Dzīves izdevumi

Reitings 39
Reģ: 23.09.2012
Cik jums nepieciešams/cik tērējat dzīvošanai mēnesī.
Dzīvoklis?cik īre un cik komunālie?
Ēdiens?
Apģērbs?
Kosmētika?
Izklaides?
Auto?

Atradu darbu un gribu sākt dzīvot atsevišķi no kojām prom.
26.09.2012 14:42 |

Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Es neskaitu, cik nauda aiziet ēdienam un nezinu, cik maksā olas, piens, jogurts utt., jo ņemu to, kas man garšo, bet es saprotu, kā un kāpēc cilvēki var iztikt ar 50 Ls mēnesī tērējot tos pārtikai. Dažām mūsu princesēm vajadzētu saprast, ka pie mums ir tādi cilvēki, kuriem svarīgāk ir vispār paēst un nav ne laika, ne spēka ne līdzekļi, lai domātu par to, cik sabalansētu, kaut kādām pārtikas uztura grupāma atbilstošu ēdienu viņi ēd.
27.09.2012 09:53 |

Reitings 7497
Lipsy, man arī tonālais uz 2 mēnešiem - nelieku it kā daudz, bet tiešām katru dienu. + lieku ar sponžu, un daļa tonālā iesūcas tajā.

bet madaras fluīds tiešām ir gandrīz gadam ;) tāpat kāman madars krēmi aiziet pa vairāk kā 6 mēnešiem. tā arī neesmu atkodusi, kas tur par noslēpumu :D
27.09.2012 09:55 |

Reitings 4073
Reģ: 07.06.2012
Lipsy,man tonālais aiziet pa 3 mēnešiem.Pati nesaprotu-kā,jo esmu mājās 3 diena nedēļā.Tajās dienās tonālo nelieku,pārējās dienās ļoti plānā kārtiņā(dažreiz,kad kkur jāiet,bet tonālais jau neizskatās tik labi,nomazgāju seju un uzlieku no jauna),tā kā,nesaprotu,kur pazūd tas tonālais.Laikam vajag pirkt noturīgāku,lai nav jāpielabo
27.09.2012 09:56 |

Reitings 874
Ilze - Tev reāli vajadzētu ar kko ievilkt, jo Tu esi diezgan nepateicīga!
Zemu paklanos Tavu vecāku priekšā, kas Tevi uztur, un arī par to, ka viņi krāj naudu, nevis iegrūž to Tev - jo viņi to dara normālam mērķim - biznesa attīstībai un īpašuma atjaunošanai/uzlabošanai!

Un Tu vēl atļaujies runāt par godīgumu, vecāki Tev dod 150 lvl, bet tev viņiem būs jāatdod tikai 20 lvl mēnesī, es Tavu vecāku vietā šo summu, kā minimums desmitkāršotu!

Ja sāksi man dot pretī, kā es iztiku, tad no 14 gadu vecuma pelnīju vasarās naudu, lai sapirktu visu skolai nepieciešamo, un arī savām izklaidēm. Kad iestājos augstskolā, tad strādāju, plus mācījos un no vecākiem naudu neprasīju, un augstskolu man apmaksāja tikai pirmos divus kursus, vēlāk maksāju pati, no iekrātās algas!

Nokaunies!
27.09.2012 10:08 |

Reitings 2295
Par to ēdienu ar mazliet nošokējos.. man aiziet krietni vairāk. Jau darbadienās pusdienas vien paēst ir 2 Ls /dienā, kāda kafija vai kakao arī lats, no rīta veikalā kādu jogurtu paķert arī lats. Tie jau ir 80 Ls mēnesī - un tā pat nav tā kārtīgā ēšana. Mājas ēdiena gatavošana.. uz veikalu dodos ik pārdienas un bez 10 Ls reizē neiztikt, tie jau ir 150 Ls mēnesī. A ja vakariņas vēl kaut kad ārpus mājas paēd, tad oi oi kā salasās.
27.09.2012 10:09 |

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
1.00-1.75 no rīta kafija
Jogurts, auglis
Salātiņi

Vakarā draugs palūdz nopirkt kaut ko padzerties, kaut ko garšīgu.
Sev kādus našķus.

Bez 5 Ls dienā "uzkodām un niekiem" neiztikt.
27.09.2012 10:13 |

10 gadi
Reitings 13809
Pārtikai un sadzīves precēm iztērējam ap 150 lvl mēnesī, noteikti ne vairāk. Un šajā summā ietilpst arī pusdienas darbā 2 cilvēkiem (gatavoju mājās un ņemam līdzi uzsildīšanai). Ne no kā neatsakāmies, daudz tērējam uz augļiem. Protams, ja izejam paēst ārpus mājas, tad vairāk.
27.09.2012 10:46 |

Reitings 83
Reģ: 13.09.2012
Kā man patīk, ka te ir smalkas dāmas, kas zina kā citu priekšā palielīties ar savu ekskluzīvo dzīvesveidu! :) Apkārtējiem vienmēr ir jādara zināmu, ka esi no augstākajām aprindām un ēd pārtiku, kuru vidusšķira nevar atļauties. Lai viņi apskauž un apbrīno!
Salome, mēs varētu būt lieliskas draudzenes! Tu noteikti novērtētu manu vakariņu sveču gaismā smalkos ēdienus, iemācītos arī pati rīkot dažādas suarejas un visi mūs abas apbrīnotu par mūsu ekskluzīvo dzīvi :)
27.09.2012 10:58 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Nu nedaudz palasiju šo diskusiju, un cepiens jau ne pa jokam, visu tik asi uztverat, nesaprotu kā jūs dzīvojiet.
Ja vecāki spēj palīdzēt, saprāta robežās tad tas ir labi, īpaši ja ir kādi patsmit gadi.
150Ls nav daudz, ēšanai 80Ls arī nav nekas ekstrā, lai gan ja dod no laukiem gaļu, dārzeņus utt., tas ir pietiekoši.

Nu Hiacinte ekskluzīvs dzīvesveids tāpēc, ka vecāki to var atļauties, kāpēc ne, lai rāda piemēru savam draugam un iemācas pelnīt, lai nebūtu nākotnē Salomēi jānoraujas melnas miesas, kai vairums sieviešu :)
27.09.2012 11:04 |

Reitings 540
Reģ: 18.11.2011
Par 80ls mēnesī var izdzīvot, ja pērk pusfabrikātus un neēd ārpus mājas, man parasti sanāk 1x dienā ārpus mājas ēst - pusdienas, ļoti garšo Siguldas minerālūdens un 2-3l dienā izdzeru, vakariņas nav iedomājamas bez salātiem, tomātiem ar balzamiko un glāzes vīna vai šampanieša.
27.09.2012 13:17 |

Reitings 557
slikta_sieviete uz alkoholismu velk - katru vakaru alkohols :D
27.09.2012 13:35 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Manuprāt, switched on un Libra perfekti pateica, bet es vienalga drusku sašūmējos - sanāk, ka, lai Dieviņš nedod!, gadījumā, ja sabalansētā uztura, biežo ārpusmājas ēdāju un kādu tur vēl nesaprotošo jaunkundžu dzīvē gadītos finansiāli sarežgīts posms (nauda vispār ir tāda gaistoša matērija), tad vienkārši jāapsēžas un jāmirst nost, jo tālāk dzīvot nav jēgas - fetas siers par dārgu, labas olīveļļas vietā jāpērk kaut kāda Risso-šmisso, vīnam pie vakariņām arī nesanāk - nu i nafig dzīvot! :D

Jā, jā, es pārspīlēju, bet patiesi izbrīna, kā saprātīgas, inteliģentas un izglītotas sievietes var nesaprast un sprauslāt par kaut ko tik vienkāršu.
27.09.2012 13:55 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Tu tici visam ko te kāda raksta? Zinu 100% ja viss dzīvē uz tip top ar to neplātās un nestāsta. Un arī nebrīnā s par citiem un nepārmet. Jo vienkarši tas nav svarīgi. Turklāt visi esam nakuši no PSRS. Ta ke nav te neviens no karaliskās ģimenes. :D Dzīves realitāti zin visi, tēlot atkal var ko vien vēlas.Tas drīzāk ir pat komiski no malas.
27.09.2012 14:02 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Nepiekritīšu Salome, ka mājās gatavojot iznāk dārgāk. Tieši otrādi! Mājās es pagatavoju lielo katlu zupas vai sautējuma un man pietiek vairākām dienām, un tas nenozīmē, ka tas sautējums jāēd gan brokastīs, gan vakariņās.
Vienmēr uz ēdienu var ietaupīt - nav jāiepērkas Sky&More un Stokmanā. Man uz diviem cilvēkiem, pilnīgi neko netaupot, un tērējoties gan alkoholam, gan saldumiem, gan gaļai un zivīm, iznāk 80 ls mēnesī. Viena maza viltība - labāk iepirkties vienreiz visai nedēļai uz priekšu, nekā katru dienu veikalā ieiet un atstāt tur vismaz 5 ls. Arī salātus var uztaisīt mājās, turklāt daudz lielāku porciju, nekā veikalā gatavus pirkt, gaļu nopirkt svaigu nevis jau gatavu - uz to visu var ietaupīt.
27.09.2012 16:38 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Man pat Francijā dzīvojot sanāk ļoti lēti ēst. UN sabalansēti. Laba eļļa, kas veikalā liekas dārga, kad jāpērk, man iet kaut kādu pusgadu. Visādi pilngraudu makaroni, rīsi, auzu pārslas, griķi arī ir lēti un iet ļoooti ilgi. Kaut kādas krutās garšvielas arī man jau iet otro gadu :D Maizi nepērku. Dārzeņus pērku tirgū un īstenībā man vienai nemaz tik daudz nevajag kā izrādās - viens brokolis man ir kādām 3 ēdienreizēm. Tas, uz ko man nauda iztērējas visvairāk ir gaļa un dažreiz zivis. Nu nezinu, pāri par 100 eiro mēnesī nu tiešām nesanāk. Universitātē arī neēdu, jo diezgan negaršīgi :D Ārpus mājas nekur lētāk par 15 eiro nekā nav (un tad arī tikai pusdienlaikā, vakarā jau dārgāk), tāpēc ļauju sevi vest draugam, pati neietu.
27.09.2012 17:14 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Mēnesī iztērētā summa pārtikai nav maza, taču vairāk smīnu izraisa dažu personu tēlotā neizpratne par to, kā pārtika var tērēt tik niecīgas summas (zem 100 latiem). Es gan netaisu ekskluzīvus ēdienus un nedzeru vīnu katru vakaru, tomēr tāpat iztērētā summa ir krietni virs 100 latiem, lai gan gatavoju maksimāli vienkārši, bet garšīgi.

Šovakar, piemēram, vakariņās būs kartupeļu pankūkas- izmaksas apaļa nulle, jo viss nepieciešamais ir. Citreiz gājiens uz veikalu beidzas ar 20 latu atstāšanu veikala kasē, jo pēkšņi viss vienlaicīgi ir beidzies. Bet raukt degunu un brīnīties, ka citi tērē tik mazas naudas un ēd tik nepilnvērtīgu pārtiku... tik smieklīgi palika, ka nevarēju neiekomentēt!
27.09.2012 17:28 |

10 gadi
Reitings 302
Reģ: 26.08.2010
Man pārsvarā vienīgie tērini arī ir ēdiens ;D Protams, kāda jauna drēbe un higēnas preces, bet nu ne jau katru mēnesi es pērku jaunas drēbes. Kaut kā pietiek ar tām, kas man ir.
Ir mēneši, kad varu iztērēt arī 1000 eiro pavisam mierīgi, ir mēneši, kad pietiek vien ar 200 eiro (: Katrs mēnesis jau ir savādāks un 80 ls nu pavisam nav daudz, es vidēji tērēju ap 250 eiro ēdienam.
27.09.2012 20:16 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Piekrītu moloko. Un man neizpratni drīzāk rada šampanieša tempšana pie katrām (!!!) vakariņām.
27.09.2012 20:17 |

Reitings 8272
tev par paiku vsp nevajadzētu uztraukties, cik palasīju, tu mierīgi vari atteikties no tik daudz saldajiem sieriņiem mēnesī un jogurta, kā arī no mušļa, cukura, uzkodām un kafijas vietā dzert tēju. to visu saldumi vietā tu vari paskatīties un nopirkt 1kg cepmus garšīgus un tev nauda paliks oj oj ooj pāri. kopš es skatos, cik daudz pērku saldumus, es daudz vairāk ieekonomēju. ja tev nāk kartupeļi un gaļa, tad tu vari 1000 un vienu ēdienu pagatavot meitene mīļā. mazāk naudas notriec skolā.
par pusdienām skolā-vari pamēģināt iztikt-paēst no rīta majās kārtīgi un pēc tam vakarā. ja tu strādā, tad darbā tāpat ir pārtraukumi, kur nu katrs tiešām var ņemt līdzi ko grib.
28.09.2012 11:32 |

Reitings 2429
Reģ: 27.10.2011
A kas tas par uzskatu, ka ja students, tad jāsprāgst badā?
30.09.2012 12:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits