restorāns ,,Gan bei"

Reitings 518
Reģ: 11.12.2011
Pirms tam biju Can can picā, cili picā, viss super ūber kruta. Vakardien bijām Gan bei Spicē... nu pilnīgi trauma... man izbijušai lauku meitenei..viss tik oficiāli, gandrīz katru reizi kā paiet garām viesmīlis pajautā vai viss ir labi, vai garšo utt. man tas likās ļoti pārspīlēti, bet iespējams tas ir normāli. ā un vēl atnes pusslapjus dvielīšus pie zupas... īsti nezināju ko ar tiem iesāku un vēl tukšs šķivītis klāt zupai...hmm... man nemaz to nevajadzēja un neizmantoju....īsti nezinu kādu atbildi vēlos no Jums sagaidīt.
Laikam 1.reizi biju tā pa šiko ēdusi.
P.S. atstāju tur 2ls dzermanaudu, ceru, ka nebija par maz... tur visi izskatījās turīgi apmeklētāji.
Varbūt pārspīlēju, nezinu, bet jā, nekas līdz šim tāds nebija piedzīvots :) īsti nezinu vai tur vēl kādreiz gribētu ēst, jo man nepatīk, ka pret mani izturas kā pret bērnu.
02.09.2012 19:06 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
:D :D :D
Salīdzinājumā vēl pietrūka Hesburger un McDonald's izsmalcināto restorānu pieminēšana :D Vai smalkās XL Pelmeņi pieminēšana :D Visas picērijas un iepriekš minētās ir parastas ieskrietuves, ēstuves, kafejnīcas- sauciet kā vēlaties. Gan Bei gan pretendē uz ļoti vienkārša restorāna kategoriju. Ja jāizvēlas, kurp doties, vislabprātāk dodos uz Gan bei, jo par labu cenu var dabūt labu servisu un garšīgu ēdienu.
02.09.2012 19:48 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ja dzeramnauda ir rēķinā, tad uz čeka ir atzīmēts - 10% par apkalpošanu. Ja nav šīs atsevišķās atzīmes, tas cenā tā nav iekļauta.

Man, piemēram, ir patīkami, kad pie manis atnāk sadarbības partneris un atnes saldējumu, kafiju vai kādu puķi. Uzreiz patīkamāk strādāt un ar lielāku rūpību apkalpoju konkrēto cilvēku. Kāpēc gan man neizdarīt patīkami viesmīlim, bārmenim vai taksistam? Vēlāk tas vienalga atmaksājas. Bārmenis, kuram klubā vienmēr uzmetu latiņu pa virsu, man ik pa laikam uzsauca kokteili, taksists mani vedot, neslēdz skaitītāju, bet paprasa krietni zemāku summu kāda būtu, viesmīle nākošreiz apkalpo ātrāk, piešķir kādu atlaidi.
02.09.2012 19:49 |

Reitings 192
Reģ: 24.05.2009
Man patīk Gan Bei. Vienīgi tie viesmīļi varētu netraucēt un neuzbāzties, kad cilvēks ēdu, ir bijis, ka negaidīti nobiedē tā, ka gandrīz aizrijos. Bet vispār Rīgā vienmēr labprāt dodu priekšroku Gan Bei. Un dzeramnaudu viesmīļiem kaut cik, bet vienmēr atstāju, jo tik un tā zinu, ka viņiem patīkami. Taču čekā intereses pēc paskatos, vai tur ir iekļauta dzeramnauda. Es pati arī esmu strādājusi par viesmīli, tāpēc zinu, kā tas ir. Ne velti viesmīļiem no restorāna persoāla ir viszemākās algas, viesbiežāk minimālās algas robežās, bet tas neattur no šī darba, jo dzeramnauda ir kā otrā alga. Vienīgais nepatīkamais un aizskarošais, ar ko ir nācies saskarties, kad atstāj, piem., 1 santīmu. Tad jau labāk vispār neko nebūtu atstājuši.
Runājot par Gan Bei čekiem - īsti nezinu, un varbūt ķļūdos, bet man reiz kāds stāstīja, ka tas niecīgais procents, kas tur ir norādīts, esot tikai viesmīļu algas nevis kaut kāds procents papildus algai. Ne velti saimnieki tā esot izdomājuši ietaupīt, jo zin, ka klienti ar papildus dzeramnaudām neskopojas.
02.09.2012 19:50 |

Reitings 192
Reģ: 24.05.2009
Ai, tik daudz drukas kļūdu, bet gan jau piedosiet.
02.09.2012 19:52 |

Reitings 32
Reģ: 06.03.2012
Man nav saprotams ja tas lats ir dzīvībai svarīgs, kāpēc jaiet uz retsorānu?

Nu šis jau nu gan ļoti augstprātību sit cauri. Vai tad tiem, kuriem tās naudas mazāk, kādreiz kādu glaunāku paēšanu negribas?! Jā, ne visiem tie lati pilnas kabatas, man pa to latu nākamajam rītam brokastis sanāk. Un neuzskatu, ka mans pienākums to būtu atstāt viesmīlei, kura ir vienkārši izdarījusi savu darbu. Man darbā neviens latiņu tāpat vien nepiemet.
02.09.2012 19:52 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nā, sit cauri loģiku. Ja man maka pedejie 20 ls. es uz krogiem neiešu. Gan būs labaki laiki.
02.09.2012 19:55 |

Reitings 137
Reģ: 11.08.2012
Pietiek cepties meitenes!
Es vienmēr, kad eju uz Gan Bei nevaru beigt brīnīties cik daudz trauku uz galda, mēs ar draudzenēm kādas 4 vienmēr ejam, vienmēr kādi 8 šķīvji pa galdu :D
02.09.2012 19:58 |

Reitings 387
Reģ: 28.08.2009
Dievinu tos mitros,patīkami siltos un smaržīgos dvielīšus Gan bei. Nav jāiet uz Wc speciāli,lai nomazgātu rokas. Par apjautāšanos- jā, dažreiz mazliet uzbāzīgi, ja esmu iegrimusi sarunā ar līdzi atnākušo cilvēku un viesmīlis ik pa 5 min pajautā vai viss kārtībā, bet dažreiz noderīgi, javēlos pasūtīt vēl ko klāt, tad nav jāsauc viesmīlis speciāli vai jāiet pie bāra. Nu koks ar diviem galiem.
Par dzeramnaudu- atstāju gandrīz vienmēr tos 10% no rēķina summas. Dažreiz vairāk,ja ir bijusi laba apkalpošana. Tā kā nesaprotu, par ko meitenes cepās. Katrs dara kā vēlas, kā uzskata par pareizu un sev vēlamu :)
02.09.2012 20:04 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Es parasti gan bei nevienu īpaši turīgu neesmu redzējusi. Nav tas nekāds smalks restorāns, bet labāks par čili Picu ir nesalīdzināmi. Man patīk.
02.09.2012 20:10 |

Reitings 456
Reģ: 22.06.2012
Es parasti Chillene ieskrienu izdzert spēka kefīru :D Man garšo ! Zinu,ka Duntes Sky&More chillene ir problemas ar virtuvi. Visas reizes ko esmu bijusi - garneļu vietā atnes vistas salātus, pelmeņos ar sēnēm un sieru,nav sēņuu un ir pārcepies siers , tad gailenes bija rūgtas .. Dusmas bija riktīgas un liku nodot rājienu virtuves darbiniekiem ! Šajos gadījumos dzeramnaudu neatstāju ,jo biju neapmierināta ar ēdienu. Pietiekami daudz reizes esmu ēdusi chilli pica,lai zinātu kā jāgaršo ēdienam.. Draugs bija apzinīgāks un aiz žēluma dzeramnaudu protams atstaja! :)

A par tiem dvielīšiem arī nezinaju, bet nojautu . To visu var pārdzīvot ar humoru :D

Es te aizdomājos - restorānos doto " drāniņu" parasti klājat klēpītī vai liekat aiz apkaklītes ? :P
02.09.2012 20:30 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Man ļoti patīk Gan Bei - par pārāk biežo apjautāšanos, piekritīšu - kas par daudz, tas par skādi. tie trauki arī reizēm ir par daudz, un man arī neprasās pārbērt rīsus citā traukā, piemēram, bet ja tur tā pieņemts, ok.
Runājot par dzeramnaudām - atstāju tikai tad, kad patiešām esmu ļoti apmierināta ar apkalpošanu. Un tās, kas prasa, vai gabals nokritīs, ja atstās latu pa virsu - es uzskatu, jā nokritīs! ja gan kafejnīcā, gan taksim, gan frizierei, gan manikīrei utt, utjpr uzmetīs vēl kaut ko pa virsu, pašai nepaliks nekas pāri. OK, bagātās vai tās, kam veči bagāti var darīt kā grib, bet tāds ir šo profesiju pārstāvju darbs, viņiem par to jau maksā algu! kāpēc, piemēram, pārdevējai reti kad vai vispār nekad neviens neiedod pa virsu kaut ko vai sētniecei par tīrām ielām garāmgājēji neiedod neko? muļķīgi piemēri, bet šie cilvēki taču arī dara savu darbu tāpat kā viesmīļi un frizieri!
02.09.2012 20:38 |

Reitings 23
Reģ: 06.07.2009
elzukeens011 Es uztveršu tavu diskusiju kā joku :D Man bija ļoti smieklīgi, bet nu comon
Can can picā, cili picā, viss super ūber kruta
:D
02.09.2012 20:41 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Ja grib,tad atstāj dzeramnaudu, ja negrib neatstāj. neuzskatu par pienākumu,ka visiem obligāti ir jāatstāj. jāskatās kā ir ar naudu, cik dāsns ir cilvēks pēc būtības, kāda ir apkalpošana , ēdiena kvalitāte.
arī tie,kuriem ir mazas algas grib kādreiz aiziet paēst ārpus mājas. protams, ja saņem mazu algu, tad visdrīzāk izvēlēsies 1Ls iztērēt ,lai nopirku ,ko sev neviss atstās dzeramnaudu viesmīlei.
Frizieris, kosmētiķe un citi speciālisti jau ir aprēķinājuši summu, cik vēlētos saņemt par konkrēto darbu, lai atmaksātos materiāli, īre, darbs,gūtu peļņu, tā kā es neuzskatu,ka man vajadzētu vēl piemaksāt 1Ls klāt. ja kādai gribās par labu darbu piemaksāt klāt,tad viņa var tā mierīgi darīt.
02.09.2012 20:49 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Nu gan te visas noliek meiteni! Starp citu, kauns nav nezinat, kauns ir negribet zinat! Tas ari attiecas uz so gadijumu. Autore pati raksta, ka Rigas restoranus izbauda pirmo reizi un ja vina tados kafuzos nekad nav bijusi, tad viss var likties baigi forsi pat picerijas. Atradusas te visas nezin kadas! Kapec cilveks uzreiz ir janorej? Kur paliec tolerance?
02.09.2012 20:50 |

Reitings 556
Reģ: 13.09.2011
Nu sorry, Gan Bei jau nav nekāds krutais restorāns. Parasta "autrumu" ēstuve.
02.09.2012 21:18 |

Reitings 556
Un dzeramnaudu atstāju tad, kad ir labs garīgais.
02.09.2012 21:23 |

Reitings 80
Reģ: 31.08.2012
Es kad pirmo reizi ēdu gan bei arī nezināju,kapēc man mitra lupata atnesta :D :D
Dzeramnaudu nekad tur lielu neatstāju,jo uzskatu,ka viņu produkti, no kuriem paēst nevar, pietiekami dārgi, un tur dzeramnaudai būtu jābūt iekļautai. Nu,tas mans tāds vidusmēra studenta viedoklis.
02.09.2012 21:25 |

Reitings 770
Reģ: 29.01.2009
Gan beis man ļoti patīk, it īpaši tas, kas ir Galrija Riga 7. stāvā. Tā ara terasīte :) Un apkalpošana ir ļoti laba. Un jā, tas ir viņu darbs apjautāties vai viss ir kārtībā, tas ir jāsalīdzina tāpat kā Narvesenā vai Drogās piedāvā pie pirkuma kādas citas lietas.. Jo bieži vien darba devēji noalgo "slepenos pircējus" un pārbauda darbiniekus vai tiešām viņi strādā tā, kā darba devējs tiem ir norādījis :p :)
02.09.2012 21:28 |

Reitings 556
Ja jāizvēlas vieta, kur ēst suši, tad priekšroku dodu Tokyo City vai Kabuki.
Ja tieši ķīniešu ēdienus, tad man patīk tas restorāns uz Valdemāra ielas (neatceros kā sauc).
Bet visgaršīgākais ķīniešu ēdiens vienmēr ir ārzemēs, īstajos ķīniešu restorānos.
02.09.2012 21:31 |

Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Par Gan bei neko sliktu nevaru pateikt, bet piekrītu šim
Bet visgaršīgākais ķīniešu ēdiens vienmēr ir ārzemēs, īstajos ķīniešu restorānos.

Ļoti garšo ķīniešu ēdieni. Šeit Vācijā ir restorāni, kur samaksā noteiktu naudu un ēd cik gribi :D Šādos gadījumos mēs ēdam garneles un visādas gaļiņas.
02.09.2012 21:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits