Baudīt dzīvi... dzīvot bez problēmām :) Bez problēmām - nedomāt par finansiālo pusi, braukt un pirkt to, ko vēlies, cik vēlies, atpūsties pie tā paša baseina ar kokteili vienā rokā ar noutbūku blakus, lasīt psiholoģiskas un pamācošas grāmatas no sērijas "the secret" un priecāties, cik dzīve ir rožaina, ka pati vari būt par "the secret" piemēru... Tāpat tas ir iekšējais miers un veselība, tad, kad cilvēks vienkārši eksistē un izbauda dzīvi nevis izdzīvo.
Vai tas ir nepieciešams? Es domāju, ka pat ilgstošā bezdarbībā jābūt kaut kam, kas dod stimulu iet uz priekšu nevis dzīvot uz vienas taisnes. Es tagad jau 9.mēnesi nestrādaju, arī ir situācija, ka varu nestrādāt un baudīt dzīvi. No vienas puses ļoti priecājos, jo patiešām ir patīkami pamosties tad, kad tu gribi, plānot savu dienu tā, kā gribi tu, pavadīt to tā, kā ieplānoji, nevis celties agri, lai jau būtu darbā, nemitīgi saskarties ar to birokrātiju, problēmām, spriedzi, kas ietekmē arī psiholoģisko stāvokli, nemitīgi jātēlo dzelzs lēdiju, lai tikai atbilstu ieņemajam amatam. Tagad izjūtu harmoniju... Bet iekšienē es tāpat nākotnē vēl ļoti gribētu nodarboties ar kaut ko tādu, kas no vienas puses neprasa tādu psiholoģisko spriedzi un atbildību, bet no otras puses - tu būtu sabiedrībā, kādam darba attiecībās vajadzīga un nepieciešama. Tā ir nemitīgā vēlme pēc pašrealizācijas :)