MR...

10 gadi
Reitings 231
Reģ: 21.03.2011
Laikam meitenes iedalās grupās,vienas kurām MR ir tādas pašas dienas kā visas pārējās vai arī otras,kuras visā mēnesī ienīst tieši šīs dienas.tā kā piederu pie otras grupas neciešu šīs sāpes. Kā jūs tiekat galā?dzerat zāles vai kādas tējas lietojat?man pirmajās trīs dienās iziet pat līdz 10 ripām(ibumetin) pa dienu jo ja neiedzeršu jutīšos vienkārši briesmīgi un to tā arī būs atkarīgs mans garstāvoklis,jo tad nu es parasti esmu kā skabarga!Apnicis jau katru mēnesi izdzert pat 20,30 tabletes,jo tač tās arī kaut kādu kaitējumu atstāj!
padalieties ar savu pieredzi!:)
14.05.2012 16:27 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Nu nedriikst dzert tik daudz ibumetina! Pirmkaart, tavs organisms vairs vinju neuztvers kaa zales, vajadzes vairak. Gan jau tu pat kad nesap tik ljoti iedzer kadu ripu jau pieraduma peec... man vienu laiku ari bija traki sapigas, dzeru no-spa, tas labak piemerotas menstruaciju un vedera sapem. Bet tad saku lietot hormonalo kontracepciju un viss, pilniigi nekadu nepatikamu sajutu mr laikaa
14.05.2012 20:02 |

Reitings 87
Reģ: 27.04.2012
Man tāda pati problēma. Aizgāju pie ginekoloģes un man izrakstīja svecītes, uz receptes gan, bet ideāli palīdz. Ievadot taisnajā zarnā uzreiz uzsūcas un atņem visas sāpes. Un galvenais, ka absolūti nemaz nav kaitīgas ;) Aizej pie ginekoloģes un paprasi par pretsāpju svecītēm ;)
14.05.2012 20:05 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Nimesil ir gatavā aknu bende! Kur kko tādu vispār var ieteikt!!!

Nekas labs jau tas nav, bet nedomāju, ka 10 Ibumetīni un vairāk dienas laikā ir labāk kā viens Nimesil. ;p Bet, kad sāp tik ļoti, ka jāģībst un jāvemj, tad par aknām ir vienalga. Un vispār apelsīni aknām tik pat kaitīgi kā alkohols..
14.05.2012 20:08 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Njā, toreiz šī tēma likās tāda delikāta un mulsinoša... Vistrakākais ir tiešām, ja sagadās ceļojumā, tad liekas, ka tas Mērfijs vienkārši ņirgājas par sievietēm, vai arī karma dara savu. Skolas laikā daudzos ceļojumos tāpēc arī nebraucu, jo vienkārši jau zināju, ka sagadīsies. Vienā gan biju devusies un maz, ka jutos drausmīgi, tad pieceļoties, uz krēsla ieraudzīju sarkanu pleķīti... Tad vispār sajutos kā pēdējā lune, nezināju, ko darīt, kas zin, moš uz dibena traips redzams ļoti, novilku džemperi un apsēju ap gurniem... prieka nekāda nebija no apskates objektiem, gaidīju, kad beidzot varēs aiziet uz wc un vispār likties gulēt. Nejaukas atmiņas :)
14.05.2012 20:10 |

Reitings 1692
Reģ: 16.01.2011
Oi, ceļojumu laikā un visādu izbraukumu laikā pie dabas, tas ir pēdējais murgs un dažreiz tādu iemeslu dēļ arī nācās atteikties. Un par to ibumetin man jau liekas, ka pa daudz dzer, labāk aizej pie normālas ārstes nevis sarijies ripiņas un gaidi, kad pāries.
14.05.2012 20:17 |

Reitings 506
Reģ: 06.05.2009
Nelasat kas uz kastites rakstīts!? Nevar tak ripas dzert tik daudz!!!Es lietoju 400mg ibumetīnu mr sapju remdešanai- 1 tablete no rīta un no sapem miers visai dienai!Šito stipro ibumetīnu vispār dienā drīkst izdzert tikai 2 tabletes diennakts laikā!
Autorei ir jaiet pie ārsta ir jabūt risinajumam, šitā ripas rijot labi nebūs!
14.05.2012 20:41 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
man arī agrāk ta ir bijis, ka neeju uz skolu vai darbu deļ mr, sāpēja tā, ka jākliedz, bet tagad gandrīz nemanu tās dienas, jo palīzēja naktssveces eļļas kurss un sports. Protams, tad kad sāp, tad nespēj cilvēks vēl iedomāties pasportot, bet tagad esmu tik talu tikusi, ka mr dēļ neatceļu savu krosiņu, nekas nesāp. es nemāku to medicīniski izskaidrot, bet man pašai ir tāda sajūta, ka tam ir kkāds sakars ar vēderpresi, kopš esmu sportiskāka un vingroju sāpes tik pat kā nav. Vēl man ir gadījies novērot, ka katras otrās mēnešreizes ir stiprākas un sāpīgākas, bet tas arī varētu būt saistīts ar to, ka ik palaikam ir neveselīgāks dzīvesveids, šķidrums trūkst, nesporto tik bieži utt.
14.05.2012 20:41 |

Reitings 312
Reģ: 12.04.2011
Agrāk arī biju no tām, kas ģība un mira pirmajā dienā, kas tik nebija gadījies, arī Ibumetins bija neatņemama sastāvdaļa. Bet jau pāris mēnešus pilnīgi bez iemesla nesāp vispār principā, vismaz nav to velkošo sāpju vēderā, tikai tajā vietiņā. Pati nesaprotu, kāpēc pēkšņi tā mainījies. Nesūdzos jau, bet nu interesanti būtu uzzināt.
14.05.2012 20:52 |

Reitings 436
Reģ: 06.03.2012
Te laikam tikai tās,kam tās dienas ir neciešamas. :) Man tieši pretēji - praktiski nejūtu. Jā, ir mazliet velkoša sajūta vēdera lejasdaļā, bet par sāpēm to nesauktu. Ir gadījies dzert Ibumetinu,kad esmu ārpus mājas,staigāju garus gabalus un jūtu,ka sāp un velk mazliet par daudz, bet citādi nesūdzos.
14.05.2012 20:57 |

Reitings 129
Reģ: 08.12.2011
man arī pirmā diena briesmīga un pirms sāk sāpēt iedzeru vienu ibumetinu, ja nepaspēju tad beigas ir..un pēc tam patīk pagulēt, kad norimst..

bet, es gribētu uzdot jautājumu..

Kaut kur lasīju, ka nevar būt mēnešreizes, ja nav 50kg un atceros pirms pāris gadiem sākās un tad nometu vienu kg un mēnešreizes beidzās tajā pašā dienā, nevar būt, ka beidzās, jo svēru 49kg..??pēc tam visus šod gadus svēru 52kg un viss bija ok, bet tagad sākot veselīgāk un mazāk ēdot sāku svērt 48kg un mēnešreizes atkal nav, bija kaut kāda smērēšanās un dūrieni vēderā, bet nekā.. un tagad atkal jāsākās, bet kā nav tā nav..
Kāda zin kaut ko par to? ;/
14.05.2012 21:02 |

Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Less, to ietekmē ļoti daudzi faktori. Atkarīgs arī no tā, kāds tev augums, tad arī skatās to KMI vai ir pietiekams. Turklāt ne tikai nepietiekamais svars var būt par iemeslu MR pazušanai, bet gan dažādi hormonālie traucējumi ar olnīcām - piemēram, visbiežāk tās ir olnīcu cistas. Pieaugušam normāla auguma cilvēkam, protams, tā iespējams ir robeža 50kg, bet, ja ņem par piemēru 12 gadīgu meiteni, kura domāju nesver 50kg, tad tur ir atkal cita tā robeža. Man bija tāds netīrs periods, kad pirms vairākiem gadiem badošanās rezultātā nokritos uz 35kg, tad gan bija patraki, bet es laicīgi nobijos un sāku dzert vitamīnus līdz atgriezu MR. Ar to joki mazi, daudzas paziņas tā sačakarēja sev visu veselību, ka ne tikai MR nevar atgriezt, bet tiek sabendēti arī citi orgāni.
14.05.2012 21:18 |

Reitings 344
Reģ: 21.07.2011
vai man vajadzētu uztraukties par to, ka man mēnešreizes pēkšņi vairs nav tik regulāras kā agrāk! Iepriekš katru mēnesi sākās vienā datumā-kā pulkstenis, tagad tā vairs nav! vienreiz cikls ir 19 dienas, tagad 26 un ir bijis arī tā ka tikai 14- turklāt ilgums arī agrāk bija 5-7 dienas! Tagd trešajā dienā citreiz jau ir knapa smērēšanās!

Par ko tas varētu liecināt?
14.05.2012 21:20 |

10 gadi
Reitings 54
Reģ: 18.06.2010
pirmā diena man arī šausmas - no sāpēm rāpoju, bet zāles ļoti reti vispār lietoju. man ļoti augsts sāpju slieksnis un tad sāp dikti, ja tomēr pusīti ibumetīna iedzeru. no savas pieredzes iesaku smagajās dienās dzert asinszāles tēju, tikai sauļoties nedrīkst, kamēr to tēju pāris dienas dzer - var kļūt pleķaina āda.
14.05.2012 21:21 |

Reitings 1531
sanchoo_20, protams, ka vajadzētu uztraukties! Sen jau bija jābūt pierakstam pie ārsta, nevis te forumā zīlēt! Džīzas! Tas ir dārgākais, kas sievietei var būt- viņas reproduktīvā veselība!!!
14.05.2012 21:32 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
pēdējās mēnešreizes sākās naktī, piecēlos no neciešamām sāpēm. citreiz sāp, bet šoreiz tā pa riktīgo, iedzēru ibumetīnu, pēc 15min jau aizmigu, pārgāja sāpes. bet, jā, man arī sāp, tikai pirmajā dienā, un vēl var paciesties. neizturami ir tad, ja es skrienu un nedaudz pārcenšos, vienalga, ir MR vai nav, vienkārši sāk sāpēt vēders, un nezinu, kur likties. tad vienkārši pagaidu, un ar laiku pāriet. pat nezinu, ko tev ieteikt. esmu lasījusi, ka sports, orgasms tā kā mazina sāpes. vēl esmu pamanījusi, ka tas, vai sāpēs, atkarīgs no seksuālās aktivitātes pa mēnesi. it kā, ja ir bijis padaudz seksa, tad sāpes ir minimālas, ja maz, tad stiprākas. bet varbūt atkarīgs no sporta, nezinu īsti..
14.05.2012 21:48 |

Reitings 2532
atvainojos, ka iesperos saja diskusija, bet nedomaju ka verts taisit jaunu ;-)

tatad par scumbag period jeb MR. man nekad nav bijis regulars cikls un iepriekshejos gados ir bijis ta ka "izkrit" kads menesis. Tomer pedeja laika bija samera regulari. tada lieta ka PMS man isti nav(citreiz jutigas krutis) tapec ir gruti prognozet kad sakies mr. dazreiz tas ta kaitina eh.
gaidu somenes..vel nav, kaut gan ir pagajis ilgs laiks(pari 30 dienam) kops pedejam. es pa vidu tam uzsaku INSANITY treninus, ir iespeja ka shis ir nojaucis manu ciklu?? ari klimats man seit ir loti svarstigs un ne tads ka LV.
14.05.2012 21:52 |

Reitings 33
Reģ: 11.04.2012
Dažreiz tiešām glābj ibumetīns, īpaši ja vēl visas tam klāt ir galvassāpes.

Bet ar mani atkal ir tā, ka man MR ir samērā īsas, ilgst tikai divas dienas un tad ir tikai smērēšanās un tā jau ir gadiem, agrāk par to nebiju aizdomājusies, bet parunājoties ar draudzenēm, sāku bažīties, kāpēc man tās ir tik īsas.
14.05.2012 22:09 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
šokolade un banani palidz.
14.05.2012 22:18 |

Reitings 781
Reģ: 11.02.2010
nelasīju komentārus, bet man palīdz biškrēsliņu tēja. Noteikti iesaku dzert mēnešreižu laikā un nedaudz pirms. Bet ļoti lielos daudzumos nedrīkst dzert, jo tā tēja esot indīga (lielos daudzumos)
14.05.2012 22:21 |

10 gadi
Reitings 231
Reģ: 21.03.2011
Less.pirmo reizi dzirdu kaut ko tādu es visu laiku sveru zem 50 kg tad jaw man vispar mr nav jabut?!:D
14.05.2012 23:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits