laacene made noshauta :(

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
http://www.diena.lv/latvija/zinas/papildinata-22-55-lacene-made-nosauta-13943610?utm_source=spokiem.lv&utm_medium=infobox_small&utm_campaign=newsbox
kaa to izlasiiju, taa taada dusma uznaaca!! ar kaadaam tiesiibaam vinji nogalinaaja nevainiigu dziivniecinju? no saakuma panjem savvaljas zveeru un ar to pelna naudu, un tad, kad saprot, ka zveers grib atpakalj briiviibaa, ierastajaa videe, to noshauj. kas, vinjiem nedalec, ka ir atskiriiba starp laaci un maajas kakjiiti?
manupraat, taadiem saaveejiem pashiem vajadzeetu izpildiit naavessodu. :(
25.04.2012 02:22 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
la_madame, bija, bija Forum Cinemas (tas, kas Stockamann).

Bet piekrītu indie - pabļaustīsies visi un brauks tāpat vai arī līdz šim nekad nav bijuši Līgatnes dabas takās. Lāci tas neuzmodinās un šādai rīcībai bijis pamats. Turklāt, ko var gribēt no valsts, kuras kase jau sen ir sausa un tā nespēj parūpēties par nodokļu maksātājiem, kur nu vēl lāčiem kādā Līgatnes voljērā? Nav naudas - nav atbilstošas sētas lāčiem un nav arī nevienam vēlme ar plikām rokām lāci noglaudīt līdz tas nomierinās.

Tāpat pievienojos Koshlenes jautājumam - kādēļ neviens tā nesatraucas par patversmēs esošiem dzīvniekiem, kas arī tur nonākuši bezatbildīgu deģenerātu dēļ?
25.04.2012 11:28 |

Reitings 2728
Un cik no bļāvējām un šokā esošajām naudiņu pārskaitīja Līgatnes lāču voljeru būvniecībai? Būtu visi šitik cītīgi pa pāris latiem naudu uzskaitījuši, lācis varētu būt arvien dzīvs, jo nespētu izbēgt!
25.04.2012 11:30 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Līgatnes dabas takās esmu bijusi ne reizi vien, bet šobrīd vairs nejūtu vēlmi atbalstīt šādu biznesu. Ja parka darbinieki uzņēmās atbildību par lāci, tad viņiem to arī vajadzēja nosargāt. Nevis nošaut, kad tas kļuvis neērts. Ja es nevaru nodrošināt drošu lāča turēšanu, es lāci turēt neuzņemos.

Labi, nav tagad jēgas spriedelēt. Radības kronim tā bija tikai kārtējā neērtība, kas veiksmīgi likvidēta. Atradīs jaunu upuri, iebāzīs voljērā un turēs, kamēr būs ērti.
25.04.2012 11:36 |

Reitings 4129
Es gan uz Līgatnes dabas takām noteikti braukšu vēl un vēl, lai vismaz no biļetēm iekasētā nauda viņiem lielāka, varēs būvēt drošākus voljērus. :)
25.04.2012 11:43 |

Reitings 123
Reģ: 13.12.2011
skaya- es to tiešām darīju.

Un es neuzskatu, ka tiešām tas bija nepieciešams. Vakar pa dienu lāci jau "atrada" bet tā vietā, lai to ātri noķertu ļāva "pastaigāties" vēl pa mežu. Rīkotos daudz ātrāk un operatīvāk izstrādājot tiešām labu plānu (jo šis tam lācim jau bija otrais izbēgšanas gadījums, tad bija jābūt izveidotam plānam kā rīkoties attiecīgajā situācijā).

Bez tam tika sacelts tāds tracis sabiedrībā, visi sekoja līdzi lāča gaitām. Bet še tev, paņem un nošauj.
Manuprāt, ir jāvaino GNP. Nu nevajadzēja gaidīt tik ilgi, lai lūgtu palīdzību saziedot naudu jauna, drošāka voljera izveidošanai. Neparūpējās ne par cilvēku drošību, ne dzīvnieku. Cik nedrošu voljeru ir parkā? Manuprāt, daudz.
25.04.2012 11:44 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
skaya - es, bļāvēja, :D naudiņu toreiz pārskaitīju un vairāk kā 1Ls.
25.04.2012 11:44 |

Reitings 1007
Reģ: 10.02.2012
skaya,

Tavs pēdējais komentārs ir vienkārši smieklīgs.
25.04.2012 11:46 |

Reitings 636
Kkāds stulbusm un draugiem.lv uzreiz izveido Made ādiņu.
25.04.2012 11:47 |

Reitings 776
Reģ: 24.03.2011
Piekrītu, cilvēki ir vainīgi par to, ka neizveidoja lācim pietiekami drošu mājvietu, lai viņa nevarētu no tās izkļūtt, bet.... Kādi nez būtu komentāri, ja tas lācis būtu paguvis saplosīt ne tikai suni, bet arī kādu cilvēku?
25.04.2012 12:10 |

Reitings 3022
Jā, par to ādiņu man arī mute palika vaļā.

Es arī uzskatu, ka cilvēki vainīgi. Vecais labais teiciens no "Mazā Prinča": Mēs esam atbildīgi par tiem, kurus pieradinām.
25.04.2012 12:12 |

Reitings 2728
Alohiliani, nu tad izsmejies kārtīgi, jo man arī kak raz nāk smiekli par šokā esošiem cilvēkiem, kas neko nekad nav darījuši, lai savu šoka cēloni mazinātu. Varbūt šis nav tas labākais piemērs no manas puses, jo it kā nauda būvniecībai esot savākta, bet principā ļoti bieži ir tādi raudātāji, kam pamestu bērniņu žēl, kaķīšu žēl, mazu nēģerīšu žēl, bet nekas vairāk netiek darīts kā tikai "šausmas", "drausmas", "žēl gan..", "nošaut/pakārt/izdīrāt tos un šitos" u.tml. tekstu rakstīšana portālos.

Un prieks par tiem cilvēkiem, kas arī atsaucās lūgumam ziedot - tas patiešām ir jauki! :) Un ar to, ka tagad masveidā agrākie braucēji nebrauks uz dabas takām neko labu tāpat neveiks - tāpat jau nav naudas šādu parku uzturēšanai, tad būs vēl mazāk un visi zvēri būs kotletēs pārstrādājami. Tad gan visi būs priecīgi, vai ne?
25.04.2012 12:15 |

Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
es tieši vakar aizbraucu uz Līgatni pie zvēriem, bet šā gadījuma dēļ netiku iekšā :/
žēl, ka tā noticis...
25.04.2012 12:25 |

Reitings 1007
skaya,

labdarība ir laba lieta, bet vai tas nav briesmīgi, ka cilvēkiem pašiem visu laiku vienam otrams jāziedo? Pēdējā laikā uzkrītoši bieži ir labdarbības dienas, visu laiku tiek reklamēti ntie ziedošanas konti gan zvēriem, gan cilvēkiem. To vajadzību ir tik daudz, ka visam nevar noziedot. Ja kaut ko dara, jāuzņemas atbildība darītajam ( attiecīgi tiem, kas atbildīgi par lāču turēšanu parkā šajā gadījumā). Nevar teikt, ka cilvēki, kas neziedoja naudu, ir vainīgi pie lāča nošaušanas. Ja lācis būtu kādam uzbrucis un kādu nogalinājis, Tu arī te rakstītu, ka visi vainīgi, jo neziedoja voljēriem?
25.04.2012 12:29 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
pirmkaart, ja nav iespeejas nodroshinaat dziivniekam maajvietu, kaapeec vinju laiciigi neizmitinaaja uz laiku zoodaarzaa seit pat lv vai kaadaa no kaiminjvalstiim? kaut vai iislaiciigi, liidz visu saremonteetu?
otrkaart, ja jau tur taadus biistamus dziivniekus, tad buutu arii jaanodroshina speciaalaas sautenes iemidzinaashanai lieliem zveeriem, ar kuraam var izsaut no daudz lielaaka attaaluma. manupraat, tas ir tas pats, kas iet paargaajienaa amazones dzungljos un nepanjemt liidzi pirmaas paliidziibas aptiecinju. var gadiities, ka nekaa no taa neizmanto, bet gadaas arii, ka kaads var nomirt.
es pati esmu ziedojusi dziivnieku patversmeem, barojusi piekliidushus kakjus, taa kaa neietilpstu tajaa kategorijaa, kuri tikai bljauj. zooparki un tamliidziigas iestaades gan no maniim nedabuus ne centa, jo taa ir dziivnieku mociishana un veel briesmiigaaka taa kljuust, kad cilveeki atljaujaas pieradinaatam dziivniekam izpildiit naavessodu. ja nu vieniigi safari uzskatu par normaaliem apstaakljiem.
25.04.2012 12:29 |

Reitings 1007
un vēl par pārstrādāšanu kotletēs - tie ir lāči, ja te nevar nodrošināt pienācīgus apstākļus, tad viņus pārdod, nevis likvidē.
25.04.2012 12:31 |

Reitings 2728
Lūdzu, nevajag izraut dažas frāzes no konteksta. Vai tad es paudu viedokli, ka visai sabiedrībai tagad jāmetas visu sevis pašu nopelnīto naudu ziedot visiem, kas to palūdz ar mediju starpniecību? Nē, esmu pret šādu nekontrolētu ziedošanu, jo Latvijā jau tā kļuvusi par savdabīgu ubagošanas formu un cik nav gadījumu, kad vēlāk izrādās, ka tā ir kārtējā krāpšana.
Drīzāk gribēju norādīt, ka daudzkārt šausmināšanās ir tikai vārdos un, ja cilvēkam patiešām rūpētu konkrēta problēma, viņš mēģinātu piedalīties tās risināšanā.

Alohilani, ja tie būtu jenoti, tad varētu kotletēs uztaisīt, ja? :D Un rakstā taču ir paskaidrots, ka lāci nevarēja sagūstīt, neapdraudot apkārtējo dzīvības, tātad neverētu arī pārdot. Diez vai kāds maksātu naudu par lāci, kas pašiem vēl jānoķer pa Latvijas mežiem.
Kur pati biji, kamēr lāci gūstīja? Varēji taču visas dienas laikā piebraukt uz notikuma vietu un piedalīties kā brīvprātīgā lāča sazāļošanā?
25.04.2012 12:45 |

Reitings 183
Reģ: 27.05.2009
Mani pārsteidz, ka visu laiku tika runāts par visādu pielabināšanu un "maigajām metodēm", bet te pēkšņi lāci ir jānošauj. Pie tam, cik saprotu, lācis netika nošauts, kad kādam sāka izrādīt agresiju (uzbrukšanas brīdī), bet gan krietni pēc tam, kad gudrnieki apspriedās un pieņēma kaut kādus lēmumus. Iemidzināt noteikti varēja, un ne jau kad situācija tik tālu ir aizgājusi, bet kad jau saprata, ka lācis nav pielabināms, un tikai tad skatīties, kā lācis uzvedas voljērā un vai tiešam ir jānogalina.
Ļoti žēl.
25.04.2012 12:50 |

Reitings 494
Reģ: 13.12.2011
Kkāds stulbusm un draugiem.lv uzreiz izveido Made ādiņu.

njaa arī pamanīju
25.04.2012 12:53 |

Reitings 1007
tāpat jau nav naudas šādu parku uzturēšanai, tad būs vēl mazāk un visi zvēri būs kotletēs pārstrādājami.

Šo lāci vairs nekur nepārdos, bet, ja nav naudas parka uzturēšanai, to likvidē un zvērus pārdod, jo visi zvēri(tai skaitā jenoti :) ) masveidā nebēg prom un nav jāķer pa mežu un pagalmiem, lai tiktu pie nākamā īpašnieka.

Neredzu jēgu Tavam jautājumam, kur es tad biju, jo es jau skaidri pateicu, ka vaina jāuzņemas tikai tiem, kas apsaimnieko parku.
25.04.2012 12:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits