Bezdarbnieki.

Reitings 140
Reģ: 21.12.2010
Sveikas, pašlaik esmu beigusi skolu, un strādāt tākā vēl negribās, tāpēc gribēju uzzināt, vai es varu pēc skolas uzreiz pieteikties bezdarbniekos un iziet viņu piedāvātos kursus un saņemt vēl stipendiju? :)
Paldies!
29.06.2012 11:04 |

Reitings 354
Reģ: 05.06.2012
http://www.nva.lv/index.php?cid=3

Google izmeta tadu lapu.Tutr ir visa vajadziga info.

Tiesības uz bezdarbnieka statusu pēc reģistrēšanās Nodarbinātības valsts aģentūrā ir personai, kura:

nestrādā (nav uzskatāma par darba ņēmēju vai pašnodarbināto saskaņā ar likumu “Par valsts sociālo apdrošināšanu”);
meklē darbu;
ir darbspējīga un gatava nekavējoties stāties darba attiecībās;
ir sasniegusi 15 gadu vecumu;
nav sasniegusi vecumu, kas dod tiesības saņemt valsts vecuma pensiju, vai kurai valsts vecuma pensija nav piešķirta (tai skaitā priekšlaicīgi);
nav uzņemta pamatizglītības vai vidējās izglītības programmā klātienē;
neveic komercdarbību vai tās komercdarbība apturēta saskaņā ar normatīvajiem aktiem;
nav pilnā valsts apgādībā.

Ja nav vispār strādāts, bezdarbnieka pabalstu tik nesaņemsi. Visu pārējo gan.Uz kursiem ir baigās rindas, menešiem pat velkas. Vēl ir semināri,lekcijas kas ar nav slikti.
29.06.2012 13:42 |

Reitings 354
http://www.nva.lv/index.php?cid=3&mid=311#kpp

Vari tik uz semināriem vai lekcijām. Stipendiju gan nemaksā, bet lietderīgi pavadīts laiks.

Semināri (8 akadēmiskās stundas):

Dzivei noderīgas iemaņas
Mājsaimniecības un ģimenes budžeta plānošana, informācija par uzkrājumu veidošanu ;
NVO dibināšana un darbība;
Kā efektīvi atrast darbu - psiholoģiskās barjeras pārvarēšana, darba meklēšana, darba piedāvājuma izvērtēšana un darba attiecību uzsākšana;
Kā sagatavoties darba intervijai?
Darba meklēšana reti apdzīvotās vietās, tajā skaitā - sociālā tīkla aktivizēšana darba meklēšanas procesā;
Prasmes strādāt pārmaiņu apstākļos;
Konflikts un efektīva saskarsme;
Komunikācijas prasmju attīstīšana un komunikācijas problēmu risināšna;
Sociālie kontakti jauniešiem (diskusijas par bezdarba situācijas risināšanas iespējām);
Pašnodarbinātās personas tiesiskie jautājumi;
Ievads komercdarbības uzsākšanai, darījumu veidi;
Biznesa plāna izveides pamati komercdarbības uzsākšanai;
Grāmatvedības uzskaites pamatprincipi pašnodarbinātām personām;
Mikrouzņēmumu dibināšana, attīstība un tiesības;
Kā gūt panākumus tīkla mārketingā?
CV un pieteikuma vēstules sagatavošana, vakanču portālu izmantošana;
Emocionālā inteliģence

Lekcijas (5 akadēmiskās stundas):

Kā jaunietim pelnīt?
Sociālās tiesības;
Darba tiesības;
Darba aizsardzība;
Kas jāzina meklējot darbu ārpus Latvijas? (dzīves un darba apstākļi, darba uzsākšanai nepieciešamie dokumenti, kur griezties pēc palīdzības u.c.);
Stress un tā pārvarēšana;
Lietišķā etiķete;
Darba attiecības starpkultūru vidē.

Individuālās konsultācijas (1 akadēmiskā stunda):

Psihologs;
Jurists;
Sociālais darbinieks;
Maksātnespējas konsultants;
Biznesa plāna konsultants;
Kredītu un nodokļu konsultants.

Sakopēju, jo ja nu autore neatrod :D
29.06.2012 13:45 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Man liekas, ka kuponus (un līdz ar to 70Ls stipendiju) tu nevarēsi iegūtm bet kā te jau minēja iet uz NVA, reģistrēties kā bezdarbnieks un apmeklēt kursus, seminārus vari gan. Tiesa, par viņiem nemaksa, jo tie ilgst dažas dienas tikai.

Pati nostrādāju 3 gadus un aizgāju no darba, stājos bezdarbniekus pag. augustā, pieteicos franču valodas kursiem un tikai š.g. jūnijā dabūju kuponu. Tagad līdz jūlija beigām man ir kursi, par kuriem saņemšu 70Ls stipendiju (par jūniju) un laikam nedaudz mazāk par 70Ls jūlijā, jo sanāk kursi ne pilno mēnesi. Nu jā, sanāk gandrīz gadu gaidīju kursus, t.i. negaidīju speciāli, bet nu tā sanāca. Kādā mazākā pilsētā varētu būt ātrāk, bet tur ir ierobežota kursu izvēle.
29.06.2012 14:00 |

Reitings 354
Man liekas, ka kuponus (un līdz ar to 70Ls stipendiju) tu nevarēsi i

Nemusini meiteni.Var jebkurš bezdarbnieks pierakstīties rindā uz kursiem. Pat ja līdz šim nav strādājis.
29.06.2012 14:02 |

Reitings 354
http://www.nva.lv/index.php?cid=3&mid=311#nef

Dalībai neformālās izglītības programmu apguvē var pieteikties bezdarbnieki un darba meklētāji, kuru prasmes neatbilst mainīgajām darba tirgus prasībām vai šīs prasmes ir nepietiekamas un šī iemesla dēļ ir grūti atrast darbu.

http://www.nva.lv/index.php?cid=3&mid=311#parkv

Dalībai profesionālās tālākizglītības un profesionālās pilnveides izglītības programmu apguvē var pieteikties:

bezdarbnieks, kuram nav iepriekš iegūta profesionālā kvalifikācija;
bezdarbnieks, kura iepriekš iegūtā profesionālā kvalifikācija vai profesionālā pieredze nav pieprasīta darba tirgū;
bezdarbnieks, kura iepriekš iegūtā profesionālā kvalifikācija neatbilst attiecīgajai profesijai noteiktajām prasībām, piemēram, nav saņemts normatīvajos aktos noteikts profesionālās pilnveides dokuments (sertifikāts), kas apliecina tiesības turpināt strādāt iepriekš iegūtajā profesijā;
bezdarbnieks, kurš zaudējis profesionālās prasmes, jo nav strādājis iegūtajā profesijā vismaz trīs gadus vai veselības stāvokļa dēļ nevar turpināt būt nodarbināts iegūtajā profesijā.
29.06.2012 14:05 |

Reitings 354
P.S. Vispār ieteiktu paskatīt to NVA lapu, un ar dokumentiem doties uz turieni.Te meitenes ļoti daudz nepareizu info pasaka.
29.06.2012 14:06 |

Reitings 354
http://www.nva.lv/index.php?cid=3&mid=310#bdstatuss

Lai reģistrētos bezdarbnieka statusa iegūšanai, personai jāuzrāda šādus dokumentus:

personu apliecinošu dokumentu (pasi vai personas apliecību jeb identifikācijas karti - eID) vai ceļošanas dokumentu;
algas nodokļa grāmatiņu, ja persona to ir saņēmusi;

dokumentu, kas apliecina personas uzturēšanās tiesības Latvijas Republikā, ja saskaņā ar ārzemnieku uzturēšanos Latvijas Republikā regulējošajiem normatīvajiem aktiem šādam dokumentam jābūt personas rīcībā;
atbilstoši Padomes Regulai (EEK) Nr.1408/71 (1971.gada 14.jūnijs) par sociālā nodrošinājuma sistēmu piemērošanu darbiniekiem un viņu ģimenēm, kas pārvietojas Kopienā (ar visiem grozījumiem, kas izdarīti līdz 2006.gada 18.decembrim), citā Eiropas Savienības dalībvalstī, Eiropas Ekonomikas zonas valstī vai Šveices Konfederācijā izsniegtu veidlapu E 303, kura apstiprina personas tiesības saņemt tās valsts piešķirto bezdarbnieka pabalstu, kura izsniegusi E 303 veidlapu, ja persona to ir saņēmusi.

algas nodokļa grāmatiņu, ja persona to ir saņēmusi;-TATAD JA NEESI STRāDāJUSI, UN NAV NODOKļU GRāMATIņAS VARI IET BEZ KA SAPROTU.Vari ari izņemt, pirmo reizi ta ir bezmaksas. Vēlāk ja nozaudē, jamaksā par atkārtotas izsniegšanu 10 ls.
29.06.2012 14:08 |

Reitings 11330
Uma, da atslābsti. A to druka un druka... Mana aģente teica, ka nevar saņemt kuponu un stipendiju, ja neesi strādājis iepriekš vismaz 9 mēn. Neviens jau nesaka, ka nevar reģistrēties. Var.
29.06.2012 14:12 |

Reitings 354
Uma, da atslābsti. A to druka un druka... Mana aģente teica, ka nevar saņemt kuponu un stipendiju, ja neesi strādājis iepriekš vismaz 9 mēn

Slikta aģente,es izgāju gan kursus.Ka jau teicu sakopeju jo metene ja nevar Google to atrast tad ko? Un lai iet un visu labak jauta uz vietas, jo te ka redzu 90% nepareiza info.
29.06.2012 14:14 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
Tie kursi ir tikai izlikti, lai bezdarbnieki pasiekalotos. Vismaz es 5 mēnešu laikā savu rindu Rīgā uz angļu valodu tā arī nesagaidīju! :D
29.06.2012 14:14 |

Reitings 354
Es gaidīju 8 menešus, un dabūju.Vēl Rīgā pie tam! Un jā, nebiju nekad vēl strādājusi.
29.06.2012 14:16 |

Reitings 11330
Uma, par to piekrītu, ka tāpat ir jāzvana un jāprasa. Starp citu, tagad NVA ir kkāds uzziņu telefons, kur visu var uzzināt, ja pavisam negribas iet. Vai arī vnk e-pastu uzrakstīt no NVA mājaslapas, jāaizpilda forma (Vārds, e-pasts un ziņa) un jānosūta. Tad jau būs skaidrāk, jo tiešām nevar nevienam ticēt :)

skaya, nu re, es tikai pēc 10 mēnešiem sagaidīju :)
29.06.2012 14:22 |

Reitings 354
meksikanka, beidz kāds vēl e pasts.Ja cilvēks Google nevar sameklēt NVA mājas lapu.Kur viss pēc būtības skaidri uzrakstīts.
29.06.2012 14:25 |

Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
Es personīgi atbalstu autori, jo nejau viņa grib sēdēt uz pabalstiem aiz slinkuma. Bet gan mācīties kursos, tādā veidā ceļot savas darba iespējas.
29.06.2012 14:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits