Kādi būs mūsu bērni nākotnē?

Reitings 235
Reģ: 04.04.2011
Aizdomājos.
Salīdzinot laikus atpakaļ un mūsdienu dzīvi, viss ir pavisam savādāk.
Agrāk omītes lika stāvēt pie plīts un skatīties kā top tas, tas un tas. Rādīja kā jāizdara to un to, pamācīja...
Bet mūsdienās viss notiek tik modernizēti, steigā, ka tā vien šķiet, ka mūsu bērni nemācēs ne ēst pagatavot, ne pogu piešūt, nekā...
Paskatoties, paklausoties jau uz mūsu vecuma vienaudžiem ir tādi, kas saka - es nemāku taisīt ēst, es neprotu to un to...
Kas tad notiks ar mūsu bērniem, jo mammas, kas nemācēs neko, nemācēs arī savam bērnam iemācīt elementārākās un nepieciešamākās darbības dzīvē...
tas biedē.
protams, ne visi ir tādi, bet ar vien vairāk un vairāk ... ēsts tiek kafūžos, restorānos , fast foodos vai pasūtīts ēdiens uz mājām.
Traki.
Bet varbūt tas pieders pie mūsdienām. Es sliecos vairāk uz to, ka gribu, lai mans bērns pieaudzis mācētu - apdarīt mājas darbus pats, nevis izsaukt tīrīšanas servisu, uzcept Ziemassvētkos rausīšus, nevis tos nopirkt veikalā, pagatavot savai ģimenei vakariņas uz savas plīts....
29.05.2012 14:44 |

Reitings 235
Reģ: 04.04.2011
Starpcitu - pazīstu vienu 4gadīgu bērnu (meiteni), kurai jau no trīs gadu vecuma ir savs dators un viņa māk ieiet adresēs, uzrakstīt tās, kurās ir spēlītes, bet lasīt viņa neprot. Interesanti.
29.05.2012 15:05 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kādi būs, tādi būs, ko tur daudz fantazēt.. mācēs pelnīt labi daudz naudu, negatavos un nešūs pogas, būs citi kam maksās un to darīs.. nebūs tik daudz tās naudas, tad jau mācēs i piešūt i olu uzcept.
29.05.2012 15:05 |

Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Man nekad nav šķitis normāli, ka sieviete vienkārši neprot pagatavot ēst, kaut visprimitīvākās lietas, es par to nebiju aizdomājusies, līdz man bija 13 un māsīcai 18 un viņa sākā dzīvot kopā ar draugu. Takš nekā nemācēja pagatavot - pārtika no pelmeņiem, ceptām desām, olām. Un es trīspadsmitgadniece viņai mācīju cept karbonādes - lūk tas ir drausmīgi, ja nespēj pats par sevi parūpēties.
29.05.2012 15:09 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Jā, kāpēc sievietei vispār jāmāk gatavot?! Man tas vismaz pagaidām nav vajadzīgs. To, ko es ēdu, es varu pagatavot. Respektīvi, salātiņus, omleti, putras... kādēļ man vajadzētu mācīties stāvēt pie plīts un šmorēt? Tas nav mans. Es bez tā tīri labi iztieku. Nezinu, vai atkarīgs no ģimenes. Es, redz nemāku. Pati vecākā māsa ļoooti labi gatavo, tas ir viņas vaļasprieks. Vidējā māsa arī sevišķu entuziasmu par to nekad nav izrādījusi, bet tagad, kad ir ģimene, šo to jau māk pagatavot.

Manā ģimenē vispār ēst gatavotājs bija tētis !!! Tāpēc uzskats, ka sievietēm jāgatavo un jāstāv pie plīts, man nav saprotams. :D
29.05.2012 15:10 |

Reitings 6037
A kāpēc man jāmāk cept karbonādes? Nē, nu es uzcepšu, ja vajadzēs, bet es to vienkārši nedaru, jo ne man tas ir vajadzīgs, ne kā. Kotletes arī nemāku, bet man tas ēdiens visu mūžu ir licies drausmīgs, ko nu? Ja kādam gribēsies, lai cep sev pats. :D
29.05.2012 15:12 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Es tomēr priecājos, ka te vairākas meitenes nesaprot, kādēļ sievietei obligāti jāprot gatavot. Tad jau vīrietis, kurš pārtiek tikai no pelmeņiem, ceptām desām un olām ir normāls, bet sieviete nē, jo vīrietim taču vienmēr būs sieviete, kura vergos viņa vietā pie plīts? Es uzskatu, ka normāli sevi sagatavot dzīvei katram jāprot, bet kā cilvēkam, nevis konkrēta dzimuma pārstāvim. Līdz ar to, es uzskatu, ka gluži tāpat arī sievietei ir jāprot salabot šķību plauktu vai iedzīt naglu, JA tas ir nepieciešams. Nevis tikai vīrietim un arī otrādāk, par to ēst gatavošanu.
29.05.2012 15:14 |

10 gadi
Reitings 3713
+1 tam, ka mūsdienās bērni māk daudz ko citu.

Es savus vecākus arī redzēju bērnībā tik, cik Ziemassvētku izbraucienos uz kalniem un pirms gulētiešanas. Bet tāpēc neuzskatu, ka esmu sliktāks cilvēks. Pogu piešūt māku, istabu iztīrīt arī māku.
Jā, ēst gatavošana nav stiprā puse, bet man tiešām ir stipri vienalga, ka, piemēram, tu neizproti to, kā sieviete nemāk gatavot. Kad vajadzēs, tad iemācīsies. Tāpat arī ar mūsdienu bērniem. Kad būs vajadzība, tad iemācīsies.
29.05.2012 15:14 |

Reitings 1402
Reģ: 17.10.2010
Un gludināt es arī neprotu - jo man tas, nafig, nav vajadzīgs :D Man vienkārši nav un es nepērku drēbes, kas būtu jāgludina. Un nedod dievs, staipīties pa māju un gludināt kreklus vīrietim. Pats lai tiek galā, uzskatu, ka tam ir domāta ķīmiskā tīrītava :D
29.05.2012 15:18 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Piekriitu par to eest gatavoshanu - ja dziive spiediis,iemaaciises.
Atziistos,savos 24 gados man nebija iisti jausmas,kaa uztaisiit kotleshu masu. Nu luuk,saaku dziivot kopaa ar viirieti un tagad ar patiku pat (!) cepu mums kotletes! :D Ja dziivotu viena pati, veel shodien neko taadu eest netaisiitu sev.
29.05.2012 15:22 |

Reitings 2487
Reģ: 24.04.2012
es arī neprotu sataisīt kēm blurē un kēksiņus, vai torti (kaut gan....:D) vai ko...man pat mērce sagādā problēmas, tories es protu sataisīt kotletes, gaļas utt...
kad ir itrā puse,tad gribi negribi ir jāiemācās kaut kas...turklāt, ja vēl otrā puse taisas dievīgas mērces, tad man atliek vien priecāties...dzīve piespiež..
ja es būtu vien,tad man simtu gadu nevajadzētu ne tās kotletes, ne tās filjes cept...ēstu rīvētus kartupeļus vai neēstu vispār...
29.05.2012 15:27 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Ar to ēdienu ir tā, ka sievietei, protams, būtu jāmāk gatavot ēst, cits jautājums vai arī tās prasmes jāpielieto. Katrai sievietei ir savs režīms, sava dzīve un situācija, tāpēc daudzām nemaz nesanāk mājās reāli gatavot, jo dienu pavada darbā. Citas atkal mīl gatavot, citas nemīl. Es līdz 18 gadiem nemāceju kartupeļus mizot. Tētis visu laiku teica, ka tādu jau neviens par sievu neņems, nesaimnieciska. Mamma, savukārt, teica tā, ka tiklīdz būs patsāvīga dzīve, tad dzīve arī iemācīs gatavot. Un tā arī ir, tiklīdz sāku dzīvot kopā ar savu vīrieti, tīri pašsaprotami likās gatavot ēst. Un ļoti ātri piešāvos, jo principā man garšo labi un garšīgi ēst, mamma man ļoti labi gatavo, tāpēc pieradu pie "izlutināta" ēdiena, negribējās ēst sliktāk par to, ko mamma gatavo :)
Par rokdarbiem - arī neesmu diža rokdarbniece, māku elementāras lietas - piešūt pogas, piediegt kaut ko, saīsināt bikšu staras. Māku piešūt visu ko un māku vienkāršā veidā adīt un kaut kādā arī vienkāršā veidā uztamborēt. Ļoti apbrīnoju meitenes, kuras taisa dažādas rotas, šuj visu ko, malaces! :)
Mani vairāk nedaudz izbrīna tas, ka vienaudzes namāk sevi elementāri kopt - piemēram, kaut vai nagus nolakot... ja jau braukt ar riteni māk un peldēt prot, tad nu neba jau jāskrien uzreiz pie manikīres, redz, rokas šķības un trīc. Muļķības, visu var uztrennēties un man šķiet pašsaprotami sev nagus lakot. Tāpat izbrīna, ka šodien tik daudzām šķiet baigais sasniegums pīt bizes - franču, zivtiņu vai tās "franču bizītes" ar kvadrātiņu celiņiem. Frizūru lietas man kopš bērnības tika iemācītas un pašai bija interesanti pusaudžu gados visu ko pīt, mēģināt, mājās saglabājās vēl visādas grāmatiņas "Mazās princeses rokasgrāmata", "You are so beautiful" un tamlīdzīgas, kur meitenēm iemāca sevi kopt, slaucīt putekļus, kopt puķes, piešūt pogas utml.

Savus bērnus arī audzināsu tā, ka viņi nekaunēsies paši sevi kopt un prast elementāras lietas nevis skriet bez maz vai uz salonu, lai pareizi un kvalitatīvi sasien kurpju šņores :D
29.05.2012 15:31 |

Reitings 2728
Mūsu bērni būs tieši tādi, kādus pašas/paši izaudzināsim. Ja nebūs enerģijas/vēlmes/intereses ar bērnu laiku kopā pavadīt, tad viņu izaudzinās TV un sveši cilvēki, kuru sabiedrībā tie uzturēsies. Piekrītu Mežāzes komentāram - tāds ir arī mans sapnis par maniem bērniem!
29.05.2012 15:33 |

Reitings 510
Reģ: 16.09.2011
Jūs tiešām domājat, ka mūsdienās bērni ir gudrāki un apķērīgāki utt?
Man viena skolotāja n-tās reizes ir teikusi, ka mūsdienu bērni, ne vien mazāk lasa, bet arī vairāk sēž pie datora un ne jau nu mācās , sēž spēlē spēlītes. Viņiem viss lēnāk pielec. Protams, to nevar apgalvot par visiem bērniem, bet viņa salīdzināja ar to, kā bija agrāk un par viņu prāta spējām tomēr spriež objektīvi.. Un ar to ir jāsaskaras. Man šķiet, ka nav visai prātīgi spriest par to cik bērni ir gudri, ja tev ar viņiem nav ne mazākās saskarsmes.
29.05.2012 15:34 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Un AK ŠAUSMAS un es vēl negribu būt mamma 24 h dienaktī.. nu norejiet mani pareizās sievietes!
Kā man tas besī, ka kāda ir savā galviņā izdomājusi, kas ir pareizi un kas nav. Kas jāmāk un jādara katram dzimumam.
29.05.2012 15:36 |

Reitings 510
Reģ: 16.09.2011
Bet autorei - man mamma vienmēr saka - kādu bērnu izaudzināsi, tāds arī būs.
29.05.2012 15:36 |

Reitings 1873
Es gatavoju šo to, bet baigi bieži netaisu ēst, vienkārši negribas un nav kam :-D Un,ja gribu kaut ko uztaisīt, tad atveru receptes.lv un pagatavoju, varbūt pirmajā reizē nesanak baigi wow, bet tālāk jau viss sanāk labāk. Tā kā nav ko pārspīlēt, Gan jau bērni pratīs atrast ko un kā darīt :-)
29.05.2012 15:39 |

Reitings 6037
+ Līna, es vispār negribu būt mamma, ko nu? Un viens no iemesliem ir tieši tāds, ka tie bērni paņems TIK daudz laika.
29.05.2012 15:45 |

Reitings 2728
:D Bet kurš tad jums liek vairoties, ja to nevēlaties? :D
Tieši labāk - pasaule jau pašlaik ir pārapdzīvota un negribētu/neaudzinātu bērnu pārpilna! Tas būtu labs darbs nevairoties tiem, kam nav aicinājuma savu laiku tērēt bērnu arī audzinot!
29.05.2012 15:48 |

Reitings 6324
Te nu gan brēku sacēla, bet neba man jādzīvo pēc Jūsu principiem, ne jums pēc maniem. Es pateicu, punkts. Nu man nešķiet normāla šī parādība, ka nemāku gatavot, tādēļ sēžu uz maizēm un pelmeņiem, tā tie tušņi rodas. Man sev patīk vairāk gatavot, kā citiem, jo zinu visu, kas un kā man garšo, nav jāpielāgojas ar garšvielām, piedevām un citiem brīnumiem.
Cienu sievietes, kas saprot, ka nevēlas būt mātes, jo citādi aug visādi bandu bērni ar vecākiem, kuriem po.
29.05.2012 15:57 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
man skiet, ka tu parspile!
29.05.2012 16:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits