Problēma jau gadiem ilgi..

Reitings 2001
Reģ: 11.02.2011
Sveikas meitenes! Man ir viena problēma,kura jau velkas ar mani gadiem. Mans patēvs aizliedz,lai kāds paliek pie manis pa nakti,pat ne draudzenes,kur nu vēl runājot par puišiem!
Ļoti sen atpakaļ bijušais puisis palika,kādas 3 reizes,nodraudzējos ar viņu gandrīz 2 gadus. Tagadējais puisis,pie manis ir palicis tikai vienu reizi,un viņš nedzīvo manā pilsētā. Man ir jau 20 gadu,neesmu vairs maza meitene,jā zinu,dzīvoju vēl kopā ar mammu un viņu,bet es nekad nevienam neesm traucējusi ar,to,ka pie manis kāds pat ir atnācis.Ko man darīt,un kā runāt ar viņu?
Nezinu,kā lai to atrisina..
05.07.2012 21:58 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
kada sakara mamma vinjam neljauj iznemt pasham stipendijas naudu ?
vel kas- pie kada no jusu vecakiem noteikti nedzivojiet. pirmkart, tas ievilksies, otrkart jums vajag pashiem savu dzivi, jo vecaki vnm kkur iejauksies, nevaresiet pashi ari darit ko gribat un ka, ka ari varesiet pashi visu iekartot nerekinoties ar citu domam. mans ieteikums ir nogaidit. un vel atkariba no macibu intensitates- vinsh var meklet kur piestradat, pa brivdienam pa vakariem, tu pamekletu darbinu bet jsu butu kopa. vinsh jau pagaidam tev nekadu palidzibu nevar dot ja mate pat nelauj nonemt vinaj stipendiju, un es nesaprotu- ka vinjai tiesham nav kauna? ta ir vinja nauda, ko vinsh pats ka teikt nopelnijis. es domaju ka ar vinja vecakiem jusm vismazak vajadzetu saistities un nekada gadijuma nekljut no vinjiem finansiali atkarigiem. ja dzivojat mazpilseta tad ari tur droshi vien ir ari leti irejami dzivokli. ja katrs kko centisies, mekles un daris, tad panakumi bus.ne jau uzreiz, bet vajag sakt kko domat, ja tiesham jums ir nopietnas attiecibas
06.07.2012 11:18 |

Reitings 2001
Farfalla Vendetta- kļūdies,mans draugs ir pilngadīgs,tikai ir atkarīgs no vecākiem,jā.. viņš pats grib arī savu dzīvi,nost no vecākiem,bet viņi viņu vēl daudzās lietās ierobežo.
06.07.2012 11:20 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
šokolāde - atceries, ka vienīgā dzīve, ko Tu vari plānot, kārtot, īstenot, ir TAVĒJĀ - nekāda jūsu, viņa vecāku izdomātā utml!
Ja Tev šobrīd ir tā brīnišķīgā iespēja dzīvot nemaksājot par dzīvesvietu un ēdienu, tad izmanto to.
Meklē pelnīšanas iespējas, strādā un liec kopā nopelnīto - ta vienalga, ka mazapmaksātā darbā. Kaut kā tā pieredze ir jāvāc. Sāc kļūt pastāvīga kaut vai pamazām. Lai vismaz kāds jūsu pārī ir ar pieaugušo domāšanu.

Bet tā vispārīgi - nevar ierobežot to, kas ļaujas ierobežojumiem, nevar ierobežot par sevi pastāvošu personu, kas zin, ko grib un, kā to sasniegt.
06.07.2012 11:21 |

Reitings 2001
mazzaachirka- nu es arī nesaprotu,kādēļ viņa mamma uzlikusi viņam veto uz viņa naudu.. es vēl vakar viņam jautāju,"Varbūt tu ar mammu esi vienojies par to,ka krāj kaut kam naudu?'viņš teica,ka nē,viņš nezin,kāpēc viņa neļauj viņam ņemt pašam savu naudu.. citreiz man viņam viss ir jāizmaksā,jo viņam nav savas naudas ar ko rīkoties.. tas ir stulbi,jā.
06.07.2012 11:23 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Par to, cik pieaudzis ir cilvēks, nevērtē pēc gadu skaita ;)

Nu nav Tavs draugs pieaudzis, kaut vai spriežot pēc šī
šaubos,ka viņš ar mani varēs dzīvot,kopā jo diezvai viņa vecāki viņam to ļaus,jo viņa mamma neļauj pat viņam,paša stipendiju no kartes ņemt,kur nu vēl dzīvot kopā ar mani,vai arī sākt patstāvīgu dzīvi

Pieaudzis vīrietis tomēr pats domā ar savu smadzeņu podu.

Reitings 13903
Nu Tu pieminēji, ka Tev ir sekss. Tādēļ, ka nedod dies', esot TĀDĀ atkarībā un kontrolē no vecākiem, Tu paliksi stāvoklī.
Atkārtošos vēlreiz - līdz pieaugušo dzīvei jums vēl tālu.

Reitings 2230
Bet tie ir vēl 2 gadi,kad man jāgaida kamēr viņš izmācīsies,un kur ir garantija,kad mana puiša vecāki būs,par,to,lai dzīvojam kopā..

Cik viņam gadu? Kāda starpība, ko vecāki grib vai negrib? Ja gribēs, lai dēliņš sēž mājās visu laiku un čubinās ap māti, tad tā arī darīs? Kā man besī tie vecāki, kas savus pilngadīgos bērnu uzskata par mazuļiem, kas paši nevar lēmumu pieņemt!! Lai sāk turēties pretī, pretējā gadījumā arī attiecībās drīz būsiet visi trīs- tu, draugs un viņa māmuļa, kas visur pa vidu jauksies.
Vienkārši nostādiet vecākus fakta prieka, ka dzīvosiet kopā un viss. Sākat jau krāt naudiņu. Arī mazpilsētā var atrast darbu, kaut vai fizisku.
06.07.2012 11:24 |

Reitings 8272
womankind ieteikums nav divains jo preteja gadijuma var sanakt ta ka berns jums radis lielus finansialus izdevumus. dotaja situacija jums un jusu attieicbam diez vai tas naktu par labu. kaut gan berns ir jauna dziviba un nedrikst teikt kad vinju vajag vai nevajag, bet tomer..
kadelj jums ir jabut kkadam atbalstam no vinja gimenes puses?nu un?ja vinja gimene negribas lai jus esat kopa tad ari bus? nee nu vinsh tiesham ir mazgadigs vai kaa?
pec ta ko tu saki, izskatas ka puisis negrib uznemties atbildibu. bet ta ari tu nepateici cik vinjam ir gadu. ja ir nepilngadigs, tad nu jaa...khmm..diezin vai jums tik atri sanaks ta kopdzive. drizak vinsh vel grib priecaties un tada vecuma ari gluzhi vel pa tadam lietam nebutu jadoma, ja nu vienigais pashm ir milziga velme kopa dzivot. un tev ari nav jasak visu pashai. ja vinsh vismaz saks par to runat tad paej soliti preti, bet ja jusu domas nesaskanes saja jautajuma ilgaka laika posma tad jus viegli nonaksiet pie skirshanas. domaju ka neviena sieviete, kura velas nopietnas attiecibas un mil so virieti nevelesies, lai vinji n-tos gadus satiktos, nedomajot par ko nopietnaku
06.07.2012 11:25 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
tiešām stulba situācija.

no vienas puses- 20 gadi, kāpēc gan draugs nedrīkstētu palikt, neesi jau vairs mazais bērns, no otras- varbūt patēvam šķiet, ka ja atļaus palikt vienreiz, tas kļūs par pieradumu un draugs vnk dzīvosies pie tevis viņa mājā.

un vispār, nesaprotu vecākus, kuri praktiski spiež bērniem klaiņot pa vakariem/ naktīm apkārt pa pilsētu, jo draugu/draudzeni uz mājām vest nedrīkst..

kā reiz teica mana pasniedzēja: es labāk savai 15gadīgajai meitai ļauju draugu vest uz mājām, pie reizes esot lietas kursā par visu, kas notiek,kāds tas draugs nevis lai viņa to lietu nodara paslepus kkur Zoļuka mežā :D
tas ka vecāki kko aizliedz, galīgi nenozīmē, ka tas nenotiek :D
06.07.2012 11:28 |

Reitings 2230
pareizi womankind saka. ej strādāt kaut to pašu darbiņu par minimālo naudu. kamēr dzīvo pie senčiem, tikmēr iekrāsi tāpat labi. pa tiem 2viem gadiem var sakrāt ujujuj, ku daudz. un tas būs sākuma finansējums dzīvošanai kopā (vēl labāk, ja pārvāksieties uz lielāku pilsētu, kur būs lielāka darba iespējas + būsiet prom no vecāku kontroles). Protams, lai draugs sāk kaut ko darīt! Ja tā ir viņa stipendija, tad viņa, ne mātes. Lai nedod mātei, bet krāj.
06.07.2012 11:28 |

Reitings 2001
Viņam ir tikpat gadu,cik man 20,bet,kā redziet,viņš vēl ir atkarīgs no vecākiem un ģimenes,un viņi vēl daudzkur ierobežo viņu.. tas ir skarbi,bet tā ir patiesība!
06.07.2012 11:29 |

Reitings 2230
šokolāde, Tev tas liekas pieņemami? Līdz cik gadiem taisaties to paciest?
06.07.2012 11:31 |

Reitings 1705
Man personīgi arī negribētos, lai manā mājā regulāri nakšņo ciemiņi. Mājas ir tā vieta, kur atrodas tikai tuvākie. Tev Tavi draugi ir tuvi, bet patēvam tomēr nē. Pieļauju, ka nav diezko patīkami, piemēram, saskrieties pie tualetes naktstērpā ar daļēji zināmiem cilvēkiem. Mājās tomēr gribas justies kā mājās.
Un tas, ka patēvs runā "caur mammu", varētu būt tādēļ, ka viņš domā, ka Tu varētu viņu neklausīt, jo viņš nav Tavs bioloģiskais tēvs.
Varbūt nakšņo pie sava puiša? Drīz jau arī būs laiks sākt domāt par pieaugušo dzīvi un savu ligzdiņu..
06.07.2012 11:34 |

Reitings 8272
nu kas tad tavam draugam nav mugurkaula.. vinjam pasham patik shi situacija kad pat nelauj iznemt stipendijas naudu?varbut vinja vecaki ir ljoti mantkarigi..nu tad lai vinsh censhas atrast veidu ka aiziet no vinjiem.. kas tad vinsh baidas vai?ta jau jus nekad nebusiet kopaa, ne ari tad kad vinsh beigs skolu jo nevares aiziet prom no vecakiem
06.07.2012 11:35 |

Reitings 2001
laspīgā- Protams,ka man tas neliekas,pieņemami,bet es nevaru iet pie viņa mammas,un teikt dod viņam,viņa naudu,jo viņam to vajag un t.t! Viņš ar savu mammu,nav runājis,par to,ka dzīvosim kopā,viņš teica,es runāšu tikai tad,kad atradīsi dzīvokli,un tad jau varēšu iet dzīvot,ātrāk man nav jēgas viņai neko teikt! Tādi bija viņa vārdi,par to.
06.07.2012 11:36 |

Reitings 13903
Aaak vai!
Varbūt vispirms vajag sākt ar dēla iemāčīšanos pašam pārvaldīt savus naudas līdzekļus?
Dzīvošana atsevišķi pēctam.
Piemēram, Tev pašai ir savi naudas līdzekļi?
06.07.2012 11:38 |

Reitings 216
Reģ: 02.10.2011
Viņam ir tikpat gadu,cik man 20,bet,kā redziet,viņš vēl ir atkarīgs no vecākiem un ģimenes,un viņi vēl daudzkur ierobežo viņu.. tas ir skarbi,bet tā ir patiesība!

Šķiet absurdi, ka tu tā raksti par draugu, lai gan pati esi tikpat atkarīga no saviem vecākiem. Uz jums abiem attiecas tava pašas citāta pēdējā daļa - skarbi, bet patiesībā jūs abi esat pilngadīgi bērni, kuri grib dzīvot pēc pieaugušo attiecību modeļa, turpinot izmantot vecāku piedāvāto komfortu.
06.07.2012 11:38 |

Reitings 8272
aha jaa ljoti aspratigi vinsh doma. pirmkart tev nekada gadijuma nav jaiet pie vinja mates un ko tadu jautat, savadak tu vinjas acis izskatisies zini kaa?otrkart, nevienu nevar piespiest palidzet sada situacija. labi tu sameklesi dzivokli, bet ja mate nedos naudu, tad par ko tad jus tur visu maksasiet? vinsh nav padomajis ka tas ir stulbi ko vinsh saka. manuprat ta ir vnk atrunashanas no vinja puses lai novilktu laiku, iespejams ka baidas. pasham jaiet ir stradat nevis vecakeim japrasa nauda dziovkli. kas vel nebuus :D
06.07.2012 11:39 |

Reitings 142
Reģ: 07.06.2012
Man neliekas nekas normāls, ja vecāki ļauj saviem bērniem vest savas otrās puses uz mājām - ja tik ļoti gribas sākt pieaugušo dzīvi, tad pašiem arī jāvar to nodrošināt. Pretējā gadījumā drīz vien jaunieši ievācas viens pie otra, taisa bērnus, precās un nabaga vecākiem tas viss jāpacieš.
Pie manis puiši nenakšņoja un tad, kad ar puisi izlēmām par kopdzīves uzsākšanu, tad arī kopā nakšņojām. Man būtu neērti gulēt ar puisi manu vecāku mājā., tas liekas nepieklājīgi pret vecākiem.
06.07.2012 11:40 |

Reitings 2230
šokolāde, kāpēc Tev būtu jāiet kaut kas teikt viņa senčiem? Lai iet pats un saka, ka tā ir viņa nauda! Nu pagaidām arī nav jēgas vēl neko teikt par to dzīvošanu, ja 2 gadi vēl priekšā, bet nu pats var atbildēt par savu naudu, ne? Man draugs arī tika nenormāli kontrolēts no mātes puses, un viņa joprojām mēģina to darīt.. ir viņiem grūti stāties pretī mātei, bet nu jeibogu. jēga no puiša, kas ir bezmugurkaulnieks?
06.07.2012 11:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits