Man akcija šķiet šausmīga un riebīga. Es nerunāšu par saprātīgām un domātspējīgām sievietēm turpmāk, jo tās, kuras ir duras ar skaidām galvā, abortu izmantos kā kontracepciju un tur jau neviens neko neietekmēs un par to pat nav vērts runāt.
Kauns, ka 21. gadsimtā ir šādas akcijas. Piekrītu Pievakarei, nav padomāts nedz par tām, kurām bijis aborts veselības dēļ, nedz par tām, kurām bijis spontānais. Pati esmu par abortiem un domāju reālistiski, nevis ar iedomu dieviem galvā un izdomātu grāmatu rokā par to, kas ir labs un kas slikts, tādēļ man žēl to sieviešu, kurām šī sviesta dēļ raisījās skumjas emocijas iepriekš piedzīvotās operācijas dēļ.
Šī līšana citu dzīvēs un
nepamatotā moralizēšana ir vienkārši murgs! Jebkurš bioloģijas skolotājs un ārsts pateiks, ka nedēļās, kad iespējams veikt abortu, no cilvēka tur nav ne smakas un kur nu vēl domāšanas vai kādas mistiskās embrija dvēseles. Tā NAV slepkavība, pēc 12 nedēļas Latvijā nav ļauts veikt abortu, savukārt ārzemēs, kur abortu iespējams veikt pēc 12 nedēļas, es saprotu, jo pat šajā valstī ir ārsti ginekologi, kuri ar aizdomām par grūtniecību liek atnākt pēc 2 mēnešiem uz USG un tad sievietei nav izvēles, jo viņa nezināja par grūtniecību (ārsts neko nesaka, nepārbauda kārtīgi) un bērnu nevēlas. Pilnīgi riebīgi skatīties uz to sabiedrības daļu, kura tik priekpilni ielien citas sievietes privātajā telpā, sāk moralizēt un skandina, ka jādzemdē, jo daudzi uzskata, ka tā ir slepkavība, ko par tevi padomās! Plika aprobežotība un mazvērtības kompleksi.
Saka, ka vienaldzība nogalina, bet mani neinteresē ne tas, ko cits ēdis brokastīs, ne tas, kādēļ sieviete izvēlējusies veikt abortu. Vai tad nu tiešām labāk dzemdēt, jo sieviete izvarota.. Kā arī kontracepcijas ne vienmēr nostrādā. Es izsargājos kā varu un neapšaubāmi veiktu abortu, ja iekristu. Un tās, kuras reiz pieļauj kļūdu, manuprāt, neizsargājoties, kļūdu labojot, no tā mācās. Ja nē, tad tā pieskaitāma tai kategorijai, kurai skaidas galvā.
Nodot bērnu adopcijai, manuprāt, ir bezatbildība. Neiekļauju šajā teikumā tās, kuras pieteikušās par surogātmāti, respektīvi situāciju, kad ir skaidri zināms, ka vecāki būs. Vienkārši atstāt bērnu bērnunamā ir atbildības sajūtas zudums.
Piekritīšu Lou, ka
vienīgais iemesls būt tik kvēli pret abortiem ir cilvēku vēlme mūžīgi līst svešās dzīvēs, kaut arī viņus tas neietekmē.
+ reliģiskais aspekts, no kura jau sen vajadzēja tā kā tikt vaļā mūsdienās.
Un vēl aizvien fascinē tas, ka tās, kuras nevēlas bērnus tiek apspiestas un ietekmētas, moralizētas, savukārt tās, kuras dzemdē pa labi, pa kreisi un vēl uzpīpē pa vidu ir varones. Sabiedrība, bļin.