vīlusies.

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Varbūt stulba problēma un tā, varbūt vispār problēmas nav, bet brīvdienās svinēju dzimšanas dienu, savu pilngadību. Noīrēju telpu, uzklāju bagātīgu galdu, daudz dzeramā, un ielūdzu it kā savus draugus. It kā viss ok, bet, kur problēma? Es, mani vecāki tiešām izmeta daudz naudas (vismaz mūsu ģimenei tas ir padaudz), arī pastrādāt sanāca - ēdiens, visa sagatavošana, bet es pat nezināju, ka mani draugi ir tik skopi. Neskaitot manus radiniekus (māsīcu utt), manu puisi un vēl vienu čali, kas visam klāt vēl interesanta dzēriena pudeli uzdāvināja, pārējie viesi man dāvanai iztērēja apmēram 3ls, un viss būtu labi, ja daļa no viņiem neuzdāvinātu tādu dāvanu, kuras dēļ man it kā vajadzētu izmest 4x vairāk naudas (kopējā summa dāvanai varbūt 12ls no apmēram 7 cilvēkiem). Labi, viss varbūt būtu kārtībā, ja visi puiši (izņemot manu), neapsēstos savā barā un nerunātu par savām puišu lietām. Būtībā, ja es aizietu prom, nez vai kāds no viņiem pamanītu. Kaut kādas spēlēs spēlēt arī neviens īpaši no viņiem negribēja. Tāda sajūta, ka atnāca vienkārši "uz haļavu" piedzerties. It kā vecāki par mani, bet tāds bērnu bars, ka tik pierīties, sadarīt muļķības, kaut kur pievemt. Es nesaprotu, vai tiešām kaut vai tie paši 5ls aploksnē uzdāvināt ir par daudz?? Es esmu mantkārīga? Varbūt te nav nekādas problēmas, bet sirsniņa sāp, un atceros to dienu ar nepatiku.
Laikam jau aizmirsu pierunāt, ka ciemiņi (ne visi), bet puse, ieradās ar stundas nokavēšanos. Tajā skaitā arī mans puisis (pusstundu nokavēja).
Kas notiek ar mūsu sabiedrību? Kur kaut kāda pieklājība - tas pats ierasties laikā, un iesaistīties sarunās ar visiem, nevis tikai savā starpā. Es pati it kā nesēdēju vienā vietā, negaidīju, kad pie manis pienāks, pati gāju klāt tam baram, bet neviens to īpaši nepamanīja, turpināja apspriest to, ko apspriež katru reizi, kad dzer.

Pēc savas dzimšanas dienas vairs negribās neko rīkot, negribās vairs īpaši kontaktēties un pavadīt laiku.. Bēdīgi.
14.05.2012 22:30 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Manuprāt, tev vienkārši ir slikti draugi, bet es brīnos, ka tu pati to neesi pamanījusi. Jocīgi, ka lasot izklausās, it kā gaidīji kaut ko citu. Protams, es nezinu kādas jums tur ikdienā attiecības. Bet nu, ja tie ir cilvēki ar kuriem kopā tikai izklaidējies un tad jums ir jautri, tad pirmkārt, viņi nav nekādi draugi, bet parasti paziņas, un otrkārt - tusēt jau daudziem patīk un ir vienalga ar ko. Tusiņbiedri ir un paliek tusiņbiedri, kuri nebūs blakus arī tad, kad piemēram, tev vajadzēs reālu palīdzību, nevis patusēšanu.
14.05.2012 22:54 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Saprotams, ka mamma neapmierināta, mana arī tādā situācijā būtu - fakts pats par sevi, jūs abas gatavojaties, galdu klājat, tērējaties, bet saņemat kaut kādu necienīgu un nevērīgu attieksmi.
Nekas, samīļo mammu, pasaki paldies, ka viņa palīdzēja un tiešām vairāk neaicini tos bezkaunīgos un neaudzinātos jampampiņus.
14.05.2012 22:55 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
BET DZĪVNIEKUS JAU NEMAZ NEDRĪKST DĀVINĀT,JA NAV SASKAŅOTS AR JUBILĀRU. Tas ir ļoti nepieklājīgi, un to, manuprāt, zina jebkuršs. Iesaku, to peli atdot dāvinātājiem, un izskaidrot situāciju, ja tiešām nevēlies to žurku paturēt. Es viņu būtu atdēvusi atpakaļ nekavējoties, ja man ko tādu uzdāvinātu.

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Pele pārspēja visu.. idioti...

10 gadi
Reitings 2151
Vēl tikai jāgaida, kad atbrauks tētis un sāksies tās pašas sarunas, no kurām es mēģinu izvairīties, jo visu laiku mamma prasa - kā tu ar tādiem cilvēkiem vari pavadīt laiku utt. Vienīgais risinājums - gadu paciesties, pabeigt skolu, aizbraukt uz citu pilsētu un iepazīties ar citiem cilvēkiem, nemeklējot tur nez kādus sirdsdraugus, bet tādus, kuri vismaz svētkos pievērš uzmanību.

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Man 18.dz/d bija kopā ar draugiem un dažiem klasesbiedriem, savā ziņā dažādas publikas, bet vienalga, es spiedu piedalīties atraktivitātēs un jautrība pēc tam sita augstu vilni! :)
Bet, runājot par dāvanām, zināj, ka maniem draugiem arī bija ierobezoti līdzekļi, tāpēc pilnīgi pieņemami man bija, ka viņi vairāki cilvēki sametās un uzdāvināja tik oriģināli foršas idejas, ka man vārdu trūka! Naudai nav nozīmes!
14.05.2012 22:56 |

Reitings 1531
Reģ: 29.01.2009
Nju man 18tajā dzimenē tā saucamās labākās draudzenes uzdāvināja tizlu apdrukātu maiku.
Tas jau tā, ka vienai tika kkāda krutā galda spēle, citai ūdenspīpe, bet vēl citai brauciens ar moci. Toreiz jutos totāli piečakarēta. Turklāt dzimenē neviena nevēlējās ar mani iet izklaidēties, atrada 100 iemeslus kādēļ netiek.
Lieki teikt, ka tagad esam tikai paziņu līmenī. Ne vairs draudzenes, kur nu vēl labākās.
14.05.2012 22:57 |

Reitings 114
Reģ: 11.11.2011
žēl, ka tavi draugi tomēr nav īsti draugi.

10 gadi
Reitings 2508
Reģ: 11.03.2010
Ja, gaidīji , ka dzimšanas dienā uzdāvinās ko vairāk, mūsdienās nu tas ir nereāli, vienreiz dzirdēju, ka draudzene bija saaicinājusi 10 cilvēkus uz dzimšanas dienu, bet teica ,lai ņem vel tur cilvēkus.
Atnāca ap 100 cilvēkiem, kuri izārdija visu māju , apdzērās , izčurājas māja, un utt.
Rezultātā māja beigta, tik pat kā, kaķis no šausmām viņai pazuda.
Un viņai tikai uzdāvinaja Puķi puķpodā šie saucamie 10 cilvēki (draugi)

Pēc ballītēm, un dzimšanas dienu ballītēm var saprast , kuri ir tavi labākie draugi, un kuri tikai tevi izmanto.
Un ļoti reti ir normāli cilvēki, kas kādas spēles grib spēlēt, citiem alkohols 1.vieta, citam izklaide.

Man personīgi nepatīk svinēt " baigi , krutās " dzimšanas dienas, ar lieliem galdiem, baseiniem, un pēc tam dr.lv bilžuki izrādīšanai. Man personīgi patīk uzaicināt, uzticamus cilvēkus , kādus 4 un ģimeni, un palaist gaisā lāpas, zaļumos.

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Ne gluži pa tēmu, bet kad biju aptuveni 10 gadus veca, uzdāvināju draudzenei kāmīti. :D Iegāju pirms pulciņa zoo veikalā un nopirku. Nezinu kas man vispār bija prātā un vēl jo vairāk, kas bija prātā pārdevējai, jo šķiet, ka tāpat kā alkoholu nedrīkst pārdot līdz 18 gadu vecumam, tā noteikti arī nedrīkstētu pārdot dzīvniekus līdz vismaz 13 gadiem.
Bet nu žēl, ka pieauguši cilvēki arī tā dara.
14.05.2012 22:58 |

Reitings 5395
Godīgi sakot, man mani draugi NEKAD nav dāvinājuši naudu, to parasti dara radinieki un vecāki.

No vienas puses var Tevi saprast, no otras puses var saprast arī tos pārējos.

Manuprāt, daudzi padsmitgadnieki šādi aplaužas, jo gribas to lielo tusiņu un ja nav tādi baigi foršie tusētāji un visi labum labā kompānija, tad sanāk ne šis, ne tas. Būtu labak to naudu ietaupījuši un ko vērtīgu nopirkuši nevis tusiņu citiem.
14.05.2012 22:59 |

Reitings 441
Nu jā, šiet var skaidri un gaiši redzēt, ka tie ir Tavi tusiņbiedri, nevis draugi šī vārda īstajā nozīmē.
Ja pati neesi tik atraktīva(pati iepriekš minēji), tad šādu publiku tiešām laikam iekustināt nesanāktu, tur ar pieiešanu un parunāšanos vis neies cauri. :D
Atceros savu 17o dzimšanas dienu, kuru arī svinēju šāda tipa ballītē tikai kopā vēl ar draudzeni, kurai ir dz/d tad pat, kad man. Draugi katrai dāžādi- visi sadalījās pa bariņiem un situācija bija apmēram tāda pati, kā Tu šeit aprakstīji, tikai man dāvanas vispār nekādu lomu nespēlē un nespēlēja arī tad. :D
Kopš svinu(ja svinu) savas dz/d ar tiešām cilvēkiem, kas mani novērtē un kam es esmu tuva- ballīte izdodas uz visiem 100%!(vēl jau gan ir nākusi klāt kkāda pieredze organizēšanā un ballītes jautrībiņas uzturēšanā)
Novēlu Tev nākamos gadus tiešām izvērtēt to kontingentu, ko plāno aicināt uz saviem svētkiem. Ne vienmēr kvantitātē būs kvalitāte. :)
14.05.2012 23:04 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
Pati atceros, ka uz savu 12. dzimšanas dienu biju uzaicinājusi dažas draudzenes pie sevis. Plauktiņā stāvēja aploksne ar naudu, kuru vecāmamma bija uzdāvinājusi. Pēc ballītes aploksnes tur vairs nebija, kāda no manām draudzenēm bija paņēmusi. Ļoti pārdzīvoju.
14.05.2012 23:05 |

Reitings 3685
Reģ: 14.11.2011
Man manā izlaidumā uzdāvināja rotaslietas, protams, pirms došanās uz izlaiduma tusiņu, visas rotas smuki atstāju SAVĀ istabā, uz galdiņa. Atgriežoties, mana visskaistākā rota bija pazudusi, lieki piebilst,ka to paņēma kāds no rada bērniem :( :@ :@ :@ :@ vēl tagad pārdzīvoju.
14.05.2012 23:07 |

10 gadi
Reitings 2151
Nauda bija kā piemērs, būtu ok, ja kāds būtu kaut vai vienu dienu padomājis par to, ko dāvināt. Nevis pēdējā brīdi, nevis tad, kad jau sen jābūt pasākumā.
Jā, domāju, ka izklausos kā padsmitniece, bet jūtos piečakarēta.
Peli paturēšu, līdz šim likās, ka nepatīk visi šitie grauzēji utt, bet tagad mīļa liekas, un interesanti skatīties uz viņu. Bet katrā gadījumā, dāvināt dzīvnieku. It kā vajadzētu saprast, ka tā nedara, bet viņi nesaprot. Un kam atdot, ja 7 cilvēki dāvināja?
Lasu komentārus, un kārtējo reizi bēdājos par to, ka draugu praktiski nav.
It kā smieklīgas spēles ir (vismaz līdz šim bija), izvelk un nolasa no lapiņas, kāpēc ieradās, vai jautājumu un atbilžu spēle, ka izvelk random jautājumu, cits kaut kādu atbildi, un kopā smieklīgi skan. Bet pēc pirmās spēles "kāpēc ieradās te" izskanēja tāds jautājums - tā bija visa spēle, jutos aizvainota, pazemota un par spēlēm vnk aizmirsu.
14.05.2012 23:09 |

Reitings 5395
šķiet, ka visām te aiziet sāpe par zaudētām/nerastām dāvanām :)

Man ilgu laiku visvairāk dusmu sagādāja tas, ja man dāvināja to, ko vajag - vajag jaunas džīnas, tad bikses, vajag botes, tad botes (nu nebiju no tās turigākās šlahtas tad), bet tagad priecājos, ja uzdāvina to, ko man tieši vajag.

p.s es reiz pārdzīvoju, ka omas māsa man 7 gadu vecumā Ziemassvētkos apakšbikses uzdāvināja :D
14.05.2012 23:10 |

Reitings 2230
cupcake, neesi vienīgā. man ir uzdāvinājuši reti stulbu kāmi :D un man nebija ne jausmas, ka dzīvnieku dāvinās.. kaut kas negaidīts bija, jā, bet, manuprāt, vajag apspriesties vispirms ar jubilāru, ja grib viņam dāvināt dzīvu radībiņu.
14.05.2012 23:10 |

Reitings 2230
par peli es vēl priecātos. :D ir bijusi- ļoti gudrs dzīvnieks.
14.05.2012 23:12 |

10 gadi
Reitings 2151
Zane, Etiķete, jā, zagļu it kā draugu starpā nav. Bet , nu, māk aizvainot dažādi. Kaut kad pirms kāda laika tētis prasīja, ko vēlos dzimšanas dienā, varbūt naudu, lai varētu ar puisi kaut ko neikdienišķi, interesantu izdomāt. Kaut kur aizbraukt.. Bet es tā gribēju beidzot baigo ballīti.. Tagad nožēloju, laikam vajadzēja darīt tā, kā viņš ieteica. Nekas, būs mācība.
Lieki piebilst, ka visjautrāk bija tājā galā, kur sēdēja radinieki.
14.05.2012 23:12 |

10 gadi
Reitings 2151
Man arī ir bijis tā, ka dāvina drēbes dzimšanas dienā, bet tiešām tādas, kuras prasās, piemēram, džinsas, jo pēdējās jau saplīsušas un tā. Tagad labprāt saņemtu naudu un aizbrauktu iepirkties. Bet kaut kāda oriģināla dāvana (pele, protams, neskaitās) arī sagādātu daudz prieka. Kad tu skaisti saklāj galdu, izrotā telpu, lai citi atnāk, un prieks, un skaisti, bet par tevi pat 5min tā nopietni neaizdomājas. Pat, sežot cosmo.lv forumā, lasot un komentējot diskusijas, liekas, ka te cilvēki ir tuvāki.. Diemžēl
14.05.2012 23:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits