Sveikas,
Šodien salasīju diezgan daudz zemenes un ar draugu nevar izdomāt, ko no tām zemenēm varētu garšīgu uztaisīt. Varbūt varat kaut ko salīdzinoši vienkāršu ieteikt? :)
vajadzīgs piens, skābais krējums, zelatīns un zemenes... Piens ar krējumu pamatīgi jāsaputo, lai gaisīgs un pievieno zemenes, želatīnu. Kad sastingst var ēst pliku, vai ar ķīseli.
Ēstu tāpat svaigas, sagrieztu ripiņās un ar cukuru un skābo krējumu, sasladētu, sablenderētu un ar plombīras saldējumu, sablenderētu un ar cukuru saldētavā, ievārījums, kompots.
sablenderētas ar dajebko, svaigā veidā.
Man garšo svaigas zemenes un blendētas dzērienos, ar saldējumu, putru, pankūkām, manas visu laiku mīļākās ogas :)
Mans absolūti mīļākais ēdiens ir zemenes ar pienu! ahhh! Mamma šodien tieši zvanīja un teica, ka mājās tik daudz zemeņu, ka nav kur likt, a man te siekala tek. Gaidu 2dienu, kad atvedīs! :)
vislabāk man patīk vasarā zemenes sagatavot ēšanai ziemā - viegli sablendēt kopā ar cukuru. ļoti garšīgi un nav jāēd bezgaršīgas, ūdeņainas pļuras pēc tam :)
Ō jā, saspiež zemenes ar cukuru un burkā vai saldētavā. Tāāāāāda bauda ziemā ēst faktiski svaigas zemenes. Šogad plānoju tā saitaisīt upenes, domājams, ka zemenes arī varētu
Es atceros, ka es sen atpakal nomazgaju, notiriju darza salasitas zemenes, tad sablendereju putrina un edu kopa ar vanilas vai sokolades saldejumu.:) un zemenu zupa...mmmm, njammiga...