bērniem arī.

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
dziivniekus cilveeki ir eedushi kopsh senatnes,pirms saaka pat runaat savaa starpaa, vegetaarisms ir ienaacis modee tikai nesen. cilveeka kungis galju labi paarstraadaa un zobi speej to sagremot - tas viss liecina par to, ka ir normaali galju iekljaut savaa eedienkartee. bet pamatojumi, par to , kas ir slikti eest galju balstaas tikai uz eetiskiem pienjeemumiem, kuri laika gaitaa mainaas. tev ir kaadi pieraadiijumi, ka galja nav cilveeka organismam nav piemeerota? nee, nav. a tas par dziivnieku nogalinaashanas sliktumu ir tikai tuksh bla bla bla, jo dabaa ir ntie piemeeri tam.
11.10.2012 23:37 |

Reitings 131
Selene
Izskaidro? Kādā veidā?
Tiktu taupīgāk izmanoti resursi, līdz ar to samazinātos pieprasījums pēc pārtikas un tā kļūtu lētāka, kā rezultātā nabadzīgā Āfrika to varētu vairāk atļauties.

Sīkāk lasi ANO ziņojumā: http://www.guardian.co.uk/environment/2010/jun/02/un-report-meat-free-diet
11.10.2012 23:38 |

Reitings 4183
nu tas nav par visām, bet tomēr tāda tendence ir ;) es arī īpaši nemīlu gaļu, bet ēdu, jo nodarbojos ar fitnesu... un man ne reizi nav ienācis prātā, kā ir pareizi - ēst vai neēst ... tā taču ir katra brīva izvēle, un piedodiet, bet lopi ir un paliek lopi.
arī sliekai ir apziņa, bet tā izpaužas, kā atcerēšanās (iemācīšanās), tieši tāpat, kā gotiņām, cūciņām, sunīšiem un kaķīšiem... cilvēkiem ir intelekts, kas arī cilvēku kā sugu atšķir no pārējiem zīdītājiem... negribu strīdēties, bet nevienam nav tiesību nosodīt otru par viņa izvēli ;)
11.10.2012 23:39 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
A Jūs iedomājaties (tās dzīvnieku aizstāves) cik daudz vistu, cūku uc lopi būtu savairojušies,ja tie netiktu izmantoti pārtikā, pār pasauli valdītu dzīvnieki :D :D :D Un turklāt, kas ir labāk, ņemt viņus un tāpat vien nošaut, aprakt jo ir savairojušies, vai lietderīgi uzturēt biznesu un uzturē cilvēkus ar tiem nepieciešamajām vielām,kas ir gaļā??
11.10.2012 23:39 |

Reitings 9169
un vispaar, kaapeec tad staigaat, ja muusdienaas ir izgudroti elektriskie ritenjkreesli? tak cilveeks ir tiktaal attiistiijies, ka speej arii nestaigaat, jo ir visas iespeejas to nedariit. luuk agraak bija jaastaigaa, lai sagaadaatu paartiku, patvertos no lietus utt. tieshi taapat ir ar to galjas neeshanu.
11.10.2012 23:41 |

Reitings 9169
sceptid - nesmiidini par aafriku. tur politika ir vainiiga, nevis paartikas truukums. taa nauda, kas tur ir aizsuutiita paartikai un paartikas razoshanai pa shiem gadiem, ja kaut ceturtaa dalja buutu nonaakusi liidz meerkjim, tad tur sen nekaada bada vairs nebuutu. :)
11.10.2012 23:43 |

Reitings 1983
Nu nezinu, nezinu. :D

Bet katrā ziņā

P.S. Ak, šī mūžīgā cīņa starp gaļēdājiem un veģetāriešiem. :D Kāda strapība? Katrs ēd, ko grib, kad grib un cik grib.
11.10.2012 23:44 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
zili_rudzi
nu nu, nevajag ēšanas traucējumus likt vienā kastē ar veģetārismu!
Esmu vegāne jau 8gadus un ēdu vismaz 6 reizes dienā, bet pa mazākām porcijām un kad vēlos, nekad neesmu jutusi izsalkumu, tieši otrādi, dažreiz pat pārēdos! Ir vnk jāzin, ka bez dārzeņiem un augļiem ir jāēd arī dažādi rieksti, zirņi, dažādas pupas, sēklas! Nu neesmu es nekad badojusies vai jutusi izsalkumu, tāpēc, ka esmu vegāne! ;/
11.10.2012 23:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits