Izglītības līmeņi

Reitings 2329
Reģ: 25.02.2011
Man gan šāda situācija nav,bet ar vienu draugu par šādu lietu aizdiskutējām - atšķirīgie izglītības līmeņi starp puisi un meiteni.
Kā ir ar jums - vai jūs spētu būt kopā ar puisi,kam ir tikai pamatizglītības līmenis,strādā ārzemēs,bet jums ir augstākā izglītība?Jums tas būtu pieņemami?
02.09.2012 14:33 |

Reitings 192
Reģ: 24.05.2009
Gribēt var daudz ko, bet esmu sapratusi, ka man svarīgi ir, lai vīrietis ir perspektīvs, ar galvu uz pleciem un nebaidās no darba.
Dzīvē esmu sastapusi gan tādus, kas pamatskolu nav pabeiguši un nemaz negrib iegūt kaut kādu izglītību un arodu, kuru leksika piesārņota ar necenzētiem vārdiem un jūtas visvareni, un ir satikti arī tādi, kas bez vidusskolas izglītības tik daudz dzīvē sasnieguši, ir interesanti un aizraujoši sarunbeidri un man var aizbāzt muti jekurā jautājumā tā, ka es varu iet ieskrieties ar savu augstskolu! Un man rodas respekts pret tādiem! Dzīves skola arī ir ne mazāk svarīga, lai cik paradoksāli tas neizklausītos. Augstāko izglītību es uzskatītu kā plusu, bet tas nenozīmē, ka es neveidotu attiecības ar cilvēku bez tās.
02.09.2012 17:13 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Man ir svarīgāk, lai mans vīrietis kaut ko māk, kā mans tētis mēdz teikt: lai rokas no dir*as neaug. Lai viņam ir mērķis dzīvē, kaut vai lai strādā par mazu samaksu ar mazu izglītību, bet lai dzīvē ir vērtības. Lai man nav jābūt tai, kas rūpēsies par visu. Izglītība nav galvenais, lai gan, nenoliegšu, es lepotos, ja manam vīrietim būtu vismaz maģistra grāds. Bet tas nav noteicošais, jo var veidot arī labas attiecības un stabilu ģimenes dzīvi arī ar cilvēku, kuram nav augstākā izglītība, ja vien tajā galviņā ir elementāra loģika un kaut kādas prasmes, mērķi un vērtības.
Kāpēc? Jo atšķiras dažādu cilvēku izpratne par jēdzienu izlītība un mācīšanās.. Kā jau iepriekš te minēja, ir augstskolās arī tādi, kas tur sēž tikai tā papīra dēļ, bet tas papīrs bez mācīšanās jau dzīvē neko nedos. Tāpat arī ir spilgti piemēri manā dzīvē par cilvēkiem ar vidējo izglītību, bet labiem un stabiliem ienākumiem.. Tā kā nevar tā viennozīmīgi spriest, augstākā izglītība ne vienmēr nozīmē gudrību un prasmes. :)
Bet nu no sakarīga vīrieša ar vismaz maģistra grādu es jau nu tiešām neatteiktos. :D
02.09.2012 17:25 |

Reitings 38
Reģ: 04.02.2009
Man drīz būs bakalaurs un gribētos,lai aŗi manai otrajai pusītei tāds būtu. Piekrītu,ka ne vienmēr diploms dod inteliģenci, bet tomēr parāda, ka cilvēkam ir apņēmība un galva uz pleciem, tāpat kā iegūstot tiesības. Veidojot attiecības, diploma neesamība protams nebūtu šķērslis, bet tad man jāredz vēlme attīstīties kādā citā virzienā.
02.09.2012 18:08 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Astotdala-man ir paziistams viens loti labs maakslinieks,kurs nevareeja pabeigt studijas ,slimiibas iemesla deel!Vins ir loti talantiigs ,inteligents cilveeks un sasniedzis loti daudz ,tiesi ar savu talantu,darbu!Es pilniigi piekriitu,ka cilveeks var "izaugt" arii bez diploma!
02.09.2012 18:20 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
man tas ir svarīgi, jo ja puisis nav spējigs pabeigt 12 klases, tad tur kkas nav labi ar vinju. Nerunaju pa iznemumie veselibas del vai kadu citu smagu iemeslu dēļ.
Ari mana mate butu vnk 100% pret to, ka man ir tāds puisis. un cilveks, kurs mācas, sevi attista parada to, ka vinam interese tas kā vinjs dzivos un vinjs apjēdz ka ar izglītību var pelnit daudz labak un but ari cita kulturala limeni. aizbraukt uz Iriju vākt zemenes un sanjemt 1000 mēnesi, es domaju noteikti nav labak,kā tajaa laika iegut augstako izglitibu un meģinat dzive izsisties, kaut vai braukt citur, bet strādat sava profesija.
02.09.2012 18:41 |

Reitings 1249
Reģ: 07.06.2010
Šobrīd man izglītības trūkums nav šķērslis.
Katram dzīvē ir savādākas situācijas. Man vienmēr svarīgāka būs otra cilvēka personība un sajūtas, kas rodas esot ar to cilvēku kopā. Un man ir vienalga, ka mīļajam nav vidusskolas izglītība. Bija laiks, kad bija jāparūpējas par sevi un jaunāko brāli, strādāja divos darbos un skoloja jaunāko bračku, savu izglītību atstājot novārtā.
Tagad, kad atkal ir iespēja mācīties, ies un darīs to. Kas par to, ka uz šo brīdi nav tā papīra? Vai tāpēc man viņš ir mazāk mīļš? Nē.
02.09.2012 18:43 |

Reitings 848
Reģ: 14.04.2010
Man ir svarīgi, lai puisim būtu augstākā izglītība,kas ir līdzvērtīga ar manējo! :)
02.09.2012 18:46 |

Reitings 16208
Visburvigaka-es vbuutu lepna ,ka man buutu taaads puisis ,kaa tev!Man liekas ,ka taadi viiriesi ,kuri speejusi iziet cauri gruutiibaam ,paliidzeet izaugt saviem mazajiem braaliem ,maasaam ir tiesaam iipasi cilveeki!Noteikti vins buus dienaas loti labs viirs ,teetis!:)
02.09.2012 18:54 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Ne tikai vīrieti, bet arī draudzenes negribētu bez vismaz nepabeigtas augstākās izglītības. Ja dzīves mērķi nesniedzas tālāk par gēla nadziņu pieaudzēšanu vai sēņu lasīšanu, man ar tādiem cilvēkiem nav pa ceļam...
02.09.2012 18:56 |

Reitings 16208
lindachka-ir tik daudz cilveeku ,kuriem ir taa augstaakaa izgliitiiba,bet taas inteligences taapat nav...runaat var tikai savas profesijas robezaas!Diploms ir ,bet intereses nesniedzas taalaak par tiem "nadziniem" un "dreebju kalniem" utt
02.09.2012 19:01 |

Reitings 1249
Reģ: 07.06.2010
Es esmu lepna.
Un man ļoti patīk tas, ka zinu- uz viņu var paļauties, neiežmiegs asti starp kājām grūtās situācijās, ir atbildīgs par sevi un saviem vistuvākajiem.
:)
02.09.2012 19:06 |

Reitings 355
Reģ: 20.06.2012
mna būtu svarīgi, taču svarīgāk par diplomu man būtu cilvēka rakturs un darbs, reāli inteliģenci nenosaka izglītības līmenis, jo būtībā tas ir tikai diploms un tomēr īstā skola ir dzīves skola ;)
02.09.2012 19:37 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
manuprāt, 12 klases ir tikai pašsaprotami. Vajadzību pēc citas izglītības varētu aizēnot džeka ņuhs un poņa, bet 12 klases... tā jau tāda pašsaprotama bāzīte jebkuram.
02.09.2012 19:40 |

Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Nē, es nevarētu pieņemt, ka puisim ir pamatizglītības līmenis grr..ar tādu nemaz nebūtu kopā, man tas ir ļoti svarīgi
02.09.2012 20:30 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Laba teema, aizdomaajos. Un nonaacu pie secinaajuma, ka ir ljoti svariigi izgliitiibas liimenis. Bet sheit ir miljons bet.
Mani noteikti nevar uzrunaat viirietis, kas ir pabeidzis uznjeemeejdarbiibu, jo nu shii ir viena no taam kaarteejaam izgliitibaam, kas ir "izshljuukshanas" profesija.. viss notiek uz labu laimi. Un shaadas ir vairaakas profesijas. Un ja nu kaads nav shaadu profesiju pabeidzis, bet pametis pusmastaa, nu tad sorry, taads viirietis nav ciiniitaajs itin nemaz... psss pilniigi noshkurinaajos.
Maakslinieks, kam ir nepabeigta augstaakaa izgliitiiba, manupraat ir kaut kas normaals, jo tas ir maaklsinieks, vinja iistais gars tachu nav radiits universitaateem un graadiem, bet gan shedevru radiishanai, iespeejams izejot cauri visaam elles mociibaam, sheit es domaaju entaas atkariibas.
Man personiigi piesaista viirieshi un arii noteikti sievietes, kas ir pabeigushas interesantas profesijas,teiksim ne paaraak populaaras.Mans viirs to skaitaa :D Biokjiimija. Vispaar, ja nebuutu izveeleejusies ekonomiku un finanshu prognozeeshanu , es noteikti buutu maaciijusies un pabeigusi kjiimiju vai fiziku, man tas sapnis galvaa, kaa man viirs saka , tev tik tas vizuaalais, tad es taa iedomajos, sevi laborotorijaa, baltaa halaatinjaa, imiteetaas briillees melnos raamjos, sarkanu luupu kraasu un sarkanas augstpeezhu kurpes un gudri runaaju ... mm liekas seksiigaakaa profesija ever.
Nu , bet tie , kas pat nav pabeigushi vidusskolu jau nerunaajot par pamatskolu... man pat taadu paziistamu nav... taadi cilveeki tieshaam ir? Tragjeedija.
02.09.2012 21:24 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
nav starpiba kads cilvekam izglitibas limenis,ja fishku rubi un sitas uz augshu,tad manis pec vinjs visp var skola nebut gajis.bet ja ir ar pamatizglitibu,sanjem minimalo un necensas neko sasniegt tad ta ir cita lieta
02.09.2012 21:29 |

10 gadi
Reitings 155
Reģ: 05.01.2010
Mīļās dāmas, kad Jūs iepazīstaties ar puisi, Jūs tak neprasat, kāda ir izglītība utt. Tas tak ir smieklīgi, manuprāt tas ir vienalga, ja paspēj iemīlēties utt.
Galvenais ko tu pats sasniedz dzīvē, visu var nopirkt gan diplomu utt. Man ir pazīstamie, kam ir firmas, kas ir izsitušies augstu utt. ar vidējo izglītību un ir arī tādi, kam ir tas maģistrs un strādā darbu,kur ir vidējā alga, vis ir atkarīgs no paša.
02.09.2012 21:59 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
kerby, varbuut saakumaa ir vienalga, veelaak noteikti nee ;)
02.09.2012 22:03 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
ntie diplomi un vel nez kas neparada cilveke intelekta un izglitibas limeni,ari tads,kura katra varda gala ir bljed var but ar magjistru kkada sfera un rakt gravjus.
02.09.2012 22:05 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Vienalga nebūtu noteikti, jo tomēr savās acīs redzu vīrieti kā balstu, t.i. tādu vīrieti, kurš būtu ne tikai vienlīdzīgā izglītības/karjeras pakāpē, bet pat augstāk par to, lai ar viņu esi kā aiz sienas jebkurās situācijās. Man laikam nedaudz sistu pa pašapziņu, ja piem. blakus būtu tāds, kurš bez izglītības un normāla darba...
02.09.2012 22:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits