Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

restorāns ,,Gan bei"

 
Reitings 518
Reģ: 11.12.2011
Pirms tam biju Can can picā, cili picā, viss super ūber kruta. Vakardien bijām Gan bei Spicē... nu pilnīgi trauma... man izbijušai lauku meitenei..viss tik oficiāli, gandrīz katru reizi kā paiet garām viesmīlis pajautā vai viss ir labi, vai garšo utt. man tas likās ļoti pārspīlēti, bet iespējams tas ir normāli. ā un vēl atnes pusslapjus dvielīšus pie zupas... īsti nezināju ko ar tiem iesāku un vēl tukšs šķivītis klāt zupai...hmm... man nemaz to nevajadzēja un neizmantoju....īsti nezinu kādu atbildi vēlos no Jums sagaidīt.
Laikam 1.reizi biju tā pa šiko ēdusi.
P.S. atstāju tur 2ls dzermanaudu, ceru, ka nebija par maz... tur visi izskatījās turīgi apmeklētāji.
Varbūt pārspīlēju, nezinu, bet jā, nekas līdz šim tāds nebija piedzīvots :) īsti nezinu vai tur vēl kādreiz gribētu ēst, jo man nepatīk, ka pret mani izturas kā pret bērnu.
02.09.2012 19:06 |
 
Reitings 95
Reģ: 13.03.2012
LOLOLLOL!!!


:D :D

ta nav uzbaziba, par to wai garso un wiss ok! - winiem tads darbs,tas ir obligati, so wisu jautat!

un ja nezini ko drit:

1) paskaties ko dara citi
2) pajauta oficantam

atradi ar ko salidzinat restoranu ar kkadam kreisam picerijam! -chilli pica tacu ir tik zems limeni.
piem-man atnesa jelu galu,zupa bija plastmasas gabals + wisam pa virsu netira spraita glaze!

un wisp -ja jau nepatik tads apkalposanas limeni, cena utt -turpini iet uz sawam picerijam un priecajies!
ja nezinaji - maksa ne tikai par edienu,bet ari par vietu kur atrodies,par apkalposanu!
02.09.2012 19:13 |
 
Reitings 265
Reģ: 03.08.2012
Vienkārši baudi un uzskati, ka pret tevi izturas kā pret princesi nevis bērnu :) mani šī viesmīļu padarīšana netraucē, laižu gar ausīm viņus. Par dzeramnaudu es vienmēr aizmirstu un vispar nav vēlmes atstāt viņiem kādu naudas summiņu :D Es šaja lietā esmu paskopa hah :D
02.09.2012 19:14 |
 
Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
:D
slapjie dvielīši ir rokām. :D

gan bei ir tas retais restorāns, kur gatavo ļoti garšīgi :)
02.09.2012 19:15 |
 
Reitings 95
Reģ: 13.03.2012
enija - piekritu!

manuprat pats labakais deserts ir - cepts saldejum vai ari maki ar macarpone sieru un zemenem!
02.09.2012 19:16 |
 
Reitings 430
Reģ: 16.08.2012
Pirms tam biju Can can picā, cili picā, viss super ūber kruta.

Es ceru, ka tu joko.
02.09.2012 19:17 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es šaja lietā esmu paskopa hah



Tu vienkārši neesi radusi būt restorānos, un bonusā slikti audzināta. 10% no reēķina kopsummas ir dzeramnauda lielākajā pasaules daļā. Bieži gan tas jau ietverts rēķinā, bet ja nav tad ir jāprotas.
02.09.2012 19:17 |
 
Reitings 1078
Reģ: 24.10.2009
Čilli picā vienreiz nepārspīlējot nosēdēju 45 min. un pie manis tā arī nepienāca. Piecēlos un aizgāju :D Briesmīga apkalpošana.
02.09.2012 19:19 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Dzeramnaudu nekad neatstāju, labi, ĻOTI RETOS gadījumos, ja ir noskaņojums.

Un arī tracina tā apjautāšanās, it īpaši tad, kad ar pilnu muti sēžu... Bet jā, tas ir viesmīļu darbs, viņiem tas ir jāsaka, vnk pats par sevi tā stulbi...

Mitra lupatiņa ir domāta, lai tu notīri rokas pirms ēšanas, man jau ļoti patīk.. Un nezināt nav apkaunojoši :) Tos papildus traukus izmantoju ne vienmēr. Dažreiz izmantoju, dažreiz tas neprasās... Relax un neiespringsti par to tik ļoti :)
02.09.2012 19:19 |
 
Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Kubiete tu nopietni?

es nekad neatstāju dzeramnaudu, negribu un viss. bez tam es pietiekoši lielu summu maksāju par ēdienu un kokteilīšiem, tāpēc, kāpēc man vēl piemaksāt?

kurai tad te ir augsta inteliģence, m? es esmu labi audzināta, neuzskatu, ka tas ietekmē to, vai atstāju dzeramnaudu vai nē. vispār būtu smieklīgi tā uzskatīt.
02.09.2012 19:19 |
 
Reitings 518
Reģ: 11.12.2011
tequila sunrise

nesaprotu, a par ko man tādi uzbraucieni?! Nu labi, ja ne uzbraucieni, tad kamdēļ nepieciešams tik skarbi izteikties.Nu labi, mani tas netraucē, tikai šķiet muļķīgi pēc mana raksta uzreiz tik skarbi bliest pa pogām. Nu bet katram jau savs viedoklis.
02.09.2012 19:20 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Jā, nopietni.Ceru esot ārzemēs ta nedarat ka neatstājat? Citadi atkal runās par tiem tur padomaju stlbajiem pilsoniem. Ir dzirdēts.
02.09.2012 19:22 |
 
Reitings 95
Reģ: 13.03.2012
come`on!

wai tiesam kadai nokritis galabs ja atstas 0,50Ls ? :D

newajag tacu atstat daudz, ja newar atlauties,bet wnk simblosiki, cilweks tacu censas un wienmer jauki izturas -vismaz gan bei!
02.09.2012 19:22 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Autore made my day!
Nu tāpat kā restorānā, kad atnesa traukus roku mazgāšanai viens iedomājās padzerties - iz tās pašas sērijas! :D
02.09.2012 19:23 |
 
Reitings 95
Reģ: 13.03.2012
elzukeens011 -es nebraucu, bet wnk "parazajus" par tawu attieksmi kkadas kreisas picerijas fano par to kajagaida kadas 30min lai wnk iedotu menu,bet norm restoran cepies ka redz tewi par labu apkalo - man tas tiesam sciet smiekligi!
02.09.2012 19:24 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/69534/cik-liela-dzeramnauda-jadod-restoranos-arzemes


http://ieteikumi.lv/bizness-un-finanses/cik-liela-dzeramnauda-ir-jaatstaj-restorana


pskatīsim kā tas notiek citur pasaulē.

Vācijā un Austrijā dzeramnauda ir 5-10% no rēķina apmēram. Taču tas nav obligāti. Ja klienti nav apmierināti ar pakalpojumu, dzeramnaudu neatstāj. Bieži ir parasts, ka klienti norēķinoties dod papīra naudas zīmes un lūdz neizdot atlikušo metāla naudu.

Grieķijā, Portugālē un Spānijā dzeramnauda ir 10-15% no rēķina. Parastā kārtība ir tāda, ka oficiants izdod naudas atlikumu, bet klients to atstāj uz galda. Nepieklājīgi ir atstāt sīkās monētas. Līdzīgi ir jārīkojas Francijā, kur dzeramnauda ir ap 10% no rēķina.

Šveicē dzeramnauda jau ir ietverta rēķinos gan viesnīcās, gan restorānos, gan arī taksometros vai pie friziera. Tomēr tiek uzskatīts, ka ir apkaunojoši vai pārlieku pedantiski pieņemt atlikumā sīknaudu. Dzeramnaudu nedod arī Nīderlandē, Beļģijā un Īslandē.

Skandināvijā parastais dzeramnaudas lielums ir 5% no rēķina.

Lielbritānijā, Īrijā un Turcijā dzeramnauda ir ap 10% no rēķina.

Itālijā dzeramnauda jau ir ietverta rēķinā un tādēļ nav obligāta. Klienti, ja ir īpaši apmierināti ar apkalpošanu, tomēr atstāj dzeramnaudu. Dažreiz tai ir paredzēts īpašs šķīvītis vai krājkasīte uz letes.

Kā tad ir pie mums Latvijā?

Cik ir novērots, tad Latvijā dzeramnaudas lielums ir ap 10% no rēķina. Ir redzēts, ka daži restorāni vai kafejnīcas savos rēķinos ir ietvērušas dzeramnaudas, bet tomēr labais tonis saka, ka klientam ir jāatstāj dzeramnauda.
02.09.2012 19:24 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kubiete, tu vari darīt tā kā tev patīk, neuzbāzies citiem. Ja tev svarīgi, ko par tevi padomās (lielākā mērā neko, jo vsp nezin, kur tāda LV), tad neredzu jēgu tā cepties par citiem.
02.09.2012 19:25 |
 
Reitings 265
Reģ: 03.08.2012
Kubiete, ja tu velies atstāt kas man? Negribu un viss :D
Man nav ne mazakās vēlmes atstāt kādam lielu naudu, lai iztiek ar algu vai citu dzeramnaudām. Es nāku baudīt, nevis rūpēties par viesmīļu maciņu. Tu šauj galīgi garām dāmīt :D
02.09.2012 19:25 |
 
Reitings 1666
Reģ: 17.05.2012
vēl tukšs šķivītis klāt zupai...hmm.

Zupu vienmēr pasniedz uz šķīvja.
02.09.2012 19:26 |
 
Reitings 265
Reģ: 03.08.2012
*ja tu velies atstāj, kas man? :D
02.09.2012 19:26 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits