vai tā ir mīlestība?

Reitings 202
Reģ: 25.06.2012
Esam kopā jau nedaudz vairāk kā pus gadu.. zinu, ka nav daudz, bet esam ļoti tuvi palikuši. Un manī sāk parādīties mīlestības jūtas, parasti paturēju sevī šos vārdus, bet nesen neizturēju un pateicu, ka mīlu viņu. Atbildi pretī nesaņēmu, bet neuztraucos - ja arī nepateiks, man ir svarīgi to pateikt viņam. Pēc vairākām nedēļām mums bija grūta diena un pateicu, lai neuztraucās, jo esam kopā un es viņu mīlu, nekur neaiziešu. Tomēr esmu sevi mānījusi - man arī ir svarīgi, lai viņš man to pasaka, jo man arī ir vajadzīgs jūtu apliecinājums vārdiskā veidā. Un man aizvērās ciet. Teicu : "Ja nevari man atbildēt ar to pašu, tad tas laikam ir normāli, jo laikam jau vienmēr attiecībās viens mīl nedaudz vairāk, tomēr man tas ir ļoti sāpīgi, jo šobrīd man ļoti vajadzīgs Tavs atbalsts." Uz ko viņš man atbildēja, ka ar varu un piespiešanos nevar man atbildēt. Es aizvēros un vienkārši klusēdami pavadījām laiku mājās. Tad viņš sāka teikt un izdomāt, ka mīl mani, tikai baidās to teikt. Bet no kā viņam baidīties, mēs esam divi tuvi cilvēki kopā, ar vēlmi dot otram visu, kāpēc sāpina mani ar vārdiem, ka tas no viņa puses būtu piespiešanās? Aizgāju no viņa, pateicu, ka mīlu un man sāp, ka viņš tā. Tagad viena sēžu un raudu - vai vienmēr attiecībās viens mīl vairāk?

Man sirdi plēš pušu, gribas apsaukt viņu un nomierināt, bet kad es to saņemšu? :( zinu, ka jautājums jau ne jums, bet tomēr - viedokļi, pieredze, domas..... Ko man darīt - prasīt piedošanu, gaidīt piedošanu, aizmirst viņu vai mēģināt salabt, pieņemt viņu vai mainīties? :(
25.06.2012 16:40 |

Reitings 385
Reģ: 29.01.2009
Neizlasīju visus komentārus, bet kādās mērvienībās var izmērīt mīlestību? Kā var zināt, kurš mīl vairāk? Man bieži dzīvē nāk prātā teiciens: - " Ja cilvēks nemīl tevi tā kā tev to gribētos, tas nenozīmē, ka viņš nemīl ar visu sirdi un būtību" . Tās tikai pārdomas.
25.06.2012 18:31 |

Reitings 202
hanna, bet man negribas bērnu, man gribas, ko citu. Es neuzstāju tik pārspīlēti, kā izklausās šeit, jo Jums es rakstu, kāpēc visu var pateikt, bet to nevar, bet viņam jau sejā nesaku. Tikai vienreiz ieminējos par to, ka žēl, ka viņš neatbild ar to pašu, jo man ir vajadzīgs to dzirdēt, pēc tam liku viņam mieru un aizgāju. Man laikam prātiņš par īsu, lai saprastu, kāpēc par sievu, likteni, bērnu māti un vistuvāko var saukt, bet pateikt šos 3 vārdus ne.

Šī situācija patiesībā ir vēl piņķerīgāka, nekā te vispār varu izstāstīt. Viņam diezgan pamatīgi atšķiras dzīves filozofija no visiem man līdz šim iepazītajiem cilvēkiem, tāpēc man ir smagi ar viņu dažkārt. Tikai sirdī pati esmu sapiņķerējusies - gribu būt ar tādu cilvēku kopā, vai nē.

bet paldies par atbildēm, atklāju no jauna sevī sen aizmirstas lietas.
25.06.2012 18:33 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Jacky-ko tu saproti ar vaardu -miilestiiba?:)
25.06.2012 18:37 |

Reitings 202
Emmanuelle, es ļoti gaidīju Tavu viedokli, bet Tu man uzdod jautājumu, hmm :) es vārdu "mīlestība" nesaprotu, es viņu izjūtu. Ja man jāpaskaidro, tad mīlēt nozīmē dod un saņemt, atbalsīt ir galvenais, un uzticēties - ka otrs būs līdzās laimes un nelaimes brīžos. Un, kad es skatos acīs un jūtu šo siltumu, man gribas teikt, ka mīlu. Un ja mīlestība nav tikai absolūta saderība un apmātība - tas ir rūgtums un sāpes, caur kurām abi iet kopā, nevis katrs atsevišķi. šobrīd es savām sāpēm dzīvē eju cauri viena, pat ja viņš domā citādāk.
25.06.2012 18:42 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tu loti labi pateici,ka izjuuti-taa jau laikam arii ir-tas ir kaut kas ,ko cilveeks juut tik speeciigi pret otru,kaut arii -kaadreiz dusmojas,bet miil...!Tu raksti ,ka gribi kaut ko vairaak...vai taa buutu lielaaka uzmaniiba ,sapratne no sii cilveeka?!Daudzi viiriesi nemaak paraadiit to savu miilestiibu taa,kaa mees to veelamies-nemeetaajas ar naudu ,ziediem,daavanaam uttKaadreiz viirietis apdaavina ,meetaajas ar miilvaardiem , lai dabuutu sievieti,par dzilaakaam juutaam nemaz nedomaajot...pat neveelas neko vairaak...!
25.06.2012 18:54 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
nu WTF, cik Tev gadu, tas izklausās pēc tīnu problēmām, nu sviests.
Citas mana drauga frāzes man šķiet gaužam dīvainas un neparastas, kā "Tu esi mans liktenis", "Tu man esi viss", "Tu esi mana vienīgā, ja man nebūs Tevis, es dzīvošu viens visu dzīvi", tad kāpēc tas nolādētais "es Tevi mīlu" ir pārāk sarežģīts????

šie vārdi pasaka daudz vairāk nekā tie trīs vārdi. Atkla problēma tur, kur problēmas nav.
25.06.2012 19:00 |

Reitings 10333
tb atkal
25.06.2012 19:01 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Bija tāda pati situācija. (tikai pirmā neteicu, ka mīlu). Tomēr ļoti gaidīju. Tad kādā mūsu attiecību ne labākajā periodā, kad dēļ viņa attieksmes pret mani (nejau šo vārdu dēļ) paliku vienaldzīga pret savu vīrieti, viņš sāka "skraidīt pakaļ" un beigās pateica to. Tajā brīdī pat nožēloju, ka viņš to izdarīja, bet tagad par laimi viss kārtībā. :) Nesaku, ka tev jādara tas pats. Bet manējais arī teica, ka vēl nav gatavs kaut ko tādu pateikt utt, un beigās pienāca tas brīdis.
25.06.2012 19:11 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Es nepiekrītu iepriekšējiem komentāriem.
Ja kāds kādu mīl, tad izjūt iekšēju spēcīgu vēlmi to otram pateikt. Tad nav šaubu- mīlu vai nemīlu. Un nav nekādas nozīmes dzimumam. Tas, ka viņš negrib teikt, nozīmē tikai to, ka viņš nemīl. Pusgads ir pietiekams laiks, lai saprastu savas jūtas pret otru. Personīgā pieredze rāda, ka ja mīl, tad parasti atzīstas pirmajos divos mēnešos. Un ja pirmajos divos šo trīs vārdu nav, tad nav arī vēlāk.
Tā mīlestības izrādīšana darbos ir nemīlēto sieviešu izdomājums. Tas, ka slimnieku kopēja pansionātā apčubina pensionārus, nenozīmē, ka viņa viņus mīl. Ja attiecības kaut kāda iemesla dēļ ir izdevīgas (negribas būt vienam, regulārs sekss, garlaicības kliedēšana), tad nav grūti izrādīt rūpes. Bet tas neliecina par jūtām. Piekrītu tēmas autorei- no kurienes tās spitālīgās bailes no vārdiem- es tevi mīlu? Tāpat nesaprotu izlikšanos, ka nezina, ko šis vārds nozīmē. Kāpēc neliekat definēt, ko cilvēks saprot ar vārdu izsalcis, nogarlaikojies, dusmīgs? Tik daudzi izliekas, itkā nezinātu, ka mīlēt nozīmē būt laimīgam tāpēc vien, ka tas otrs ir pasaulē. Un ka tāpēc tik ļoti gribas būt sava laimes sajūtas izraisītāja tuvumā pēc iespējas vairāk un ilgāk, tāpēc tas otrs ir vissvarīgākais visā pasaulē. Un tam nav nekāda sakara ar palīdzēšanu.
Autores vietā draugam, kas spēj uztvert tikai savas desas jūtas, tā arī pateiktu, ka ģimeni un bērnus veido divi cilvēki, kas mīl viens otru. Citādi tā tāda ērta pozīcija- ir ģimene, ir bērni, bet jebkurā brīdī var paziņot, es eju prom, jo mīlu citu. Un bērnu māte pat neko nevar pateikt, jo patiesi, šis cilvēks nekad nav apgalvojis, ka mīl.
25.06.2012 19:20 |

Reitings 202
Emmanuelle, es gribu pavisam vienkāršu lietu - atbalstu. Un it īpaši garīgu, šajā situācijā - vārdisku un emocionālu. Bet tagad saprotu, ka nenovērtēju to, ka pasaule man burtiski aizveda pie šī cilvēka un viņš man dod to, ko spēj. Bet jautājums nepazūd - ja gribu vairāk, vai man iet prom....

Mademoiselle!, saproti, ka tieši tā man ir problēma - ka nesaņemu atbildi!
25.06.2012 19:21 |

Reitings 10333
jacky
Nu, bet ar varu tu atbildi neizspiedīsi, tur gribi, lai viņs to pasaka caur zobiem, lai tikai Tu beigtu zāģēt viņam smadzenes?Ja cilvēks nevar pateikt, tad viņš tevi nemīl vai arī nav pārliecināts.
Tu uzvedies kā tāda maza meitene, kas iegājusi veikalā un sit kāju pret zemi un grib konfekti.
Ja nevari sagaidīt vai arī Tevi kaut kas neapmierina, tad pamet viņu un miers.
25.06.2012 19:28 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Citas mana drauga frāzes man šķiet gaužam dīvainas un neparastas, kā "Tu esi mans liktenis", "Tu man esi viss", "Tu esi mana vienīgā, ja man nebūs Tevis, es dzīvošu viens visu dzīvi", tad kāpēc tas nolādētais "es Tevi mīlu" ir pārāk sarežģīts????

tev neliekas, ka esi stulba? ja viņš tev ir pateicis ko šādu, tad tas daudz vairāk spēj pastāstīt, ko viņš jūt pret tevi, a tu kā jau stulba zoss, apvainojies, ka viņš ''neizrādot tev atbalstu'' un izšķiries. Nu, ja godīgi, tad jau drīzāk viņam vajag atrast normālāku par tevi, ja reiz tu šajās frāzēs, ko viņš tev ir teicis, nesajūti kkādu mistisku atbalstu.
25.06.2012 19:30 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
jacky - Tev ir jāsaprot, ka Tev nav tiesību otram cilvēkam, pavēlēt Tevi mīlēt tādām metodēm, kā Tu esi domājusies un tagad spītīgi gribi. Viņš mīl tā kā mīl (jau vispār jau ir sācis mīlet). Ja arī pēc Tavas uzmācīgās pieprasīšanas Tu saņemsi tos vārdus, tad tie taču nebūs īsti. Vai tas ir tas, ko vajag - tukšus vārdus bez nozīmes?

2 varianti - saproti to un samierinies vai arī jums nav pa ceļam.
Nē, nu, protams, viņš var padoties Tavam spiedienam, bet kam tas der...Vispār sāk palikt žēl tā puiša.
25.06.2012 19:31 |

Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc Tev ir tik svarīgi, lai tieši tagad viņš pateiktu - es Tevi mīlu? Kāpēc nepietiek ar citiem vārdiem? Kāpēc nepietiek ar darbiem? Tu domā, ka Tev tiešām paliks tik daudz labāk, ja viņš pateiks jā, jā, nu mīlu.. Tev vienkārši pašai jātiek skaidrībā ar sevi, vai Tu gribi būt ar viņu kopā vai nē! Un ne jau ar to būsi laimīga, kurš Tev katru dienu skandēs - es Tevi mīlu... Laimīga būsi ar to, kurš patiešām Tevi mīlēs... un nez kāpēc viss liek domāt, ka viņš patiešām Tevi mīl, bet vienkārši Tava spiediena rezultātā viņš to tagad nevēlas teikt! Atslābsti, dzīvojiet, kā dzīvojāt līdz šim, ļauj viņam atbalstīt sevi ar citiem vārdiem (vai tiešām tikai vārdi Es Tevi mīlu liek Tev justies labāk???), ar darbiem, ar klātbūtni!
25.06.2012 19:38 |

Reitings 202
Mademoiselle! un enija --- Jūs pašas nesaprotat par ko runājat. Jā, es situ kāju pret zemi, bet tikai tāpēc, ka nesaņemu to, kas man ir nepieciešams. Viņš ir citādāk domājošs, es vēl tādu vīrieti neesmu dzīvē satikusi un tāpēc es jūku prātā pēc viņa, tomēr man vajag šos vārdus. Es teicu, ka viņš nosirmos jauns ar mani un viņam vajag mierīgu meiteni, kas viņu pieņems tādu, kāds ir, bet viņš atkārto, ka būsim kopā līdz mūža galam. Es taču neturu viņu! Es daru viņam zināmu, ka mīlu viņu un, ja jau viņš ir tik pārliecināts un drosmīgs man teikt tādus vārdus, tad kur problēma man atbildēt ar to pašu... Es nezāģēju viņam ar šo visu smadzenes, jo neiešu lūgties šos vārdus vīrietim, es tikai nezinu, ko darīt tālāk, ja esmu iemīlējusies.

summer, paldies!
25.06.2012 19:45 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
jacky tev jāārstējas. ;) lieliski vīrieši apkārt nemētājas, nu pamet šo TĀDA SĪKUMA dēļ, tici man, viņš pēc mēneša jau būs atradis tādu, kas viņu pieņems, kāds viņš ir
25.06.2012 19:48 |

Reitings 10333
jacky
iemīlētis n mīlēt cilvēku ir divas dažādas lietas.
Nē, tu tieši tagad izturies kā maza meitene, izaudz un tad veido attiecības, manuprāt, tu pati neieklausies tajās frāzēs, ko viņš saka, tu kā auns uz vienu esi ieciklējusies.
25.06.2012 19:50 |

Reitings 10333
Ja man vīrietis pateiktu to, ko saka Tev, man pilnīgi ar to pietiktu, jo tas nozīmē daudz.
25.06.2012 19:52 |

Reitings 202
sunce, citiem vārdiem ir cita nozīme. Man ir svarīgi šie vārdi! Vai tas nevienai šeit nav saprotams? Ja es gribu suni, bet man dāvina kaķi, tad man mājdzīvnieks vispār nav vajadzīgs....

Es esmu šķīrusies no viņa vairrākkārtēji, bet viņš nelaiž vaļā. Es šodien atbraucu atpakaļ uz savu dzīvokli (pēc tam, kad raudot pateicu, ka attiecības ir beigušās, un negribu vairs redzēt viņu un man sāp, kādus vārdus man saka cilvēks, kuru esmu iemīlējusi), bet viņš man raksta un man sirds plīst pušu.
25.06.2012 19:57 |

Reitings 10333
jacky
cik Tev gadu ? :D
25.06.2012 19:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits