Ja pasākums bez ieejas maksas notiek izglītības programmas īstenošanas ietvaros mācību procesam atbilstošā apjomā nekomerciālos nolūkos, tad licence nav nepieciešama,» uzsver AKKA/LAA pārstāvis Reinis Briģis.
Tālāk AKKA/LAA atbildē gan esot teikts: «Ja pasākums notiek ārpus ierastā ģimenes loka un vairāk nekā privātai grupai piederošām specifiskām personām vai tiek pieaicināti izpildītājmākslinieki, tad, lai šādos apstākļos publiski atskaņotu mūziku citiem, pasākumu organizatoriem licence ir jāsaņem.»
To jau var dažādi interpretēt, un līdz ar to licence jāņem. Izlaidums nav mācibu process ka skaidroja. Bēres ar nav tikai radu lokā, bez redz publika un etc.
Kā redzams, skolas ir pakļautas licencēšanai kā jebkura cita publiska vieta, vienīgi atšķiras, kurš licenci pieprasa (skola, pašvaldība vai valsts pārvaldes institūcija). AKKA/LAA uzskata, ka par mūzikas publiskā izpildījuma licenci nebūtu jādomā pašiem skolēniem vai viņu vecākiem. Šis jautājums būtu jārisina pašvaldībām kopā ar skolu vadībām, un presē izskanējušie vienpusējie viedokļi par principiālu izvēli labāk aizliegt skolēniem mūziku, nekā maksāt autoriem atlīdzību par viņu darbu izmantošanu uz pārējās pasaules prakses fona, ir tiešām unikāla doma.
Manas mammas izlaidumā dziedāja, un līdz rīta gaismai skolā disene bija. A mums nekā :(
Man jautājums, Līgo pasākums manā lauku sēta , un sanaks daudz tadi kuri nav radi, un nepazīstu. Lineci vajag? Un balle līgo laukos ar laikam nebūs? Tak nav pagastam nauda lieka licencēm. :( Ceru maldos.
Pozitīvi, ka arī Latvijā ir atsevišķas pašvaldības, kas šo jautājumu ir sakārtojušas un pēc savas iniciatīvas saņēmušas licences par mūzikas atskaņošanu izlaiduma ballēm. Rīga nav viena no šīm pašvaldībām
Ballēm vajago licenci, nu ta sapratu. Svinīgam aktam nē. Značit zaļumballei un lielākiem Līgo pasākumiem ( piem. man 40 viesi) ar vajag.
Idiotisms. Būs kā draugiem.lv cilvēki smejas - šogad ķers nevis tos, kuri brauc dzērumā, bet tos, kas līgo dziesmas bez licences dzied.
Mani arī interesē, kas būs ar Līgo zaļumballēm, jo sanāk, ka tādās arī nevar mūziku spēlēt. :(
Ai, stulbums, mēs ar draugu par šito jau runājām, ka auto šoferi sāks klausīties mūziku uz austiņān un nedzirdēs fona trokšņus, varētu padomāt, ka tas būs labāk?
Kāds bija sākotnējais iemesls šim likumam? Naudiņu valstij sagribējās?